06/28/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022

Ιουνίου 28, 2021 0
Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022


Σε εφαρμογή της Γ6α/Γ.Π. 33368/27-05-2021 Απόφασης, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2426/ 7-6-21 τ. Β΄, ενημερώνουμε ότι το Δημόσιο Ι.Ε.Κ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών, για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, θα εγγράψει καταρτιζόμενους για το Α΄ εξάμηνο κατάρτισης η λειτουργία του οποίου αρχίζει τον Οκτώβριο του 2021 (απόφοιτοι ΓΕΛ ΕΠΑΛ) και Γ΄ εξάμηνο κατατάξεις

(απόφοιτοι ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β΄ κύκλου, ΤΕΛ, συναφούς ειδικότητας ).

Για πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής καθώς και για κάθε άλλη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 -14:00 με την Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ .

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Συνέχεια...

Μ.Κάτσης: "Η χερσαία ζώνη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ανήκει στους πολίτες και μόνο"

Ιουνίου 28, 2021 0
Μ.Κάτσης: "Η χερσαία ζώνη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ανήκει στους πολίτες και μόνο"

Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μ.Κάτση για τη σημερινή κινητοποίηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την απόδοση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες.

Παρευρέθηκα μαζί με τους Θεσπρωτούς συντοπίτες μου, πολίτες και φορείς, στη σημερινή ηχηρή κινητοποίηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενάντια στον κυβερνητικό εμπαιγμό για την απόδοση στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, όλων των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες και που αποτελεί πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.

Η εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση του 3ου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, πολιτική επιλογή της ΝΔ, οδηγεί στο να δοθούν στους ιδιώτες-αγοραστές, προίκα, τα εμπορικά φιλέτα και το παράκτιο μέτωπο, για να τα διαχειρίζονται με τους δικούς τους όρους, αν δεν προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες απόδοσής τους στους οικείους Δήμους.

Παρόλο που έχω θέσει επανειλημμένα το θέμα στη Βουλή, οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Οικονομικών κ.κ. Πλακιωτάκης και Σταϊκούρας, παίζουν καθυστερήσεις, με μισόλογα και κούφιες υποσχέσεις, τη στιγμή που δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Προφανώς και η ΝΔ, έχει αποφασίσει να μην ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημα, προτού ξεπουλήσει το λιμάνι. Η απουσία του βουλευτή της ΝΔ από τη σημερινή κινητοποίηση, άλλωστε, στην οποία συμμετείχαν σύσσωμοι οι αιρετοί και οι φορείς του Νομού, αποτελεί και το τελικό μήνυμα ότι οι Θεσπρωτοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας για την απόδοση της χερσαίας ζώνης, δε μπορεί να συνεχιστεί. Οι κινητοποιήσεις είναι η μόνη λύση εν όψει της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) και θα συνεχιστούν μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Η χερσαία ζώνη ανήκει στους πολίτες και μόνο.
Συνέχεια...

Μόλις 3 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 28, 2021 0
Μόλις 3 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 3
ΠΕ Πρέβεζας 0

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 362, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 421.266 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 629 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.682 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 215 (66.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.659 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 39 (ημερήσια μεταβολή +2.63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 50 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...