04/04/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Παρουσίασε τo συνδυασμό του ο Νικόλας Κάτσιος Ανακοίνωσε 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Απριλίου 04, 2019 0

Το συνδυασμό νίκης για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Σουλίου παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019 στην Παραμυθιά ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» και υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου μίλησε σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, καθώς συνδημότες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι κατέκλυσαν την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» και με τη συμμετοχή, τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους, έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα νίκης δύο μήνες πριν την αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση. 

Ο Ν. Κάτσιος παρουσίασε τους πρώτους 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής «Τόπος Αξιών», οι οποίοι προέρχονται και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες τονίζοντας στο ακροατήριο ότι: «Αυτοί θα αποτελούν την επόμενη δημοτική αρχή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως: «Ο συνολικός αριθμός των δημοτικών συμβούλων στο δήμο μας είναι 27. Εμείς σήμερα εδώ σας παρουσιάζουμε 27 και πλέον υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο!» 
Μιλώντας για τα πρόσωπα που στελεχώνουν το συνδυασμό νίκης «Τόπος Αξιών», ο επικεφαλής της παράταξης δήλωσε ότι, εκπροσωπούν όλους τους επαγγελματικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, όλες τις δημιουργικές δυνάμεις στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι.
«Είναι πολίτες διαφορετικών ηλικιών, που έχουν διακριθεί με την προσφορά και το έργο τους σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Στηρίξτε τους στο κρίσιμο έργο τους. Στηρίξτε τους εκλογικά ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Τόπος Αξιών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος. 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία τονίζοντας ότι, αφού πρώτα μαζί με τους συνεργάτες του αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των συνδημοτών τους, καθημερινά συνθέτουν τις προγραμματικές τους προτάσεις. 

«Έχουμε κάνει όλο τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να προωθήσουμε ως η επόμενη δημοτική αρχή μια νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία, που θα εγγυηθεί την ισόρροπη παραγωγική ανάπτυξη απ' άκρη σ' άκρη στο Δήμο Σουλίου με οφέλη για τους συνδημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, ξέρουμε τον τρόπο για να πάμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι μπροστά. Και θα το κάνουμε πράξη, ως η επόμενη δημοτική αρχή!», τόνισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου στην αρχή της ομιλίας του φανερά συγκινημένος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τους διατελέσαντες δημάρχους το σύνολο των δημοτικών, κοινοτικών συμβούλων (συμπολιτεύσεων και αντιπολιτεύσεων), καθώς και τους προέδρους των Κοινοτήτων που υπηρέτησαν -πριν και μετά τον Καποδίστρια- το δήμο Σουλίου. 

Το Νικόλα Κάτσιο προλόγισε η Παραμυθιώτισσα Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, κα Άννα Κούρτη, η οποία ως Συντονίστρια της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Σουλίου. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, της Θεσπρωτίας αλλά και της Ηπείρου.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής: 
1) Μπάλλας Φώτης (Δ.Ε. Σουλίου), Ηλεκτρολόγος οικοδομών φωτοβολταϊκών και συστημάτων ασφαλείας. Έχει διατελέσει πρόεδρος ηλεκτρολόγων Θεσπρωτίας και εκπρόσωπος στην πανελλήνιας ομοσπονδίας 
2) Ντρίτσος Ηλίας (Δ.Ε. Σουλίου), Ελεύθερος επαγγελματίας, πρ. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σουλίου, Πρόεδρος κοινότητας Φροσύνης, Κοινοτικός σύμβουλος κοινότητας Σουλίου, Πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Παραμυθιάς 
3) Αθανασίου Μαρίνα (Δ.Ε. Αχέροντα), Ιδιωτική υπάλληλος, με πλούσια δραστηριότητα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγοράς. 
4) Γκέκας Μανώλης (Δ.Ε. Αχέροντα), Αγρότης, Πρόεδρος Τ.Κ. Γαρδικίου.
5) Ιωάννου Έλια (Δ.Ε. Αχέροντα), Πτυχιούχος επόπτης δημόσιας υγείας, με Master στην διαχείριση ανθρώπινων κρίσεων. Eλεύθερος επαγγελματίας στον πρωτογενή τομέα και την εστίαση. Με πλούσια δράση στον εθελοντισμό. 
6) Νικολάου Γιώργος (Δ.Ε. Αχέροντα), Τεχνικός υπολογιστών και αυτοματισμών Γραφείου, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Με έντονη ενασχόληση στα θέματα νεολαίας.
7) Ντούκα Βασιλική (Δ.Ε. Αχέροντα), Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ελεύθερη επαγγελματίας. Εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σουλίου (πρ. Αντιδήμαρχος). Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαρδικίου και Σκανδάλου 
8) Ντρίτσος Μένιος (Δ.Ε. Αχέροντα), Κτηνοτρόφος, ιδιοκτήτης πρότυπης κτηνοτροφικής μονάδας 
9) Σουλάκης Τάσος (Δ.Ε. Αχέροντα), Υπάλληλος ΕΛΤΑ. Οικονομικός Γραμματέας στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ 
10) Χρήστου Δημήτριος (Μύτας)-(Δ.Ε. Αχέροντα), Μηχανικός και έμπορος αγροτικών μηχανημάτων. Δημοτικός Σύμβουλος για τρεις συνεχόμενες θητείες
11) Αθανασόπουλος Γιώργος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Αστυνομικός, Σύμβουλος της Τ.Κ. Παραμυθιάς, πρ. μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας. Πολύχρονη ενασχόληση με τον αθλητισμό στη Φωτική και το Σούλι ως ποδοσφαιριστής αρχικά και στη συνέχεια ως προπονητής. 
12) Αθανασίου Θωμάς, (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος Marketing, Διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας. Πλούσια εθελοντική δράση στα «Παιδικά Χωριά SOS» και στην «Κιβωτό του Κόσμου». 
13) Γιούλα Αλεξίου-Ντόκου (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Νοσηλεύτρια με Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος. 
14) Ζορκάδης Δημήτρης (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπ/σης, Ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του εμπορίου και τουρισμού. Δημοτικός Σύμβουλος (για δύο θητείες) στο Δήμο Σουλίου. Διετέλεσε πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Παραμυθιάς. 
15) Καγκιούζης Ανδρέας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας ως αγρότης και τεχνικός υδραυλικών εγκαταστάσεων, μέλος του Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.
16) Κάτσιου Μαρία (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερη επαγγελματίας για 25 χρόνια στην Παραμυθιά ως κομμώτρια, έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση.
17) Κούρτη Συλβάνα (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Μάχιμη εκπαιδευτικός με Master στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας. 
18) Κωλέτσης Κώστας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στον κατασκευαστικό κλάδο. Διατηρεί τεχνικό γραφείο με δραστηριότητα σε ιδιωτικά και δημόσια έργα. 
19) Λατσός Σπύρος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, με σπουδές τεχνικού δικτύων υπολογιστών. Ενεργός αθλητής μπάσκετ στην ομάδα της Παραμυθιάς. 
20) Μαραζόπουλος Λάμπρος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας στον πρωτογενή τομέα δραστηριοποιούμενος ως αγρότης και κτηνοτρόφος. 
21) Κούλα-Τσεκούρα-Μάρκου (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Για χρόνια ελεύθερη επαγγελματίας στην Παραμυθιά. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανεμπορίου. Διακρίνεται για την έντονη κοινωνική της δράση. 
22) Μαρτίνης Τάσος (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Συνταξιούχος ΗΛΠΑΠ, έχει διατελέσει Δ/ντής του πολιτικού Γραφείου του Δημ. Τσοβόλα, Δ/ντής του πολιτικού κόμματος ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΚΙ. Πρόεδρος Αδελφότητας απανταχού Πολυδροσιτών και Πρόεδρος φιλοπρόοδου συλλόγου Πολυδροσιτών. 
23) Μπολότσης Ανδρέας (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Επιπλοποιός, δημοτικός σύμβουλος (δύο θητείες), αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Σουλίου, πρ. αιρετό μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αιρετό μέλος Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας. 
24) Μπόλωσης Λουκάς (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση στον κατασκευαστικό κλάδο και τις χωματουργικές εργασίες. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του. 
25) Ντάφλου Βίκυ (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην εικαστική ψυχολογία. Εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Σουλίου.
26) Παπαδοπούλου Ελεάνα (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Βιολόγος ασχολείται με την έρευνα στον κλάδο της βιοχημείας και παράλληλα φοιτά στο Παιδαγωγικό τμήμα του Παν/μίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως περιβαλλοντολόγος στο Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών των Ποταμών Καλαμά και Αχέροντα. 
27) Τσιώτα Αναστασία (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Πτυχιούχος ιχθυολόγος. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και έχει πλούσια κοινωνική δράση. 
28) Φίλης Βασίλης (Δ.Ε. Παραμυθιάς), Ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σουλίου, εν ενεργεία πρόεδρος Τ.Κ. Προδρομίου.Συνέχεια...

Το Σάββατο 6 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Κωστούλα στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Χαρίζονται 15χίλιαρα!

Απριλίου 04, 2019 0

Νομίζω ότι είναι καιρός να σοβαρευτείτε εκεί στη ΔΕΥΑΗ. Διότι είναι πραγματικά εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει με τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος!
Ένα από τα παραδείγματα είναι η περίπτωση κατά την οποία η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κατέβαλε 14.531 ευρώ [Ένταλμα πληρωμής] για δικαστική αποζημίωση σε εργαζόμενο τον οποίο απέλυσε παρανόμως, ενώ απουσίαζε για λόγους υγείας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου [Άρειος Πάγος 594/2015]. Από δε αυτά τα χρήματα σχεδόν τα μισά ήταν τόκοι υπερημερίας.
Αυτά συμβαίνουν όταν οι διευθυντές και προϊστάμενοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες, και, δεν μπαίνουν καν στον κόπο, να συμβουλευτούν και να λάβουν γνωμοδότηση από έναν αρμόδιο δικηγόρο, ο οποίος βεβαίως είναι σε θέση να ερμηνεύσει το εργατικό δίκαιο και να καθοδηγήσει για τις νόμιμες ενέργειες.
Βέβαια, όπως προκύπτει από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΗ, ο οποίος ψηφίστηκε με την 317/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας [ΟΕΥ ΔΕΥΑΗ Αποφ. 317/2017], η παραπάνω καταβολή δικαστικής αποζημίωσης δεν ήταν αρκετή για να συνετιστούν οι διοικούντες και να διαμορφώσουν έναν κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας, ο οποίος θα βοηθούσε στην αποφυγή τέτοιων λαθών.
Και αναρωτιέμαι! Μήπως δεν προσέλαβε ακόμη νομικό σύμβουλο η επιχείρηση αυτή και συνέταξε μια «έκθεση μικρού παιδιού δημοτικού σχολείου» την οποία υπέβαλε ως Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, και,το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, πλην μιας εξαίρεσης, τον επικύρωσε χωρίς καμία μελέτη ή παρατήρηση επί των άρθρων;
Πάντως την τελευταία φορά που επιχείρησε να προσλάβει δικηγόρο η ΔΕΑΥΗ, έγινε άμεση παρέμβαση από το δικηγορικό σύλλογο Θεσπρωτίας, διότι η προκήρυξη που δημοσίευσε ξέφευγε από τα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και φωτογράφιζε συγκεκριμένους υποψήφιους![Καταγγελία Δικηγορικού Συλλόγου] [Προκήρυξη ΔΕΥΑΗ] [Ορισμός δικηγόρου από Αθήνα]
Διότι τόσο τα πειθαρχικά παραπτώματα, όπως αναφέρονται στα άρθρα 22 & 23 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, και προκαλούν το γέλιο ακόμη και με μια απλή ανάγνωση, όσο και τα αναφερόμενα στα άρθρα 9 & 10, που αφορούν το προσωπικό και τα προσόντα πρόσληψης, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες διατάξεις που κρύβουν μάλλον ηθελημένες και σκόπιμες παρεμβάσεις για μελλοντικές εξυπηρετήσεις δικών μας ανθρώπων, είναι εμφανώς μη σύμφωνα με την νομοθεσία.
Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η «παράβλεψη» δύο τουλάχιστον επιστημονικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν, σύμφωνα με το νόμο, να ασκήσουν καθήκοντα γενικού διευθυντή, και η πρόβλεψη για τη θέση αυτή μόνο ειδικοτήτων που μάλλον «βολεύουν» ορισμένους.
Ευτυχώς δηλαδή που εκεί στο υπουργείο εσωτερικών σας πρόλαβαν, έστω και αναδρομικά, με την εγκύκλιο 24006/30-05-2018 [Εγκύκλιος], η οποία στηρίζεται στο άρθρο 348 του νόμου 4512/2018 [Ν, 4512/2018] και είστε πλέον υποχρεωμένοι, κύριοι της ΔΕΥΑΗ, να διορθώσετε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, τον οποίο, εν αγνοία τους μάλλον, ψήφισαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς να γνωρίζουν τις πραγματικές σας προθέσεις.

Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με το συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Συνέχεια...