06/08/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ηγουμενίτσα: Νέα απάτη μέσω διαδικτύου - Aπέσπασαν 10.000 ευρώ από το λογαριασμό πολίτη

Ιουνίου 08, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Νέα απάτη μέσω διαδικτύου - Aπέσπασαν 10.000 ευρώ από το λογαριασμό πολίτη

Ούτε ένα 24ωρο δεν είχε συμπληρωθεί από την στιγμή που η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας είχε ολοκληρώσει την ημερίδα ενημέρωσης για τις διαδικτυακές και τις ηλεκτρονικές απάτες.

Ούτε ένα 24ωρο κι ένας ακόμη επαγγελματίας της Ηγουμενίτσας έπεσε θύμα απατεώνων οι οποίοι κατάφεραν να του πάρουν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 10 χιλιάδες ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από ενδιαφερόμενο για αγορά προιόντων. Η διαπραγμάτευση πήγε πολύ καλά, η συμφωνία για μία καλή αγορά έκλεισε και η συνέχεια ήταν η γνωστή.
Ο επιτήδειος κατάφερε να του αποσπάσει τραπεζικό λογαριασμό και κωδικούς και στα επόμενα λεπτά είδε τον λογαριασμό του κατά δέκα χιλιάδες μικρότερο.

Ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία η οποία διεξάγει την σχετική έρευνα και για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς όλους να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν για κανέναν λόγο τους προσωπικούς κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Συνέχεια...

Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 08, 2022 0
Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 32
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 59
ΠΕ Πρέβεζας 11

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.

Ημερήσια έκθεση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.496. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.483.275 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 561 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 139.601(3.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.966 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 115 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 54 (46.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (53.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.691 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 100 (ημερήσια μεταβολή +13.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 89 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ανακοίνωση Καχριμάνη για το ιστορικό και τη λειτουργία των Σ.Μ.Α.

Ιουνίου 08, 2022 0
Ανακοίνωση Καχριμάνη για το ιστορικό και τη λειτουργία των Σ.Μ.Α.

Η Περιφερειακή Αρχή κατ΄ επανάληψη έχει κάνει σαφείς τις θέσεις της για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), οι οποίες υπαγορεύονται από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει.

Οφείλει όμως να επανέλθει μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αλλά και σχετική κομματικής οργάνωσης, προκειμένου να μη μένει καμία αμφιβολία ως προς τους όρους που πρέπει να τηρηθούν στο στάδιο της δοκιμαστικής, αλλά και της κανονικής -στη συνέχεια - λειτουργίας τους από το ΦΟΔΣΑ.

Η Περιφέρεια με Προγραμματική Σύμβαση με τους πρώην 4 Αναγκαστικούς Συνδέσμους Διαχείρισης Αποβλήτων ανέλαβε την κατασκευή επτά (7) ΣΜΑ και την προμήθεια του εξοπλισμού για οκτώ (8) ΣΜΑ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, το έργο χρηματοδοτήθηκε 100% από Ευρωπαϊκούς πόρους. Η χρηματοδότηση αυτή κατέστη εφικτή λόγω της τεκμηρίωσης του Έργου ως Υπηρεσία Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ). Αυτό σημαίνει ότι:

Η λειτουργία των ΣΜΑ δεν μπορεί να ανατεθεί σε ιδιώτη γιατί αυτό θα συνιστούσε παράνομη κρατική ενίσχυση του ιδιώτη.

Έχουν προβλεφθεί 45 θέσεις εργασίας και συγκεκριμένα 21 θέσεις οδηγών και 24 θέσεις εργατοτεχνικού προσωπικού (φύλακες – ζυγιστές, χειριστές εξοπλισμού, γενικών καθηκόντων) που πρέπει να καλυφθούν υποχρεωτικά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από τον ΦΟΔΣΑ με ετήσιες απολαβές 20.000€ έκαστος (κοστολόγηση 2017 αναπροσαρμοζόμενη).

Για το τέλος εισόδου στους ΣΜΑ, στην ΥΓΟΣ έχει ληφθεί υπόψη ακόμα και το εκτιμώμενο Α.Ε.Π. Ηπείρου ώστε να είναι χαμηλό για τα νοικοκυριά της.

Η Περιφέρεια έχει αποπερατώσει σταδιακά τους 7 ΣΜΑ από το 2019 έως το 2020. Ο ΣΜΑ Πρέβεζας, την κατασκευή του οποίου ανέλαβε ο ΦΟΔΣΑ, εξ όσων γνωρίζουμε, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του.

Η Περιφέρεια έχει καλέσει εγγράφως τον ΦΟΔΣΑ από το 2020, δηλαδή αμέσως μετά αφότου συστάθηκε, να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία τους.

Ο ΦΟΔΣΑ επιχείρησε αρχικά να αναθέσει τη λειτουργία του σε ιδιώτη για 10 χρόνια με τον κολοσσιαίο προϋπολογισμό των 37.124.559,33€. Βάσει της ΥΓΟΣ το σύνολο των δαπανών λειτουργίας τους για 25 χρόνια έχουν προϋπολογισθεί σε 42.918.962€. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Κρίθηκε ότι ο ΦΟΔΣΑ ενεργούσε κόντρα στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Ο ΦΟΔΣΑ επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό. Τότε παρενέβη ευθέως η Περιφέρεια Ηπείρου με υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη απαιτώντας να τηρηθεί η ΥΓΟΣ με προσλήψεις προσωπικού, όπως έχει δεσμευθεί με την απόφαση ένταξης της πράξης, και έτσι σταμάτησε η διαγωνιστική διαδικασία.

Επομένως, αν έχουν «χορταριάσει» τα μηχανήματα, δεν είναι από ευθύνη της Περιφέρειας, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κάποιο κίνδυνο. Η Περιφέρεια έχει κάνει προσπάθειες από «εκεί και τότε» για να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία και να παραδοθούν στη συνέχεια οι ΣΜΑ στον ΦΟΔΣΑ.

Από τα πραγματικά γεγονότα που παραθέτουμε και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ποιος κωλυσιεργεί την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας τους και ποιος αρνείται να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της ΥΓΟΣ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ή ας παρακολουθήσει τις παρεμβάσεις ιδιωτικού φορέα μόλις η Περιφέρεια παίρνει πρωτοβουλίες για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας. Ή πολύ πιο απλά, ας παρακολουθήσει ποιος ιδιωτικός φορέας υπέρ ποιου δημόσιου φορέα παρεμβαίνει στα δικαστήρια. Όχι πάντως υπέρ της Περιφέρειας.

Καταληκτικά: Οι ΣΜΑ πρέπει υποχρεωτικά να λειτουργήσουν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πρόκειται για 45 θέσεις εργασίας που εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για την Ήπειρο και προ πολλού έχει καλέσει τον ΦΟΔΣΑ να τις προκηρύξει, πλην όμως η διοίκησή του αρνείται.

Η καθυστέρηση στη λειτουργία τους ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα που πάντως δεν έχουν ταυτιστεί με την Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους οφείλουν να συμπράξουν στη δοκιμαστική λειτουργία για το καλό του τόπου.

Ο ΦΟΔΣΑ οφείλει να προκηρύξει τις μόνιμες θέσεις προσωπικού για το καλό του τόπου.

Η Περιφερειακή Αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων δεν συγκρούεται ούτε με φορείς, ούτε με τους εργαζόμενους, με συμφέροντα συγκρούεται για το καλό του τόπου, και συμφέροντα την πολεμούν.

Πράγματι μαζεύτηκαν πολλά για να είναι τυχαία.
Συνέχεια...

Επιστολή Γιόγιακα προς τον πρόεδρο της ΔΕΔΔΗΕ την μη κατανομή μόνιμου τεχνικού προσωπικού στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 08, 2022 0
Επιστολή Γιόγιακα προς τον πρόεδρο της ΔΕΔΔΗΕ την μη κατανομή μόνιμου τεχνικού προσωπικού στη Θεσπρωτία

Αξιότιμε κύριε Μάνο,
Με έκπληξη και απογοήτευση πληροφορήθηκα ότι στην επικείμενη προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου (ΣΑΧ) δεν προβλέπεται η κατανομή τεχνικού προσωπικού στο Πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα όσα μου μεταφέρθηκαν, θα προκηρυχθούν 4 θέσεις οι οποίες στο σύνολό τους έχουν κατανεμηθεί στα Ιωάννινα όπου το τεχνικό προσωπικό ανέρχεται στα 36 άτομα, έναντι 8 (χωρίς να υπολογίζονται οι τέσσερις 8μηνες συμβάσεις) στην Ηγουμενίτσα. Σημειώνω ότι στο Πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας δεν είχε δοθεί κάποια θέση τεχνικού προσωπικού στις δύο προκηρύξεις του 2021 (1/2021 και 2/2021) αν και ήταν γνωστή και κατ’ επανάληψη δηλωμένη σε όλα τα αρμόδια στελέχη η ανάγκη να ενισχυθεί το εν λόγω Πρακτορείο με τεχνικό προσωπικό.

Η προκήρυξη τουλάχιστον 4 θέσεων μόνιμου τεχνικού προσωπικού Πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας – κατ’ αρχάς προς αναπλήρωση των 8μηνών Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου με τις οποίες δεν επιλύεται το ζήτημα της υποστελέχωσης καθ’ όλο τον χρόνο – είναι τόσο απαραίτητη όσο και επείγουσα καθώς αφορά μια περιοχή με ορεινό και ημιορεινό ανάγλυφο, εκτεταμένη διασπορά χωριών, οικισμών, παραγωγικών εγκαταστάσεων καθώς και αυξημένο αριθμό επισκεπτών.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του ΙΕΚ (9-11/6)

Ιουνίου 08, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του ΙΕΚ (9-11/6)
Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνδιοργάνωση με τους σπουδαστές του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας (τμήμα: τέχνη φωτογραφίας) στα πλαίσια «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» της α΄ φάσης, σας προσκαλεί στην τριήμερη Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον από τις 09-11 Ιουνίου 2022 και ώρες από 19:00-22:00.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα