01/05/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Επείγουσα έκκληση για αιμοπετάλια

Ιανουαρίου 05, 2022 0
Επείγουσα έκκληση για αιμοπετάλια

Επείγουσα έκκληση για δωρεά αιμοπεταλίων κάνει η οικογένεια του Βασίλη Λώλου με καταγωγή τα Γιάννενα, που νοσηλεύεται για μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Όποιος μπορεί να διαθέσει λίγο από τον χρόνο του για προσφορά αιμοπεταλίων, μπορεί να επικοινωνήσει με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Όνομα Ασθενούς: ΛΩΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τμήμα Αιμοδοσίας Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών
τηλ. 26136 03 667
Συνέχεια...

Τι υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή του στη θεσπρωτία...

Ιανουαρίου 05, 2022 0
Τι υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή του στη θεσπρωτία...

Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στύλιου στη Θεσπρωτία

Η ενίσχυση των παραγωγών κλημεντίνης, η χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης του δικτύου των ΤΟΕΒ και η αντιμετώπιση της υπερχείλισης του Καλαμά ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στύλιου στη Θεσπρωτία.

Ο κ. Στύλιος συνοδευόμενος από το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια οι κ.κ. Στύλιος και Γιόγιακας μετέβησαν στη Βρυσέλλα όπου ενημερώθηκαν για τις καταστροφές που προκάλεσε στις καλλιέργειες η πρόσφατη υπερχείλιση του Καλαμά και ακολούθησε η συνάντηση με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και παραγωγών κλημεντίνης στο Πνευματικό Κέντρο Δ..Δ Σαγιάδας, παρουσία του Δημάρχου Φιλιατών.


Αποζημίωση 500.00 ευρώ για τους πληγέντες παραγωγούς από την υπερχείλιση του Καλαμά
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε τη διάθεση ποσού 500.000 ευρώ για την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των παραγώγων που επλήγησαν από τις πλημμύρες ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή των Υφυπουργών κ.κ. Στύλιου και Αμυρά, των κ.κ. Καχριμάνη και Πιτούλη και του Β. Γιόγιακα για τη μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και την αποτροπή φαινομένων υπερχείλισης του Καλαμά στο μέλλον.

Αναβάθμιση των δικτύων των ΤΟΕΒ
Ο κ. Στύλιος ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 4 έργων συνολικού προϋπολογισμού 3,95 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου. Τα έργα αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού των δικτύων των ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, Γλυκής και Κεστρίνης και για τη βελτίωση του αρδευτικού συστήματος με σύστημα τηλεδιαχείρισης – τηλεμέτρησης του ΤΟΕΒ Σκάλας Φιλιατών. Ο κ. Στύλιος ενημέρωσε επίσης τους παραγωγούς για τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και τον ΤΟΕΒ που αναμένεται να ψηφιστούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου χρόνου.

Μέχρι το Φεβρουάριο η ενίσχυση για την κλημεντίνη λόγω Covid

Μέχρι το Φεβρουάριο θα έχει καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη» λόγω της απώλειας εισοδήματος από την καλλιεργητική περίοδο του 2020, ενίσχυση η οποία έχει καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση στα 70 ευρώ ανά στρέμμα. Απαντώντας σε ερωτήματα των παραγωγών σχετικά με την οικονομική στήριξη για την απώλεια παραγωγής άνω του 50% λόγω του παγετού της περασμένης άνοιξης, ο κ. Στύλιος δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί ενίσχυση, αφού το αίτημα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ευχαριστώ τον Υφυπουργό και αγαπητό συνάδελφο κύριο Στύλιο που αποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μου. Η επίσκεψη είχε αναμφίβολα καλές ειδήσεις για τους παραγωγούς μας και αναμένουμε οι δεσμεύσεις του για την ενίσχυση της απώλειας παραγωγής και τη δρομολόγηση των αντιπλημμυρικών έργων να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, κ. Γεώργιο Στύλιο, συνοδευόμενο από τον Βουλευτή κ. Βασίλειο Γιόγιακα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτο Μαρτίνη και τους Αντιδημάρχους κα Βασιλική Τσώτου και κ. Μιχάλη Γκίκα.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης του Δήμου με σκοπό τη βελτίωση υποδομών, όπως έργων αγροτικής οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικών έργων, που εξυπηρετούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η άνευ όρων απόδοση στον Δήμο του κτηρίου του ΚΕΔΕ Δήμητρα στο Γραικοχώρι, το απαιτούμενο εγγειοβελτιωτικό έργο στον κάμπο Σπαθαραίων, η πρόληψη στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του Καλαμά καθώς και η στήριξη των τοπικών παραγωγών.

Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιανουαρίου 05, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 205
ΠΕ Θεσπρωτίας 167
ΠΕ Ιωαννίνων 626
ΠΕ Πρέβεζας 224

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 43.386, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.388.309 (ημερήσια μεταβολή +3.2%), εκ των οποίων 50.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 326 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.398 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 62, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.115 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 628 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (84.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.787 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 641 (ημερήσια μεταβολή +41.81%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Ιανουαρίου 05, 2022 0
Θεσπρωτία: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Συνελήφθη προχθές (03-01-2022) το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό σε περιοχή της Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου Schengen.

Το διαβατήριο κατασχέθηκε ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...