07/23/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Παραμυθιά: Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών επέστρεψε στις δράσεις του (+ΦΩΤΟ)

Ιουλίου 23, 2020 0
Παραμυθιά: Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών επέστρεψε στις δράσεις του (+ΦΩΤΟ)
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δράσης μας στον πεζόδρομο και στον κόμβο του κάτω περιφερειακού με απόλυτη επιτυχία.
Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή, τον Εμπορικό σύλλογο και κυρίως όλους τους φίλους μας για την υπέρ πολύτιμη βοήθεια τους!
Στόχος μας η ανάδειξη της πόλης μας και κυρίως οι παρεμβάσεις μας να είναι μόνιμες και να τύχουν της ανάλογης φροντίδας από τους αρμόδιους φορείς.
Μείνετε συντονισμένοι καθώς τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και η τοποθεσία της δεύτερης φάσης.
Γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε, αλλάζουμε νοοτροπία και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής της Παραμυθιάς μας!

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Παραμυθιάς
Συνέχεια...

Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για τη στήριξη των παραδοσιακών μουσικών σχημάτων

Ιουλίου 23, 2020 0
Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για τη στήριξη των παραδοσιακών μουσικών σχημάτων

Το ΔΣ της ΠΣΕ ζητάει από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους στον πολιτισμό ως ξεχωριστή ομάδα πέρα από ΚΑΔ, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι είναι από τις πλέον πληττόμενες ομάδες εργαζομένων. Με τις αποφάσεις για αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων και πρόσφατα των πανηγυριών, οι εργαζόμενοι του πολιτισμού έχουν μείνει χωρίς δουλειά από το Μάρτιο. Η φύση της δουλειάς τους σε ξεχωριστούς εργοδότες, σχεδόν κάθε μέρα, με ελάχιστες ή και ανύπαρκτες ασφαλιστικές εισφορές, δεν τους επιτρέπει την τυπική ένταξη στους άνεργους, στους πληττόμενους. 
Το ΔΣ της ΠΣΕ προτείνει την ένταξή τους στους εποχιακούς ανέργους, και την επιδότηση καθ’ ενός με 800€ και είναι πρόθυμο να βοηθήσει με υπευθυνότητα στην πιστοποίηση των εργαζομένων στα παραδοσιακά μουσικά σχήματα της Ηπείρου.
Το ΔΣ της ΠΣΕ εντοπίζει ότι η πολιτεία αντιμετωπίζει το λαϊκό πολιτισμό με αρνητική διάθεση, δεν ενισχύει τους φορείς που προσπαθούν να κρατήσουν -σε αρνητικό περίγυρο- ζωντανή και να διαδώσουν την παράδοση. Η πολιτεία δεν προτείνει ως οφείλει μέτρα προστασίας από την πανδημία στις λαϊκές εκδηλώσεις, εξομοιώνοντάς τες αδιάκριτα με εκδηλώσεις κακοποίησης των πανηγυριών, που εμπορευματοποιούν την παράδοση και αντιμετωπίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις με 2 μέτρα και 2 σταθμά. Οι αποφάσεις πρέπει, βεβαίως, να τηρηθούν, αλλά είναι ανάγκη να προβλέπεται και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εφαρμογή αυτή.
Το ΔΣ της ΠΣΕ απαιτεί ο λαϊκός μας πολιτισμός να έχει την προστασία της πολιτείας. Εκφράζει τη συμπαράσταση των απόδημων Ηπειρωτών στα αιτήματα του Σωματείου Μουσικών «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» Ν. Ιωαννίνων και στηρίζει την κινητοποίηση τους.

Συνέχεια...

Καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων για τη δημοτική αρχή του Δήμου Σουλίου

