06/06/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ο Δώρης Δήμας για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας...

Ιουνίου 06, 2023 0
Ο Δώρης Δήμας για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας...

Στις 29/05/2023 ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές έγινε ο προβλεπόμενος από το νόμο απολογισμός του δημάρχου στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας. 

Ο δήμαρχος και οι πρόεδροι των ΠΑΚΠΠΚΟ και ΔΕΥΑΗ μας παρουσίασαν τα έργα που γίνανε και αυτά που δρομολογούνται στο δήμο μας. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει Δημοτική Αρχή (Δ.Α.) που να μην κάνει έργα κατά τη διάρκεια της θητείας της. Πάντα και σε κάθε δήμο γίνονταν και θα γίνονται έργα, τόσο μικρά όσο και μεγαλύτερα. Προφανώς και η παρούσα Δ.Α. έχει κάνει έργα. Αρκετά τα έχουμε ψηφίσει., στο Δ.Σ.

Το βασικό όμως κριτήριο στην αξιολόγηση μιας Δ.Α. είναι πάντα, αν και πόσο αυτά τα έργα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου. Σε ποιά κατεύθυνση γίνονται και ποιόν εξυπηρετούν. 

Ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες; 
Λύνουν λαϊκά προβλήματα; 

Η απάντηση είναι ότι οι κάτοικοι του δήμου μας ζούμε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που παρουσιάστηκε. Η ποιότητα ζωής μας συνεχώς υποβαθμίζεται. 

Οι κάτοικοι του δήμου μας πνιγόμαστε με τις βροχές τον χειμώνα, ζούμε με τον φόβο των πυρκαγιών αφού τα κλαδιά που πευκοδάσους φθάνουν μέχρι τα μπαλκόνια των σπιτιών, ζούμε με τον φόβο του σεισμού αφού δεν παίρνονται μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Τα δε προβλήματα της καθημερινότητας όπως το κυκλοφοριακό, της στάθμευσης οξύνονται. Παραμένει οξυμένο το πρόβλημα ύδρευσης τους καλοκαιρινούς μήνες στην Πέρδικα. Το δε λιμάνι οδεύει προς ιδιωτικοποίηση ,αποκόπτοντας τους κατοίκους από το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου.

Αυτή την πραγματικότητα προσπάθησαν να κρύψουν με τις εκτενείς εισηγήσεις. Πράγματι μπορεί κάποιος να πει πολλές αλήθειες για να κρύψει την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι η Δ.Α. υπηρετεί πειθήνια την αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού αστικού κράτους που είναι εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα. Μια πολιτική που στηρίζεται:

Στη λειψή κρατική χρηματοδότηση των δήμων
Στην ανάθεση στους δήμους αρμοδιοτήτων χωρίς την αντίστοιχη διάθεση πόρων και προσωπικού.
Και το κυριότερο στηρίζεται στην πολιτική κόστους – οφέλους που αποκλείει από την χρηματοδότηση βασικά έργα που είναι απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά δεν αποφέρουν κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους. Πολιτική που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών του δήμου.

Η Δ.Α. υπηρέτησε και υπηρετεί, κατά την εισήγηση, την πολιτική που θέλει να αναπτύσσεται η πόλη μας σαν «κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου» και τουρισμού θα λέγαμε εμείς για να γίνει κατανοητό γιατί κατευθύνονται τα κονδύλια σε κάποιες περιοχές. Την αξιολογούμε δε με κριτήριο αν με την πολιτική της ιεραρχεί τις ανθρώπινες ζωές, τα λαϊκά συμφέροντα πάνω από τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του. Επιλέγουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από την εισήγηση:

Τα αντιπλημμυρικά έργα όπως αντισεισμικής προστασίας και τα αντιπυρικής προστασίας δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε. Τέτοια έργα χρηματοδοτούνται «κατόπιν εορτής». Όπως έγινε στα Σύβοτα που πλημμύρισαν το φθινόπωρο. Υπήρχαν συγκεκριμένες μελέτες τόσον της ΔΕΥΑΗ αποχετευτικά, όσο και του δήμου για διευθέτηση των ρεμάτων τα οποία για χρόνια δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι επιλέξιμα. Οι εκλεγμένοι με την Λ.Σ. βάλαμε το θέμα τόσο στον δήμο όσο και στο Π.Σ. και λύση δεν βρέθηκε. Τώρα μετά την καταστροφή και αφού χαρακτηρίσθηκε η περιοχή πλημμυροπαθής αναζητούνται κονδύλια!!! Όμως «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και διεκδικούν. Αλλιώς φταίνε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα»

Αναφέρεται στην εισήγηση η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Λυκείου και Γυμνασίου . Δίνονται πολλά χρήματα (περίπου 1,5 εκ.), αλλά η κατασκευή του συγκροτήματος έχει ολοκληρωθεί αρχές της δεκαετίας του 1970. Άρα με παλιό αντισεισμικό κανονισμό ,που έχει αλλάξει μετά τους σεισμούς και στον τόπο μας. Αντί για την αναγκαία αντισεισμική προστασία προτάσσεται η κατεύθυνση της Ε.Ε. για «πράσινη μετάβαση». Αυτή μπορεί να αυξάνει τα κέρδη κάποιων επιχειρήσεων, αλλά δεν ασφαλίζει τις ανθρώπινες ζωές. Άρα σε περίπτωση σεισμού δεν θα φταίει «η κακιά η ώρα».

Στον κλάδο της καθαριότητας η ιδιωτικοποίηση καλά κρατεί. Η αποκομιδή των απορριμμάτων (ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ) σε Πλαταριά, Σύβοτα, Πέρδικα γίνεται από ιδιωτική εταιρεία. Η λειτουργία της Μ.Ε.Α. γίνεται από την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ Α.Ε.». Ο δήμος μας ενώ παραδίδει 6.500 τόνους ΑΣΑ ,πληρώνει για 9.000 τόνους γιατί υπάρχει η ρήτρα της «ελάχιστης εγγυημένης» ποσότητας (Ισχυρό αντικίνητρο για την ανακύκλωση). 

Η λειτουργία των Σ.Μ.Α. θα ξεκινήσει προσωρινά με προσωπικό των δήμων αντί να στελεχωθεί από μόνιμο προσωπικό. (Υπάρχει σχετική καταγγελία όλων των σωματείων των ΟΤΑ όλης της Ηπείρου). Πράγμα που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των. Άλλωστε και στο παρελθόν έγινε δημοπράτηση από τον ΦΟΔΣΑ σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία ακυρώθηκε.

Η ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει ήδη πωληθεί στον όμιλο GRIMALDI. Η Δ.Α. δεν εξέφρασε καμιά αντίρρηση σε αυτό. Προτεραιότητα της εξ αρχής ήταν η απόδοση της χερσαίας ζώνης στον δήμο, «για αυτό και η διαχρονική αντιπαράθεση με τις διοικήσεις της ΟΛΗΓ ΑΕ, με την Κτηματική Υπηρεσία αλλά και με την εκάστοτε Κεντρική Κυβέρνηση», κατά την εισήγηση. 

Αλήθεια πότε έγινε αυτή η αντιπαράθεση;; Όταν όλο το Δ.Σ., με εξαίρεση την Λ.Σ., ψήφιζε το master plan της ΟΛΗΓ Α.Ε. το 2017;; 

Με βάση αυτό έγινε η δημοπράτηση του παραλιακού μετώπου. Αυτό προβλέπει και την κατασκευή μαρίνας στο κέντρο της πόλης. Γιατί η Δ.Α. δεν ενημερώνει τους κατοίκους ότι προβλέπει 6.000 τμ. για κατασκευή κτισμάτων για εμπορική χρήση; Αλλά γιατί δεν λέει ότι διεκδικεί το παραλιακό μέτωπο για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης; Μήπως και σήμερα η παραλία είναι ελεύθερη για αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό για τους κατοίκους; 

Στο μεγαλύτερο μέρος είναι καλυμμένη από τραπεζοκαθίσματα. (Ακόμα και στον ποδηλατόδρομο.) Οι τελευταίες μέρες στην πόλη μας με τις εκδηλώσεις της HARLEY DAVINSON δείχνουν αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης. Αποκλεισμός των κατοίκων από την παραλία, μονοπώληση της αγοράς από συγκεκριμένες επιχειρήσεις, 12ώρα μεροκάματα για τους εργαζόμενους. Καρπώθηκαν τα κέρδη μερικοί, κάποιοι αρκέστηκαν στα ψίχουλα και για τον λαό ο αποκλεισμός και η φασαρία.

Η Δ.Α. δεν είχε το σθένος να αντισταθεί στο κεντρικό κράτος ακόμα και για ζητήματα που στο Δ.Σ. συζητήθηκαν (από αυτά που βγάζουν μάτι) και υπήρχε σχετική συμφωνία από όλους.

Όπως το θέμα της ΔΕΥΑΗ. Αναφέρθηκαν στην εισήγηση τα έργα, (πολλών εκ. ευρώ) που δρομολογούνται. Αναφέρθηκε επίσης ότι η ύδρευση εξασφαλίζεται στην πόλη μας από γεωτρήσεις. Αυτό όμως κοστίζει σε ενέργεια, που μαζί με τα αντλιοστάσια και τον βιολογικό έχει εκτοξεύσει το χρέος της ΔΕΥΑΗ στα ύψη. Χρέος που θα φορτωθεί, μέσω των λογαριασμών, στις λαϊκές πλάτες. Αρνείται όμως να αγωνισθεί για την χρέωση της ενέργειας στην ΔΕΥΑΗ με τιμές βιομηχανικού ρεύματος. Αρνείται να αγωνισθεί για κατάργηση του ΦΠΑ (13%) στους λογαριασμούς της ύδρευσης. Αρνήθηκε να συζητηθεί στο Δ.Σ. ο νόμος για το νερό, που πρόσφατα συζητήθηκε στην βουλή και οδηγεί στην παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς του νερού.

Καμαρώνει για την «Ολοκλήρωση και επέκταση εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 550.000,00 €». Όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν λύνεται με αυτόν τον τρόπο. Κατά την συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. με πρωτοβουλία της Λ.Σ. φάνηκε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αναθέσει στους δήμους αρμοδιότητες και ευθύνες χωρίς τους ανάλογους πόρους και το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό. Αρνείται όμως να το αντιπαλέψει και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Όμως το πρόβλημα υπάρχει και οξύνεται . Οι μηνύσεις ενάντια στον δήμο, λόγω των αδέσποτων σκύλων, συνεχίζονται από τους κατοίκους. Σχεδόν σε κάθε Δ.Σ. συζητάμε για δίκες τον υπεύθυνων αντιδημάρχων.

Η Δ.Α. της Ηγουμενίτσας αδυνατεί να αντιπαρατεθεί με την πολιτική του κεντρικού κράτους, που είναι εχθρική προς τον λαό.

Δεν γίνεται όμως να υπηρετεί ταυτόχρονα και τα λαϊκά συμφέροντα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν γίνεται «και ο λύκος να είναι χορτάτος και τα πρόβατα σωστά».

Για αυτό η Δ.Α. αξιολογείται αρνητικά στον απολογισμό που παρουσιάζει.

Η Λ.Σ. στο χρόνο που πέρασε αντιπάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική τόσο μέσα, όσο και έξω από το Δ.Σ. Τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα στο Δ.Σ. , προκάλεσε συζητήσεις για τα βασικά. Τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους κατοίκους του δήμου μας και καλώντας τους σε αγώνα για την επίλυση τους..

Το παρήγορο είναι ότι αναπτύχθηκαν αγώνες για κάποια ζητήματα:

· Ενάντια στην μετατροπή της παιδικής χαράς της πόλης μας σε parking, όπως προέβλεπε το ΣΒΑΚ.

· Ενάντια στην ποδηλατοδρόμηση της Κύπρου, βασικού δρόμου της πόλης μας από όπου περνάει όλη η κίνηση για κάμπο και Αλβανία.

· Των κατοίκων της Πέρδικας για το νερό.

Αυτός , κατά την γνώμη μας, είναι ο δρόμος της επίλυσης των προβλημάτων. Αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε οι εκλεγμένοι κομμουνιστές με την Λ.Σ. τόσο στους δήμους, όσο και στη περιφέρεια. Σε αυτόν τον δρόμο καλούμε σε συστράτευση τον λαό του δήμου μας.

Ηγουμενίτσα 05/10/2023
Για τη Λαϊκή συσπείρωση
Δώρης Δήμας

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πιάσανε τους παράτυπους μετανάστες, τους ξέφυγε ο διακινητής...

Ιουνίου 06, 2023 0
Θεσπρωτία: Πιάσανε τους παράτυπους μετανάστες, τους ξέφυγε ο διακινητής...


31 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στη Θεσπρωτία

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου αλλοδαπού, που τους μετέφερε με φορτηγό προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπή, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί της μεταφοράς

Εντοπίστηκαν προχθές (4-6-2023) αργά το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών -31- αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου αλλοδαπού, ενώ συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό (τύπου «κλούβας»), που οδηγούσε ο 30χρονος, ο οποίος, αφού δε συμμορφώθηκε σε σήμα τους, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν στο εσωτερικό του 31 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Πελοποννήσου προκειμένου να τους μεταφέρει πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, έναντι χρηματικού ποσού 100 ευρώ έκαστος.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι κατά τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών, αλλοδαπός και ημεδαπή, συνεργοί του 30χρονου, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο όχημα, είχαν το ρόλο του προπομπού, ενημερώνοντας για πιθανή αστυνομική παρουσία με σκοπό την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Οι δύο παραπάνω εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


Συνέχεια...

Παρουσίαση & Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 06, 2023 0
Παρουσίαση & Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η προγραμματισμένη για τις 8 Ιουνίου 2023 εναρκτήρια εκδήλωση της δημόσιας διαβούλευσης και παρουσίασης του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας αναβάλλεται για την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.30 στο χώρο εκδηλώσεων «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Η παρουσίαση θα γίνει από τη μελετητική ομάδα σε φορείς και πολίτες. Θα αναλυθούν τα στάδια εκπόνησης τα οποία περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά, τη δυναμική της περιοχής, τους Άξονες – Στόχους της Στρατηγικής και το Σχέδιο Δράσεων.

Μέρος του ΣΒΑΑ θα χρηματοδοτηθεί από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΕΠ Ήπειρος 2021 – 2027.

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-dimoti/sxediasmos-dimou/11-greek/2561-sbaa έχει αναρτηθεί το Σχέδιο της ΒΑΑ ώστε φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις δικές τους παρατηρήσεις, επισημάνσεις αλλά και προτάσεις.

Η δημόσια διαβούλευση θα παραμείνει ενεργή έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, με στόχο την ενίσχυση του διαλόγου.

Πληροφορίες και αποστολή απόψεων και προτάσεων:

Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Γραφείο Προγραμματισμού:

· κα Γεωργία Ράπτη, τηλ.: 2665361259 / e-mail: grapti@1345.syzefxis.gov.gr

· κ. Παντελής Καραπιπέρης, τηλ. 2665361155 / email: p.karapiperis@1345.syzefxis.gov.gr

Συνέχεια...

Κλιμάκιο της Ν.Δ. με Τασούλα, Γεωργιάδη και Ασημακοπούλου την Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Το πρόγραμμα

Ιουνίου 06, 2023 0
Κλιμάκιο της Ν.Δ. με Τασούλα, Γεωργιάδη και Ασημακοπούλου την Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Το πρόγραμμα

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την κα Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

10:30 Φιλιάτες (παζάρι)

12:30 Ηγουμενίτσα (πεζόδρομος – καφετέριες)

14:00 Επίσκεψη σε μονάδα γαριδοκαλλιέργειας

18:00 Παραμυθιά (πλατεία-μαγαζιά)

19:00 Γαρδίκι (πλατεία)

20:00 Καρβουνάρι - Ομιλίες

21:00 Σύβοτα (μαγαζιά)
Συνέχεια...

Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αμμουδιάς από το Δήμαρχο Πάργας

Ιουνίου 06, 2023 0
Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αμμουδιάς από το Δήμαρχο Πάργας

Στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων για την αναμόρφωση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Πάργας, εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Πάργας, Νίκο Ζαχαριά η νέα πλατεία στην Αμμουδιά, που σε συνδυασμό με το νέο γήπεδο μπάσκετ και την παραχώρηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμουδιάς – Σπλάντζας του πρώην Νηπιαγωγείου, αλλάζει εντελώς την εικόνα του εγκαταλελειμμένου για χρόνια χώρου.

Το έργο υλοποιήθηκε από το Δήμο Πάργας σε συνεργασία με την ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ, με συγχρηματοδότηση από πόρους του Τ.Π. CLLD/LEADER της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ, Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014 – 2020, δράση «Δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών». 


Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της ΕΤΑΝΑΜ Γεώργιος Άρμπυρος, οι Αντιδημάρχοι Πάργας Δημήτρης Μάρκου, Δημήτρης Μπούσιος, Βασίλης Γκίζας και Αγγελική Ρεπάνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας Κώστας Σωτηρίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αμμουδιάς Κώστας Γκόγκας, εκπρόσωποι Συλλόγων-Φορέων, δημότες. 


Η εκδήλωση των εγκαινίων πλαισιώθηκε μουσικά από τη νεοσύστατη Χορωδία Δήμου Πάργας και τους μουσικούς Γιώργο Δημόπουλο, Θωμά Μητροφάνη και Βαγγέλη Τσίγκο, που χάρισαν μια όμορφη βραδυά στους κατοίκους και τους επισκέπτες  δίνοντας το έναυσμα για τη φετινή τουριστική σεζόν που προμηνύεται ιδιαίτερα καλή για όλη την παραλιακή ζώνη της περιοχής.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (5 - 11/6)

Ιουνίου 06, 2023 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (5 - 11/6)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 5 έως 11 Ιουνίου 2023 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ

06/06/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

07/06/2023

 Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

08/06/2023

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09/06/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

10/06/2023

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 18χρονου στην παραλιακή

Ιουνίου 06, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 18χρονου στην παραλιακή

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες (5/6), επί της Νέας Παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 18χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 51χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 18χρονου.

Ο ανωτέρω οδηγός του Δ/Κ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα