10/01/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Μόνο 1 νέο κρούσμα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Οκτωβρίου 01, 2021 0
Μόνο 1 νέο κρούσμα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 1
ΠΕ Ιωαννίνων 40
ΠΕ Πρέβεζας 6

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.636, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 658.368 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.056 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.860 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 329 (65.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 295 (89.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.163 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 168 (ημερήσια μεταβολή +6.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 171 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Β. Νιτσιάκος: "Μας έκοψαν οι μυστικές υπηρεσίες"

Οκτωβρίου 01, 2021 0
Β. Νιτσιάκος: "Μας έκοψαν οι μυστικές υπηρεσίες"

Απόστολος Λυκεσάς

Σε εμπλοκή «πατριωτικών» κύκλων παραεξουσίας αποδίδει το κόψιμο της επιχορήγησης στην Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων ο πρόεδρός της και προαναγγέλλει προσφυγή στην Unesco και στα ευρωπαϊκά όργανα.

Μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού να σιώπησε χθες και να μην έδωσε καμία απάντηση στα καταγγελλόμενα από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων για αναίτιο και αναιτιολόγητο κόψιμο από την επιχορήγηση του προγράμματος που είχε καταθέσει, δεν σιώπησε όμως ο πρόεδρος της Εταιρείας, Βασίλης Νιτσιάκος, ο οποίος επανήλθε με ανοιχτή επιστολή αλλά και δηλώσεις του στις οποίες κάνει λόγο για ευθεία εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και «“πατριωτική” αλητεία».

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» ο κ. Νιτσιάκος δήλωσε ότι η όλη μεθόδευση «δεν είναι προσβλητική μόνο για μένα, που είμαι και συνεργάτης του υπουργείου Πολιτισμού ως πρόεδρος του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης και διευθυντής του Τομέα Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και για 50 ακόμη διαπρεπείς επιστήμονες που συγκρότησαν την Εταιρεία».

Πώς την εξηγεί; «Μόνο με όρους σκοτεινών διαδρομών μπορεί να ερμηνευτεί. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά αυτά είναι ζητήματα που αφορούν τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους. Αν (αυτό) είναι κράτος. Αυτές οι μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν μια “πατριωτική” αλητεία κι είναι κρίμα για τη Δημοκρατία μας, είναι κρίμα, το λέω με μεγάλη θλίψη, διότι έχουν παραβεί, πέρα από τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, και τους κανόνες της UNESCO, στην οποία θα καταφύγουμε, όπως και στα ευρωπαϊκά όργανα. Είναι θέμα που αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας και ελεύθερης λειτουργίας της επιστήμης και επιστημόνων».

Φαίνεται, δε, ότι ο κ. Νιτσιάκος είχε κάποιου είδους επαφή με την κυβέρνηση για το θέμα αφού, όπως λέει, «δυστυχώς κάποιοι στην κυβέρνηση, έχοντας κάνει μια κεντροδεξιά στροφή, θέλουν να διχάσουν και τους επιστήμονες, αν και όλοι οι επιστήμονες των ανθρωπιστικών σπουδών είναι μαζί μας, οι μόνοι που διαφοροποιούνται είναι κάτι απίστευτοι τύποι που κινούνται στους διαδρόμους των μυστικών υπηρεσιών με μυστικά κονδύλια και ούτω καθ’ εξής. Επικοινωνήσαμε με τα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης και οι απαντήσεις που πήραμε είναι τέτοιες που δεν μπορώ να τις δημοσιοποιήσω τώρα».

Οπως λέει, «η UNESCO έχει κανόνες, προωθεί την άυλη και την πολυμορφία της άυλης κληρονομιάς και δεν κατανοούμε γιατί εξαιρούμαστε από την επιχορήγηση για τη μελέτη της βλάχικης κληρονομιάς που είναι συστατικό στοιχείο της νεοελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα πάμε όπου χρειαστεί για να υποστηρίξουμε τα δίκαιά μας, κυρίως την τιμή μας, την πατριωτική, την επιστημονική τιμή μας, δεν είμαστε σκουπίδια. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι της παραεξουσίας ότι αυτά δεν μπορεί να περάσουν έτσι και η κυρία Μενδώνη να έχει ενδώσει στις πιέσεις αυτές».

Απαντώντας στην ερώτηση τι ακριβώς ενόχλησε τις μυστικές υπηρεσίες, διευκρινίζει πως αυτές «θεωρούν ότι οποιαδήποτε ενασχόληση με το Βλάχικο θέτει ζητήματα μειονότητας. Είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχει βλάχικο έθνος, οι Βλάχοι είναι συστατικό του ελληνικού έθνους, ο βλάχικος πολιτισμός είναι σημαντικό κομμάτι του νεοελληνικού πολιτισμού, οποιαδήποτε εξαίρεση ή διάκριση θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν, ότι δηλαδή στην Ελλάδα υφίστανται διακρίσεις οι Βλάχοι. Αυτό δεν το θέλουμε, γι’ αυτό προσπαθήσαμε ενδοκυβερνητικά, φτάνοντας μέχρι τον πρωθυπουργό, να εξηγήσουμε ότι έχουμε δίκιο». Οπως τονίζει, «εμείς όμως δεν θα απαλλοτριώσουμε την ταυτότητά μας, ούτε τον πατριωτισμό μας. Αν η πατρίδα μας είναι “μητριά” μας, ας μας το πούνε».

Στη βάση αυτής της τοποθέτησης, όπως λέει, «προκαλώ την κυρία Μενδώνη να ζητήσει την παραίτησή μου από το Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, εγώ δεν είμαι φταίχτης σε κάτι, πληρώνω τα έξοδά μου από την τσέπη μου, στο όνομα του πατριωτικού και επιστημονικού μου χρέους, ας μου το ζητήσει η υπουργός, αλλά δεν θα το κάνω μόνος μου, κι ας εξηγήσει στην UNESCO γιατί το κάνει, περιμένω να το εξηγήσει».

Ερωτώμενος αν το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετίζεται με παλιότερες θέσεις του που είχαν γίνει αιτία να δεχθεί επιθέσεις από ακροδεξιούς, διευκρινίζει πως «οι επιθέσεις που έχω δεχθεί έχουν να κάνουν με τη γενικότερη δράση μου εναντίον του ρατσισμού, υπέρ της φιλίας στα Βαλκάνια και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι βαθιά μου πίστη ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αυτές οι απόψεις έγιναν αιτία της στοχοποίησής μου».

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr
Συνέχεια...

Απάντηση Καχριμάνη για την "παραπληροφόρηση" περί των Σ.Μ.Α.

Οκτωβρίου 01, 2021 0
Απάντηση Καχριμάνη για την "παραπληροφόρηση" περί των Σ.Μ.Α.

Α) Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αν και αρκετές φορές έχει συζητηθεί το θέμα των ΣΜΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είτε ως ενημέρωση του Περιφερειάρχη, είτε ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης (θυμίζουμε 19 Μαρτίου 2021), επανέρχεται σε ζητήματα που έχουν ήδη απαντηθεί και σε ισχυρισμούς που τους έχουν ήδη διαψεύσει τα γεγονότα.

Είναι προφανές ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης, μην έχοντας κάτι άλλο να "εντυπωσιάσει", εφαρμόζει τον «κλασικό κανόνα» της παραπολιτικής του πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει.

Επαναλαμβάνουμε τα παρακάτω, ευελπιστώντας να μη χρειαστεί να επανέλθουμε για ζητήματα που ήδη έχουν απαντηθεί πολλές φορές.

- Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) κατασκευάσθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου με δημόσιο χρήμα (ΕΣΠΑ) για να εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή το συμφέρον του κάθε Ηπειρώτη πολίτη.

- Οι ΣΜΑ είναι έργο υποστηρικτικό του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων (ΜΕΑ Ηπείρου) και ως τέτοιο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Ας γνωρίζει η ΛΑ.ΣΥ. πως έξι χρόνια πίσω ΜΕΑ δεν υπήρχε και επομένως οι Δήμοι δεν διέθεταν τα ανταποδοτικά τέλη για την επεξεργασία των απορριμμάτων (όπως ανακριβώς υποστηρίζει, μπερδεύοντας σκοπίμως το έργο με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης)

- Η ΜΕΑ Ηπείρου ξεκίνησε τη λειτουργία τέλη Μαρτίου 2019. Οι συμβάσεις κατασκευής των ΣΜΑ με τους αντίστοιχους αναδόχους, υπογράφηκαν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2018 και η αποπεράτωσή τους γινότανε σταδιακά (ΣΜΑ Ζίτσας 30.04.2019, ΣΜΑ Άρτας 30.06.2019, ΣΜΑ Ιωαννίνων 30.07.2019 κ.ο.κ.)

- Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει καλέσει προ πολλού τον ΦοΔΣΑ (και με έντονες πλέον έγγραφες οχλήσεις από το Μάϊο 2020 και εφεξής) -για το οποίο επίσης έχει γίνει ενημέρωση στο Π.Σ.- είτε να διαθέσει προσωπικό δικό του, δηλαδή να κάνει προσλήψεις, ή λειτουργό ώστε να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ, δηλαδή να εκπαιδευθεί το προσωπικό ή ο λειτουργός στο χειρισμό του εξοπλισμού τους για να μπορέσουν να τους λειτουργήσουν.

- Η δημόσια ενημέρωση του Περιφερειάρχη (που έγινε σε απάντηση δημοσιογραφικού ερωτήματος) για ένα έργο που το έφερε σε πέρας η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν μπορεί να επηρεάσει διαγωνιστικές διαδικασίες που δημοπρατούνται μάλιστα από άλλον φορέα, όπως καταλήγει «στο ασφαλές συμπέρασμα» αλλά εντέλει αφελές συμπέρασμα, η ΛΑ.ΣΥ., επικαλούμενη -κατά τη συνήθη τακτική της- δήθεν "παζάρια".

- Το δημόσιο συμφέρον προσδιορίζεται μονοσήμαντα από την πραγματικότητα και όχι με εισαγωγικά ή άνευ από τη ΛΑ.ΣΥ. Το δε συμφέρον του λαού δεν είναι μονοπώλιο που το εκπροσωπεί η εν λόγω παράταξη. Ο Περιφερειάρχης, παραθέτοντας πραγματικά δεδομένα δεν προκαλεί, αλλά ενημερώνει τον ηπειρωτικό λαό, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που προκαλούν και την κοινή λογική.

- Αναφορικά με τους διαγωνισμούς των led, αν ήταν φωτογραφικοί, όπως κρίνει "επ’ ευκαιρία" «η εκπρόσωπος των λαϊκών συμφερόντων» ΛΑ.ΣΥ., τότε μήπως μπορεί να απαντήσει για ποιό λόγο προσβλήθηκαν και ακυρώθηκαν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» της αγοράς; Μήπως εντέλει η ΛΑ.ΣΥ. -και όχι ο Περιφερειάρχης- πρέπει να είναι πιο προσεκτική στις παρεμβάσεις της και φειδωλή στα σχόλιά της;

- Όσον αφορά τους «ακριβοπληρωμένους ιδιώτες νομικούς και τεχνικούς συμβούλους», ας έχει υπόψη της ότι ο τεχνικός σύμβουλος προβλεπόταν από την πράξη ένταξης και προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία, ενώ στην «ακριβοπληρωμένη» νομική σύμβουλο δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ αμοιβή. Δεν ήξερε; Ας ρώταγε.

Β) Όσοι εξαντλούν τη ζωτικότητά τους σε εσκεμμένη παραπληφοροφόρηση και διαστρέβλωση του περιεχομένου συμβάσεων, ηλεγμένων μάλιστα από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, και αδυνατούν να αντιληφθούν νομικές έννοιες και κείμενα, οφείλουν κατ’ ελάχιστο να γνωρίζουν ότι τα όρια μεταξύ δημοσιογραφίας και συκοφαντίας είναι απολύτως διακριτά.

Επί του προκειμένου τους γνωρίζουμε ότι είναι άλλο η ποσότητα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) που προβλέπεται να μεταφέρεται κατ΄ έτος από τους ΣΜΑ προς το Εργοστάσιο (ΜΕΑ) σύμφωνα με το ΠΕΣΔΑ Ηπείρου (ήτοι 67.694 τόνοι, όπως προσδιορίσθηκε από την αρχική ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ το 2017) και άλλο η εγγυημένη προς τη ΜΕΑ ποσότητα των 80.000 τόνων, στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι ποσότητες ΑΣΑ Δήμων που σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ θα εισκομίζονται απευθείας -και όχι μέσω ΣΜΑ- στη ΜΕΑ (βλ. λ.χ. Δήμος Δωδώνης) όσο και τα βιοαπόβλητα.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κανόνες διαχείρισης των ΑΣΑ είναι ενιαίοι, προσδιορίζονται από την ενωσιακή νομοθεσία και δεν προσφέρονται για παραπολιτική ή ‘δημοσιογραφική’ ερμηνεία.

Τέλος, τους ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν εμπλέκεται στη μεταφορά των απορριμμάτων, ως εκ τούτου είναι αδύνατο να προβεί σε «απευθείας αναθέσεις» για το έργο ή ‘να στηρίζει’ με δηλώσεις «επιχειρηματικά συμφέροντα» σε έναν διαγωνισμό που δημοπρατεί άλλος Φορέας.

Σε όλα υπάρχουν όρια, εκτός από τη φαντασία ορισμένων που καλπάζει …
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και έλλειψη σήμανσης σε καταστήματα

Οκτωβρίου 01, 2021 0
Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και έλλειψη σήμανσης σε καταστήματα

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (30-9-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 24 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων, ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-9- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-5 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

9 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων ύψους 30- ευρώ για –κατά περίπτωση- μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού στον εσωτερικό χώρο καταστήματος και μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων:

-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: "Η κυβέρνηση χαρίζεται στην Cosco να μην κάνει επενδύσεις και κοροϊδεύει για ΟΛΗΓ και χερσαία ζώνη" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 01, 2021 0
Μ. Κάτσης: "Η κυβέρνηση χαρίζεται στην Cosco να μην κάνει επενδύσεις και κοροϊδεύει για ΟΛΗΓ και χερσαία ζώνη" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης, από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε για την τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ/Cosco με το Ελληνικό Δημόσιο.

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς από τα παλιά, επιχειρεί με την παρούσα τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης να καλύψει τις ευθύνες της ΟΛΠ - COSCO για τη μη εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Την απαλλάσσει για τη μη υλοποίηση των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ που είχαν συνομολογηθεί, καθιστώντας την ταυτόχρονα κυρίαρχο του λιμανιού του Πειραιά, εις βάρος της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κατοίκων των οικείων Δήμων. Της παραδίδει το 16% των μετοχών, που αποτελούσαν εγγύηση για την εκτέλεση των έργων, με το Δημόσιο να στερείται τα έσοδα από τα αντίστοιχα μερίσματα, ενώ την απαλλάσσει και από την καταβολή ποινικών ρητρών για τις καθυστερήσεις εκτέλεσης των έργων» ανέφερε ο Μ. Κάτσης για το συζητούμενο νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ότι γίνεται στον Πειραιά και την Cosco είναι προπομπός για το τι θα γίνει στον ΟΛΗΓ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καμία επένδυση δεν θα γίνει λέτε ψέματα, τα χαρίζετε όλα με αρπαχτές και σας ενδιαφέρει μόνο το ξεπούλημα κρίσιμων εθνικών υποδομών σε μεγάλα συμφέροντα και αδιαφορείτε παντελώς για την τοπική κοινωνία και τους φορείς που είναι αντίθετοι και κινητοποιούνται»

Τα βέλη της κριτικής στράφηκαν ευθέως εναντίον του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη αλλά και του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Απευθυνόμενος ο κ. Κάτσης προς τον κ. Πλακιωτάκη του έδωσε μια εικόνα για το τι γίνεται με το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας «όπου ξεπωλείται μπιρ παρά πακέτο με όλο το παράκτιο μέτωπο του νομού σχεδόν, χωρίς καν να έχει δεσμευτεί για οποιαδήποτε επένδυση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήρθατε στη Θεσπρωτία 2 φορές και τάξατε ότι θα αποδώσετε την χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ στους Δήμους και στους πολίτες μέχρι τον Αύγουστο και δεν έχει γίνει τίποτα, κοροϊδεύεται και εμπαίζετε την Θεσπρωτία» ανέφερε, και στη συνέχεια τόνισε πως «όλοι οι αυτοδιοικητικοί της δική σας παράταξης βγήκαν σε κινητοποιήσεις,αλλά δεν ακούτε κανέναν. Μάταια περιμέναμε μια τροπολογία σήμερα που να αποδίδει τη χερσαία ζώνη στους Δήμους. Η κοροϊδία από τους κ. Σταΐκουρα και Πλακιωτάκη της κυβέρνησης ΝΔ συνεχίζεται. Μόνο ο κ. Γιόγιακας ως εισηγητής της πλειοψηφίας, έμεινε να μην βλέπει τον εμπαιγμό και να πανηγυρίζει για υποσχέσεις χωρίς να έχει τίποτα στα χέρια» ανέφερε με νόημα στην ομιλία του ο κ. Κάτσης. «Δηλώνετε αναρμόδιος σε ό,τι ερώτηση σας κατέθεσα, είστε αρμόδιος μόνο για το ξεπούλημα» είπε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Τέλος, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε και στο θέμα της ερώτησης του για το μη σύννομο διορισμό της γαλάζιας διοίκησης του ΟΛΗΓ λέγοντας «σας κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα και δηλώσατε πάλι αναρμόδιος. Η γαλάζια διοίκηση που έχει κατεβάσει σε ιστορικά χαμηλά τα έσοδα και τους ισολογισμούς της εταιρίας κάνοντας πάρτι απευθείας αναθέσεων, ως μέλος της κυβέρνησης των αρίστων δεν έχει τα τυπικά προσόντα για την θέση» κατέληξε ο κ. Κάτσης και κάλεσε τον Υπουργό να δεσμευτεί ότι θα φέρει τροπολογία στη Βουλή άμεσα να αποδώσετε την χερσαία ζώνη στους πολίτες.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Μάριου ΚάτσηΣυνέχεια...