Ιουλίου 23, 2020 0
Καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων για τη δημοτική αρχή του Δήμου Σουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 21/7/2020 
 Αριθ.Πρωτ. 82 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Σουλίου που ανεύθυνα και παράνομα δίνει εντολή να βγαίνουν τα απορριμματοφόρα με μισά πληρώματα με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, αλλά και των πολιτών. 
Σήμερα 21/7/2020 στις 4.15 το πρωί αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο Σπύρο Υφαντή επισκέφτηκαν το ΚΕΓΕ του Δήμου Σουλίου. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι απορριμματοφόρο θα έβγαινε για εργασία με έναν οδηγό και έναν συνοδό. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο οδηγός κατά τη συλλογή των απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, να εγκατέλειπε την θέση του (καμπίνα ) για να τραβήξει μαζί με το συνάδελφο, κάδους, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους σε περίπτωση που λύνονταν το χειρόφρενο ή κάτι άλλο. Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Η θέση του οδηγού είναι μόνο στο τιμόνι και πουθενά αλλού. Αυτή η διαλυτική κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς, έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν εργατικά ατυχήματα στην αποκομιδή και φυσικά η πόλη να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα. 
Από το Σεπτέμβριο η Δημοτική Αρχή του δήμου Σουλίου ήθελε να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα μέχρι να κάνει την περίφημη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Δέκα μήνες μετά, όχι μόνο αναδιάρθρωση δεν έγινε –που δεν θα μπορούσε να γίνει ούτως ή άλλως χωρίς προσωπικό- αλλά δεν αντικαταστάθηκε κανένας εργαζόμενος από αυτούς που πήραν σύνταξη, δεν προβλέφθηκε ούτε μισή πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αντίθετα μεταφέρθηκε προσωπικό από την αποκομιδή σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. 
Η επικίνδυνη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν έγινε από λάθος χειρισμούς. Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, με επιμονή όλο αυτό τον καιρό έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες για τα προβλήματα και συναντούσαν τοίχο αδιαλλαξίας από τη διοίκηση. 
Όλο αυτό τον καιρό δεχτήκαμε προσβολές για τη δουλειά μας, δεχθήκαμε προσβολές για το γεγονός ότι διεκδικούμε να δουλεύουμε χωρίς να κινδυνεύουμε, πάθαμε εργατικά ατυχήματα και συνεχίζουμε κάθε μέρα να πηγαίνουμε για δουλειά χωρίς να ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι. 
Συνάδελφοι, ρουφιανιά δεν είναι όταν απευθύνεσαι στο σωματείο. Ρουφιανιά είναι όταν απευθύνεσαι στα τσιράκια της διοίκησης και στη διοίκηση για συνάδελφο. 
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Σουλίου να σταματήσει την ανευθυνότητα και της παρανομίες να δημιουργήσει θέσεις μόνιμης εργασίας για τους ανέργους της πόλης. 
Δεν πάει άλλο! Θέλουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και διασφάλιση της υγείας μας στη δουλειά! Ανανέωση του στόλου, παροχή μέσων ατομικής προστασίας και ανθρώπινους όρους εργασίας. Θέλουμε να έχουμε μια καθαρή πόλη για εμάς και για τα παιδιά μας, χωρίς να την πληρώνει πανάκριβα ο λαός. Καμία επιχειρηματική και ανταποδοτική δράση στις υπηρεσίες. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                     ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 

Συνέχεια...

Έκθεση εικαστικών από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας

Ιουλίου 23, 2020 0
Έκθεση εικαστικών από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ 
ΣΤΗΝ2η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ 

Αρκετοί συνάδελφοί μας ασχολούνται είτε από ταλέντο, είτε από τρόπο έκφρασης και εκτόνωσης με τις εικαστικές τέχνες ή αλλιώς τέχνες της εικόνας και έχουν δημιουργήσει εκπληκτικά πράγματα. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας θέλοντας να αναδείξει αυτά τα δημιουργήματα, διοργανώνει Έκθεση παρουσίασης του ταλέντου και τις ενασχόλησης με το θαυμαστό κόσμο της τέχνης των συναδέλφων στο πνευματικό κέντρο Πάνθεον. 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 30/7/2020 
ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00 Ως 23.00 

Το Δ.Σ.
Συνέχεια...

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στις τοπικές επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 85η ΔΕΘ

Ιουλίου 23, 2020 0
Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στις τοπικές επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 85η ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 85η ΔΕΘ (05 - 13.09.2020) 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) αποφάσισε τη συμμετοχή του με περίπτερο έως 25 τ.μ. στην 85η ΔΕΘ στις 5-13 Σεπτεμβρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη. Τιμώμενη χώρα για το 2020 είναι η Γερμανία. 
Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου: 
α) θα φιλοξενηθούν Θεσπρωτικές επιχειρήσεις Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, 
β) θα προβληθεί η Θεσπρωτία ως τουριστικός προορισμός, 
γ) θα προβληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι του νομού και θα διανεμηθεί το προωθητικό υλικό των επιχειρήσεων μελών μας που το επιθυμούν. 

Καλούμε τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 85η ΔΕΘ, φιλοξενούμενοι στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. (email: mitroa2@e-thesprotias.gr και Fax: 2665029489), δηλώνοντας παράλληλα το είδος των προϊόντων που επιθυμούν να προβάλλουν και τα τ.μ. που θα χρειασθούν, ώστε να προγραμματίσουμε αφενός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της Θεσπρωτικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου να ενημερώσουμε έγκαιρα την ΚΕΕΕ αλλά και τη διοργανώτρια αρχή για την κράτηση του χώρου. 
Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής στο περίπτερό μας για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας. 
Τα κόστη μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 

Συνέχεια...

Η αμαρτωλή ιστορία του ΟΛΗΓ και μια πρόταση για τη μαρίνα Ηγουμενίτσας εν όψει του ξεπουλήματος του λιμανιού...! - Του Σωτήρη Χ. Γιάκη

Ιουλίου 23, 2020 0
Η αμαρτωλή ιστορία του ΟΛΗΓ και μια πρόταση για τη μαρίνα Ηγουμενίτσας εν όψει του ξεπουλήματος του λιμανιού...! - Του Σωτήρη Χ. Γιάκη

Η ΟΛΗΓ Α.Ε. φθάνει στο τέλος της. 
Διαχειρίστηκε το λιμάνι της πόλης για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Σε όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε ψίχουλα στην πόλη.
Στην πόλη όπου στα σπλάχνα της, γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και γιγαντώθηκε ο Λιμένας Ηγουμενίτσας.
Κι αυτό έγινε, όχι χωρίς θυσίες!
Η χερσαία ζώνη "έπνιξε" τη θάλασσα, με τεράστιες επιχωματώσεις.
Το τοπίο αλλοιώθηκε.
Η παράκτια ομορφιά της πόλης, χάθηκε.
Η θάλασσα απομακρύνθηκε και "φυλακίστηκε", πίσω από ακαλαίσθητες καγκελόφρακτες κατασκευές. 
Το νέφος από τα καυσαέρια των φουγάρων, μολύνει διαρκώς τον αεροφόρο ορίζοντα της πόλης. 
Οι δρόμοι, καθώς και οι υπόγειες υποδομές, διαλύονταν διαρκώς, μέχρι της κατασκευής της Εγνατίας.
Οι οχλήσεις και οι ρύποι διαρκείς, από τις τρεις φάσεις κατασκευής του λιμανιού, επί δύο δεκαετίες.
Μόνιμος σύντροφος μας, όλα αυτά τα χρόνια, η ταλαιπωρία!
Ο βυθός κατεστραμμένος, από τις τεράστιες προπέλες! 
Το Δρέπανο διαβρωμένο, από τους κυματισμούς των πλοίων!
Το φυσικό κάλλος υποβαθμισμένο, σε μεγάλο βαθμό, ένεκα των έργων υποδομής του λιμανιού.
Το γραφικό τοπίο, έμεινε μόνο να αποτυπώνεται ως ανάμνηση, στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες!
Η επιβάρυνση βέβαια αυτή του περιβάλλοντος, δεν θα σταματήσει εδώ. θα συνεχιστεί για πολλές πολλές δεκαετίες ακόμα!
Το ανάγλυφο της πόλης, σε μεγάλο ποσοστό ορεινό, δημιουργεί πιέσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης, πλησιάζοντας πολύ στο όριο της παραλίας. 
Η πόλη ασφυκτιά, ανάμεσα στους ορεινούς όγκους και το λιμάνι, μα οι θυσίες των κατοίκων της, είναι χωρίς αντίκρισμα.
Τα ψίχουλα της ΟΛΗΓ ΑΕ είναι πραγματικά ψιχία, μπροστά στον πακτωλό των εκατομμυρίων από τα έσοδά της. Έσοδα που ανέρχονται, περίπου στα 2 εκατομμύρια € ετησίως, με σημερινά δεδομένα.
Με το νόμο 2932 του 2001 και το άρθρο 21, έγινε η διάσπαση τού λιμενικού ταμείου. Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας, μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ, με έδρα το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Βάσει του νόμου αυτού, η ΟΛΗΓ Α.Ε., είναι ανώνυμη εταιρεία ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, με σκοπό την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.
Και ρωτώ: 
Είναι έργα κοινής ωφέλειας ναι ή όχι, η χρηματοδότηση έργων που θα βελτίωναν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών της πόλης, στην οποία δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά εκμεταλλεύεται η ΟΛΗΓ Α.Ε.; 
Είναι εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, η χρηματοδότηση και κατασκευή έργων υποδομής της πόλης; Ναι ή όχι;
Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας είναι πολίτες αυτής της χώρας ναι ή όχι; 
Και συνεχίζει ο νομοθέτης:
Η μελέτη και εκτέλεση έργων στην περιοχή αρμοδιότητας της ΟΛΗΓ Α.Ε. εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
Τι έκαναν τα αμαρτωλά διοικητικά συμβούλια της ΟΛΗΓ ΑΕ; Τι μελέτες και έργα εγκρίθηκαν από τους κατά καιρούς τοποθετημένους, Διευθύνοντες Συμβούλους της;
Προσέξτε...
Μέτοχοι σε όλα τα λιμάνια του κόσμου είναι το Δημόσιο, τα επιμελητήρια, η Αυτοδιοίκηση και οι ιδιώτες διαχειριστές.
Γιατί απέχει η Αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ; Ποιόν βόλευε αυτή η κατάσταση; Και γιατί; Που ακούστηκε, μέσα στο ίδιο το σπίτι σου, να σε αποκλείουν από τη διαχείριση του; Από τα έσοδα του;
Τα οποία έσοδα διασφαλίζονται, με την ανοχή, με τις θυσίες των πολιτών και με την καταστροφή δυστυχώς, μέρους του φυσικού τοπίου;
Πού είναι τα ανταποδοτικά οφέλη προς την πόλη μας; Γιατί η ΟΛΗΓ ΑΕ να έχει 16 εκατομμύρια € αποθεματικό στην τράπεζα της Ελλάδος και να μην τα έχει διαθέσει στην πόλη μας ως όφειλε; 
Γιατί το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ, στις 16 Οκτωβρίου 2019, έβαλε χέρι και τσέπωσε 5 εκατομμύρια € από το αποθεματικό της ΟΛΗΓ ΑΕ; 
Που τα έδωσε και τι τα έκανε; Και τα 2 εκατομμύρια έσοδα ετησίως; 
Πολλά τα ερωτήματα... 
Και φτάνουμε σιγά-σιγά στο ξεπούλημα. 
Πουθενά στον κόσμο όλον δεν υπάρχουν λιμάνια εκτός Δημοσίου ελέγχου. Σε όλα τα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) λιμάνια μέτοχοι είναι, εκτός από τον ίδιο το διαχειριστή και το Δημόσιο ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Πουθενά στον κόσμο όλον, δεν πουλήθηκε και δεν πουλιέται λιμάνι, σε έναν και μόνο ιδιώτη.
Ποτέ δεν υπήρξε μνημονιακή υποχρέωση, η πώληση του 67% των μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας. Τα ψηφισθέντα μνημόνια, όσο και το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο του 2012, προέβλεπαν την πώληση του 23,1% των μετοχών, ώστε να παραμείνει πάντα το 51% στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.
Ας δούμε το παράδειγμα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
Κανένα μνημόνιο, ούτε καν οι σύμβουλοι που προσέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, δεν ζήτησαν πώληση του 67% του ΟΛΠ.
Προσέξτε! Η σύμβαση παραχώρησης, για 2 και μόνον προβλήτες του ΟΛΠ, αποτιμήθηκε από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ, σε 1 δισεκατομμύριο € το 2014.
Και έρχεται, το ίδιο το ξεφτιλισμένο το ΤΑΙΠΕΔ και αποφασίζει την πώληση ολόκληρου του ΟΛΠ, δηλαδή λιμάνι με 5 εκατομμύρια τετραγ. μέτρα έκταση, με κτίρια, μηχανήματα, υποδομή λιμένος 37 km, εξασφαλισμένη πελατεία, μεταφορικά μέσα, εξειδικευμένο προσωπικό, πλήρως ψηφιοποιημένο και περιβαλλοντολογικά πιστοποιημένο, για 311,5 εκατομμύρια €!! Δηλαδή, για μόλις 104 € το τετραγωνικό μέτρο!!! Όταν το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ υπερψήφισε κατά την τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΛΠ ΑΕ. στις 22 Ιουνίου 2015, την παραχώρηση για 2 μόνον προβλήτες, στο 1 δισεκατομμύριο €!!!
Τα έργα των 3 φάσεων στον Λιμένα Ηγουμενίτσας αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια €. Αν ο ΟΛΠ ξεπουλήθηκε για 311 εκατομμύρια €, ο ΟΛΗΓ δεν πρόκειται να πιάσει πάνω από 40 εκατομμύρια. Δηλαδή, αν όλοι Θεσπρωτοί, βάλουν από ένα χιλιάρικο μετοχικό κεφάλαιο και κάνουν εταιρεία, αγοράζουν το λιμάνι τους μόνοι τους!
Η ΟΛΠ ΑΕ για την παραχώρηση διαχείρισης σε 2 και μόνον προβλήτες του λιμανιού, είχε ήδη πετύχει τίμημα αξίας 1 δις ευρώ και ετήσια έσοδα 110 εκατομμύρια € για 35 + 5 χρόνια. Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει ολόκληρο το λιμάνι για 311, 5 εκατομμύρια € για 50 χρόνια!!!!!
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;
Και ας πούμε ότι, που δεν το πιστεύω, για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι πλέον αργά. 
Υπάρχει και η ΜΑΡΙΝΑ!!!
Υπάρχουν τα 9 εκατομμύρια € αποθεματικό της ΟΛΗΓ ΑΕ κατατεθειμένα στο λογαριασμό της εταιρείας, στην τράπεζα της Ελλάδος. 
Υπάρχουν τα 5 εκατομμύρια που τσίμπησε με το έτσι θέλω πέρυσι, το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχουν τα 2 εκατομμύρια ετήσια έσοδα του 2020.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, τα χρήματα αυτά, να αποδοθούν από την υπόλογη ΟΛΗΓ ΑΕ εκεί που τα χρωστάει ----> Στην Ηγουμενίτσα!!! 
Να αναλάβει η ΟΛΗΓ ΑΕ ως φορέας χρηματοδότησης και κατασκευής του έργου, την υλοποίηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας και η Μαρίνα να αποδοθεί στην πόλη. 
Ο δήμος Ηγουμενίτσας, να αναλάβει πλέον τη διαδικασία παραχώρησης της διαχείρισης της και όχι το ΤΑΙΠΕΔ.
Έτσι και να επιβλέψει την προς το όφελος της πόλης λειτουργία της θα μπορεί και πάγια και σταθερά έσοδα θα δημιουργήσει.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!! 
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!! 
Τα χρωστάνε στην πόλη, ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος, για ό,τι κακό έγινε μέχρι σήμερα και για ό,τι κακό θα γίνει, στα επόμενα 60 χρόνια!!
Για να μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια με περηφάνια, μετά από χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια σας, που σήμερα είναι ανήλικα και να τους πείτε περήφανα!! ΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!!!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ 

Συνέχεια...

Ομιλία Β. Γιόγιακα για την απλούστευση της άσκησης δραστηριοτήτων στην αγροτική οικονομία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 23, 2020 0
Ομιλία Β. Γιόγιακα για την απλούστευση της άσκησης δραστηριοτήτων στην αγροτική οικονομία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η διευκόλυνση της επιχειρηματικής και αγροτικής δραστηριότητας, η προστασία της αγροτικής παραγωγής, η αξιοποίηση της αγροτικής ακίνητης περιουσίας και η δημόσια διοίκηση ως συμπαραστάτης των αγροτών είναι σύμφωνα με τον Βασίλη Γιόγιακα οι τέσσερις γενικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε τροποποιήσεις που προτάθηκαν από τις Ενώσεις των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας, επισημαίνοντας τις δυνατότητες του κλάδου και τη σημασία του και για την οικονομία της Θεσπρωτίας. 

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:
Κύριε Υπουργέ καλώς ήρθατε από την Ευρώπη. Καλώς φέρατε το μεγάλο μποναμά γιατί όσο και να μη θέλουμε είναι μια σημαντική επιτυχία της χώρας μας, του πρωθυπουργού μας και όλου του επιτελείου που αυτές τις μέρες έδωσαν πράγματι ένα πολύ σημαντικό αγώνα προκειμένου η χώρα μας να επωφεληθεί τα μέγιστα. Και αυτό φυσικά θα φανεί. Και πέρα από αυτό, προερχόμενος από έναν ακριτικό και αγροτικό νομό, τη Θεσπρωτία  θέλω να πω ότι τα νομοθετήματά σας είναι πράγματι στοχευμένα, εξειδικευμένα και νομοθετήματα που δίνουν λύσεις στους πραγματικούς ανθρώπους της περιφέρειας, στους αγρότες. Αφορά λοιπόν στοχευμένες παρεμβάσεις με τις οποίες επιδιώκεται να αρθούν διάφορα εμπόδια, να αξιοποιηθούν παραγωγικοί συντελεστές της αγροτικής οικονομίας, να ενισχυθεί ο ρόλος και οι δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα. 
Θα μπορούσε να χωρίσει κανείς τα άρθρα σε τέσσερις γενικές κατευθύνσεις. Είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικής και αγροτικής δραστηριότητας, είναι η προστασία της αγροτικής παραγωγής, είναι η αξιοποίηση της αγροτικής ακίνητης περιουσίας και τέλος η δημόσια διοίκηση ως συμπαραστάτης των αγροτών. 
Τον πρώτο άξονα η διευκόλυνση της οικονομικής δραστηριότητας διατρέχουν οι διαδικασίες έγκρισης και γνωστοποίησης της ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας, κτηνιατρικών μονάδων και κλινικών εκτροφής και εμπορίας ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. 
Ο Εισηγητής μας αναφέρθηκε στα κύρια σημεία των διαδικασιών που αλλάζουν προς το καλύτερο. 
Από τη μεριά μου, Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να τονίσω μερικές από τις τροποποιήσεις που ζήτησαν οι Ενώσεις των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας και ακούσαμε και νωρίτερα, στην ακρόαση των φορέων. Γνωρίζετε ότι πρόκειται για έναν κατά βάση εξαγωγικό κλάδο, με μεγάλες δυνατότητες, μελέτες που περιλαμβάνουν τους αναδυόμενους αστέρες της οικονομίας μας και που είναι πολύ σημαντικός και για τη Θεσπρωτία. 
Μεταξύ των προτεινόμενων τροποποιήσεων είναι η παράταση του διαστήματος προσαρμογής για τις Μονάδες υδατοκαλλιέργειας, που λειτουργούν χωρίς άδεια, μέχρι το τέλος του 2021. Η πρόβλεψη είναι μέχρι τον φετινό Οκτώβριο, όταν για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είναι μέχρι το τέλος του 2022. Και καλά είναι, φυσικά. 
Επίσης, προτείνεται να προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των αιτήσεων ανανέωσης της έγκρισης ίδρυσης και της μίσθωσης, προκειμένου να μη χαθούν τα σχετικά δικαιώματα για τέτοιες διαδικαστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις. 
Ένα τρίτο σημείο είναι να εξαιρούνται από την κατάσχεση και τη δήμευση του εκτρεφόμενου πληθυσμού οι περιπτώσεις όπου η αυθαίρετη κατάληψη ερμηνεύεται ως μη ελεύθερη στην πρότερη κατάσταση απόδοσης στο ελληνικό δημόσιο των υδάτινων εκτάσεων. Αυτό, γιατί, αντίθετα με ότι συμβαίνει στην αυθαίρετη κατάληψη, ο ζωικός πληθυσμός έχει αναπτυχθεί όσο η Μονάδα λειτουργούσε νόμιμα. 
Ένα ακόμα θέμα αφορά στην έκδοση γνώμης για την ίδρυση, επέκταση, μετεγκατάσταση Μονάδων εντός ΠΟΑΥ, μόνο από τον οικείο φορέα διαχείρισης. Πιστεύεται, από τους φορείς, ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα νομιμότητας για νέες Μονάδες σε ΠΟΑΥ, αφού το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Ναυτιλίας που έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για την ίδρυση των ΠΟΑΥ, διατηρούν το δικαίωμα να γνωμοδοτούν και για την ίδρυση κάθε νέας Μονάδας μέσα σε κάθε ΠΟΑΥ . 
Θα ήθελα, λοιπόν, να δείτε πιθανές βελτιώσεις σε σημεία όπως αυτά, ώστε και η διοίκηση και οι επιχειρήσεις να διευκολυνθούν στην εφαρμογή των διατάξεων, αλλά και προκειμένου οι διατάξεις αυτές να εκπληρώσουν το γενικό σκοπό τους, που είναι η διευκόλυνση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 
Μίλησα στην αρχή για τις τέσσερις κατευθύνσεις των άρθρων. 
Η δεύτερη είναι η προστασία της αγροτικής παραγωγής. Αφορά στο άρθρο 12 και τις βελτιώσεις στην υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. 
Και εδώ, κύριε Αποστόλου είδαμε, το τελευταίο διάστημα, μετά την ψήφιση του νομοθετήματος, πόσο έχει «τσιμπήσει» η τιμή του γάλακτος και πιστεύω, σε διάφορες περιοχές, είναι και σημαντική. Είναι σημαντικές οι βελτιώσεις. 
Αφορά, όμως, και το άρθρο 5, με τα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας να εντάσσονται στα αντικείμενα ζωοκλοπής και ζωοκτονίας, με όλες τις προσαρμογές που απαιτούνται στο σχετικό νόμο και στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Τα άρθρα 7 και 13 έρχονται να δώσουν λύσεις σε θέματα χρήσης και εκμετάλλευσης αγροτικών ακινήτων. Με το πρώτο, να δίνεται δυνατότητα αξιοποίησης κτιρίων, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, που θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. 
Στο άρθρο 13 παύει η ανάκληση αποφάσεων μακροχρόνιας παραχώρησης ακινήτων, σύμφωνα με τον Αγροτικό Κώδικα, ενώ μπορεί να παραχωρούνται απευθείας, χωρίς δημοπρασία, δημόσια ακίνητα που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Ολοκληρώνω με δύο ακόμα άρθρα, που βελτιώνουν τις δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης. 
Το άρθρο 6, με το οποίο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά τους Πρόσωπα αποκτούν ένα πρόσθετο εργαλείο, τις προγραμματικές συμβάσεις με την «ΕΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», για να τρέξουν δράσεις ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.
Και το άρθρο 9, με το οποίο επαναφέρεται ένα εύλογο πλαφόν αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ, βάζοντας τέλος στην άνιση μεταχείριση ασφαλισμένων που είχαν πληρώσει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και στην οικονομική αιμορραγία του Οργανισμού, λόγω υπέρογκων αποζημιώσεων. 
Με αυτά τα σχόλια, κύριε Υπουργέ, πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και τις εκκρεμότητες που έχουμε, κατά το παρελθόν. 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τηλεδιάσκεψη για την πορεία της μελέτης της Περιφερειακής οδού

Ιουλίου 23, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Τηλεδιάσκεψη για την πορεία της μελέτης της Περιφερειακής οδού 

Τηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης την προμελέτη της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου, με συμμετοχή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Γκίκα, του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης κ. Λάμπρου Γιαννακού, στελεχών της υπηρεσίας, στελεχών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. (φορέας υλοποίησης του έργου) και μελετητών του έργου.
Αφού παρουσιάστηκε από τους μελετητές η προμελέτη του έργου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τεχνικά έργα προς υλοποίηση, στη συνδεσιμότητα της Περιμετρικής οδού με την πόλη της Ηγουμενίτσας και με τους οικισμούς Εθνικής Αντίστασης και Νέας Σελεύκειας.
Επισημαίνεται ότι η Περιμετρική οδός αποτελεί αυτοτελές τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού που συνδέει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το Τελωνείο Μαυροματίου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: "Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας"

Ιουλίου 23, 2020 0
ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: "Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας" 

Με έντονη ανησυχία διαπιστώνουμε εν μέσω πανδημίας, όταν το σύνολο των κρατών στρέφονται σε δημόσιες πολιτικές στηρίζοντας το Δημόσιο σύστημα Υγείας και επενδύουν στην ανάπτυξη, με μοχλό τις πολιτικές που αναδεικνύουν και ενισχύουν τη δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να ξεπουλήσει τα λιμάνια της χώρας. Η αρχή γίνεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Χωρίς να είναι απαίτηση των θεσμών, ενώ η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια, η πώληση πλειοψηφικού πακέτου (67%) του λιμένα Ηγουμενίτσας, χωρίς καν να έχει προχωρήσει η διαδικασία αποτίμησης της αξίας του, είναι προκλητική και εξαιρετικά επικίνδυνη για την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. 
Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού Ηγουμενίτσας και των αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς καθώς και το καταφύγιο σκαφών αναψυχής Συβότων, αλλά και του χώρου που προορίζεται για την ανέγερση της μαρίνας της Ηγουμενίτσας, χωρίς καμία δέσμευση για αναπτυξιακά έργα, τίποτα το καλό δεν προμηνύει για την τοπική κοινωνία. 
Δίνεται προίκα στον επενδυτή για να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο, εκχωρώντας σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, εντός της πόλης. Τις πολιτικές ανάπτυξης της περιοχής δεν θα τις ορίζουν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με τα συντεταγμένα όργανά τους, αλλά τα κέρδη του επενδυτή. 
Δεν έχει διασφαλιστεί ότι οι εκτάσεις που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθούν στην αυτοδιοίκηση, τελικά θα εξαιρεθούν από τις συμβάσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (άρθρο 2) «το τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Λιμένα, προτείνεται ως ενδεικτική περιοχή παραχώρησης». Το εμπορευματικό κέντρο εξαφανίστηκε, καμία αναφορά για την τύχη του. 
Το μέλλον και η προοπτική του τόπου δεν μπορεί να καθορίζεται πίσω από μυστικές συσκέψεις κομματικών στελεχών της ΝΔ, αλλά με πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, δημοσιοποιώντας το επενδυτικό σχέδιο και τις υποχρεώσεις του επενδυτή. Η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» δεν είναι αποδοτική. 
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πολιτική και καλούμε τους συμπολίτες μας σε ετοιμότητα, ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού μας, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και να ενισχυθεί μέσω ενός αναπτυξιακού σχεδίου προς όφελος της κοινωνίας. 
Να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών. 

ΝΕ Θεσπρωτίας 
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ μεΑ για το 2020-2021

Ιουλίου 23, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ μεΑ για το 2020-2021 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από μητέρες (ή/και άτομα, γυναίκες και άνδρες, που τους έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια) για παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr). 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. 
Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. 
Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ. 
Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. 

Πληροφορίες: 
Δημοδιδασκάλου Μιχ. Λουκά 
Λαδοχώρι, 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ/Φαξ: +30 26650 27333 

ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» 
Κτήριο ΕΙΝ, 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ: +30 26650 21463, 6942840490 

ΚΔΑΠ «ΑΡΙΩΝ» 
46030 Μαργαρίτι 
Τηλ: +30 26650 94221, 6944587276 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 
(Αθήνα: 213- 1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310- 544714).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Σε ποιες περιοχές και πότε θα γίνουν ψεκασμοί για καταπολέμηση δάκου της ελιάς

Ιουλίου 23, 2020 0
Θεσπρωτία: Σε ποιες περιοχές και πότε θα γίνουν ψεκασμοί για καταπολέμηση δάκου της ελιάς

Προγράμματα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς
Στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2020, για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός των ελαιόδεντρων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 
Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα και οι κτηνοτρόφοι ή μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα ζώα ή τα μελισσοσμήνη τους από τα ελαιοκτήματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες. 
Εάν κατά την περίοδο εφαρμογής των ψεκασμών δεν ολοκληρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί ο ψεκασμός για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους ή άλλους) τότε θα ολοκληρωθεί την επομένη μέρα. 
Οι ελαιώνες που εντάσσονται πρέπει:
1) Να είναι συγκροτημένοι, συνεχόμενοι και αμιγείς.
2) Μακριά από κατοικημένες περιοχές.
3) Χωρίς την παρεμβολή βιολογικής καλλιέργειας ελαιώνων. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2665360151,2665360160 και 6977520843.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την πώληση του ΟΛΗΓ ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση

Ιουλίου 23, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την πώληση του ΟΛΗΓ ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 
του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Γιάννη Κ. Γόγολου 

«Σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου με το υπ. αρ. 9310 / 22.07.2020 έγγραφό τους προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, ζητούν οι δημοτικές παρατάξεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ & ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση του σώματος, για την επικείμενη πώληση του ΟΛΗγ.» 

Αγαπητοί συμπολίτες 
Η προκήρυξη πώλησης του ΟΛΗγ έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες και το περιεχόμενό της αφήνει πολλά ερωτηματικά για την «προίκα» που θα δοθεί στον ιδιώτη αγοραστή και τις περιοχές που «συνοδεύουν το λιμάνι και τις ανάγκες του». 
Κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια, τι αφαιρούν από την πόλη της Ηγουμενίτσας, την Πλαταριά ή τα Σύβοτα. Στην ουσία, τι θα στερηθεί από τους πολίτες και το Δήμο για να πριμοδοτηθεί το προϊόν, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί από τα «επίσημα χείλη» του Υπουργού, του βουλευτή ή του Δημάρχου, ως όφειλαν να κάνουν. 
Βλέπουμε δημοσιεύματα και φωτογραφίες, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν εξηγούν με σαφήνεια, ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου και οι θέσεις – αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από το Δήμαρχο. 
Η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη για τον τόπο και την προοπτική του. Η Δημοτική αρχή δεν μπορεί πλέον να ξεφύγει από τις «ράγες της ιδεολογίας της» και δηλώνει ανίκανη να παρέμβει σε άνωθεν εντολές. 
Για το λόγο αυτό, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου ζητά εκτεταμένη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα της πώλησης και το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν δύο φορές στην Αθήνα για το θέμα αυτό, από τον Δήμαρχο και τον βουλευτή κ. Γιόγακα. 

Φίλες και φίλοι 
Οι υποσχέσεις του Υπουργού αποδείχθηκαν πομφόλυγες 
Τα μνημόνια συνεργασίας με τον ΟΛΗγ γράφτηκαν, ξαναγράφτηκαν και εν συνεχεία ακυρώθηκαν. 
Οι φωτογραφίες με τους υπουργούς και τους βουλευτές είναι για το πολιτικό τους βιογραφικό. 
Τις κορώνες του Δημάρχου για «Casous belli» για το θέμα, αντικατέστησε η προσφιλής του έκφραση « δεν με μέλλει», που είναι το moto του. 

Οι πολίτες ζητούν ενημέρωση 
Γιατί οι πολίτες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το «τι μέλλει γενέσθαι» με το Λιμάνι. Γιατί αφορά την προοπτική του τόπου. 

Γιάννης Κ. Γόγολος 
Δημοτικός Σύμβουλος 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα