02/17/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των αγροτών

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των αγροτών

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων του Νομού Θεσπρωτίας
(ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. αρ. 22/2022)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας αποδεχόμενο το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποιήσεων Αγροτών και Κτηνοτροφών Νομού Θεσπρωτίας για στήριξη και μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίζει:

Δηλώνει τη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας και ζητά να:

- μειωθεί το κόστος παραγωγής, λαμβάνοντας η Κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα, για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α στα μέσα και τα εφόδια και σε βασικά είδη.

- εξασφαλίζεται η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

- εφαρμοστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Συνέχεια...

Στάση εργασίας αύριο Παρασκευή στους Δήμους της Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Στάση εργασίας αύριο Παρασκευή στους Δήμους της Θεσπρωτίας


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-10.00 π.μ.-ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας την παρασκευή 18/2/2022 ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ. και συγκέντρωση στην πλατεία δημαρχείου. Να τους δηλώσουμε για ακόμα μια φορά να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στο επίδομα των Βαριών και Ανθυγιεινών. Να μην τολμήσουν να απεντάξουν καμιά ειδικότητα αλλά αντιθέτως να εισαχθούν και άλλες ειδικότητες στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Γνωρίζουμε καλά ότι πρόθεση όλων των κυβερνήσεων και των δημάρχων είναι η παραπέρα συρρίκνωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους με σκοπό τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Επιβάλλεται να βάλουμε τέλος στο τσεκούρωμα των ήδη τσακισμένων δικαιωμάτων μας. Αν τους αφήσουμε σήμερα, αύριο θα πάρουν και άλλα μέτρα ακόμα πιο δυσβάστακτα για εμάς και τις οικογένειες μας.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αναμονή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που καλλιεργήσαν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Ξεχνάνε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η σημερινή της ΝΔ έχουν δεσμευτεί στην ευρωπαϊκή ένωση ότι θα εναρμονίσουν την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή πετώντας ειδικότητες που είναι σήμερα ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να ζήσουμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, να πάρουν μαζικά μέρος στην στάση εργασίας την παρασκευή 18/2/2022 ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ. και συγκέντρωση στην πλατεία δημαρχείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                  ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Συνέχεια...

Μ.Κάτσης: "Η μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό μαγαζί αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Μ.Κάτσης: "Η μετατροπή του ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό μαγαζί αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τον ΕΦΚΑ και βάζει νάρκη στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αναφερόμενος, στην αρχή της ομιλίας του, στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τόνισε πως πρόκειται για: «Ένα σχέδιο νόμου στο οποίο καταπατώνται καταφανέστατα οι συνταγματικές επιταγές της αξιοκρατίας, της ισότητας και της διαφάνειας. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί ο διορισμός μετακλητών υπαλλήλων χωρίς διαγωνισμό, ο διορισμός γενικών διευθυντών και διευθυντών χωρίς διαγωνισμό και χωρίς τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ, από επιτροπή η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από τον υπουργό Εργασίας; Αυτό είναι το επιτελικό κράτος των «αρίστων» που τάξατε προεκλογικά;»

Για να συνεχίσει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «μετατρέπετε τον ΕΦΚΑ σε ιδιωτικό «μαγαζί». Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση ενάντια σε έναν από τους πυλώνες του κοινωνικού Κράτους που είναι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Το πρώτο βήμα το κάνατε με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές συντάξεις.»

Σχολιάζοντας τις κυριότερες διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε χαρακτηριστικά: «Πώς πιστεύτε να ακούγεται στους στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στη μεσαία τάξη, στους σκληρά εργαζόμενους πολίτες, που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς, το γεγονός ότι οι γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές του ΕΦΚΑ, οι οποίοι θα επιλέγονται ουσιαστικά από τον Υπουργό και θα μπορούν να έρθουν και από τον ιδιωτικό τομέα, να παίρνουν μισθούς 8.000€ και παχυλά bonus;», για να υποστηρίξει για την κυβέρνηση ότι: «Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βολέψει στο δημόσιο ακόμα περισσότερα «γαλάζια» παιδιά, καθώς για αυτούς θα παρακάμπτεται ο ΑΣΕΠ, ώστε να μπορούν να διορίζονται με λιγότερα προσόντα από όσα ισχύουν σήμερα! Ακολουθείται και εδώ το μοντέλο των μετακλητών και διοικητών που έχει διορίσει η ΝΔ, δηλαδή των «αρίστων χωρίς πτυχία»!».

Αναφερόμενος στις διατάξεις με τις οποίες μονιμοποιείται η διαδικασία απευθείας αναθέσεων, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις, τόνισε: «Η ΝΔ των 5 δις ευρώ απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, μετατρέπει πλέον την «εξαίρεση» της διαδικασίας αυτής σε κανόνα, προκειμένου ο εκάστοτε διορισμένος διοικητής να δίνει όσα θέλει, σε όποιον θέλει, χωρίς έλεγχο και διαφάνεια. Άλλο ένα πάρτυ δηλαδή, αυτή τη φορά με τους πολύτιμους πόρους του ασφαλιστικού συστήματος.»

