06/11/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Σάββατο (11/6) στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 11, 2022 0
Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Σάββατο (11/6) στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  16
ΠΕ Θεσπρωτίας  8
ΠΕ Ιωαννίνων  42
ΠΕ Πρέβεζας  8

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: Δημοτική αρχή σε παρατεταμένη αγραναύπαση και ο Δήμαρχος το βιολί*

Ιουνίου 11, 2022 0
Γ. Γόγολος: Δημοτική αρχή σε παρατεταμένη αγραναύπαση και ο Δήμαρχος το βιολί*

«Οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικά το 2022, οφείλουν να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν, προκείμενου να στηρίξουν την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή τους, να συνδράμουν με την υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό τις προσπάθειες ανάκαμψης του μεγαλύτερου πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας που είναι ο Τουρισμός » υπογραμμίζει εμφατικά ο Ε.Ο.Τ. σε ανακοίνωση του το Μάρτιο.

Η δική μας δημοτική αρχή φαίνεται πως δεν το ενστερνίζεται. Αδιαφορεί για το γεγονός ότι 1 στους 5 εργαζόμενους στην περιοχή δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού άμεσα ή έμμεσα.
Δεν ενδιαφέρεται για την αγωνία των επιχειρήσεων τουρισμού

Δεν ακούει τις διαμαρτυρίες για την έλλειψη νερού, τις ανύπαρκτες διαγραμμίσεις των δρόμων, την έλλειψη τουριστικής προβολής, τα events με στόχευση, τα αντίστοιχα πολιτιστικά γεγονότα, τις συνεργασίες με την Αρχαιολογία, τους φορείς πολιτισμού και τόσες άλλες ιδέες που εφαρμόζονται σε άλλους Δήμους.

Δεν βλέπει τις καθημερινές αναρτήσεις και τα σχόλια συμπολιτών στα κοινωνικά δίκτυα που επισημαίνουν την έλλειψη ενδιαφέροντος για την καθημερινότητα. Δεν βλέπει το πρόβλημα του parking, τις λακούβες, τους βρώμικους κάδους με υπερχειλισμένο σκουπίδια, την έλλειψη δημοτικών τουαλετών, τα χόρτα που έχουν πνίξει τους δρόμους και εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιών, τα φίδια που περιπατούν στον ποδηλατόδρομο, την έλλειψη φωτισμού, τα κατεστραμμένα παγκάκια, το ημιτελές έργο της Εστίας, του νέου ποδηλατόδρομου, που σηματοδοτούν την εγκατάληψη.

Όλα αυτά είναι κατασκευασμένα "ξέρουμε από ποιούς" είπε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο
Ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή του.
Ακούει μόνο, όσους του « μεταφέρουν καλά λόγια ».
Βλέπει μόνο εχθρούς, αντιπολιτευόμενους και λαϊκιστές.

Τους καλώ για μια ακόμη φορά, να μην αφεθούν στη ραστώνη του καλοκαιριού, γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας που θα μεγαλώσουν το καλοκαίρι, απαιτούν εγρήγορση και λύσεις.

Το επερχόμενο τριήμερο ανοίγει στην ουσία, η μαζική επίσκεψη τουριστών.
Βγείτε, δείτε, μιλήστε, ακούστε, καταγράψτε και επιλύστε προβλήματα.
Είναι η έλαχιστη υποχρέωση που έχετε έναντι των πολιτών.
Το Άγιο Πνεύμα, βοήθεια Του, να σας φωτίσει !

*Το βιολί, του Ναστραντίν Χότζα

Συνέχεια...

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Αλλαγή Διοικητή 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. - Ανέλαβε ο Πλοίαρχος Ι. Κοντοστέργιος

Ιουνίου 11, 2022 0
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Αλλαγή Διοικητή 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. - Ανέλαβε ο Πλοίαρχος Ι. Κοντοστέργιος

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας παρέστησαν, κατόπιν προσκλήσεως, χθες στην αλλαγή Διοικητή της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Χρέη Διοικητή αναλαμβάνει ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΚΟΝΤΟΣΤΕΡΓΙΟΣ Ιωάννης ο οποίος αντικαθιστά τον ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟ Λ.Σ. ΣΑΠΟΥΝΑ Ευρυβιάδη, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του αφήνει μεγάλο έργο πίσω του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως Διοικητής της 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.


Στο νέο Διοικητή 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και τον ενημερώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί ως Ένωση σε ό,τι μας χρειαστεί.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σήμερα τα κορίτσια του ΕΡΜΗ αγωνίζονται στον ημιτελικό για το πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας

Ιουνίου 11, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα τα κορίτσια του ΕΡΜΗ αγωνίζονται στον ημιτελικό για το πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας

Ένα βήμα πριν τον τελικό! Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα μας στην πρόκριση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας Ενωση Σωματειων Πετοσφαιρισης Δυτικης Ελλαδος !!!

Σάββατο 11/6, στις 18:00
Κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Το τρένο θα σφυρίξει το 2030...! (;;;)

Ιουνίου 11, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Το τρένο θα σφυρίξει το 2030...! (;;;)

Πολλές δεκαετίες γίνεται λόγος για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηγουμενίτσας με την Καλαμπάκα, ένα θέμα το οποίο πλέον ακούγεται σαν ανέκδοτο.

Κάποιες ενέργειες είχαν ξεκινήσει στο παρελθόν, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. Πλέον το συγκεκριμένο τμήμα (Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσας) αποτελεί σημαντικό ελλειπών τμήμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφορά στην επέκταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Η νέα σιδηροδρομική Γραμμή Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα είναι ενταγμένη στο Κεντρικό Δίκτυο Δίκτυο Διευρωπαϊκών Μεταφορών και έχει ξεκινήσει η διαδικασία των μελετών του έργου.

Τον περασμένο Νοέμβριο υπεγράφη μεταξύ της CINEA και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφωνία χρηματοδότησης των μελετών με ποσοστό χρηματοδότησης από το ευρωπαικό πρόγραμμα CEF 50% και τα υπόλοιπο 50% από το ΠΔΕ όπου και αναμένεται να ενταχθεί. 

Για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες, ο ΟΣΕ υπέβαλε τον Μάρτιο του 2021, αίτημα χρηματοδότησης ύψους 15 εκατ. ευρώ στο CEF 2014-2020 το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ύψους 7,5 εκ. ευρώ, ωστόσο το Υπουργείο δεν έχει εγκρίνει ακόμη τα υπόλοιπα 7,5 εκ. ευρώ. Η νέα γραμμή έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Η ολοκλήρωση των μελετών προβλέπεται για το τέλος του 2024 και στη συνέχεια θα αναζητηθούν κονδύλια για την κατασκευή της νέας γραμμής. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται στο 1 - 1,5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των έργων να έχει επιτευχθεί μέχρι το 2030.

Σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου αποτελεί η σύνδεσή του με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η Γ΄Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας, για την εξυπηρέτηση του εμπορευματικού σταθμού.

Το κυρίως ενδιαφέρον για τη σιδηροδρομική σύνδεση άλλωστε είναι η μεταφορά εμπορευμάτων μέσω του λιμένα, το οποίο ωθεί τις εξελίξεις, έστω με μεγάλη καθυστέρηση...

Mε πληροφορίες από: ypodomes.com

Συνέχεια...

Οδοιπορικό στη Μουργκάνα Θεσπρωτίας - Αφιέρωμα της ΕΡΤ2 το 1987 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 11, 2022 0
Οδοιπορικό στη Μουργκάνα Θεσπρωτίας - Αφιέρωμα της ΕΡΤ2 το 1987 (ΒΙΝΤΕΟ)
Εκπομπή Ε.Ρ.Τ.2 "Ήθη και έθιμα του Λαού μας" Αφιέρωμα στη Μουργκάνα Θεσπρωτίας. Δευτ. 20-4 έως Παρ. 24-4-1987.

Δείτε το βίντεο με το Οδοιπορικό στη Μουργκάνα Θεσπρωτίας από την εκπομπή της ΕΡΤ2, "Ήθη και έθιμα του Λαού μας".


Συνέχεια...

Όπου έχουν υπουργό, έχουν και παγετό...!

Ιουνίου 11, 2022 0
Όπου έχουν υπουργό, έχουν και παγετό...!

Φαίνεται πως η κλιματική αλλαγή που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, δεν επηρρεάζει από μόνη της τα πράγματα. Η πολιτική, για ακόμη μια φορά φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι...

Στην περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε, τα πράγματα φαίνεται πως είναι κάπως ανορθόδοξα..

Προχθες (9/6/2022) ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας, κ. Γιώργος Στύλιος βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, όπου υπεγράφη και οριστικοποιήθηκε, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο η πληρωμή των παραγωγών για τον παγετό Ιανουαρίου 2022 στην Άρτα και σε όλη την Ήπειρο.

Προσέξτε όμως εδώ τι συνέβη. Το σύνολο των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους παραγωγούς εξαιτίας του παγετού τον Ιανουάριο του 2022, ανέρχεται στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ήπειρο και από αυτά, τα 4,3 εκ. ευρώ θα δοθούν στους παραγωγούς της Άρτας. Ο συνολικός αριθμός των παραγωγών της Ηπείρου που θα αποζημιωθούν είναι  3.748 και οι 3.335 είναι παραγωγοί της Άρτας. Δηλαδή για την υπόλοιπη Ήπειρο διατίθενται μόλις 300 χιλιάδες ευρώ σε 413 πραγωγούς, ενώ για την Άρτα 4,3 εκ. ευρώ για 3.335 παραγωγούς.

Βέβαια, δεν επικρατούν οι ίδιες κλιματολογικές συνθήκες σε όλη την Ήπειρο, αλλά το να επηρέασε ο παγετός του Γενάρη μόνο τους παραγωγούς της Άρτας, βουλευτής της οποίας τυγχάνει να είναι και υφυπουργός Αγροτικών θεμάτων, κάπως παράδοξο φαίνεται...

Τα στοιχεία που παραθέτουμε, τα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο κ. Στύλιος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για να ενημερώσει τους παραγωγούς της Άρτας (και ψηφοφόρους του) για το έργο που κάνει γι' αυτούς.
Όμως το έστειλε και στα υπόλοιπα ΜΜΕ της Ηπείρου (Θεσπρωτία, Γιάννενα, Πρέβεζα) όπου έχουμε να δούμε παγετό πολλά χρόνια...

Ας αναλάβει τώρα ο κ. Γιόγιακας να εξηγήσει στους παραγωγούς της Θεσπρωτίας (και ψηφοφόρους του) τις κλιματολογικές διαφορές της Άρτας με τη Θεσπρωτία...!

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Άρτας και υφυπουργού Αφροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Στύλιου

Άρτα 09.06.2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Στύλιος: Οριστικοποιήθηκε η πληρωμή του συνόλου των αποζημιώσεων για τον παγετό Ιανουαρίου 2022 στην Άρτα

Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου  
Συγκεκριμένα, 3.335 παραγωγοί στην Άρτα θα λάβουν αποζημιώσεις ύψους 4.3 εκατ. ευρώ. Συνολικά, στην Ήπειρο οι παραγωγοί είναι 3.748 και θα λάβουν αποζημιώσεις ύψους 4.6 εκατ. ευρώ. Όλοι οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί, από το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου.

Να σημειωθεί, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να δοθούν τα χρήματα στους παραγωγούς, από τον ΕΛΓΑ, μεσολαβούσαν από 14 έως 18 μήνες.

Ο υφυπουργός κ. Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Καταλαβαίνω τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των παραγωγών της Άρτας. Για αυτό, όπως είχα πει και είχαμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση, τρέξαμε την όλη διαδικασία των εκτιμήσεων γρήγορα και την ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρόνο. Το είπαμε το κάναμε».

Συνέχεια...

Οι ξέγνοιαστοι καουμπόηδες της Θεσπρωτίας

Ιουνίου 11, 2022 0
Οι ξέγνοιαστοι καουμπόηδες της Θεσπρωτίας


Η κτηνοτροφία αποτελεί για τη Θεσπρωτία μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα η οποία αφήνει ικανοποιητικό εισόδημα σε συμπατριώτες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παραμείνουν στα χωριά, τα οποία όσο περνάνε τα χρόνια, ερημώνουνε.

Μια από τις πλέον επικερδείς κατηγορίες κτηνοτροφίας είναι αυτή των βοοειδών. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία, παρατηρείται ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της μη επιτήρησης των ζώων, τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε εθνικές οδούς και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που έχουν συμβεί με ανεπιτήρητα αγελάδια, ενώ ακόμη περισσότερες οι καταγγελίες και παράπονα συμπολιτών οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές από τα ανεπιτήρητα ζώα. Δυστυχώς, αρκετοί κτηνοτρόφοι, αρκούνται στο να βγάζουν από το σταύλο τα αγελάδια τους το πρωί και απλώς πριν δύσει ο ήλιος να τα ξαναμαζεύουν, αφήνοντας τα όλη μέρα ανεπιτήρητα, δίχως να νοιάζονται αν εξαιτίας τους προκληθεί κάποιο τροχαίο δυστύχημα ή προκαλέσουν ζημιές σε ξένες ιδιοκτησίες!

Πολλές είναι οι καταγγελίες από όλες τις τοπικές κοινότητες της Θεσπρωτίας για το θέμα αυτό, παρόλα αυτά οι αρμόδιες αρχές, πετούν η μία το μπαλάκι στην άλλη, και γενικότερα δείχνουν μια ανεξήγητη αδιαφορία στις καταγγελίες...

Πριν λίγο καιρό η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, κατόπιν πολλών καταγγελιών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι η διαχείριση των ανεπιτήρητων ζώων είναι στην αρμοδιότητα των Δήμων... 


Ανακοίνωση για τη διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων

Από την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:

«Μετά από πολλά ερωτήματα και καταγγελίες στην Περιφέρεια για ανεπιτήρητα ζώα, ενημερώνονται οι πολίτες ότι βάσει του Νόμου 4056/2012 (ΦΕΚ. 52 τ΄Α) άρθρο 17 η διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπρόβατα – βοοειδή) είναι αρμοδιότητα των δήμων, οι οποίοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή τους».

Οι Δήμοι με τη σειρά τους, στους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες δηλώνουν αδυναμία να προβούν σε κάποιες ενέργειες, ενώ η αστυνομία πολλές φορές αδιαφορεί. Σε πρόσφατη καταγγελία προέδρου τοπικής κοινότητας προς το Α.Τ. Φιλιατών του δόθηκε η απάντηση ότι "δεν μπορούμε να έρθουμε γιατί δεν έχουμε περιπολικά..."!
Απορίας άξιο που πήγαν τόσα περιπολικά που έλαβε η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας την τελευταία διετία και καμαρώνει ο κ. Γιόγιακας...!

Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τους κτηνοτρόφους, ώστε να είναι σε θέση να έχουν και το απαιτούμενο προσωπικό για την επιτήρηση των ζώων, ωστόσο θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και γι' αυτούς.

"Ερχόμαστε το καλοκαίρι να μείνουμε στο χωριό για να απολαύσουμε την ύπαιθρο και κάθε χρόνο φτιάχουμε τις ζημιές που προκαλούν τα γελάδια. Δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε μια γλάστρα στην αυλή μας" μας έλεγε πριν καιρό μια κυρία η οποία έρχεται κάθε καλοκαίρι από την Αθήνα με το σύζυγό της για να περάσουν το καλοκαίρι στο χωριό τους.

Πιο εξοργιστική είναι η καθημερινότητα όσων ζουν μόνιμα στα χωριά. Δαπανούν σημαντικά ποσά για περιφράξεις ώστε να προστατεύουν τους κήπους και τα μποστάνια τους από τα γελάδια και καθημερινά επιδιορθώνουν τις ζημιές που δεν σταματούν ποτέ! 

Το χτένι έχει φτάσει στον κόμπο! Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες: Περιφέρεια, Δήμοι, Αστυνομία οφείλουν να παρέμβουν πριν θρηνήσουμε θύματα κι έπειτα κάνουν πως δεν άκουσαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από το μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, συχνά προκαλούνται έντονες διενέξεις μεταξύ κατοίκων των χωριών και των κτηνοτρόφων οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, όμως μας έχει αναφερθεί, είναι ιδιαίτερα προκλητικοί, ως άλλοι καουμπόηδες στην άγρια Δύση και οι σερίφηδες, σφυρίζουν αδιάφορα...!

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Εισαγγελία Θεσπρωτίας έχει επίσης δεχτεί αρκετές καταγγελίες. Ή θα κάνουν κάτι ή θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ζούμε στην άγρια Δύση με τις ανάλογες συνέπειες...!

Ενδεικτικά μερικά δημοσιεύματα από τον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο με τα προβλήματα που προκαλούνται από τα ανεπιτήρητα ζώα

Συνέχεια...

H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας στις 24/6

Ιουνίου 11, 2022 0
H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας στις 24/6

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων οργανώνει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της χώρας μας για την πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 24/6/2022 σε αυτά τα πλαίσια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σε όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της χώρας μας, για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 24/6/22 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11π.μ.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Ο Δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη, δυνατότητα και ελπίδα, για να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.
Να μην λείψει κανένας και καμιά, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας και του λαού τσακίζεται.
Για μια ακόμη φορά να βροντοφωνάξουμε μπροστά στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο με όλη μας τη δύναμη!
Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με την 13″ και 14″ σύνταξη, που τις πληρώσαμε με την δουλειά μας και τις περικόψατε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.
Να δοθούν τώρα αυξήσεις που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
• Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Οι κατώτερες συντάξεις φθάνουν να καλύψουν τις 15 ημέρες και οι μεγαλύτερες τις 22 ημέρες τον μήνα.
• Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
• Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
• Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να πορθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
• Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Χώρας μας.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε από καμία κυβέρνηση και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας.
Χορτάσαμε από ψέματα και υποσχέσεις απ’ όλες τις κυβερνήσεις, χορτάσαμε τα παιγνίδια, ο ένας παίρνει την σκυτάλη από τον άλλον, για να συνεχίζουν την ίδια αντισυνταξιουχική – αντιλαϊκή πορεία αφήνοντάς μας με πενιχρές συντάξεις, χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα, χορτάσαμε τους «καυγάδες σας» για να διαμορφώνεται εντάσεις ανάμεσα στον λαό για τους ψήφους στις εκλογές και για να συνεχίζετε τις καταστροφικές σας πολιτικές.

Κατεβαίνουμε όλοι και όλες στο δρόμο του αγώνα και απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε.

Να μην λείψει κανένας από την Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 24/6/22 ώρα 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Θα ακολουθήσει πορεία στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.»
Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη μας ανακοίνωση.

Ηγουμενίτσα 10/6/2022
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος             Ο Γεν. γραμματέας
Τάκης Πετσίνης             Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 3 Τούρκοι με όπλα και σφαίρες

Ιουνίου 11, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 3 Τούρκοι με όπλα και σφαίρες

Στη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών, ηλικίας 33, 45 και 27 ετών προχώρησαν, στελέχη της ομάδας Κ9/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) για παράβαση «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών».


Ειδικότερα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην πύλη εισόδου του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ως οδηγός και ο 45χρονος και ο 27χρονος ως συνεπιβάτες, κατείχαν και μετέφεραν από κοινού, επιμελώς κρυμμένα πίσω από την οθόνη του συστήματος πλοήγησης του ταμπλό του οχήματος, δύο πυροβόλα όπλα, έναν γεμιστήρα με εκατόν τριάντα επτά (137) φυσίγγια διαμετρήματος 38 special και είκοσι επτά (27) φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, για τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις προβλεπόμενες άδειες.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα όπλα και τα φυσίγγια καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Συνέχεια...

To Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την αυτόματη αναστολή καταχώρισης επιχείρησης στο ΓΕΜΗ

Ιουνίου 11, 2022 0
To Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την αυτόματη αναστολή καταχώρισης επιχείρησης στο ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι βάσει των διατάξεων του νέου νόμου για το ΓΕΜΗ & ΥΜΣ (Ν.4919/2022, ΦΕΚ 71/Α/07-04-2022), θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα τα ακόλουθα σημεία:

1) Άρθρο 29 (ισχύς από 01/07/2022): Το εγγεγραμμένο στο Γ.Ε.ΜΗ. πρόσωπο (Φυσικό ή Νομικό), τίθεται αυτόματα σε κατάσταση Αναστολής Καταχώρισης αν εμπίπτει σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:α) αν δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα στο Γ.Ε.ΜΗ. τις ετήσιες οικονομικές του καταστάσεις, εφόσον απαιτείται,
β) αν παραμένει χωρίς νόμιμη διοίκηση ή χωρίς εκκαθαριστές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από έξι (6) μήνες,
γ) αν σε χρονικό διάστημα ενός (1) έτους μετά τη θέση του, για οποιονδήποτε λόγο, σε διαδικασία εκκαθάρισης, δεν έχει προβεί σε δημοσίευση ισολογισμού έναρξης εκκαθάρισης,
δ) αν έχει ανασταλεί ή έχει απενεργοποιηθεί ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του,
ε) αν δεν έχει προβεί σε διαδικασία πιστοποίησης του μετοχικού ή του εταιρικού του κεφαλαίου εντός των προθεσμιών.

«Αναστολή Καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ.», σημαίνει ότι οι υπόχρεοι δεν μπορούν να υποβάλλουν καμία αίτηση για καταχώρηση πράξεων & στοιχείων ή για έκδοση πιστοποιητικών.

2) Άρθρο 50 (ισχύς 01/10/2022): Προσοχή: Από 01/10/2022 εκκινεί η επιβολή Προστίμων σε παραβάσεις του νόμου με ελάχιστο ποσό τα εκατό (100) και μέγιστο τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και τον εταιρικό τύπο ή την κατηγορία μεγέθους που ανήκει η οντότητα.

Ειδικότερα, η επιβολή Προστίμων αφορά συνοπτικά:
α) παραβάσεις του άρθ. 12, σχετικά με τη σύσταση εταιρείας μέσω της e-Υ.Μ.Σ.,
β) παραβάσεις του άρθ. 16, σχετικά με την παράλειψη εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.
γ) παραβάσεις των άρθ. 22 & 37, σχετικά με παράλειψη εγγραφής των προβλεπόμενων στοιχείων στα έγγραφα και τις επιστολές εταιρείας ή υποκαταστήματος αλλοδαπής,
δ) παραβάσεις του άρθ. 25, σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης για καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ.,
ε) παραβάσεις του άρθ. 26, σχετικά με τις αυτόματες καταχωρίσεις στο Γ.Ε.ΜΗ.,
στ) παραβάσεις του άρθ. 30, σχετικά με τις αυτεπάγγελτες καταχωρίσεις στο Γ.Ε.ΜΗ.
ζ) παραβάσεις των άρθ. 33, 34, 35, 39 και 43, σχετικά με τα στοιχεία που καταχωρίζονται και δημοσιεύονται υποχρεωτικά στο Γ.Ε.ΜΗ.,
η) παράλειψη υποβολής των οικονομικών καταστάσεων της περ. ια) της παρ. 1 του άρθ. 35, της περ. θ) του άρθ. 39, της περ. ια) του άρθ. 43 και των άρθ. 44 και 45,
θ) παραβάσεις των άρθ. 38 και 41, σχετικά με την επιγραμμική καταχώριση υποκ/των αλλοδαπών εταιρειών & την επιγραμμική υποβολή πράξεων και στοιχείων,
ι) παραβάσεις του άρθρου 54, σχετικά με την επωνυμία.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του που επηρεάζονται από τις ανωτέρω διατάξεις, να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους Άμεσα, εντός Ιουνίου, για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους για την αποφυγή επιβολής κυρώσεων είτε Αναστολής Καταχωρίσεων είτε Προστίμου.

Επισημαίνουμε ότι η απλή υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος στο ΓΕΜΗ και λήψη ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αίτησης, χωρίς την παράλληλη εξόφληση του αντίστοιχου τέλους (ετήσιου ή αιτήματος) και ειδικά την επιτυχή ολοκλήρωσή του εντός της ταχθείσας προθεσμίας, ΔΕΝ διασφαλίζει τις επιχειρήσεις από την επιβολή των ανωτέρω κυρώσεων.
Συνέχεια...

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών – Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ»

Ιουνίου 11, 2022 0
Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών – Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ»

Στο θέατρο Καρκαμίσι στις 11:30 π.μ.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών – Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ», στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι», στο κέντρο της Παραμυθιάς.

Το βιβλίο του συγγραφέα Ευθύμιου Σέρμπη κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 και στις 470 σελίδες του πραγματεύεται λεπτομερώς την ιστορία και τη δραστηριότητα του αεροδρομίου Παραμυθιάς από το 1940 έως το 1945, μέσα από μία ενδελεχή ιστορική έρευνα δεκατεσσάρων χρόνων, αποτελώντας ένα σύγγραμμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σημαντική παρακαταθήκη της τοπικής Ιστορίας. Οι συνθήκες της πανδημίας αμέσως μετά την έκδοση του βιβλίου ευθύνονται για την καθυστέρηση της παρουσίασης, η οποία πραγματοποιείται δύο χρόνια μετά την έκδοσή του.

Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δήμος Σουλίου, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.) και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π.). Την εισήγηση της παρουσίασης θα επιμεληθεί ο κ. Παντελής Χαράλαμπος, Ιστορικός/Αρχαιολόγος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Φ.Ο.Π., ενώ στις θέσεις των ομιλητών θα παρίσταται ο κ. Τσαμάτος Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Ε.Λ.Σ.Η. και ο συγγραφέας κ. Σέρμπης Ευθύμιος, MSc Φυσικός/Μετεωρολόγος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα