12/08/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Έκκληση Πιτούλη σε πολίτες να μην προσεγγίζουν το σημείο αποκόλλησης του βουνού στον Παραπόταμο

Δεκεμβρίου 08, 2023 0
Έκκληση Πιτούλη σε πολίτες να μην προσεγγίζουν το σημείο αποκόλλησης του βουνού στον Παραπόταμο

Κατόπιν μεγάλου σε έκταση κατολισθητικού φαινομένου με κατάπτωση γαιών και εμφάνιση μεγάλου ρήγματος στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Παραποτάμου καθώς των ανυπολόγιστων καταστροφών που υπέστη λατομείο στη Δ.Ε. Παραπόταμου, του Δήμου Ηγουμενίτσας του Νομού Θεσπρωτίας, στις 3 Δεκεμβρίου 2023, λόγω κατολίσθησης και αποκόλλησης του απέναντι σε αυτό βουνού, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ όπως ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ που απεικονίζεται στις αεροφωτογραφίες που ακολουθούν (δλδ από το δρόμο προς Δριμίτσα και αριστερά) για όσο διάστημα διαρκούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μέχρι νεότερη ενημέρωση για την καταλληλόλητα της ευρύτερης περιοχής.


Ο Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε Θεσπρωτίας
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Συνέχεια...

Γιατί μελαγχολούμε τα Χριστούγεννα; - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Δεκεμβρίου 08, 2023 0
Γιατί μελαγχολούμε τα Χριστούγεννα; - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα,
Ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια

Τα Χριστούγεννα θεωρούνται δικαιολογημένα η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, αλλά δυστυχώς όχι για όλους.
Παρόλο που εικόνες αγάπης και χαράς κατακλύζουν κυριολεκτικά τα πάντα γύρω μας, τις οθόνες της τηλεόρασης και των περιοδικών, για ορισμένους ανθρώπους η πραγματικότητα των γιορτών δεν είναι το ίδιο ευχάριστη.

Ανάμεσα στις διάφορες υποχρεώσεις που επιφέρει το κλείσιμο της χρονιάς, των οικογενειακών ζητημάτων, των προσωπικών δυσκολιών αλλά και των κρύων ημερών του χειμώνα, είναι αναμενόμενο κάποιες φορές η εορταστική περίοδος να μην είναι τόσο φωτεινή και ευτυχισμένη. Επιπλέον, η διαρκής υπενθύμιση της ευτυχισμένης ζωής των άλλων, καθιστά περισσότερο επίπονο το γεγονός ότι η χαρά και η αγάπη λείπει από τη ζωή ορισμένων ανθρώπων των οποίων διάφορα προβλήματα που ανέκαθεν υπήρχαν, φαντάζουν αξεπέραστα όπως η απώλεια, οι χωρισμοί, τα διαζύγια, η μοναξιά και διάφορα προβλήματα ψυχικής ή σωματικής υγείας.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί παράγοντες κινδύνου της θλίψης των γιορτών και πώς μπορεί κανείς να την αποφύγει.

Θέτουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες
Ελπίζοντας στις ιδανικές διακοπές όπου όλα θα είναι τέλεια και ονειρικά ενδέχεται να σας απογοητεύσει αν δεν πάνε όλα όπως τα υπολογίζατε. Ειδικότερα όταν πρόκειται για οικογενειακές συγκεντρώσεις, είναι σημαντικό να διαχειριστούμε τις προσδοκίες μας τις γιορτές.

Αν παραδοσιακά οι γιορτές αποτελούν μία κατάσταση διαμάχης ανάμεσα στα μέλη της ευρύτερης οικογένειας ή έχετε πρόσφατα βιώσει την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, πιέζοντας την οικογένεια να είναι όλοι σε γιορτινή διάθεση ενώ δεν είναι πάντα εφικτό, μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και επιπλέον άγχος. Να σκέφτεστε ότι διαθέτετε κάποιες μέρες άδειας ή το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της νέας χρονιάς καθώς και πολλά άλλα, προκειμένου να αντιμετωπίσετε συναισθήματα απώλειας ή θλίψης.

Συνειδητοποιήστε ότι οι γιορτές θα τελειώσουν, χαρείτε και αισθανθείτε ευγνώμονες για ότι έχετε καθώς η ευγνωμοσύνη είναι αρκετές φορές το αντίδοτο στην κατάθλιψη!

Προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολλά
Στις γιορτές η πίεση να κάνουμε τα πάντα όπως να σχεδιάσουμε τις τέλειες διακοπές, να οργανώσουμε τα γιορτινά τραπέζια, να είναι όλοι ικανοποιημένοι, να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες πριν τελειώσει η χρονιά, μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο άγχος, κατάθλιψη και κατάρρευση. Η πίεση και ο φόβος του να μην είναι όλα όπως τα έχουμε σχεδιάσει, πυροδοτούν τη θλίψη των γιορτών. Προσπαθήστε να κάνετε όσα θέλετε στο πλαίσιο του δυνατού χωρίς τελειομανία και θυμηθείτε ότι το σημαντικότερο είναι να απολαύσετε αυτές τις μοναδικές μέρες.

Σύγκριση με τους άλλους
Τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αναπόφευκτο να μην συγκρίνει κανείς τον εαυτό του με τους άλλους τις γιορτινές μέρες. Αν η οικογένειά σας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, είχατε κάποια τραυματική αλλαγή στη ζωή σας ή οτιδήποτε άλλο σας επηρεάζει, η σύγκριση με τη ζωή των άλλων μόνο θλίψη, ενοχές και απομόνωση θα επιφέρει. Η πραγματικότητα είναι πάντα διαφορετική για τον καθένα μας και προσπαθήστε να εκτιμήσετε όλα εκείνα που διαθέτετε και σκεφτείτε ότι τίποτα δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση στη ζωή.

Μην αλλάζετε τις συνήθειές σας
Για αρκετούς από εμάς ο Δεκέμβρης είναι ένας από τους πλέον απαιτητικούς μήνες του χρόνου. Όταν η δουλειά πιέζει, οι κοινωνικές υποχρεώσεις αυξάνονται, συνήθως οι δραστηριότητες που μας χαλάρωναν και μας κρατούσαν υγιείς όπως η γυμναστική, το περπάτημα κ.α. είναι συνήθως τα πρώτα πράγματα που θυσιάζουμε για να προλάβουμε. Επιπροσθέτως στο αυξημένο στρες, έρχεται να προστεθεί η αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες ή το αλκοόλ που συνήθως εντείνουν το άγχος και τη θλίψη μας. Προσέξτε τον εαυτό σας, μην κάνετε υπερβολές και συνεχίστε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Βιώνετε συμπτώματα εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής
Αν έχετε την τάση να μελαγχολείτε όταν πλησιάζει ο χειμώνας κάθε χρόνο και τα συμπτώματα αυτά δεν μειώνονται αφού περάσουν και οι γιορτές μπορεί να πάσχετε από την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, μια μορφή κατάθλιψης που έρχεται με την αλλαγή των εποχών. Μιλήστε στον ειδικό ψυχικής υγείας για να αντιμετωπίσετε άμεσα αυτό που σας συμβαίνει.


* Η Αγγελική Τζοβάρα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Ηγουμενίτσα.
Τηλ. επικοινωνίας 6983719069Συνέχεια...

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 08, 2023 0
Συλλυπητήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η Ένωση μας με λύπη αποχαιρετά τον Ταξίαρχο ε.α. ΤΥΡΟΛΟΓΟ Χαρίλαο του Γεωργίου γεννημένο το 1964, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Το ήθος του και η καλοσύνη του θα συνοδεύουν για πάντα τις αναμνήσεις μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 08-12-2023 και ώρα 12:00’ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αθαμάνιο Άρτας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
NAKOΣ Βασίλειος ΚΕΦΑΛΑΣ Χρήστος
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα