06/04/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Συνεχίζουν μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας τον αγώνα ενάντια στη μετατροπή του σε «Πρότυπο» (+ΦΩΤΟ)

Ιουνίου 04, 2021 0
Συνεχίζουν μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας τον αγώνα ενάντια στη μετατροπή του σε «Πρότυπο» (+ΦΩΤΟ)

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας ενάντια στη μετατροπή τους σε «Πρότυπο».


Την Τετάρτη 2 Ιούνη, μέρα που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με αυτό το θέμα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου. Την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στην πλατεία επίσης.


Να σημειωθεί πως απόφαση ενάντια στη μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ σε «Πρότυπο» έχει πάρει η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε «υπέρ».

ΠΗΓΗ: www.902.gr
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: "Η Πέρδικα θα… πίνει νερό και φέτος το καλοκαίρι, στο “όνομα” του κ. Μήτση"

Ιουνίου 04, 2021 0
Γ. Γόγολος: "Η Πέρδικα θα… πίνει νερό και φέτος το καλοκαίρι, στο “όνομα” του κ. Μήτση"

Γιάννης Κ. Γόγολος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Πέρδικα θα… πίνει νερό και φέτος το καλοκαίρι, στο “όνομα” του κ. Μήτση

Η Πέρδικα για έναν ανεξήγητο λόγο φαίνεται, ότι τιμωρείται από τη Δημοτική Αρχή. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αντιμετώπιση του προβλήματος νερού που υπάρχει.

Η περιοχή ως αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός, ως προορισμός με απεριόριστες δυνατότητες στον εναλλακτικό τουρισμό, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, βρίσκεται σε “πόλεμο”. Σημ. Η έλλειψη νερού ήταν αιτία “πολέμου” από τον καιρό που οι άνθρωποι κατοικούσαν σε σπήλαια.

Επειδή αναφέρθηκα σε πόλεμο θα κάνω χρήση της ρήσης του Μ. Ναπολέοντα : «Όποιος θέλει μπορεί… και όποιος μπορεί υποχρεούται..»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 2.06. τέθηκε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για μια ακόμη φορά, το πρόβλημα του νερού στην Πέρδικα. Θέλαμε να ακούσουμε από τα πλέον επίσημα χείλη του Δημάρχου και του έμμισθου προέδρου της ΔΕΥΑΗ τις απόψεις τους.

Αγαπητοί συμπολίτες, όσοι δεν γνωρίζετε διαβάστε περιληπτικά και αποσπασματικά, τι ειπώθηκε για το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Πέρδικα.

κ. Λώλος : Το γνωρίζουμε το πρόβλημα και ήδη έχουμε στείλει τα συνεργεία μας για την αποκατάσταση των προβλημάτων….. Γιατί κόπτεστε τόσο πολύ για την Πέρδικα; ….Το πρόβλημα του νερού ήταν εδώ και δεκάδες χρόνια στην περιοχή…. Αν δεν βρίσκετε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για να τον ρωτήσετε, εγώ δεν ξέρω που είναι, ήταν σε καραντίνα …. Εμείς έχουμε κάνει σε χρόνο d.t. (differential of time) μελέτη για την επίλυση του προβλήματος…

Αλήθεια, πως ορίζει ο ίδιος το initial time για το differential of time που επικαλείται; Δεν έπρεπε να είναι ο χρόνος ανάληψης των καθηκόντων του 7 χρόνια πριν;

Και συνεχίζει θυμωμένος :

Σας προκαλώ κύριοι, να πάρουμε δάνειο 4.000. 000 από το Παρακαταθηκών και Δανείων για επιλύσουμε το πρόβλημα….Ιδού η Ρόδος, ιδού και το …πήδημα…Σας προκαλώ κύριοι, έχετε τα κότσια;

Ευτυχώς πολύ γρήγορα ο Δημ. Σύμβουλος κ. Πάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ …τον «μάζεψαν» με την τοποθέτησή τους, ότι δεν είναι αναγκαία η λήψη δανείου.
…και επαναπαύθηκε στην Καρέκλα του Δημάρχου !

κ. Μήτσης Σωτ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ: Το δίκτυο ύδρευσης της Πέρδικας, έχει να αλλαχθεί εδώ και 40 χρόνια….Οι πολίτες της Πέρδικας ξέρουν καλά ότι η ΔΕΥΑΗ ήδη έχει στείλει συνεργείο για την αποκατάσταση των βλαβών… Το πρόβλημα περιορίζεται στον Αρίλλα και άλλη μια περιοχή ….Εμείς κάναμε σε χρόνο ρεκόρ (ποιός έχει το προηγούμενο ρεκόρ αλήθεια;) μελέτη και περιμένουμε χρηματοδοτικό εργαλείο να το εντάξουμε… και εν συνεχεία διέκοψε την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω τεχνικού προβλήματος.

κ. Πάκος Δημ.: Προς αποκατάσταση της αλήθειας, (αναρωτιόμαστε ποιός είχε πει ψέματα επί του θέματος;) από το 2007 έως το 2009 έγινε αλλαγή του παλαιού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας μήκους 18 km. Πέραν αυτού η νέα γεώτρηση που έγινε μπορεί να δώσει νερό σε δύο χωριά σαν την Πέρδικα…Το 2017, όντας αντιδήμαρχος Πέρδικας, προσπάθησα να έλθω σε επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΑΗ για το πρόβλημα, αλλά δεν υπήρχε κώδικας επικοινωνίας..Στη συνέχεια συνέταξα επείγον έγγραφο επικαλούμενος έκτακτη ανάγκη …αλλά και πάλι δεν βρήκα ανταπόκριση…Το πρόβλημα λειψυδρίας της Πέρδικας λύνεται με πιο απλούς τρόπους αν το θέλουμε…

Φίλες και φίλοι

Η Πέρδικα έχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Δοκιμάζονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Δυσφημείται το τουριστικό προϊόν και υποβαθμίζεται η περιοχή.

Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να επιλέξει τον τρόπο που θα το επιλύσει. Ήταν υποχρέωση της το πρόβλημα να λυθεί από …χθες.

Κύριε Δήμαρχε. Σταματήστε να βλέπετε τους κατοίκους της Πέρδικας ως «καθολικώς διαμαρτυρόμενους» χωρίς αιτία. Σταματήστε να θεωρείτε αντιπολιτευτικό μένος, κάθε ανάδειξη προβλήματος στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ο κ. Πάκος και πολίτες που σας ψήφισαν και σας έβαλαν στη θέση που βρίσκεστε, δεν κάνουν “ στείρα” αντιπολίτευση. Το πρόβλημά τους αναδεικνύουν!

Επισκεφθείτε μερικά σπίτια, μιλήστε με επαγγελματίες, ξεπεζέψτε από το άλογο της εξουσίας, μην υποτιμάτε τους απλούς πολίτες…Ο θυμόσοφος λαός το έχει αναδείξει με μια παροιμία που οφείλουν να γνωρίζουν οι κατέχοντες εξουσία.

Πάτε στα κομματικά ή πολιτικά σας στα γραφεία να επικοινωνήσετε το μείζον πρόβλημα. Πείτε το και στην κ. Αγγελοπούλου... και εν ανάγκη, καλέστε το «θεό» που είναι «πανταχού παρών και τα πάντα πληρών». Γνωρίζετε άλλωστε καλά, πως όλα τα προβλήματα λύνονται… κατόπιν ενεργειών του !

Δώστε λύση τώρα !
Συνέχεια...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας-Κέρκυρας: "Αφού μας χάλασαν τα όνειρα, θα τους χαλάσουμε τον ύπνο"

Ιουνίου 04, 2021 0
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας-Κέρκυρας: "Αφού μας χάλασαν τα όνειρα, θα τους χαλάσουμε τον ύπνο"

«Αφού μας χάλασαν τα όνειρα, θα τους χαλάσουμε τον ύπνο»
Εδουάρδο Γκαλεάνο

Οι τοπικές επιτροπές ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας και Κέρκυρας χαιρετίζουν την απεργιακή μάχη στις 3/6 που έδωσαν τα σωματεία των ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας-Παξών καθώς και των ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Κέρκυρας.

Σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση επιτίθεται με μένος στα εργασιακά μας δικαιώματα και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες συμβάλλουν τα μέγιστα στο να χειραγωγήσουν την πάλη των εργαζομένων στηρίζοντας τις επιλογές του κεφαλαίου, η σπίθα που βάζει φωτιά στα σχέδια είναι εδώ μπροστά μας.

Σε αυτή την περίοδο ο μαζικός και δυναμικός αγώνας των ναυτεργατών και ξενοδοχοϋπαλλήλων έρχεται για να δείξει το δρόμο του ανατρεπτικού αγώνα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων-ανέργων μέχρι την τελική Νίκη!!!

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συνέχεια...

Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 04, 2021 0
Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 26
ΠΕ Πρέβεζας 1

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.112, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 407.857 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.823 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.218 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 445 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.491 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 151 (ημερήσια μεταβολή +4.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 174 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Προσπάθειες Εξαπάτησης αυτή την περίοδο στη Θεσπρωτία!

Ιουνίου 04, 2021 0
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Προσπάθειες Εξαπάτησης αυτή την περίοδο στη Θεσπρωτία!

Εφιστούμε την προσοχή σας καθώς μας αναφέρθηκαν περιστατικά προσπάθειας τηλεφωνικής εξαπάτησης συναδέλφων!

Οι κακοποιοί αποστέλλουν σε διάφορες εφαρμογές (εμαιλ, viber, messenger κλπ) φωτογραφία πλαστογραφημένου παραστατικού τραπεζικής κατάθεσης και ακολούθως επικοινωνούν με τον επιχειρηματία υποστηρίζοντας ότι κατέθεσαν εκ λάθους στο λογαριασμό του κάποιο ποσό, που όμως θα του εμφανισθεί τις επόμενες ημέρες λόγω ΔΙΑΣ και ζητούν, με διάφορες προφάσεις, την επιστροφή του ποσού άμεσα.

Καλείστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, δεικνύοντας ότι οι κακοποιοί έχουν στοχεύσει τη Θεσπρωτία αυτή την περίοδο!

Εκ της Διευθύνσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Τηλ. 26650-29480 έως 8, Fax 26650-29489Συνέχεια...

Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγ/τσας για την ίδρυση Πρότυπου ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τον οικονομικό απολογισμό έτους 2019

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: "Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων & επιχειρήσεων μαζικής εστίασης"

Ιουνίου 04, 2021 0
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: "Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων & επιχειρήσεων μαζικής εστίασης"

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι χθες, Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:30, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«COVID 19 - Καλές πρακτικές στην Μαζική Εστίαση»

«Ειδικά Πρωτόκολλα Υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Α.Π. 1881-ΦΕΚ 2084/Β/2020 & Α.Π. 6632-ΦΕΚ 1632/Β/2021)

Εισηγήτρια της τηλεδιάσκεψης ήταν η κα Δρ. Παρηγορίδη Ιωάννα-Ευπραξία (Διδάκτωρ και Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με εκπαιδευτική παρουσία και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Εκπαιδεύτρια μητρώων ΕΦΕΤ στην υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων για τις ελεγκτικές αρχές της χώρας αλλά και το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων, Επικεφαλής επιθεωρήτρια ISO 22000 (υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων) & ISO 9001 (ποιότητας))

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Α. Πάσχος, ενώ με το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και η εισηγήτρια απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των συμμετεχόντων.

Τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο και υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο Φορέα, θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

ΚΚΕ: Εκχωρούνται στην επιχειρηματική δράση οι αρμοδιότητες των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ

Ιουνίου 04, 2021 0
ΚΚΕ: Εκχωρούνται στην επιχειρηματική δράση οι αρμοδιότητες των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ομιλία του ο Πρωθυπουργός για τα σχέδια παραπέρα ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα υγείας, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ήδη εκχωρούνται σε ιδιώτη οι αρμοδιότητες των ΚΟΜΥ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Πάτρας. Υπό συζήτηση είναι και η εκχώρηση στα αεροδρόμια όλης της χώρας. Παραχωρείται σε ιδιώτη μια αρμοδιότητα της δημόσιας υγείας στα σύνορα της χώρας, ειδικά σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η απόφαση αυτή σχετίζεται και με τη δημιουργία του «ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού» για τον εμβολιασμό, σε όλη την ΕΕ, το οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία της. Το “ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”, δεν σχετίζεται με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αποτελεί εργαλείο στήριξης των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων. Αξιοποιείται ως πρόσχημα για τη χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στα σύνορα και τις μετακινήσεις, που ήταν πάγιο αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών, των αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών, των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρήσεων. Οδηγεί στη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει απαντηθεί από την επιστημονική κοινότητα για το αν ο εμβολιασμός μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού και την προστασία απέναντι στις ασυμπτωματικές μολύνσεις. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό τμήμα του πληθυσμού για το οποίο δεν υπάρχουν δεδομένα (παιδιά, έγκυες κλπ).

Στην πράξη αφορά την απαλλαγή των κυβερνήσεων σε όλη την ΕΕ απ’ την υποχρέωση λήψης των έστω και περιορισμένων σημερινών μέτρων που εφαρμόζονται στα σύνορα των κρατών (test, πιθανή καραντίνα κλπ), επιδημιολογική επιτήρηση, προστασία προσωπικών δεδομένων κλπ και συνολικά των μέτρων δημόσιας Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει στο συνοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι που παραμένει κλειστός.

Επίσης το “ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό” αξιοποιείται ως πρόσχημα για να μη θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας την στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες παραμένουν διασωληνωμένοι και το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα "μιας νόσου". Επίσης η εφαρμογή του “ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού” αποτελεί και επικίνδυνο εργαλείο σε βάρος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων. Μέσω των πιστοποιητικών, ιατρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται από βάσεις δεδομένων και μηχανισμούς της ΕΕ, των κρατών - μελών, εργοδοτών και επιχειρηματικών ομίλων, αφού τίποτα δεν διασφαλίζει τους όρους επεξεργασίας τους και τα όρια της αξιοποίησής τους.

Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να μιλάει για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και να παρουσιάζει ως λύση την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, του κατ' όνομα δημόσιου τομέα. Στη Θεσπρωτία, Κέρκυρα και σε όλη τη χώρα έγινε φανερό ότι η οι ΚΟΜΥ είναι υποστελεχωμένες, ότι τα τεστ, οι ιχνηλατήσεις, η επιδημιολογική επιτήρηση και συνολικά τα μέτρα δημόσιας υγείας είναι ανεπαρκή ως ανύπαρκτα σε χώρους δουλειάς, σχολεία, σύνορα κλπ. Τώρα όχι μόνο δεν ενισχύεται το προσωπικό (που έτσι και αλλιώς έχει ημερομηνία λήξης) και οι υποδομές, αλλά η ευθύνη παραχωρείται στην επιχειρηματική δράση, όπου και πάλι οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν με προσωρινές σχέσεις εργασίας. Και αυτό σε τομέα που απαιτείται ολοκληρωμένη εκπαίδευση, τεχνογνωσία-εμπειρία κλπ.

Η πολιτική εμπορευματοποίησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης είναι η πολιτική που εφάρμοσαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και είχαν σαν αποτέλεσμα αφενός την ανύπαρκτη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ανύπαρκτες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, τους χιλιάδες αποκλεισμένους ασθενείς από την περίθαλψή. Αυτή είναι η αιτία που θυσιάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι στην πανδημία. Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά προέβαλε ως δήθεν λύση των σοβαρών προβλημάτων της περίθαλψης του λαού την ίδια την αιτία που τα δημιουργεί και τα διογκώνει!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν σωστά πολιτικά συμπεράσματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να εντείνουν τον αγώνα τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ενάντια στα μέτρα περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να διεκδικηθούν οι προτάσεις των υγειονομικών και του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Τώρα, χωρίς καθυστέρηση, χρειάζεται να δυναμώσει η μαζική οργανωμένη πάλη του λαού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, με επαρκή εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών σε όλους. Σε ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Παλεύουμε για:
· Διατήρηση των μέτρων διαγνωστικής δομικασίας και παραπέρα ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και δημόσιας υγείας στα σύνορα της χώρας με ευθύνη του κράτους.
· Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επιτάχυνση μαζικών εμβολιασμών με κάθε διαθέσιμο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.
· Μέτρα προστασίας εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία.
· Να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός στο Μαυρομάτι με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Ιουνίου 04, 2021 0
ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Tο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεχίζει το διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Η δεύτερη παρουσίαση με θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30 και θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος - Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής - Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εγγραφή με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/Kg3KnnyXNkJf9Wr86

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 12:30.
Συνέχεια...

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Ιουνίου 04, 2021 0
Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο στο Αμφιθέατρο του «Ιδρύματος Η. Σάρρα» στο Καστρί Ηγουμενίτσας. Θέματα Γενικής Συνέλευσης:

1. Απολογισμός Δράσεων Συλλόγου έτους 2020
2. Οικονομικός Απολογισμός Συλλόγου έτους 2020
3. Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. σύμφωνα με τα άρθρα 12 & 14 του Καταστατικού του Συλλόγου.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί Διανομή Τροφίμων.

Για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και για τη διανομή τροφίμων είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και της διανομής θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Συνέχεια...

Διαμαρτυρία της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για παρακράτηση συντάξεων από την Εθνική Τράπεζα

Ιουνίου 04, 2021 0
Διαμαρτυρία της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για παρακράτηση συντάξεων από την Εθνική Τράπεζα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ έστειλε στον υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Γεώργιο Ζαββό υπόμνημα για την κατάσχεση συντάξεων απ’ την Εθνική Τράπεζα.

Στο υπόμνημα, με ημερομηνία 31.5.2021, η ΣΕΑ αναφέρει:

«κε. Υπουργέ,
Με την πρόσφατη πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιούνη από τον ΕΦΚΑ παρατηρήθηκε από αρκετούς συνταξιούχους που πληρώνονται από την Εθνική Τράπεζα και είχαν δάνεια από αυτήν, η ΕΤΕ προέβη στην παρακράτηση του συνόλου της καταβληθείσας σύνταξής τους, κατά παράβαση των διατάξεων “περί ακατάσχετου”. Σε διαμαρτυρίες από τους συνταξιούχους θύματα, αλλά και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων προς τους υπεύθυνους της τράπεζας για την αποκατάσταση του προβλήματος, αυτοί ζητούν από τους συνταξιούχους να προβούν σε μια σειρά γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να τους καταβληθεί ξανά η σύνταξή τους. Από μεριά μας θεωρούμε όλη αυτή τη διαδικασία παράνομη και απαράδεκτη, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις των δικαιούχων στο ακέραιο, άμεσα δίχως καμιά περαιτέρω διαδικασία και να υπάρξει δημοσιοποίηση της αποκατάστασης, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι».

Ηγουμενίτσα 3/6/2021

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. γραμματέας
Τάκης Πετσίνης                           Δώρης Δήμας

Συνέχεια...

Την αντικατάσταση του ΕΟΔΥ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ιδιωτικές ΚΟΜΥ, φέρνει ο Μ Κάτσης στη Βουλή

Ιουνίου 04, 2021 0
Την αντικατάσταση του ΕΟΔΥ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ιδιωτικές ΚΟΜΥ, φέρνει ο Μ Κάτσης στη Βουλή

Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Υγείας και προστασίας του Πολίτη, ο Μάριος Κάτσης ζητά απαντήσεις για την αιφνιδιαστική αντικατάσταση της Κινητής Μονάδας Υγείας του ΕΟΔΥ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα έχει πλέον την ευθύνη της διενέργειας ελέγχων covid-19, και της καταχώρησης των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν. Ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς απροειδοποίητα, να παραδώσει την επιδημιολογική επιτήρηση σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, σε μια ιδιωτική επιχείρηση, αντικαθιστώντας την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που μέχρι πρότινος βρισκόταν εκεί. Την εξέλιξη αυτή, οι τοπικές αρχές και οι Θεσπρωτοί την έμαθαν από τα ΜΜΕ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πράγμα που από μόνο του δημιουργεί αλγεινή εντύπωση.

Με την Ερώτηση μου στη Βουλή, ζητάω από τους αρμόδιους Υπουργούς να μου απαντήσουν για ποιο λόγο έγινε αυτή η αντικατάσταση, με ποιόν τρόπο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση, πόσο θα κοστίσει στο Δημόσιο, αν έγινε κατόπιν συνεννόησης με κάποια από τις τοπικές αρχές, πως θα εξασφαλίζεται πλέον η ορθή επιδημιολογική επιτήρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, και τι θα γίνει απογίνει η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που αντικαταστάθηκε. Επίσης ζητάω να μου κατατεθεί η σύμβαση με την εταιρεία, καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων των αρμοδίων δημοσίων φορέων και οργάνων, στις οποίες υπήρξε η εισήγηση για την αντικατάσταση της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Θεωρώ ότι αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να παίζει ούτε με τη Δημόσια Υγεία ούτε με το δημόσιο χρήμα, και να ανακοινώνει απλά αποφάσεις που δεν ξέρουμε ούτε πως πάρθηκαν, ούτε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν. Η κίνηση λόγω καλοκαιριού θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας. Υπάρχει άραγε οργανωμένο και ενιαίο σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης της Θεσπρωτίας, ή έχουν αφεθεί όλα στην τύχη τους, και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε δουλειές και δουλίτσες με χορηγό το δημόσιο ταμείο;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και της ΑΚΕ όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

Προς τους κ.κ Υπουργούς:
Υγείας
Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Μεγάλα ερωτηματικά από την αντικατάσταση της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, με ιδιωτική εταιρεία, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας»

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας έχει προκαλέσει η είδηση πως απομακρύνεται από το λιμάνι της πόλης η Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, για να πάρει τη θέση της ιδιωτική εταιρεία που πλέον θα έχει την ευθύνη της διενέργειας ελέγχων covid-19, και της καταχώρησης των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν.

Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, ήρθε χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των τοπικών αρχών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί. Όπως είναι φυσικό, η πλήρης άγνοια σχετικά με την ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο της επιδημιολογικής επιτήρησης, σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της χώρας μας, με αυξημένη μάλιστα κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως είναι αυτό της Ηγουμενίτσας, σε συνδυασμό με την αναιτιολόγητη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και στους εργαζομένους στο λιμάνι, και έχουν εγείρει μεγάλα ερωτηματικά που απαιτούν άμεσες απαντήσεις.

Επειδή παρά τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ούτε για το πώς επιλέχθηκε η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία, ούτε για τους όρους της σύμβασης, ούτε για το κόστος που θα πληρώσει το Δημόσιο, ούτε για τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, ούτε και για το πώς εξασφαλίζεται η ορθή επιδημιολογική επιτήρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, της κύριας δηλαδή δυτικής πύλης εισόδου και εξόδου της χώρας μας από και προς την Ιταλία και την ΕΕ

Επειδή η τοπική κοινωνία αγνοεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, τη σκοπιμότητα της αντικατάστασης της Κινητής Μονάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ιδιωτική εταιρεία

Επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή η αντικατάσταση έγινε χωρίς καμία συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, που έχουν πρωτογενή εικόνα των αναγκών και των προβλημάτων σε σχέση με τον έλεγχο της πανδημίας

Επειδή είναι άγνωστο το που και το πως θα παρέχει πλέον υπηρεσίες η ΚΟΜΥ που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο λιμάνι, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν υπάρχει οργανωμένο και ενιαίο σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης της Θεσπρωτίας

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

- Με ποια διαδικασία επιλέχθηκε η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία που θα έχει πλέον την ευθύνη της διενέργειας ελέγχων covid-19 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και της καταχώρησης των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν;

- Ποιο είναι το κόστος για το Δημόσιο, και με ποιους όρους της σύμβασης εξασφαλίζεται η ορθή επιδημιολογική επιτήρηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας;

- Υπήρξε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για την αντικατάσταση της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που βρίσκονταν στο λιμάνι, με ιδιωτική εταιρεία;

- Ποια ανάγκη εξυπηρετεί αυτή η αντικατάσταση στον ευρύτερο σχεδιασμό της επιδημιολογικής επιτήρησης της Θεσπρωτίας;

- Που και πως θα παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας;


Επίσης, καλούνται οι κ.κ. Υπουργοί να καταθέσουν εντός της προθεσμίας, που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής:

Το πλήρες κείμενο της σύμβασης μεταξύ του αρμοδίου δημόσιου φορέα και της εν λόγω εταιρείας, βάση της οποίας η τελευταία θα έχει την ευθύνη της διενέργειας ελέγχων covid-19, και της καταχώρησης των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν, όσον αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των αρμοδίων δημοσίων φορέων και οργάνων, στις οποίες υπήρξε η εισήγηση για αντικατάσταση της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ που βρίσκονταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ιδιωτική εταιρεία.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
Κάτσης Μάριος

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα