08/10/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος Σπαθαραίων ο Φάνης Κωστάρης με τη "Δύναμη Προοπτικής"

Αυγούστου 10, 2023 0
Εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος Σπαθαραίων ο Φάνης Κωστάρης με τη "Δύναμη Προοπτικής"

Εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σπαθαραίων θα είναι με το συνδυασμό του Γιάννη Λώλου, "Δύναμη Προοπτικής" ο νυν Πρόεδρος Φάνης Κωστάρης.

Ο κ. Κωστάρης, άτομο δραστήριο, με θετικό πρόσημο στην κοινωνία, με εμπειρία στον κλάδο της εστίασης, έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλει στη συλλογική προσπάθεια.

Καλή επιτυχία Φάνη!
Συνέχεια...

Αντάμωμα Σουλιωτών με κλαρίνα και κλασική μουσική - Το πρόγραμμα

Αυγούστου 10, 2023 0
Αντάμωμα Σουλιωτών με κλαρίνα και κλασική μουσική - Το πρόγραμμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου συνδιοργανώνει με το Δήμο Σουλίου το φετινό «Αντάμωμα Σουλιωτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, στα Ιστορικά Πηγάδια Σουλίου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α. Ώρα 16.30. Συγκέντρωση των επισκεπτών-προσκυνητών και ξενάγηση στα πλέον σημαντικά τοπόσημα και μνημεία του Σουλίου (Προτομές Ηρώων, Πηγάδια, Μούργκα, Οικία Τζαβελαίων, Κιάφα-Κάστρο, Αβαρίκος, Σαμονίβα, Βρέκε Βρετετίμε, Στρέθεζα, Φλάμπουρο, Άγιος Δονάτος-Κούγκι-Αγία Παρασκευή-Ζαβρούχου κλπ.). 

Στους πιο μακρινούς χώρους η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ των ιδιοκτητών τους. Την ξενάγηση θα κάνει ο Φιλόλογος- Συγγραφέας- Ερευνητής της Ιστορίας του Σουλίου και Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαγγέλης Τσιρώνης.

Β. Ώρα 20.00. Σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων, εκπροσώπων φορέων και εκπροσώπων απογόνων σουλιώτικων φαρών.

Γ. Ώρα 20.20. Ομιλία του σουλιώτη δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα.

Δ. Ώρα 20.30. «Η Κλασική Μουσική συναντά την Παράδοση» με το γνωστό Ωδείο του κ. Κωστή Λεοντάρη (Ιωάννινα). Θα εκτελεστούν παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια ανασυνθεμένα σε λυρική μορφή: βιολί: Κωστής Λεοντάρης, πιάνο: Λαμπρίνα Πρεβεζάνου, τραγούδι: Μαρία Τσιρώνη - σοπράνο Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ε. 21.30: Λαϊκό πανηγύρι και ξεφάντωμα μέχρι τις αντοχές σας με την 6μελή και πανελληνίως γνωστή γιαννιώτικη Δημοτική Ορχήστρα του Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου, ως καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, είναι βαθύς γνώστης, μελετητής και εκτελεστής της Παραδοσιακής Ηπειρώτικης Μουσικής.

Στο μεταξύ θα διατίθενται σουλιώτικα εδέσματα (σουβλάκια, ψητά κλπ) και ποικίλα ποτά σε τιμές σουλιώτικες (λαϊκές δηλαδή), με γρήγορη εξυπηρέτηση. Πιθανόν να ακολουθήσει λαχειοφόρος.

Ξενάγηση, είσοδος και χορός ελεύθερα.

Σημ. 1η: Ο Δήμος Σουλίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στις αγαπητές φίλες και φίλους επισκέπτες και προσκυνητές ένα συναρπαστικό πατριδο-γνωστικό απόγευμα όπου θα μας κρένουν ζωντανά και στη γλώσσα τους οι ίδιοι οι ήρωες και ηρωίδες, καθώς και μια νυχτερινή ειδυλλιακή μουσική πανδαισία. Θα είναι ένα σεμνό και συνάμα περήφανο μνημόσυνο στις θείες ψυχές που θα ίπτανται στον Σουλιώτικο παραδεισένιο ουρανό και μια αξέχαστη πολιτιστική εκδήλωση - γιορτή, κατά πως ταιριάζει στην Ιερή Γη και τη σαγηνευτική Φύση του Σουλίου.

Σημ. 2η. Τις επίσημες προσκλήσεις θα κάνει στην ώρα τους ο Δήμος Σουλίου.


Με τιμή
Βαγγέλης Τσιρώνης

Φιλόλογος - Συγγραφέας και Γραμματέας - εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλοτόπου Σουλίου «Η ΓΛΑΒΙΤΣΑ» (το σουλιώτικο όνομα του χωριού)

Τηλ. 6978288595

Συνέχεια...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 10, 2023 0
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες (9/8) με θύμα έναν 36χρονο στη Βαλανιδορράχη.

Ειδικότερα, το απόγευμα στο 45,5ο χλμ. Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου και τον τραυματισμό του 58χρονου.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα