03/19/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού

Μαρτίου 19, 2021 0
Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο (20-03-2021) από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Κυριακή (21-03-2021) και την Δευτέρα (22-03-2021).

Με βάση το Δελτίο της ΕΜΥ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων- Δήμων-πολιτών.

Συνέχεια...

Την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ζητά ο Μάριος Κάτσης

Μαρτίου 19, 2021 0
Την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ζητά ο Μάριος Κάτσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης ζητώντας την ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, δήλωσε σχετικά:

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης, το οποίο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας της επικείμενης αποστρατείας λόγω ηλικίας, δύο πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο κλιμάκιο 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, εννέα μόνιμοι, οχτώ πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, και ένας εποχικός κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η περιοχή ευθύνης τους, είναι αρκετά εκτεταμένη και περιλαμβάνει δύσβατες, ορεινές και δασώδεις τοποθεσίες. Ενώ κάθε χρόνο έχουμε εισαγωγή πυρκαγιών από τη γειτονική Αλβανία, που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του προσωπικού του κλιμακίου.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου λοιπόν, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση, με Ερώτηση που κατέθεσα, να ενισχυθεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών με το απαραίτητο επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, και να εξοπλιστεί με νέες υλικοτεχνικές υποδομές ώστε να στηριχθεί έμπρακτα η εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό:
Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φιλιατών ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου

Στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, υπηρετούν αυτή τη στιγμή 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ένας Πυρονόμος ο οποίος είναι και ο προϊστάμενος του κλιμακίου, εννέα μόνιμοι υπάλληλοι, 8 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, και ένας εποχικός κατά την αντιπυρική περίοδο. Μέχρι το τέλος του 2020 προϊστάμενος ήταν αξιωματικός ο οποίος μετακινήθηκε από το Κλιμάκιο Φιλιατών στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσπρωτίας. Το κλιμάκιο αναμένεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα εξαιτίας της επικείμενης αποστρατείας λόγω ηλικίας, δύο πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Η περιοχή ευθύνης του εν λόγω κλιμακίου, είναι αρκετά εκτεταμένη και περιλαμβάνει δύσβατες, ορεινές και δασώδεις τοποθεσίες. Ενώ κάθε χρόνο παρουσιάζεται το φαινόμενο εισαγωγής πυρκαγιών από τη γειτονική Αλβανία, που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του προσωπικού του κλιμακίου. Ως εκ τούτου, η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του.

Επειδή το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φιλιατών δεν έχει την απαραίτητη δύναμη ώστε να ανταπεξέλθει επαρκώς στις ανάγκες της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου

Επειδή αναμένεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα λόγω επικείμενης αποστρατείας μελών της δύναμης του

Επειδή η περιοχή ευθύνης του κλιμακίου βρίσκεται στην παραμεθόριο και έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δυσχεραίνουν το έργο του κλιμακίου

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατών, με το απαραίτητο επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό;

- Με ποιες πρωτοβουλίες του Υπουργείου, θα εξοπλιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατών με επιπλέον υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να στηριχθεί η εύρυθμη λειτουργία του;
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 6 πρόστιμα για μετακινήσεις, 5 για μάσκες και 2 για πλανόδιο εμπόριο, χθες Πέμπτη

Μαρτίου 19, 2021 0
Θεσπρωτία: 6 πρόστιμα για μετακινήσεις, 5 για μάσκες και 2 για πλανόδιο εμπόριο, χθες Πέμπτη

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (18-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (85) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

70 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 22 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 24 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 18 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

13 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

2 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα των (3.000) ευρώ σε δύο άτομα, που προέβαιναν στην πώληση ειδών ένδυσης και υπόδησης σε λαϊκή αγορά, δραστηριότητα η οποία έχει ανασταλεί.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Τοποθέτηση Καχριμάνη στη συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου για το «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης»

Μαρτίου 19, 2021 0
Τοποθέτηση Καχριμάνη στη συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου για το «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης»

Η «πορεία υλοποίησης της πράξης: Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου (Α΄ φάση) και διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο», ήταν το μοναδικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από κοινή εισήγηση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου των ΣΜΑ, στους λόγους που καθυστερεί η παράδοσή τους, αλλά και στην ευθύνη που έχει για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, έως ότου αυτού περιέλθουν στην αρμοδιότητα του ΦοΔΣΑ.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης απάντησε και σε διάφορα ζητήματα που τέθηκαν από την εισηγήτρια Περιφερειακή Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θέτοντας και συγκεκριμένα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Εισαγωγικά θέλω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις:

Πρώτον δε νομίζω να υπάρχει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο να μην έχει γίνει αναφορά εκ μέρους μου σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεύτερον, τα έγγραφα που δήθεν «κρύβαμε» ήταν αναρτημένα εδώ και χρόνια στη Διαύγεια. Οι όποιες αποφάσεις για παρατάσεις λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή.

Ακόμη και χθες μας εγκαλέσατε ότι παρά την εισαγγελική παραγγελία δεν σας δώσαμε «ουσιώδη έγγραφα». Εμείς σας έχουμε στείλει ό,τι υπάρχει διαθέσιμο και όχι ό,τι μπορεί να φαντάζεται ο καθένας.

Ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε ενημέρωση για τη διένεξη μεταξύ Περιφέρειας και εταιρείας αναφορικά με την ποινική ρήτρα των 690.000 ευρώ που επέβαλλε η Περιφέρεια, αλλά και για την απαίτησή της για αποζημίωση 3.800.000 ευρώ για απώλειες εσόδων.
Με δεδομένο ότι δεν έχετε ενημερωθεί από την Περιφέρεια, προκύπτει ένα ερώτημα: Από ποιόν ακριβώς ενημερωθήκατε για το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων; Μήπως από τον ιδιώτη;
Και έρχεστε εδώ και μας εγκαλείτε γιατί επιβάλλαμε ποινική ρήτρα 690.000 ευρώ και επειδή αρνούμαστε να καταβάλλουμε τα 3.800.000 ευρώ στην εταιρεία;

Η ποινική ρήτρα επιβλήθηκε επειδή δεν παραδόθηκε στην ώρα του το εργοστάσιο για κανονική λειτουργία. Προβλέπεται από τη σύμβαση 50.000 ευρώ εφάπαξ και επιπλέον 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Εμείς προστατεύουμε τα συμφέροντα της Περιφέρειας, των δημοτών και το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη και με κόστος. Μέλημά μου είναι να πληρώνεται η εταιρία αυτά που δικαιούται, ούτε ευρώ παραπάνω.
Εσείς τι ακριβώς ζητάτε: να ανακληθεί η ποινική ρήτρα και να πληρώσουμε την αποζημίωση που ζητά η εταιρία ώστε να σταματήσει η διαιτησία;
Απαντήστε μας και εδώ είμαστε να το αποφασίσουμε.

Το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης
Στη συνέχεια αναφερόμενος στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ι. Η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με τους τότε τέσσερις συνδέσμους διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων υπογράφτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015. Η υπογραφή της στηρίχτηκε στο Νόμο 4042/2012, που προέβλεπε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ), εκπονείται και υλοποιείται από τον οικείο Περιφερειακό ΦοΣΔΑ, σε περίπτωση δε που δεν υφίσταται ή δεν λειτουργεί Περιφερειακός ΦοΣΔΑ, ο ΠεΣΔΑ εκπονείται και υλοποιείται από την οικεία Περιφέρεια.

Επίσης από το Νόμο 3614/2007 ήταν υποχρεωτική η ύπαρξη Διαχειριστικής Επάρκειας των φορέων υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων, ώστε να ενταχθούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα. Οι τέσσερις σύνδεσμοι τότε όχι μόνο δεν είχαν διαχειριστική επάρκεια, αλλά ούτε και το απαραίτητο προσωπικό για την ελάχιστη γραμματειακή ή λογιστική υποστήριξη.

Η Περιφέρεια Ηπείρου λοιπόν, «δεν αξίωσε, δεν εκβίασε και δεν πήρε» αρμοδιότητες από τους Δήμους, ή τέσσερις τότε Αναγκαστικούς Συνδέσμους. Αντίθετα με τις πρωτοβουλίες και τη δράση της, ουσιαστικά ανέλαβε δυσβάστακτα βάρη, ώστε να προχωρήσει, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Αρχικά με τη δημιουργία της Μονάδας (εργοστασίου) και στη συνέχεια με το δίκτυο των Σταθμών Μεταφόρτωσης, δράσεις και έργα που σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, είναι ακόμη σε στάδιο μελέτης.
Εν ολίγοις: Αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Ηπείρου, σήμερα θα βρισκόμασταν σε σημείο εκκίνησης, πολύ χειρότερο από το «μηδέν» και γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται σε άλλες περιοχές.

ΙΙ. Η Πράξη (έργο), μετά από πολύμηνη εργασία υπηρεσιών, υπαλλήλων, κ.λ.π. και με την καθοδήγηση της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Π.Η. «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» στις 30-6-2017 με την υπ. αριθ. 1049/30-6-2017 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου. (Η σχετική απόφαση ένταξης, σας έχει αποσταλεί).

Στην ίδια απόφαση, αναφέρεται αναλυτικά το φυσικό αντικείμενο του συνόλου της πράξης, ήτοι κατασκευή επτά σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με την προμήθεια του αντίστοιχου εξοπλισμού, ώστε να είναι λειτουργικοί (Ζίτσας, Πωγωνίου, Μετσόβου, Άρτας, Γ. Καραϊσκάκη, Ηγουμενίτσας), καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού για εκσυγχρονισμό του ΣΜΑ Πρέβεζας.

Ως προς το έργο δε της προμήθειας, αυτή περιλαμβάνει 17 πρέσες απορριμμάτων, 17 χοάνες απόρριψης απορριμμάτων, 47 απορριματοδέκτες (container) κλειστού τύπου, 12 οχήματα μεταφοράς container, 8 γεφυροπλάστιγγες, 6 προκατασκευασμένους οικίσκους και 17 μεταλλικές ράμπες.

ΙΙΙ. Η σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού για τη δημιουργία των ΣΜΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου, με ανάδοχο την Κ/Ξ ENACTA.E. – A. KΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., υπογράφηκε στις 15-6-2018, είναι αναρτημένη στο ΚΥΜΔΗΣ και μπορεί ο καθένας να λάβει γνώση του περιεχομένου της. Ρητή πρόβλεψη και η αντίστοιχη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου είναι η εξής: "Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού, θα ακολουθήσει η επί έξι (6) μήνες δοκιμαστική λειτουργία του, που αποτελεί υποχρέωση του αναδόχου. Η δοκιμαστική λειτουργία θα διενεργηθεί σε συνθήκες φόρτου τουλάχιστον 80% του τυπικού προσδοκώμενου κατά τη συνήθη λειτουργία του".

Οι συμβάσεις κατασκευής των παραπάνω επιμέρους ΣΜΑ με τους αντίστοιχους αναδόχους, υπογράφηκαν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του ίδιου έτους (2018) και έκτοτε ξεκίνησε η κατασκευή τους.

‘Έχει αποσταλεί σ΄ όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους αντίγραφο των συμβάσεων, που όλες τους είναι αναρτημένες όπως προβλέπεται και ο καθένας μπορούσε και μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους. Ως εκ τούτου είναι αδιανόητος ο σχετικός ισχυρισμός της παράταξης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ότι δεν της χορηγούνται τα σχετικά έγγραφα και δήθεν χρειάστηκε σχετική εισαγγελική παραγγελία.
‘Όλα είναι στο φως, στα πάντα μπορεί να έχει γνώση ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, πολύ περισσότερο ένας αιρετός ή παράταξη.

Ως προς την πορεία και το στάδιο υλοποίησης των σταθμών μεταφόρτωσης, σας έχει αποσταλεί έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Η, που παρακολουθεί τα αντίστοιχα έργα, ως προς το στάδιο ολοκλήρωσής τους (έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων).

Οι σχετικές παρατάσεις που δίνονται (σας έχει αποσταλεί η δοθείσα τελευταία παράταση για κάθε αντίστοιχο έργο, προς σχετική γνώση σας), λαμβάνονται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Προηγείται σχετική εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας που παρακολουθεί τα έργα και έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή.

Είναι μια διαδικασία που αφορά το σύνολο σχεδόν των τεχνικών έργων, που εκτελούνται και σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συνδεθεί με πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις της Περιφέρειας Ηπείρου και των οργάνων διοίκησης, εκ των οποίων δεν ολοκληρώνονται και δεν παραδίνονται λειτουργικά τα συγκεκριμένα έργα.

Οι παρατάσεις που δίνονται, στηρίζονται στην νομοθεσία (ν.4412/2016) και για λόγους που αναφέρονται στο σχετικό αίτημα –εισήγηση της υπηρεσίας και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την αναφορά και το ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζητά τα πρακτικά συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης η οποία συγκροτήθηκε από το 2015, με εκπροσώπους και από τους τότε τέσσερις συνδέσμους.

Ακολούθησε το 2017 η ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα, το 2018 (μέσα ίδιου έτους), η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και η υλοποίηση των έργων στο στάδιο που αναφέρει η τεχνική υπηρεσία.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ήδη από τον Οκτώβριο 2019, συστάθηκε ο «Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» ως ΦΟΣΔΑ. Αυτή είναι η δράση και οι ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου, που έχει αναλάβει και εξακολουθεί να φέρει στους ώμους της όλο το φορτίο και τη σχετική ευθύνη για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

Δεν είναι απλώς λαϊκισμός, αλλά «ύβρη» και συκοφαντία, οποιαδήποτε σχετική αιτίαση, αναφορά, ή υπαινιγμός ότι δήθεν η Περιφέρεια Ηπείρου δρα ανασταλτικά στην πλήρη υλοποίηση του έργου, ότι παίζει παιχνίδια, ότι δεν εκχωρεί αρμοδιότητες στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο, ότι δεν συνεργάζεται με τα όργανά του και τους Δήμους κ.λ.π..

Τα έργα των Σ.Μ.Α. έχουν αποπερατωθεί εκτός του Γ. Καραϊσκάκη, λόγω απρόβλεπτων γεωλογικών προβλημάτων. Οι όποιες καθυστερήσεις εν πολλοίς οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες χωρίς υπαιτιότητα της Περιφέρειας. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση προέκυψε από την αδυναμία σύνδεσής τους με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Στο διάστημα αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε επίσης να χρηματοδοτήσει το Δήμο Αρταίων και τον Σύνδεσμο της Διαχειριστικής Ενότητας Άρτα για το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στη Μονάδα ΑΣΑ.

Παρά ταύτα δεν μεταφέρονταν όλες οι ποσότητες απορριμμάτων, προκαλώντας εκτός των άλλων και σημαντικό πρόβλημα στον όλο σχεδιασμό για τους ΧΥΤΥ, καθώς επιβαρύνονταν και συνεχίζει να επιβαρύνεται ο υπάρχον ΧΥΤΑ.

Όσον αφορά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αυτή στρέφεται κατά της παρακράτησης χρημάτων από τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ, που ωστόσο προβλέπεται από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Έχω τονίσει μάλιστα και στο παρελθόν και πρόσφατα, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και η διοίκησή της είναι εδώ, περιμένει, αγωνιά και κατά κυριολεκτικά αδιανόητο τρόπο, αντί οι αρμόδιοι να έρθουν να συνεργαστούν, επιχειρείται να λοιδωρηθεί ανώνυμα ή επώνυμα.

Στη λειτουργία των ΣΜΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν επιθυμεί να παίξει κάποιο άλλο ρόλο, όπως υπονοείται από μερικούς, αλλά επιδιώκει την ολοκλήρωση των έργων που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και βεβαίως να ολοκληρωθεί το περιεχόμενο των συμβάσεων με τη δοκιμαστική λειτουργία από τον ανάδοχο της προμήθειας του εξοπλισμού.

Σε έγγραφο που έχουμε στείλει στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο στις 29 Δεκεμβρίου 2019, ρητά αναφέρεται το εξής «…..σας καλούμε εκ νέου να μας γνωρίσετε την ετοιμότητά σας σε προσωπικό (δεν υπάρχει και το ξέρουμε όλοι μας), άλλως λειτουργό για την έναρξη της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας εκάστου ΣΜΑ».

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος οφείλει να λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω και να ενεργήσει αντίστοιχα. Η Περιφέρεια Ηπείρου, που καθημερινά προσφέρει απλόχερα την συνεργασία της στους Δήμους, στον Σύνδεσμο, και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι εδώ, ώστε να βρουν όλα το δρόμο τους και ο Σύνδεσμος να αναλάβει το δύσκολο έργο που έχει σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε η Ήπειρος να εξακολουθήσει να είναι πρωτοπόρα και στο ως άνω ζήτημα.
Συνέχεια...

5 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.785 σε όλη τη χώρα με 64 θανάτους και 649 διασωληνωμένους

Μαρτίου 19, 2021 0
5 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.785 σε όλη τη χώρα με 64 θανάτους και 649 διασωληνωμένους

Νέα κρούσματα στην Ήπειρο, ανά Περιφερειακή Ενότητα
Π.Ε. Άρτας              5
Π.Ε. Θεσπρωτίας   5
Π.Ε. Ιωαννίνων    27
Π.Ε. Πρέβεζας       2

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -3.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 459 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στο Χρήστο Λοβέρδο-Στελακάτο - Τι καταγγέλει ο ίδιος

Μαρτίου 19, 2021 0
Θεσπρωτία:  Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στο Χρήστο Λοβέρδο-Στελακάτο - Τι καταγγέλει ο ίδιος

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου-Στελακάτου, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται σε δικαστική περιπέτεια με μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών που δραστηριοποιούνται και στη Θεσπρωτία, μετά από πλήθος καταγγελιών του ίδιου για μόλυνση περιβάλλοντος κ.α. με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας...