Στη συνέχεια, μίλησε για το μαζικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, που δρομολογείται μέσω του νομοσχεδίου, με την εταιρία ειδικού σκοπού που συστήνεται και τα 43 «golden boys» με μισθούς των 4.600 ευρώ που θα προσληφθούν για να κάνουν τους μεσίτες με την περιουσία του ελληνικού λαού. «Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά έχει αναλάβει το ρόλο του μεσίτη των μεγάλων αρπακτικών funds και για να πετύχει τον στόχο του, δε δίστασε πριν μερικούς μήνες να ξεμπερδέψει με το Κτηματολόγιο, αφήνοντάς το ημιτελές, προκειμένου να επιταχύνει όπως-όπως την είσοδο των funds στην αγορά.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, για να περάσει τις αλλαγές αυτές, έχει φροντίσει πρώτα να απαξιώσει τον ΕΦΚΑ, χωρίς προσλήψεις και τα απαραίτητα συστήματα μηχανοργάνωσης, να κατασυκοφαντήσει του υπαλλήλους του φορτώνοντάς τους όλες τις παθογένειες και τώρα έρχεται δήθεν να δώσει λύση, βαφτίζοντάς την «εκσυγχρονισμό». Για να υποστηρίξει ότι: «Αν το πρόβλημα ήταν η αποδοτικότητα των υπαρχόντων υπαλλήλων, τότε πως εξηγείται η κατάληξη σε φιάσκο της πολυδιαφημισμένης πρόσληψης ιδιωτών για να επιταχύνουν την απονομή εκκρεμών συντάξεων, που επί ΝΔ έχουν υπερτριπλασιάσει; Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να ολοκληρώσει το εμβληματικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, για ψηφιοποίηση των συστημάτων και άμεση απονομή συντάξεων. Έργο που ξεκίνησε το 2018 και θα έπρεπε να λειτουργεί από τον Μάρτιο 2020. Στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη όμως, αντί οι Υπουργοί να αποπέμπονται για αυτά, αποπέμπονται επειδή δεν κάνουν τα χατίρια στον κ. Φουρθιώτη, όπως συνέβη με τον κ. Βρούτση.»

Και συνοψίζοντας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως dealer ιδιωτικών συμφερόντων, μαζί με τις στρατιές των γαλάζιων «αρίστων», «κάνουν ρεσάλτο σε κάθε τι δημόσιο, μέσω της δημιουργίας ενός Κράτους ΙΧ που λυμαίνεται τα δημόσια ταμεία», αδιαφορώντας για τους πολίτες και τα προβλήματά τους, ολοκληρώνοντας με τη φράση: «Έχει φτάσει η ώρα, η κοινωνική πλειοψηφία να δώσει την απάντησή της με εκλογές, ώστε να επανέλθει στον τόπο μια προοδευτική κυβέρνηση. Για να βάλει τέλος στους εφιαλτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη για τον ΕΦΚΑ, για να στηρίξει και να ενισχύσει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, και για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον».Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 107
ΠΕ Θεσπρωτίας 69
ΠΕ Ιωαννίνων 403
ΠΕ Πρέβεζας 124

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.504, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.255.421 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 363 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.187 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.095 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484 (63.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 86.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 359 (74.17%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (25.83%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.180 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 375 (ημερήσια μεταβολή -16.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 377 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επεκτείνει την παρουσία της στην Ήπειρο με νέο κατάστημα στην Πάργα

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου επεκτείνει την παρουσία της στην Ήπειρο με νέο κατάστημα στην Πάργα

Η παρουσία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ισχυροποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου με την έναρξη λειτουργίας του νέου υποκαταστήματος στην Πάργα. Το άνοιγμα του ένατου υποκαταστήματος έρχεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Τράπεζας για την υποστήριξη όλου του εύρους της οικονομικής δραστηριότητας της Ηπείρου και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

O κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε για το νέο κατάστημα: «Το νέο μας κατάστημα στην Πάργα, το 2ο στη σειρά μετά το Μέτσοβο, αποτυπώνει τη σταθερή πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας και τη θέλησή της να βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, σε μια εποχή που οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές είναι μεγάλες. Η στοχευμένη επέκταση του δικτύου, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση του ψηφιακού μας μετασχηματισμού, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία για την μετατροπή μας σε μια ισχυρή Περιφερειακή Τράπεζα».

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσέλιος, Διευθυντής Καταστήματος Πάργας, δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία του νέου καταστήματος στην Πάργα δείχνει έμπρακτα πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμβάλει ουσιαστικά στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της περιοχής. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και να οικοδομήσουμε ισχυρές αλλά και διαρκείς σχέσεις με τους πελάτες μας, παρέχοντάς τους εξειδικευμένες τραπεζικές λύσεις που θα τους βοηθήσουν να έρθουν πιο κοντά στους οικονομικούς και επιχειρηματικούς τους στόχους».

Το νέο υποκατάστημα βρίσκεται στην τοπική κοινότητα της Αγιάς στη διεύθυνση 5η Περιφερειακή Πάργας.
Συνέχεια...

Κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
(ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΜΟΣ)

ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 π.μ. (ΟΠΙΣΘΕΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ). ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.

Η παρουσία σας στην κινητοποίηση μπορεί να γίνει με κάθε είδους αγροτικό μηχάνημα τρακτέρ, φορτηγά, αγροτικά αυτοκίνητα).

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ 50% ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

2. ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΤΑ 12.000

3. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΆ ΕΦΌΔΙΑ 20 ΜΕ 25 % ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΤΖΙΡΟΥ

4. ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ (ΚΟΡΟΝΟΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ 2020)

5. ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ (2021) ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ –ΠΑΓΕΤΟΣ 2021)

6. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

7. ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ,ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΣΤΟ 100%ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ

8. ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ(μηδικη,εσπεριδοειδη,ακτινιδια,και ελιες) ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.

9. ΚΑΤΩΤΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

10. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕΤΡΟ Α (ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΡΙΩΝ) ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΥΛΗΚΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΗΛΙΚΙΑΣ 20 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ : 300 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΖΩΟ ΜΕΤΡΟ Β (ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΖΩΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ –ΘΗΛΥΚΕΣ ΜΟΣΧΙΔΕΣ) ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΥΛΗΚΑ ΒΟΕΙΔΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 20 ΜΗΝΩΝ ΠΟΣΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 500 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΖΩΟ ΜΕΤΡΟ Γ (ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ) ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΘΗΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΗΛΙΚΙΑΣ (12 ΕΩΣ 24 ΜΗΝΩΝ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ) ΠΟΣΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 200 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΖΩΟ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ.

11. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΠΟΣΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 30 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΖΩΟ

12. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Μέχρι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου η τελευταία φάση Απογραφής Πληθυσμού

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Μέχρι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου η τελευταία φάση Απογραφής Πληθυσμού

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την τρίτη και τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021».
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χρονική περίοδο από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης.

Τρόπος διενέργειας:
Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του. 
Στη συνέχεια παρέχονται διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:
Α. Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή
Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του και μαζί με τους κωδικούς του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

Β. Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά
Μπορεί να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ώρες 09:00 – 13:00 (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα Τηλ. 2665361104) – Η είσοδος στον χώρο πραγματοποιείται βάσει των μέτρων που εφαρμόζονται για την είσοδο στις Δημόσιες Υπηρεσίες
Γραφείο ΕΛΣΤΑΤ Ηγουμενίτσας ώρες 09:00 – 14:00 & 17.00 -19.30 (Αγ. Αποστόλων 7–9, 3ος όροφος, Ηγουμενίτσα, τηλ.: 26650 29048 και 26650 22230) - Η είσοδος στον χώρο πραγματοποιείται βάσει των μέτρων που εφαρμόζονται για την είσοδο στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.
Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων, δεν διαβιβάζονται ούτε κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Η απογραφή πληθυσμού πραγματοποιείται ανά δεκαετία και από αυτήν καθορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης από την Πολιτεία, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας.

Ως εκ τούτου, με τη συμμετοχή μας στην απογραφή δίνουμε τη δυνατότητα στον Δήμο μας να διεκδικήσει έργα και χρηματοδοτήσεις αναγκαίες για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Αναλυτικές πληροφορίες:
Συμμετέχουμε στην Απογραφή,
Στηρίζουμε το Μέλλον,
γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ!
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "Υπέρ των ασφαλισμένων και των εργαζομένων οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Βασίλης Γιόγιακας: "Υπέρ των ασφαλισμένων και των εργαζομένων οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οφέλη τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ θα έχουν οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, στις προμήθειες και στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές οι πολίτες θα δουν τις συντάξεις τους να βγαίνουν ταχύτερα, θα έχουν πιο άμεση και πιο εύκολη ενημέρωση και θα μπορούν να προστατευθούν από αυθαιρεσίες ή παραλείψεις υπαλλήλων. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ αποκτούν με τα μπόνους ένα ισχυρό κίνητρο παραγωγικότητας, θα έχουν ευκαιρία να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις ευθύνης και θα έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους. «Το 2021 εκδόθηκαν 80% περισσότερες κύριες συντάξεις σε σχέση με το 2019. Βγήκαν διπλάσιες συντάξεις του τέως ΟΓΑ, απ’ ό,τι το 2020. Όμως θα αδικούσαμε τους πολίτες, θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αν δηλώναμε ευχαριστημένοι μόνο με αυτά.», σημείωσε ο Β. Γιόγιακας. «Νομοθετούμε έχοντας το βλέμμα μας στους πολίτες, στους ασφαλισμένους. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΦΚΑ, αυτούς αφορά, σε αυτούς απευθύνεται, από αυτούς στην ουσία χρηματοδοτείται! Στο τέλος της ημέρας, ο πολίτης θέλει να γίνει η δουλειά του, θέλει να εξυπηρετηθεί.» υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας.

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στη συζήτηση που έγινε στις Επιτροπές ειπώθηκαν διάφορα από την αντιπολίτευση…
Για τους προϊσταμένους του ΕΦΚΑ, για τις προμήθειες, για την ακίνητη περιουσία, για τα πειθαρχικά συμβούλια.
Θέματα για τα οποία πήραν επαρκέστατες απαντήσεις από τον κύριο Υπουργό και τον εισηγητή μας.

Το παράδοξο είναι ότι η αντιπολίτευση είπε ελάχιστα για τους ασφαλισμένους!
Δηλαδή αυτούς για τους οποίους γίνονται οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ!
Για τους συμπολίτες μας, που περιπλανώνται από υπηρεσία σε υπηρεσία για να μάθουν που βρίσκεται ο φάκελός τους.
Που μετρούν τις μέρες μία - μία, μέχρι να βγει η σύνταξή τους.
Που ποντάρουν στο φιλότιμο των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ήδη ένα σωρό υποθέσεις στην πλάτη τους!
Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση…
Για την οποία ευθύνονται γνωστές χρόνιες αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.
Αδυναμίες που δεν θεραπεύθηκαν με τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το 2016.

Λέγαμε ως αντιπολίτευση ότι, αντί η τότε Κυβέρνηση να έχει έγκαιρα έτοιμο τον νέο Οργανισμό του ΕΦΚΑ, αρκέστηκε να αλλάξει την ταμπέλα στις περιφερειακές υπηρεσίες των διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων.
Ο ενιαίος φορέας λειτούργησε τυπικά από την 1η Ιανουαρίου του 2017, αλλά το οργανόγραμμα άργησε χαρακτηριστικά και κάθε άλλο παρά έλυσε προβλήματα...

Τα τελευταία χρόνια έγιναν αρκετά βήματα προς όφελος των ασφαλισμένων:
Η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης, τα ενιαία κέντρα απονομής συντάξεων, η ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών, ο τετραψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, πιο πρόσφατα η πιστοποίηση λογιστών και δικηγόρων ώστε να μπορούν να συνδράμουν στην διεκπεραίωση συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποδώσει καρπούς:
80% περισσότερες κύριες συντάξεις εκδόθηκαν το 2021 σε σχέση με το 2019.
Το 2021 βγήκαν διπλάσιες συντάξεις του τέως ΟΓΑ, απ’ ό,τι το 2020.
Παρά τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΦΚΑ…
Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα αδικούσαμε τους πολίτες, θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αν δηλώναμε ευχαριστημένοι μόνο με αυτά.
Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλότερα!
Θέλουμε να θεραπεύσουμε αυτές που θεωρούμε αιτίες του προβλήματος, όχι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα!

Και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι αλλαγές που φέρνουμε με το νομοσχέδιο αυτό είναι προς όφελος και των ασφαλισμένων και των εργαζομένων του ΕΦΚΑ.
Είναι υπέρ των εργαζομένων, γιατί με τα μπόνους αποκτούν ένα ισχυρό κίνητρο παραγωγικότητας και επίτευξης μετρήσιμων στόχων.
Γιατί περισσότεροι υπάλληλοι, εντός και εκτός του ΕΦΚΑ, θα έχουν ευκαιρία να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις ευθύνης, και άρα ανέλιξης στη διοικητική ιεραρχία.
Και είναι κρίμα που αυτό δεν αναδείχθηκε στη συζήτηση από την αντιπολίτευση, που επέλεξε να εστιάσει στη δυνατότητα πρόσληψης και από τον ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς να παραβλέπουμε ότι για τα στελέχη εκτός ΕΦΚΑ ασφαλώς θα χρειαστεί μια διαδικασία κατάρτισης και εξοικείωσης με την ασφαλιστική νομοθεσία…
Είναι υπέρ των εργαζομένων γιατί, πέρα από κίνητρα, θα μπορούν να έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους, χάρη στο ευέλικτο σύστημα προμηθειών για εξοπλισμό, μηχανοργάνωση και άλλες βασικές ανάγκες.
Ακούσαμε, εξάλλου, με ικανοποίηση ότι έχει δρομολογηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση 2.000 υπολογιστών με σύγχρονα λογισμικά μέσα στο 2022, πέραν αυτής των 3.000 που έχει ολοκληρωθεί.
Αλλά και η πρόσληψη προσωπικού, αορίστου χρόνου και συμβασιούχων, ειδικά σε ειδικότητες Πληροφορικής και Διοικητικού – Οικονομικού.

Ωστόσο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο αντίκτυπος των αλλαγών στον ΕΦΚΑ δεν σταματά στους εργαζόμενους.
Νομοθετούμε έχοντας το βλέμμα μας στους πολίτες, στους ασφαλισμένους.
Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΦΚΑ, αυτούς αφορά, σε αυτούς απευθύνεται, από αυτούς στην ουσία χρηματοδοτείται!
Και οι αλλαγές είναι υπέρ των ασφαλισμένων!
Γιατί θα δουν να βγαίνουν οι συντάξεις τους ταχύτερα!
Γιατί θα έχουν πιο άμεση, πιο εύκολη, πιο γρήγορη ενημέρωση!
Γιατί θα γνωρίζουν ότι μπορούν να προστατευθούν από αυθαιρεσίες ή παραλείψεις της διοίκησης.
Στο τέλος της ημέρας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο πολίτης θέλει να γίνει η δουλειά του, θέλει να εξυπηρετηθεί.
Ποσώς τον ενδιαφέρει αν ο διευθυντής της τάδε υπηρεσίας είναι από την αγορά ή αν η σύνταξή του βγαίνει από υπάλληλο ή από εξωτερικό συνεργάτη!
Ποσώς τον ενδιαφέρουν αν η αντιπολίτευση συμπλέει με κατεστημένα συμφέροντα ή οι ιδεολογικές της ανησυχίες!

Πριν κλείσω θα ήθελα και από την πλευρά μου να αναφερθώ, ενδεικτικά, σε μερικές άλλες διατάξεις που επίσης επιχειρούν να μειώσουν περιττό χρόνο και ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Είναι η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε πολίτες που οφείλουν μέχρι 100 ευρώ στον ΕΦΚΑ και αφορά περίπου 160.000 συμπολίτες μας.
Είναι η ειδική 10ήμερη άδεια μετ’ αποδοχών σε γονείς παιδιών με σοβαρά νοσήματα.
Είναι η απ’ ευθείας εγγραφή στον ΕΦΚΑ του ελεύθερου επαγγελματία και του αυτοαπασχολούμενου, όταν κάνει έναρξη ή μεταβολή εργασιών στην Εφορία.

Αυτά τα μικρότερα, μαζί με τα άλλα, τα μεγαλύτερα, στέλνουν στη κοινωνία ίδιο μήνυμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:
Ότι δεν μπορείς να αναμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.
Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι εμμένοντας σε συνταγές που έχουν αποτύχει.
Δεν μπορεί να αλλάξεις κάτι μένοντας αδρανής.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία αυτό το έχουμε αποδεχθεί.
Δεν μας αρκεί η διαπίστωση του προβλήματος.
Αυτήν, την αφήνουμε στους άλλους.
Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά, τολμούμε να δοκιμάσουμε λύσεις που έχουν πετύχει και αλλού.
Προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, προς όφελος των πολλών!
Γι’ αυτούς άλλωστε εργαζόμαστε, και σε αυτούς λογοδοτούμε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΔΩ

Συνέχεια...

Θεσπρωτός: Κιτρινόμαυρος τυφώνας, σάρωσε την Κατερίνη (0-3)

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Θεσπρωτός: Κιτρινόμαυρος τυφώνας, σάρωσε την Κατερίνη (0-3)

Χάρη σε τέρματα του Στεργίου (48′), του Μπονίγια(71′) και του Ρομέρο (91′) και πήρε την πρώτη του νίκη μετά από σχεδόν έναν μήνα, ανεβαίνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας του Α΄ ομίλου.

O Θεσπρωτός ο οποίος αγνοούσε τη νίκη από τις 12/1, επανήλθε με εμφατικό τρόπο στα θετικά αποτελέσματα και αποσπάστηκε πλέον 6 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς έγινε από τους γηπεδούχους, με τον Κανούλα στο 30΄ να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Κίναλη. Γεωργούσης και Μπονίγια στο τέλος του α΄ μέρους επιχείρησαν από ένα σουτ, τα οποία κατέληξαν άουτ, σε ένα πρώτο 45λεπτο χωρίς μεγάλες συγκινήσεις.

Το β΄ ημίχρονο εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα φετινά για το “πλατανόφυλλο”, με τα θετικά νέα να έρχονται από νωρίς. Ευκαιρία ο Γεωργούσης στο 47΄και γκολ ο Στεργίου ένα λεπτό μετά, με πλασέ μέσα από την περιοχή. Στο 55΄ ο Ρομέρο ανάγκασε τον Τζήμα να διώξει σε κόρνερ την κεφαλιά του, αλλά ότι δεν κατάφερε ο αργεντίνος, το πέτυχε ο συμπατριώτης του στο 71΄. Ο Μπονίγα με εκπληκτική κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντ΄ Αλέσσιο, έγραψε το 0-2 για τον Θεσπρωτό.

Στο 80′ οι του Πιερικού είχαν με τον Παντελιάδη μια καλή ευκαιρία να μειώσουν, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ. Η ομάδα του Ρότσα έφτασε και σε 3ο γκολ στο 90′ με τον Ρομέρο να πλασάρει από κοντά, έπειτα από την πάσα του Μπονίγια σε αντεπίθεση. Λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να έρθει και ένα τέταρτο γκολ, όμως το σουτ του Δημήτρουλα μέσα από την περιοχή, βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Συνθέσεις

Πιερικός: Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Χαρτσιάς, Μηλιώτης (48΄Ζαφειράκης), Γιαλαμίδης, Σούνταρ (48΄ Ίτσιος), Τόσκα (88′ Κουκόλης), Κανούλας, Παπαδόπουλος (69′ Μπουολί), Ντίνας (88′ Παπαδόπουλος Χ.)

Θεσπρωτός: Κίναλης, Γώγος, Στεργίου (78′ Λύγκας), Γκανσιέρ, Ντ΄Αλέσιο, Ζιώγας, Γεωργούσης (63′ Δημήτρουλας), Ρομέρο, Μπονίγια, Ραμίρεζ (92′ Μαρτινεζ), Βαλιέντε

ΠΗΓΗ: theball.gr
Συνέχεια...

“Αυστηρώς απόρρητη” η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη χερσαία ζώνη

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
“Αυστηρώς απόρρητη” η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη χερσαία ζώνη

Μόλις τρεις (!!!) από τις συνολικά 94 σελίδες της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, εστάλησαν στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ηγουμενίτσας, για να… ενημερωθούν για τα τμήματα εκείνα που θα φύγουν από τη δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ ΑΕ και θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο με την ελπίδα κάποτε να περιέλθουν στη διαχείριση του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στις τρεις σελίδες συμπεριλαμβάνεται το… εξώφυλλο και δυο σελίδες με μαυρισμένα όσα προφανώς δεν πρέπει να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο και άρα οι Δημότες του Δήμου…

Μεταξύ αυτών στα οποία έπεσε μαύρο (!!!) συμπεριλαμβάνεται η παράγραφος που αφορά στο αλιευτικό καταφύγιο Πλαταριάς και στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Συβότων!

Το έγγραφο (αγνώστου συντάκτη) χαρακτηρίζεται “αυστηρά εμπιστευτικό” και αποτελεί το πρώτο προσχέδιο της τροποποίησης που συντάχθηκε μόλις μια βδομάδα νωρίτερα, στις 09/02/2022!Συνοδεύεται δε και από παράτημα τριών γραμμών:
ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων από Αλβανία και Ελλάδα το Σάββατο

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Φιλιάτες: Συναυλία πολυφωνικών συγκροτημάτων από Αλβανία και Ελλάδα το Σάββατο

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου), Επικεφαλής Δικαιούχος του Έργου, και οι υπόλοιποι Δικαιούχοι του Έργου –ο Δήμος Πωγωνίου, το Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιοχής του Αργυρόκαστρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνα και ο Δήμος Δερόπολης– στα πλαίσια του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» σας καλωσορίζουν στο τελευταίο μέρος της Διασυνοριακής Περιοδείας – Συναυλίας Πολυφωνικών Συγκροτημάτων από Αλβανία και Ελλάδα.

Το Έργο POLYPHONIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Η Συναυλία θα λάβει χώρα στους Φιλιάτες, στις 19 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Σάββατο, με ώρα έναρξης 12:00 στην κεντρική πλατεία.

Θα μας τιμήσουν με τη παρουσία τους τρεις πολυφωνικές ομάδες από την περιοχή της Αλβανίας και μία από την περιοχή του Πωγωνίου, συγκεκριμένα: ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού και τα συγκροτήματα “Ergjeria- Gjirokaster”, “Bença- Tepelene”, “Selo -Dropull”.
Συνέχεια...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου για τις κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτόφων

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου για τις κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτόφων
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η "Λαϊκή Συσπείρωση” Ηπείρου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών, πτηνοτρόφων, κτηνοτρόφων και στο νομό Ιωαννίνων. Αυτές οι κινητοποιήσεις που συντονίζονται, πανηπειρωτικά και πανελλαδικά με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, με τα μπλόκα που συνεχώς αυξάνονται και μαζικοποιούνται, με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, μπορούν πραγματικά να πιέσουν την κυβέρνηση και αποσπάσουν νέες καταχτήσεις. Έτσι εξ άλλου καταχτήθηκε το αφορολόγητο για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους. Τίποτα μέχρι σήμερα δεν χάρισε, καμία κυβέρνηση.

Η προχθεσινή συγκέντρωση έγινε μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Εκεί όπου η "Λαϊκή Συσπείρωση” λίγες ημέρες πριν, έφερε προς συζήτηση τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Ακριβώς όπως οι ίδιοι τα έχουν αποτυπώσει πανελλαδικά στο πλαίσιο πάλης τους. Και όμως η περιφερειακή αρχή απέρριψε με εχθρότητα την στήριξη των αιτημάτων τους, κατονομάζοντας τα αναχρονιστικά, κατηγορώντας ως εθιμοτυπικές και υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις.

Ακόμη και η παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Άρτας στη συζήτηση, ο οποίος μετέφερε αυτούσια και βιωματικά τα προβλήματα, δεν συγκίνησε στο ελάχιστο την περιφερειακή αρχή, η οποία αναφέρθηκε αποκλειστικά σε δικές της μικροπαρεμβάσεις που αποτελούν «ασπιρίνη για τον καρκίνο», αναλώνοντας την τοποθέτησή της στα ΠΟΠ προϊόντα «ποιότητας», τα οποία αποφέρουν κέρδη μόνο στις μεταποιητικές βιομηχανίες της περιοχής.

Η περιφερειακή αρχή έδωσε πλήρη στήριξη στα μέτρα δήθεν ανακούφισης του δυσβάσταχτου κόστους παραγωγής που εξήγγειλε η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που πανελλαδικά οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι βροντοφωνάζουν ότι αυτά τα μέτρα δεν λύνουν τίποτα ουσιώδες και τουναντίον, είναι αυτά που τους έχουν βγάλει και τους κρατάνε με θυμό στο δρόμο. Είχε το θράσος να προτείνει για μια ακόμη φορά ως την μόνη λύση, έργα ΑΠΕ-φωτοβολταϊκών για να παράγουν ενέργεια οι αγρότες, την ίδια στιγμή που η μετάβαση σε παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, είναι η αιτία που έχει εκτινάξει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας σε σοκαριστικό ύψος τιμών.

Ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε να στηρίξει το αίτημα εξασφάλισης κατώτατων εγγυημένων τιμών για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και εστιάστηκε με αλαζονεία στην αύξηση της τιμής του γάλακτος, το οποίο παρουσίασε ως αποτέλεσμα προσωπικών του ενεργειών για ελέγχους στις παράνομες ελληνοποιήσεις. Η αύξηση αυτή στο γάλα, δεν αναπληρώνει ούτε ένα μικρό μέρος της αύξησης του συνολικού κόστους παραγωγής και στην ουσία αποτελεί ψίχουλο από τα τεράστια κέρδη των μεταποιητικών βιομηχανιών, που δόθηκε στους κτηνοτρόφους απλά για να συντηρούνται ίσα-ίσα οικονομικά «νεκροζώντανοι», ώστε να εξασφαλίζουν στις βιομηχανίες το γάλα που αυτές χρειάζονται.

Είχε όμως το θράσος η περιφερειακή αρχή να καταγγείλει αυτούς που λαμβάνουν τις άμεσες ενισχύσεις από την ΚΑΠ και δεν παράγουν, όταν στην ΚΑΠ που συνδιαμόρφωσαν και εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οι αγροτικές επιδοτήσεις υπό την μορφή των άμεσων ενισχύσεων, στην πλειοψηφία τους (90%) είναι αποσυνδεδεμένες από την παραγωγή και χορηγούνται ανά στρέμμα, με βάση την έκταση γης, τα βοσκοτόπια με την μορφή «δικαιωμάτων ενίσχυσης». Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να συντηρούνται μέσω των άμεσων ενισχύσεων «νεκροζώντανοι» οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, ώστε να εξασφαλίζουν 1. πρώτες ύλες σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές οι βιομηχανίες μεταποίησης και οι μεγαλέμποροι και 2. πελατεία οι βιομηχανίες των πανάκριβων αγροτοκτηνοτροφικών εφοδίων, εξασφαλίζοντας τους υπέρογκα κέρδη.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα διεκδικεί επιδοτήσεις να συνδέονται με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Να δίνονται σ΄αυτούς που παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι. Να δίνονται έγκαιρα σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες.

Το πιο αποκαλυπτικό όμως για το ρόλο της περιφερειακής αρχής, είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ήπειρος είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη συμμετοχή των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στο σύνολο της παραγωγής, πολύ πάνω από το μέσο όρο πανελλαδικά. Αυτή η συγκέντρωση της παραγωγής, της γης, του φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου σε λίγα χέρια είναι και το τελικό «πολιτικό ταμείο» της περιφερειακής αρχής αλλά και ο στόχος της ΚΑΠ. Είναι ενδεικτικό ότι τελευταία δεκαετία έφυγαν από την παραγωγή 100.000 βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι πανελλαδικά.

Να γιατί η περιφερειακή αρχή εχθρεύεται τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων. Διότι υπηρετεί πιστά την πολιτική που έχει ως στόχο, σταδιακά να εκτοπιστούν οι βιοπαλαιστές από την παραγωγή για να συγκεντρωθεί αυτή σε ακόμη λιγότερα χέρια και οι εναπομείναντες να διατηρούνται «νεκροζώντανοι» και απόλυτα εξαρτημένοι από τις ενισχύσεις και τα τραπεζικά δάνεια, γιατί έτσι τους χρειάζονται οι βιομηχανίες μεταποίησης, οι μεγαλέμποροι και οι τράπεζες .

Υποκριτική είναι η στάση της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» του κ. Ριζόπουλου, που ενώ στους αγρότες στα μπλόκα λέει ότι στηρίζει τα αιτήματά τους στην συνεδρίαση του Π.Σ. αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών που κατέθεσε η ΛΑ.ΣΥ., με απίθανες δικαιολογίες.

Όσο για τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που στην συνεδρίαση δήλωσαν φραστικά την στήριξη τους στα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων , θα πρέπει να τους απαντήσουν γιατί τα κόμματα τους καταψήφισαν μαζί με την ΝΔ, τις τρείς τροπολογίες που κατέθεσε πριν δύο μήνες το ΚΚΕ στην βουλή και αφορούσαν α) την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, β) την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και γ) μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα, δηλαδή τον πυρήνα των αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων.

Για τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρεια και Δήμους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 16/02/2022
Συνέχεια...

Αλ. Καχριμάνης: "Διευρύνεται η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ"

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
Αλ. Καχριμάνης: "Διευρύνεται η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ"

Οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του Οργανισμού στην Περιφέρεια.

Το Κλιμάκιο αποτελούνταν από την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεωργία Μπόκα, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δρ Σπύρο Σταχτιάρη, τη Γενική Διευθύντρια Αγροτικής Έρευνας Δρ Αναστασία Τσαγκαράκου και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Ξύδη.


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης καλωσορίζοντας το κλιμάκιο αναφέρθηκε στη διαχρονική επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που αφορά τη Γαλακτοκομική Σχολή, το Ινστιτούτο Γάλακτος, την παραγωγή και πιστοποίηση νέων τυροκομικών προϊόντων, όπως το κασκαβάλ και το τσαλαφούτι και την πειραματική καλλιέργεια του «λουλουδιού του Δαρβίνου» (primula veris).

Τα στελέχη του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την αγροτική έρευνα και την εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Γάλακτος και στη Γαλακτοκομική Σχολή αντίστοιχα τονίζοντας ότι έχει τεθεί ως προτεραιότητα η αναβάθμισή τους και η διαπίστευση των ερευνητικών εργαστηρίων. Παράλληλα ζήτησαν τη συνεργασία της Περιφέρειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, μεταφέροντας την εκπεφρασμένη βούληση της Διοίκησής του για περαιτέρω ανάπτυξη των δύο δομών εκπαίδευσης στα Ιωάννινα, με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την συνολική αξιοποίηση του αγροκτήματος «Κατσικά» από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να αναλύσει σε γενικές γραμμές το πλάνο για τη δημιουργία και λειτουργία αγοράς τοπικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων και την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης για τη γενετική βελτίωση και αναπαραγωγή του προβάτου «μπούτσικο».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη βεβαιότητα ότι η πολύ μέχρι σήμερα συνεργασία θα συνεχιστεί και σε ο, τι αφορά τις δομές εκπαίδευσης στην Ήπειρο, αλλά και με άλλες κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που στηρίζουν την ελληνική κτηνοτροφία.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα προώθησης των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου κα. Γιώτα Ναυρόζογλου και στελέχη των υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συνέχεια...

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: Αντινατοϊκή συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Φεβρουαρίου 17, 2022 0
ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: Αντινατοϊκή συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18-02-2022 στις 6.30 μ.μ στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας
κ. ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)

70 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη τη χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1952 η Ελληνική Βουλή επικυρώνει την είσοδο της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τον πιο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό σχηματισμό του πλανήτη. Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 με πρωτοβουλία των φονιάδων των λαών Αμερικάνων και με βασικό στόχο την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ και του δυτικού στρατοπέδου σε ολόκληρη τη περιοχή της Ευρώπης και όχι μόνο, και σε κόντρα με τη σοσιαλιστική (τότε) Σοβιετική Ένωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες.

70 χρόνια ΝΑΤΟ και οι λαοί ολόκληρου του κόσμου συνεχίζουν να βιώνουν στο πετσί τους τη βάρβαρη και αιματηρή ιστορία της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας. Μέσα σε αυτές τις δεκαετίες οι ιμπεριαλιστές φονιάδες αιματοκύλησαν περιοχές, διαμέλισαν χώρες, γέννησαν καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, έσπειραν τον πόλεμο την πείνα και τον θάνατο σε ολόκληρο το κόσμο. Οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας και ολόκληρων των Βαλκανίων, οι λαοί του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται κρέας για τα κανόνια της γεωπολιτικής κυριαρχίας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι καθοριστικός παράγοντας για το ξέσπασμα νέων θερμών εντάσεων και εστιών πολέμου. Η ευρύτερη περιοχή μας συνεχίζει να φλέγεται και να εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους. ΗΠΑ και ΕΕ, με όχημα το ΝΑΤΟ, «στραγγαλίζουν» και γεμίζουν «σιδερικά» έτοιμα να εκραγούν τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και των Βαλκανίων ενώ ταυτόχρονα περισφίγγουν απειλητικά τα σύνορα της Ρωσίας.

Η Ουκρανία είναι ξανά «καζάνι έτοιμο να εκραγεί» με τραγικές συνέπειες για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου. Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας οξύνεται επικίνδυνα φτάνοντας την Ουκρανία ένα βήμα πριν τον πόλεμο.

70 χρόνια μέχρι σήμερα το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που το συγκρότησαν έχουν αφήσει αιματοβαμμένη σφραγίδα και στην ιστορία της χώρας μας. Ο λαός μας έχει να θυμάται: από την αμερικανοκίνητη Χούντα και τη μαύρη 7ετία, μέχρι τον καθοριστικό ρόλο της λυκοσυμμαχίας στην ένταση των ανταγωνισμών στη περιοχή και τις «σειρήνες πολέμου» που ουκ ολίγες φορές ήχησαν για τις γειτονικές χώρες.

Η εξαρτημένη από ΗΠΑ και ΕΕ αστική τάξη της χώρας μας και το πολιτικό της προσωπικό, πιστοί στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», από την πρώτη στιγμή της ένταξης στο ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα, κραυγάζουν έτοιμοι να δώσουν γη και νερό για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους. Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων ετών, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιουργούν νέες σε ολόκληρη τη χώρα (λιμάνια, αεροδρόμια και περιοχές ολόκληρες) για λογαριασμό της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζουν τη νεολαία «για κρέας στα κανόνια τους» με άμεση εμπλοκή σε θερμά μέτωπα.

Η μαύρη επέτειος των 70 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ, τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους, την ΕΕ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που θεριεύουν ξανά, πρέπει και μπορεί να μαζικοποιηθεί. Οι φωνές ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, ιδίως τη περίοδο που οι κυρίαρχοι του πλανήτη σπέρνουν ξανά μίση και ετοιμάζονται να θερίζουν πολέμους, πρέπει και μπορούν να πυκνώσουν, να γίνουν κίνημα αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, σε αλληλεγγύη και κοινή πάλη με όλους τους λαούς της περιοχής.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα