11/29/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Μάριος Κάτσης: Η κυβέρνηση και ο κ. Βορίδης να ακούσουν την κραυγή αγωνίας του κάμπου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 29, 2020 0
Μάριος Κάτσης: Η κυβέρνηση και ο κ. Βορίδης να ακούσουν την κραυγή αγωνίας του κάμπου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης, επισκέφθηκε τον κάμπο της Κεστρίνης όπου γίνεται η εποχιακή συγκομιδή των μανταρινιών, μια μέρα μετά την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη με θέμα την οικονομική καταστροφή που έχει επέλθει στον κλάδο λόγω της πανδημίας κυρίως. 

Οι αγρότες μετέφεραν την αγωνία τους για τη φετινή σοδειά και ζητούνε επιτακτικά από την κυβέρνηση της ΝΔ να τους στηρίξει οικονομικά, ώστε να βγει η φετινή χρονιά και να μην κινδυνέψει η εκκίνηση της επόμενης 

Ο Μ. Κάτσης τόνισε ότι η πτώση του τζίρου είναι τεράστια δεδομένου του υψηλού κόστους παραγωγής και τόνισε ότι θα απευθυνθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο προς την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τους πληττόμενους αγρότες. «Το αίτημα είναι δίκαιο, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την οικονομική δυνατότητα να το υλοποιήσει, δεν είναι δυνατόν να μείνει παρακολουθητής αυτής της κατάστασης και να αφήσει χωρίς καμία στήριξη τους παραγωγούς» 

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Συνέχεια...

Η συνέπεια του ιού φάντασμα - Γράφει η Αναστασία Λουσκάι

Νοεμβρίου 29, 2020 0
Η συνέπεια του ιού φάντασμα - Γράφει η Αναστασία Λουσκάι

Η επιβεβλημένη απομόνωση στο σπίτι, η αποφυγή των κοινωνικών επαφών και η τακτική τήρηση των μέτρων υγιεινής και αυτοπροστασίας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλους τους ανθρώπους.
Αρχικά, η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά μπορούν να επιδράσουν αρνητικά και στη σωματική υγεία ενός ανθρώπου, όχι μόνο στην ψυχική. Η καραντίνα και η απομόνωση διαρκείας μπορούν να οδηγήσουν σε στρες, άγχος, κατάθλιψη, αλλά και σε κόπωση, πτώση του ηθικού του κοινού και δημόσια αντίδραση. Η καραντίνα είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για όσους υποβάλλονται σε αυτήν. Η απομάκρυνση από αγαπημένα πρόσωπα, η απώλεια της ελευθερίας, η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της νόσου, αλλά και η ανία μπορούν να έχουν δραματικές συνέπειες. Αυτοκτονίες, θυμοί και μηνύσεις έχουν ακολουθήσει προηγούμενες καραντίνες σε ξεσπάσματα επιδημιών. 

Αντίθετα, η πρωτοφανής αυτή πανδημία, η οποία θα κοστίσει πολύ ακριβά στην ανθρωπότητα όπως φαίνεται, ανέδειξε και έναν άλλο εαυτό της. Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια ανθρωπότητα διαφορετική από αυτήν που είχαμε συνηθίσει. Υπάρχει ένα κύμα αλληλεγγύης και συμπόνοιας για το συνάνθρωπο παγκοσμίως. Όλη αυτή η κατάσταση ήρθε να επαληθεύσει ότι η υγεία είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τον άνθρωπο. Είναι αναγκαίο να σταθούμε όλοι στο πλευρό όλων αυτών που κινδυνεύουν, όπως μπορούμε ο καθένας. 

Άποψή μου είναι πως η πανδημία ήρθε για να δώσει ορισμένα μαθήματα, να εκτιμήσουμε περισσότερο όλα αυτά που θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα. Μπορεί ο κορωνοϊός να απειλεί ανθρώπινες ζωές, όμως το περιβάλλον παίρνει μικρές ανάσες από την εκτεταμένη μόλυνση και επιβάρυνση που προκαλεί η καθημερινότητα των ανθρώπων. Επίσης, την ώρα που η χώρα μας δέχεται την ασύμμετρη απειλή του κορονοϊού και χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, οι υγειονομικές αρχές υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στο έργο τους ενώ τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό. 

Τέλος, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμωνες για όλους τους γιατρούς οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη και ρισκάρουν τη ζωή τους για τους συνανθρώπους μας, που κάνουν άπειρες βάρδιες, αφήνουν τις οικογένειες τους και γίνονται ανώνυμοι ήρωες της σύγχρονης εποχής ειδικότερα ζώντας σε επαρχιακές πόλεις. 

Υ.Γ. Εν αγνοίας μας, αντί να διευκολύνουμε αυτή την κατάσταση τη χειροτερεύουμε με τις πράξεις μας.
Συνέχεια...

Με ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο θωρακίζεται η Ηγουμενίτσα

Νοεμβρίου 29, 2020 0
Με ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο θωρακίζεται η Ηγουμενίτσα 

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» και προϋπολογισμό 4.339.610,72 €, με απόφαση (ΑΔΑ: ΩΛ7Υ46ΜΤΛ6-06Ε) του Υπουργού Εσωτερικών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για το εν λόγω έργο, την μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας και προτάθηκε για ένταξη από την Περιφέρεια Ηπείρου, που είναι και ο κύριος του έργου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και Περιφέρειας Ηπείρου. 

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη διευθέτηση του ρέματος Ξηροποτάμου με ορθογωνική διατομή από οπλισμένο σκυρόδεμα για συνολικό μήκος 560 m που βρίσκεται στην 1η Πολεοδομική Ενότητα της Ηγουμενίτσας. Το έργο πλαισιώνεται και από τα συνοδά έργα αρχαιολογικών ερευνών και σωστικών εργασιών καθώς και από υποέργο για τις μετατοπίσεις δικτύων ΔΕΔΔΗΕ.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.193 σε όλη τη χώρα με 98 θανάτους και 603 διασωληνωμένους

Νοεμβρίου 29, 2020 0
2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.193 σε όλη τη χώρα με 98 θανάτους και 603 διασωληνωμένους

Συνολικά 1.193 νέα κρούσματα, 98 θανάτους και 603 περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανακοίνωσε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας κατά την ημερήσια ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Στην Ήπειρο ανιχνεύθηκαν 2ο νέα κρούσμτα, 2 εκ των οποίων στη Θεσπρωτία: 
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1.193 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 104227, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.
4879 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27746 (26.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

603 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 162 (26.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 575 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.321 θανάτους συνολικά στη χώρα. 935 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...