Ο ιχθυολόγος έχει κατά διαστήματα με δημοσιεύσεις του επιτεθεί στον Πρόεδρο Ιχθυοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, Ιωάννη Χεκίμογλου, καθώς και στη σύζυγό του, η οποία είναι Προισταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Μετά από αυτά, δέχτηκε μηνύσεις από το ζεύγος για συκοφαντική δυσφήμιση, απαντώντας τους σε έντονο ύφος, καλώντας ταυτόχρονα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάρει θέση στην υπόθεση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας απάντησε με αιχμές στο πρόσωπο του Στελακάτου, χωρίς όμως να δίνει απαντήσεις και στις καταγγελίες του ίδιου.

Η ανάρτηση του Χρήστου Λοβέρδου-Στελακάτου η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

"Σήμερα το πρωί (16/3/2021) έδωσα κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Αιγίου και περιμένω την απόφαση του εισαγγελέα στην Ηγουμενίτσα αν θα δικαστώ η όχι.
Μια κατάθεση σε 2 μηνύσεις που έχω δεχτεί. Μια από τον ΙΩΑΝΝΗ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ Πρόεδρο του συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ιδιοκτήτη ιχθυοκαλλιέργειας και υποψήφιο στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές σαν μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηγουμενίτσας.

Η δεύτερη μήνυση είναι από την προισταμένη του τμήματος περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Ηπείρου Κ.Α. που ελέγχει και τις ιχθυοκαλλιέργειες και είναι σύζυγος του προέδρου ιχθυοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας ΙΩΑΝΝΗ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ. Ελεγχτης και ελεγχόμενος παντρεμένοι. Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Οι δημόσιες θέσεις κύριοι πρέπει να αντέχουν τη δημόσια κριτική και να δίνουν δημόσιες απαντήσεις. Δεν περίμενα ποτέ να ζήσω και αυτό στη ζωη μου.
Κάποιον που ενώ ανήκει Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας και πουλάει τον μεγάλο επαναστάστη ΤΣΕ ΓΚΕΒΆΡΑ να κλέγετε στην αστική δικαιοσύνη.
Θα ήθελα μια απάντηση απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημόσια ακόμα και αν είναι αρνητική στο πρόσωπο μου.
Από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηγουμενίτσας δεν περιμένω τίποτα μιας και είναι κατσαπλίκι των ΧΕΚΙΜΟΓΛΈΩΝ και των φίλων τους αλλά πραγματικά τι έχουν να πουν
-Για τον ένα νεκρό εργάτη πίσω από τον άλλο στις ιχθυοκαλλιέργειες κυρίως δύτες.
-Τους τόνους καρκινογόνου και μεταλλαξιογόνου φορμόλης που πέφτει κάθε μέρα στον τόπο σας και μας, στη μάνα θάλασσα
-Για τις απολύσεις των συνανθρώπων τους από τις πολυεθνικές ιχθυοκαλλιέργειες AMERRA CAPITAL και MΘBADALA στη θεσπρωτία
-Για τις δίμηνες συμβάσεις των 580 ευρώ στις ιχθυοκαλλιέργειες που έχουν κάνει τον κόσμο δούλο στον τόπο τους
-Για τον κατεστραμένο θαλάσσιο πυθμένα στη Σαγιάδα απο τις ιχθυοκαλλιέργειες
-Για τον κολητό τους στο κόμμα νούμερο 2 της μαφίας καθηγητή ιχθυολογίας που μετέφερε παράνομα το χρυσοφορο χέλι ισπανίας στους πλούσιους κινέζους για 12500ευρο το κιλό.
-για τους τόνους καρκίνου που πέφταν και πέφτουν απο τα παράνομα πλυντήρια δυχτιών στον τόπο που ζουν τα παιδιά τους και μας από το δέλτα ποταμού Καλαμά μέχρι τη θάλασσα της Σαγιάδας.
-Για τις εκτελέσεις σπάνιων ειδών από τους ιχθυοκαλλιεργητές στο Δελτα του Καλαμά
-Για τις ψεύτικες ονομασίες που δίνουν οι ιχθυοκαλλιέργειες στα ψάρια για να εξαπατούν τον λαό.
για για για

Αλλά τι λέω ο δικός σας άνθρωπος ο ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ που έχει μονάδα είναι γραμματέας ΕΛΟΠΥ που έχει πρόεδρο το μεγαλοστέλεχος της AMERRA capital και της MYBADALA τον Aπόστολο Τουραλία (τον κουμπάρο του φίλου σας του μαφία καθηγητή) που μου υπόγραψε τα 10 χρόνια φυλακή προς το πρόσωπο μου χωρίς αναστολή και έφεση για πλημμέλημα.
Κύριοι ΧΕΚΙΜΟΓΛΑΙΟΙ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηγουμενίτσας γιατί ήσασταν αλληλέγγυοι μαζί με τον καθηγητή της μαφίας στις πολυεθνικές όταν με δικάζαν.
Νροπή σας προδότες του αγώνα.Ντροπή των αγωνιστών σε αυτό τον τόπο που χύσαν το αίμα τους για λευτεριά και τσιράκια των πολυεθνικών.
Η κυρία Α. Κ. ζητάει την τιμωρία μου από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Η ίδια όμως θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και στον Ελληνικό λαό και όχι το άτομο μου. Δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος περιφέρειας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από την στιγμή που πρόεδρος της βαριάς βιομηχανίας ιχθυοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας είναι ο άντρας της (παντρεμένοι). Μια βιομηχανία που πρέπει να την ελέγχει και είναι υπεύθυνη για τεράστια εγκλήματα στη φύση της Θεσπρωτίας και της διατροφής του ανθρώπου.
Οταν ένας ελεγκτής και μάλιστα δημόσιος που πληρώνεται με δημοσιο χρημα σαν την Κ. Α. είναι συγγενής πρώτου βαθμόυ με τον ελεγχόμενο χάνεται οποιαδήποτε έννοια ηθικής,αξιοκρατίας και διαφάνιας.
Η κυρία Κ. Α. από τη θέση της δεν μπορεί να λειτουργεί αξιοκρατικά μιας και το συμφέρον του άντρα της είναι και δικό της συμφέρον
Πάνω στις καταγγελίες μου σε έλεγχο που έγινε σε δυο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας σε σε Σαγιάδα και Όρμο βάλτου πιάστηκε η εταιρία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ που ανήκει σε δυο πολυεθνικές
Με παράνομα πλυντήρια δυχτιων που λειτουργούσαν 25 χρόνια χωρίς να είναι στους περιβαντολογικούς όρους σε προστατευόμενη περιοχη η μια μονάδα. Η κυρία Α. τι έβλεπε είναι δυνατόν.
Η ίδια εταιρία καλλιεργούσε ξενικό είδος ψαριού το red seabream Ειρηνικού στον Όρμο βάλτου ηγουμενίτσας ενώ είχε άδεια να εκτρέφει μόνο μεσογειακούς ιχθύς. Εδώ η κυρία Α. τι έλεγχε. Μιλάμε για έναν ξενιστή άρα γενετική ρύπανση,κίνδυνος μεταφοράς νέων ασθενειων και νέος θηρευτής απέναντι σε ενδημικά είδη.
Η κυρία Α. Κ. μπορεί να δείξει ποιός ειναι ο έλενχος και ποιες οι ποσότητες που κάνουν χρήση οι ιχθυοκαλλιέργειες στα επιτρεπτά όρια της καρκινογόνου και μεταλαξιογόνου φορμόλης.Σ τον έλεγχο που έγινε η ανδρομέδα ιχθυοκαλλιέργειες είχε τεράστιες ποσότητες χιλιάδων λίτρων χωρίς να παραδώσει στον έλεγχο ποσότητες χρήσης ,σε ποιά ψάρια και σε ποιες συνθήκες χρησιμοποίησε αυτη τη καρκινογόνο ουσία στη Σαγιάδα και στο Δέλτα του Καλαμά
Ο κύριος ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ δεν μπορεί να μιλάει για δυσφήμιση όταν είναι ιδιοκτήτης ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα, πρόεδρος ιχθυοκαλλιεργειών Σαγιάδας και γραμματέας ΕΛΟΠΥ και η σύζηγος του είναι υπεύθυνη περιβάλλοντος στην περιφέρεια στην Ηγουμενίτσα όπου πρέπει να τον ελέγχει όπως και τις άλλες μονάδες. Είναι ανήθικο και είναι ξεκάθαρο πως λειτουργούν και οι δυο για προσωπικό συμφέρον και οχι για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.
Κάτω από όλες τις ιχθυοκαλλιέργειες της Σαγιάδας και του Δέλτα στο Καλαμά ο πυθμένας της θάλασσας είναι κρανίου τόπους με μια λάσπη (ίζημα) νε έχει καταστρέψεί όλη τη θαλάσσια ζωή και τα φυτικά λιβάδια. Αυτά θέλουν να αποκρύψουν οι άνθρωποι της ιχθυοκαλλιέργειας και το κύκλωμα τους απο την κοινωνία. Δεν πρέπει να μάθει και να δει ο πολίτης που μεγαλώνει το ψάρι που του πουλάνε. Ολοι γνωρίζουν στην Θεσπρωτία και σε όλη την Ελλάδα.
Σε έλεγχο που έγινε πριν 2 χρόνια στις Οινούσσες στο πυθμένα του σημείου που υπάρχει ιχθυοκαλλιέργεια βρέθηκε σχέδον όλο το εκεί σημείο νέκρο. Τα αποτελέσματα της καταστροφής παρουσιάστηκαν στη επιτροπή της βουλής των Ελληνων. Ας γίνει ανάλυση πυθμένα κάτω από όλες τις μονάδες και την δική σας κύριε Χεκίμογλου Ιωάννη να δούμε ποιός λέει αλήθεια και ποιός είναι αυτός που δυσφημίζει πραγματικά".


Τοποθέτηση της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κυρίου" Λοβέρδου-Στελακάτου


Αρχικά, ξεκαθαρίζουμε πως ανέκαθεν καλούσαμε και καλούμε τον κόσμο σε αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής, αντιαγροτικής πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου. Σε διαρκή αντιεθνικιστική, αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη. Με προτάγματα τη διαγραφή του «χρέους» και την αντικαπιταλιστική - διεθνιστική αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Με αγροτική παραγωγή και ποιοτικά προϊόντα για τις ανάγκες του λαού και όχι του καπιταλιστικού κέρδους. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Αυτή η εργατική απάντηση και αντιπολίτευση πραγματώνεται, όχι στο κοινοβούλιο, όχι στα social, όχι με ακτιβισμούς, αλλά κυρίως με τις προσπάθειες ανάπτυξης και ενίσχυσης ενός οργανωμένου, συλλογικού και μαζικού κινήματος με ξεκάθαρα ανατρεπτικά χαρακτηριστικά και απελευθερωτικές επιδιώξεις.

Είχαμε επιλέξει να μην απαντήσουμε στην λασπολογία, αν και είχαμε ενημερώσει από την αρχή της όλης ιστορίας για τα καθέκαστα, εσωτερικά, γιατί δεν είναι στην πολιτική μας κουλτούρα να εκθέτουμε ανθρώπους που δεν είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, όσο και αν μας επιτίθονται άδικα και με εμπάθεια.

Πρόσφατα δημοσιεύματα του κυρίου Λοβέρδου - Στελακάτου Χρήστου, ξεπερνούν κατά πολύ τα εσκαμμένα, βάλλουν εναντίον της ακεραιότητας του Γ.Χ., όσο και του πολιτικού σχηματισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γεγονός που μας υποχρεώνει να υπαναχωρήσουμε από την πρότερη επιλογή μας των μη δημόσιων τοποθετήσεων, οι οποίες θα εξέθεταν πρόσωπα και καταστάσεις την περίοδο μάλιστα που εκκρεμούσαν δικαστικές διενέξεις και διώξεις από επιχειρηματικούς ομίλους.

Χωρίς μισόλογα καταστούμε σαφές οτι όποιος συνεχίζει να υπηρετεί και να στηρίζει την υπόθεση της αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής θα τοποθετείται στη συνείδησή μας σαν συντροφος και συναγωνιστής.

Η ανοχή στη διαρκή και παρατεταμένη λασπολογία, αντί να εκληφθεί ως πολιτική στάση ενός πολιτικού φορέα που έχει τη διαύγεια να διακρίνει τους πραγματικούς αντιπάλους, μάλλον εκλήφθηκε ως αδυναμία και πεδίο δράσης λαμπρό για τον ίδιο, για «φίλους αριστερούς», για «αγωνιστές αντιεξουσιαστές» και εχθρούς ακροδεξιούς.

Απέναντι λοιπόν στην προσπάθεια, μέσω συνεχούς παραμόρφωσης της πραγματικότητας, με την οποία επιχειρείται μια σύνδεση της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις πολυεθνικές και η ανάδειξη μιας δήθεν υποκριτικής στάση της στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος των εργαζομένων και των αγωνιστών, απευθυνόμαστε κυρίως προς τον κόσμο που μας παρακολουθεί, μας στηρίζει και βρίσκεται μαζί μας, για να ξεκαθαρίσουμε και να θέσουμε στη κρίση του τα ακόλουθα:

Ο πρώην «κύριος» Γρηγορόπουλος (έτσι τον γνωρίσαμε) και νυν «κύριος» Λοβέρδος - Στελακάτος για μια ακόμη φορά επιτίθεται με μένος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. εκμεταλλευόμενος την αντιπαράθεσή του με τον συναγωνιστή μας Γ.Χ. πρόεδρο των ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, και όχι των πολυεθνικών, μια αντιπαράθεση η οποία έχει φτάσει κακώς στα αστικά δικαστήρια. Xαρακτηρίζει ως ψευδή στοιχεία την ιδιότητά του ως εργαζόμενος στις ιχθυοκαλλιέργειες που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα τον στενοχωρήσουμε, αλλά δεν ήταν ιδιοκτήτης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εκείνη τη περίοδο, αυτό προέκυψε αργότερα που έγινε μικρομέτοχος μικρής μονάδας.

Ο εν λόγω «κύριος» καλό είναι να πλένει το στόμα του όταν αναφέρεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας της οποίας τα μέλη έχουν δώσει αναρίθμητους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο «κύριος» εργάζονταν σε ιχθυοκαλλιέργεια της περιοχής (από το 2012), την περίοδο που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγε ότι η περιοχή δεν θα γίνει ΜΑΝΩΛΑΔΑ των ιχθυοκαλλιεργειών. Αυτή τη περίοδο ποτέ δε νοιάστηκε για την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες, ούτε φυσικά για το περιβάλλον για το οποίο κόπτεται. Ο συγκεκριμένος «κύριος» απαίτησε να απολυθεί συνάδελφός του, απειλούσε συναδέλφισσες/ους, σφύριζε αδιάφορα όταν στήνονταν σωματείο εργαζομένων στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, θεωρούσε μαλάκες - χαζούς τους συναδέλφους του, δεν απέργησε ποτέ, δε συμμετείχε σε καμιά συλλογική διεκδίκηση. Πέρασε από τη περιοχή μας ως συκοφάντης αλλά και τραμπούκος στέλνοντας στο νοσοκομείο μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Και πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων (μέλους του ΠΑΜΕ) και όχι μόνο αυτόν…

Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα για έναν «κύριο» ο οποίος έχει κριθεί (όχι στα αστικά δικαστήρια) από όσες/ους έπεσαν θύματα των συκοφαντιών, των απειλών και των τραμπουκισμών του. Για εμάς, ο «αγώνας» που δίνει ο «κύριος», αφενός δεν έχει τα ελάχιστα κοινά χαρακτηριστικά που απαιτούν οι αναμετρήσεις, με βάση τη γνωστή πολιτική μας φυσιογνωμία, αφετέρου μας είναι πασιφανές πως η ανιδιοτέλεια δεν αποτελεί μέρος του χαρακτήρα του. Μέσω της συκοφάντησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλά εμπλουτίζει το φάσμα “αλληλέγγυων” συνεισφορών.

Δεν ανησυχούμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε γύρω μας. Ο τόπος εδώ στη Θεσπρωτία είναι μικρός, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι ξέρουν το ποιόν του «κυρίου» όσο και αν φροντίζει να κρύβεται στο μεγάλο κόσμο της άγνοιας των social…

Συνέχεια...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα - Δείτε τα θέματα

Μαρτίου 19, 2021 0
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα - Δείτε τα θέματα

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με τηλεδιάσκεψη. Η συνεδρίαση θα είναι διπλή.

Στην πρώτη που αρχίζει στις 18:00, μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η
"Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2021", με εισηγητές τον αντιδήμαρχο Βασίλη Γκόλια και την Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών, Ανθίππη Λουκά.

Στις 19: 00 θα αρχίσει η δεύτερη συνεδρίαση με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΘΕΜΑ 1ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο 2020.  -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
1η υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.  -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
2η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 42/2021 απόφασή της περί εξώδικου συμβιβασμού με Μαριάνθη ΤΖΕΜΑΛ του Τίτου λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων σε ιδιοκτησία της.  -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Λήψη απόφασης για δωρεάν παραχώρηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκτασης 10 στρεμμάτων, μαζί με την υπάρχουσα οικοδομή, στη θέση Βίγλιζα της κοινότητας Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας.  -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την αποκατάσταση ιδιοκτησιών σε δημοτική έκταση στο Ο.Τ. 16Β του εγκεκριμένου Σχεδίου Οικισμού Γραικοχωρίου της 2η Π.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με το αίτημα του Ν.Α. για χορήγηση άδειας διόδου σε ιδιωτική έκταση δια μέσου εκτός σχεδίου δημοτικής έκτασης στη θέση «Μέγα Ντράφος» της Κοινότητας Συβότων.  -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με το αίτημα του Τ.Π. για χορήγηση άδειας διόδου σε ιδιωτική έκταση δια μέσου εκτός σχεδίου δημοτικής έκτασης στη θέση «Μέγα Ντράφος» της Κοινότητας Συβότων.  -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την υλοποίηση του έργου: «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας».  -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έκφραση γνώμης για τη χορήγηση άδειας παραχώρησης στην εταιρεία VODAFONE για χρήση αιγιαλού, παραλίας, θαλασσίου χώρου και πυθμένα προκειμένου να προσαιγιαλωθούν υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.   - Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που αφορά κατάληψη τμήματος δημοτικής οδού στην κοινότητα Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που αφορά κατάληψη τμήματος δημοτικής οδού στην κοινότητα Φασκομηλιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Επί αιτήσεως Τζιούρου Λαμπρινής για υπογραφή συμβολαίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Αποδοχή ή μη της με αριθμ. 2/2021 απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας για τη χορήγηση 8ετούς παράτασης δικαιούχων οικοπέδων κοινότητας Πέρδικας στο πλαίσιο του άρθρου 12 του Ν.4368/2016.  -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Εφαρμογή ή μη του προγράμματος δολωματικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς (δακοκτονία) για το έτος 2021.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση επικοινωνιακής στρατηγικής και σχεδίου τουριστικής προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2021.  -Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Λήψη απόφασης για παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας κατά τέσσερις (4) τουλάχιστον μήνες.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία. ΚΔΑΠ μεΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  -Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Ονομασία οδού στην 1η ΠΕ του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Ονομασία οδού στον οικισμό «Πεστανιώτικα» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Έγκριση της με αριθμ. 6/2021 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 23ο
Κατανομή Α’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ

Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας για την κύρωση της συμφωνίας με την «Ελληνικός Χρυσός» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 19, 2021 0
Β. Γιόγιακας για την κύρωση της συμφωνίας με την «Ελληνικός Χρυσός» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Β. Γιόγιακας για την κύρωση της συμφωνίας με την «Ελληνικός Χρυσός»: "Αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας για επενδύσεις που θα φέρουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές"

Εξέλιξη που στέλνει σαφές μήνυμα ότι η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και η οποία αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λυθούν προβλήματα που κρατούσαν σημαντικά επενδυτικά σχέδια καθηλωμένα επί χρόνια, χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας την ανανέωση της σύμβασης του ελληνικού Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός», κατά τη συζήτηση του σχετικού κυρωτικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι το νέο επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός» πληροί όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να επιζητεί η Ελλάδα από μια άμεση ξένη επένδυση, δηλαδή μακρύ χρονικό ορίζοντα, ασφάλεια δικαίου, δημιουργία σημαντικού αριθμού άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. «Σε πείσμα όσων επενδύουν σε ένα κλίμα μιζέριας, κινδυνολογίας και καταστροφής, εμείς στη Νέα Δημοκρατία παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευθεί: επενδύσεις, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές!» τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Βασίλης Γιόγιακας. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η επενδυτική συμφωνία που κυρώνεται σήμερα από τη Βουλή είναι μια καλή είδηση.
Μια καλή είδηση, από αυτές που χρειάζεται η οικονομία μας, χρειάζεται ο τόπος μας.
Μια καλή είδηση, κόντρα στην εικόνα που επιδιώκει να περάσει η αντιπολίτευση για την Κυβέρνηση, με αφορμή και τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στη Νέα Σμύρνη.
Κόντρα σε όσους επενδύουν στον διχασμό και την τεχνητή πόλωση, σε όσους καταφεύγουν σε ταμπέλες μιας άλλης εποχής για να κρύψουν την πολιτική αμηχανία τους.
Η επανεκκίνηση, λοιπόν, της επένδυσης στη Χαλκιδική είναι κάτι που αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών.
Και η Κυβέρνησή μας έχει πολλούς λόγους να θέλει να ακουστεί αυτή εξέλιξη, και όχι να περάσει τάχα μου με συνοπτικές διαδικασίες, όπως ακούστηκε τις προηγούμενες μέρες στην αρμόδια Επιτροπή.

Είναι, άλλωστε, πέρα από το θετικό της αντίκτυπο για το δημόσιο, την απασχόληση, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία – στο οποίο αναφέρθηκαν αναλυτικά ο εισηγητής μας και άλλοι συνάδελφοι – μια εξέλιξη με ιδιαίτερο συμβολισμό:
δείχνει ότι η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις με μακρόπνοο χαρακτήρα.
Στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι κάνει βήματα προς τα εμπρός, προκειμένου να δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο φιλικό στον επενδυτή.
Και αποδεικνύει τη βούληση, την αποφασιστικότητα να λυθούν προβλήματα που κρατούσαν σημαντικές επενδύσεις καθηλωμένες επί χρόνια.
Όπως γίνεται και με μια άλλη σπουδαία επένδυση, αυτή στο Ελληνικό.

Υπάρχει λοιπόν σήμερα μια κυβέρνηση η οποία αναζητεί και βρίσκει λύσεις στα προβλήματα, εκεί που η προηγούμενη ανακάλυπτε προβλήματα στις λύσεις.
Υπάρχει σήμερα μια Κυβέρνηση που δε διστάζει να πάρει αποφάσεις χωρίς περιττές καθυστερήσεις, εκεί που η προηγούμενη κρυβόταν πίσω από προφάσεις και επέλεγε να είναι θεατής.
Που αποδεικνύει ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής μπορούν να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μιας φιλελεύθερης, προοδευτικής πρότασης.
Γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι άλλο πράγμα η δημιουργική, ή εποικοδομητική κριτική για τις προβλέψεις της σύμβασης.
Και άλλο πράγμα μια στάση που –παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις– αποκαλύπτει μια «αλλεργία» στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μια εμμονή στο στερεότυπο του «κακού ξένου» που εκμεταλλεύεται τον εθνικό μας πλούτο με συμφωνίες δήθεν «αποικιοκρατικού» χαρακτήρα.

Αυτό το οποίο, νομίζω, ότι έχει τη μεγαλύτερη σημασία στη συμφωνία που συζητάμε, είναι ότι γίνεται μια νέα αρχή.
Μια νέα αρχή στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στα μεταλλεία της Κασσάνδρας.
Το αρχικό, πριν από 15 χρόνια επενδυτικό σχέδιο, έπρεπε να ανανεωθεί.
Τα δεδομένα και οι προκλήσεις από άποψη περιβαλλοντικής προστασίας, κοινωνικού οφέλους και διαχείρισης έχουν αλλάξει.
Όπως έχουν εξελιχθεί και οι τεχνολογίες κατεργασίας του μεταλλεύματος και αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
Η συμφωνία εκσυγχρονίζεται και ευθυγραμμίζεται σύμφωνα με το επενδυτικό πλαίσιο που διέπει άλλες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, όπως τα Περιφερειακά Αεροδρόμια της Fraport και οι παραχωρήσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Αυτή λοιπόν η νέα αρχή έπρεπε να γίνει, και γίνεται τώρα!

Και το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός πληροί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να επιζητεί η χώρα μας από μια άμεση ξένη επένδυση:
έχει μακρύ χρονικό ορίζοντα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα οφέλη και τη βιωσιμότητά της.
Η επένδυση θα γίνει σε ένα πλαίσιο ασφάλειας δικαίου και σταθερότητας, με γνωστούς εκ των προτέρων τους κανόνες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών.
Δημιουργείται ένας σημαντικός αριθμός άμεσων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπέστατες απολαβές, αλλά και ένας εξίσου σημαντικός αριθμός έμμεσων θέσεων εργασίας.
Διασφαλίζονται πολλά, διαφορετικά και σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Αυτό άλλωστε αναγνωρίζεται και στην εισήγηση της δημοτικής αρχής Αριστοτέλη, στην οποία - παρά τις ενστάσεις για τη δημόσια διαβούλευση - γίνεται λόγος για το θετικό πρόσημο της συμφωνίας με όρους ανάπτυξης, περιβάλλοντος, απασχόλησης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον αλλά και ενισχύονται τα οφέλη για την εθνική οικονομία.
Ο επενδυτής δεσμεύεται ξεκάθαρα για την υλοποίηση της επένδυσης και την τήρηση των υποχρεώσεών του.
Αναλαμβάνει επίσης να μειώσει ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων του, αξιοποιώντας τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνικές.
Δημιουργείται ένας μηχανισμός με τον οποίο ενθαρρύνεται ο διάλογος, η διαφάνεια και η λογοδοσία και αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία.

Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είναι χαρακτηριστικά μιας άμεσης ξένης επένδυσης, από εκείνες που η χώρα μας πρέπει και μπορεί να επιδιώξει.
Είναι τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής, μιας νέας σχέσης που οικοδομεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη διεθνή αλλά και την εγχώρια επενδυτική κοινότητα.
Σε πείσμα, λοιπόν, όσων επενδύουν σε ένα κλίμα μιζέριας, κινδυνολογίας και καταστροφής, εμείς στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη της Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με την ελληνική κοινωνία τον Ιούλιο του 2019.

Παραμένοντας προσηλωμένοι σε αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευθεί:
Επενδύσεις, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΔΩ
Συνέχεια...

Σεμινάριο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα: "Κατάθλιψη εν μέσω covid-19"

Μαρτίου 19, 2021 0
Σεμινάριο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα: "Κατάθλιψη εν μέσω covid-19"


Ολοκλήρωση πρώτης ομιλίας της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις τρεις συνολικά ομιλίες, της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και είχε ως θέμα τις κατηγορίες της κατάθλιψης, τα συμπτώματα, τους τρόπους αντιμετώπισης και τη συννοσηρότητα.

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν εγκαίρως αποτελεσματική θεραπεία. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε την πρόληψη στους Δήμους. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοηθείας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών.»

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε «Είμαι περήφανος που το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετέχει στη δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων δεδομένου ότι σήμερα, την εποχή του κορωνοϊού, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη. Μέσα από την ενημερωτική αυτή δράση θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία απέναντι σ’ αυτή την ασθένεια και να βοηθήσουμε στην έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.»

Τη δράση επίσης χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Αϊδίνη, η οποία τόνισε ότι: «Το Δίκτυο αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας εν μέσω πανδημίας, δημιουργώντας διαδικτυακές εκδηλώσεις για την διαρκή δυνατότητα ευαισθητοποίησης των πολιτών».

Η δράση, που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Μαρτίου με τη 2η ομιλία και θέμα: «Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19: Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη - Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19»

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία μέσω της πλατφόρμας Ζoom και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στην ομιλήτρια, κα Σμαράγδα Χρηστάκη, Ψυχολόγο.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://zoom.us/j/91748211245

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και παραπομπή για αυτοεξέταση με το Τεστ της κατάθλιψης κατά Zung.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για να ενημερώνεστε για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για να έχετε πρόσβαση στην προληπτική εξέταση κατά της κατάθλιψης (την κλίμακα αυτοαξιολόγησης κατά Zung), μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ.

Facebook event: https://fb.me/e/6ZD0ML4a3


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα