07/24/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Για ακόμη μία χρονιά πολλά αστέρια για τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ από το iTQi

Ιουλίου 24, 2019 0
Η εταιρεία επενδύει σταθερά στην ποιότητα των προϊόντων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά 100% ελληνικό γάλα 
Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, για ακόμα μια φόρα βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi), στο πλαίσιο των Superior Taste Awards 2019, ξεχωρίζοντας με πέντε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και ανώτερης γεύσης. 
Συγκεκριμένα, η ΔΩΔΩΝΗ απέσπασε 3 χρυσά αστέρια για το κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ, και 2 χρυσά αστέρια για το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό 2% και 6%, την κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ και το ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ 8%. 
Οι νέες αυτές διακρίσεις επιβεβαιώνουν πως η Γεύση του Καλού, η Γεύση της ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει να ξεχωρίζει και να επιβραβεύεται διεθνώς για την ποιότητα και την αυθεντικότητά της, χάρη στις αγνές πρώτες ύλες και στο αμιγώς 100% ελληνικό γάλα που χρησιμοποιεί η εταιρεία καθημερινά. 
Το κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ είναι ένα αυθεντικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και πλούσιας γεύσης, όπως και η κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ, ένα προϊόν ΠΟΠ που παρασκευάζεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, σύμφωνα με την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή που πρώτη η ΔΩΔΩΝΗ ανακάλυψε. 
Το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Κλασικό 2% έχει ήδη κερδίσει μία μοναδική θέση στην προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών χάρη στην πλούσια γεύση του και την ξεχωριστή υφή του, αποτελώντας μια θρεπτική απόλαυση για όλες τις ώρες της ημέρας. 
Αντίστοιχα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό παράγεται από 100% Ελληνικό φρέσκο γάλα αποκλειστικά από παραγωγούς της Ηπείρου, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή. 
Συλλέγοντας αποκλειστικά ελληνικό γάλα, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος με παραπάνω από 5.500 Έλληνες μικρούς και μεγάλους παραγωγούς σε 514 χωριά και παράγει εδώ και 56 χρόνια με αγάπη, μεράκι και αφοσίωση αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η πασίγνωστη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, τα γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ, τα κίτρινα τυριά και πολλά άλλα που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους. 
Τα βραβεία Superior Taste Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας – iTQi, με στόχο την ανάδειξη τροφίμων και ποτών ανώτερης ποιότητας και γεύσης παγκοσμίως, μέσω της αμερόληπτης διαδικασίας της «τυφλής δοκιμής» από 200 κορυφαίους σεφ και γευσιγνώστες. 
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, δήλωσε σχετικά: «Ο καταναλωτής που επιλέγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ για τη διατροφή του, μόνο να κερδίσει έχει. Για την παραγωγή όλων των προϊόντων μας ακολουθούμε πιστά τη συνταγή των παππούδων μας, γάλα μόνο από Έλληνες παραγωγούς, ολόφρεσκο και υγιεινό και κατάλληλοι χρόνοι ωρίμανσης ειδικά στα ΠΟΠ τυριά. Για εμάς στη ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί «ευαγγέλιο» η τήρηση αυτή της συνταγής καθώς και η νομοθεσία περί ΠΟΠ ως μέρος της πάγιας δέσμευσής μας για διατήρηση της αυθεντικότητας, της αγνότητας και της ποιότητας των προϊόντων μας». 

Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ 
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 56 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα. 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/
Συνέχεια...

Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για Nέες Ειδικότητες 2019-2020

Ιουλίου 24, 2019 0
Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους υποψήφιους σπουδαστές ότι η δυνατότητα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για προτεινόμενες νέες ειδικότητες που αφορούν στο σπουδαστικό έτος 2019-2020, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 24:00. 
Το Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας έχει ως πρωταρχικό του σκοπό να προτείνει τη λειτουργία ειδικοτήτων οι οποίες διασυνδέονται με τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με επαγγελματικούς και συλλογικούς φορείς, πραγματοποιεί έρευνες αγοράς και ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων σπουδαστών. 
Οι υποψήφιοι μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική φόρμα https://tinyurl.com/y5avbcnt, η οποία είναι αναρτημένη επίσης στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας http://iek-igoum.thesp.sch.gr/ και να προτείνουν τη λειτουργία των ειδικοτήτων που επιθυμούν. 
Επισημαίνεται, ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν αποτελεί εγγραφή για τους ενδιαφερόμενους. 
Πληροφορίες: καθημερινά, 09:00-16:00 
Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας 
Ταχ.Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 7, 46 100 Ηγουμενίτσα 
Τηλέφωνο: 26650 26987 
Fax: 26650 26985 
Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr
Συνέχεια...

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχαν στη Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου "POWER" στη Ριέκα της Κροατίας

Ιουλίου 24, 2019 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στη Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου POWER (Interreg V-B Adriatic-Ionian Programme - ADRION 2014-2020) στη Ριέκα της Κροατίας στις 11 και 12 Ιουλίου 2019 ως Associated Partner του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, εκπροσωπούμενος από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Παντελή Καραπιπέρη. 
Στη Συνάντηση αυτή παρουσιάσθηκαν οι οκτώ καλύτερες λύσεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στη δράση «Call for Solutions» στο πλαίσιο του παραπάνω έργου. Η δράση αφορούσε στην επιλογή «Λύσεων» πάνω στις ενεργειακές ανάγκες των Λιμανιών, που κατατέθηκαν και από τις 6 χώρες. Συνολικά κατατέθηκαν 23 «Λύσεις» εκ των οποίων οι 4 ήταν από την Ελλάδα. Η «Λύση» που έλαβε τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη προτάθηκε από το Σπυρίδωνα Θ. Τζάφο, Μηχανολόγο Μηχανικό, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ηγουμενίτσα. 
Στην ίδια συνάντηση αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν επίσης από την αρμόδια διακρατική επιτροπή οι δέκα καλύτερες προτάσεις από τις τριάντα μία που συνολικά υπεβλήθησαν στη δράση «Gamming Sessions» από τις εκπαιδευτικές μονάδες των περιοχών χωρών των εταίρων του έργου. Η δράση αυτή αφορούσε στη δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων με τη σύνταξη ενός Business Plan πάνω στο πεδίο της ενέργειας. Από τις 31 προτάσεις που συνολικά υπεβλήθησαν η πρόταση που προκρίθηκε ανήκει στην Ομάδα του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Energy for You A.E.» από τις Φοιτήτριες του Τμήματος, Ευσαϊα Ακρινοπούλου, Κυριακή Τρίπτση και Αικατερίνη Τσίνα υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Γεώργιου Γιώτη. 
Η αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας απαρτίσθηκε από τον κ. Πέτρο Ζουμπούλη, Διοικητικό Προϊστάμενο και Υπεύθυνο του έργου, την κα Δέσποινα Ευθυμίου, Υπεύθυνη Οικονομικών του Επιμελητηρίου στο έργο, τον Εξωτερικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση του έργου κ. Βασίλη Παππά και τον κ. Σπυρίδωνα Τζάφο. 


Συνέχεια...

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σχετικά με νέα κρούσματα παραπλάνησης με αφορμή τα σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ

Ιουλίου 24, 2019 0
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα κρούσματα εταιρειών που, με πρόσχημα τα σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ, ζητούν προκαταβολή χρημάτων για την «παροχή προσωρινής βεβαίωσης», κάτι που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και φυσικά δεν κατοχυρώνει την επιχείρηση σε επικείμενο έλεγχο. 
Τις περισσότερες φορές μάλιστα τα σεμινάρια αυτά ή δεν υλοποιούνται καθόλου ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, αφού δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως αναφέρεται, για παράδειγμα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν επιτρέπεται. 
Με αφορμή τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων, έχει ήδη πραγματοποιήσει 2 προγράμματα κατά το α’ εξάμηνο του 2019 και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει άμεσα αίτηση συμμετοχής, βάση της οποίας θα συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του προγράμματος του β’ εξαμήνου. 
Επιπλέον εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής: 
- Η δημιουργία τμήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό αιτήσεων που θα υποβληθούν. 
- Το κόστος ανέρχεται σε 70€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται το χρηματικό τέλος υπέρ του ΕΦΕΤ) 
- Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων από το 2004 έως σήμερα. 
- Τα στελέχη του ΕΦΕΤ δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. 
Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο σχετικό κρούσμα, παρακαλούμε να ενημερώσετε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Τηλ. επικοινωνίας 2665029480
Συνέχεια...

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 - Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Ιουλίου 24, 2019 0
Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» την εβδομάδα που έρχεται και είναι: 
-Δευτέρα 22-7-2019 το θέατρο Πολυθέαμα παρουσιάζει την «Χαρούμενη Τρελοπαρέα» στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο, 
-Τρίτη 23-7-2019 το θέατρο Πολυθέαμα παρουσιάζει την «Χαρούμενη Τρελοπαρέα» στην Πλαταριά στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο, 
-Τετάρτη 24-7-2019 η θεατρική ομάδα Ραφτανιτών παρουσιάζει το έργο «Ποια Ελένη» των Ρέππα-Παππαθανασίου, στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο, 
-Πέμπτη 25-7-2019 εορτασμός Αγίας Παρασκευής –Λιτάνευση της εικόνας και Δημοτική Βραδιά που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς, παράλληλα με την 18η Έκθεση Ζωγραφικής από τον Χρήστο Στ. Ευαγγέλου, στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο, 
Παρασκευή 26-7-2019 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς διοργανώνει χορευτικό αντάμωμα-δημοτική βραδιά παράλληλα με την 18η Έκθεση Ζωγραφικής από τον Χρήστο Στ. Ευαγγέλου, στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο, 
-Σάββατο 27-7-2019 το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει την παιδική παράσταση. «Ο πρίγκιπας Λεμόνης», στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με γενική είσοδο 9€ και προπώληση 7€. 

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 
Γεράσιμος Φουσέκης
Συνέχεια...

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δείτε πως γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 24, 2019 0
Είναι στενάχωρο το πως γίνονται τα δημοτικά συμβούλια σε όλους τους Δήμους της Θεσπρωτίας κι όχι μόνο. Δηλαδή υπό ποιές συνθήκες, με ποια συμμετοχή πολιτών, αλλά κυρίως με ποια συμμετοχή δημοτικών συμβούλων λαμβάνονται οι αποφάσεις για σημαντικά και λιγότερο σημαντικά, αλλά καθημερινά ζητήματα, του εκάστοτε Δήμου, τι είδους διάλογος αναπτύσσεται και ποια επιχειρήματα επικαλούνται για να φέρουνε θέματα την τελευταία στιγμή προς ψήφιση. 
Οφείλουμε να αναφέρουμε το γεγονός, ότι τουλάχιστον στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου, υπάρχει βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων, σε αντίθεση με τον ...κατακλεμμένο Δήμο Φιλιατών που για κάποιο περίεργο λόγο δεν υπάρχει βιντεοσκόπηση και μένουν εν κρυπτώ οι συνεριάσεις του Δ.Σ.
Όσοι συμπολίτες επιθυμούν μπορούν να πάρουν ένα δείγμα στο βίντεο που ακολουθεί από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. 
Διήρκησε μόλις 43 λεπτά! 
Που να δείτε και άλλα που δεν υπάρχει κάμερα...!
Συνέχεια...

Την Πέμπτη το βράδυ στα Βραχάκια το ετήσιο Bazaar από το "Εργαστήρι"

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών με 96 κιλά χασίς!

Ιουλίου 24, 2019 0
Βρέθηκαν σε «καβάτζα» στην παραπάνω περιοχή και κατασχέθηκαν περίπου -96- κιλά ακατέργαστης κάνναβης 
Συνελήφθη, χθες (23/7/2019) το πρωί, σε ορεινή θαμνώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών περιπολούντων αστυνομικών του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 33χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο στην παραπάνω περιοχή, να επιτηρεί σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα) και συγκεκριμένα τρεις σάκους, που περιείχαν (47) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (96) κιλών και (240) γραμμαρίων. 
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο επικοινωνίας. 
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...