03/28/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

42 υποψήφιοι για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών...

Μαρτίου 28, 2024 0
42 υποψήφιοι για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών...

Στους 175 ανέρχονται οι υποψήφιοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη θέση του Διοικητή, σε κάποιο από τα πέντε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου.

Αυτό που προξενεί εντύπωση, είναι ότι για το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έχουν υποβληθεί οι λιγότερες αιτήσεις, μόλις 19.

Χαμηλά στη λίστα των προτιμήσεων είναι και το έτερο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, το Γ.Ν. Χατζηκώστα με 21 αιτήσεις, ενώ για τα μικρά νοσοκομεία της περιφέρειας, οι υποψηφιότητες φθάνουν σε αριθμούς ρεκόρ: 35 για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, 42 για το Νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία και 58 για το Νοσοκομείο της Άρτας!

Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου σε γραπτές εξετάσεις δεξιοτήτων, με φυσική παρουσία, μέσω ΑΣΕΠ.

Οι πρώτοι 15 υποψήφιοι για κάθε θέση θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, έλεγχος δικαιολογητικών και αντίστοιχη μοριοδότηση. Η βαθμολογία που θα λάβουν θα προσμετρηθεί στη συνέχεια, μαζί με τα άλλα κριτήρια που προβλέπονται στον νόμο, οπότε θα προκύψουν επτά υποψήφιοι για κάθε θέση, οι οποίοι στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη. Η βαθμολογία της συνέντευξης θα προστεθεί στις υπόλοιπες επιδόσεις. Ο υπουργός Υγείας θα κληθεί να επιλέξει έναν από τους τρεις που θα έχουν συγκεντρώσει συνολικά τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr
Βάσω Γκόρου
Συνέχεια...

Συνάντηση για την ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 28, 2024 0
Συνάντηση για την ίδρυση Συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες στη Θεσπρωτία

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 11.30 πμ στο καφέ presto στην Ηγουμενίτσα θα γίνει συνάντηση γνωριμίας και συζήτηση για την ίδρυση συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες όλων των κατηγοριών του Ν. Θεσπρωτίας.

Η ίδρυση του συλλόγου θα καλύψει ένα κενό που υπάρχει στο νομό μας. Με την ίδρυσή του, τα άτομα με αναπηρίες θα αποκτήσουν φωνή και ύπαρξη, ελπίδα και προοπτική. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται την λύση τους.

Ομάδα Πρωτοβουλίας
Συνέχεια...

Διαβούλευση για το μέλλον της Βορείου Ηπείρου

Μαρτίου 28, 2024 0
Διαβούλευση για το μέλλον της Βορείου Ηπείρου

Φίλοι και φίλες από τη Βόρειο Ήπειρο, μέλη των βορειοηπειρωτικών Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων, εκδόσεων και πάσης φύσεως σωματείων, οργανώσεων και φορέων “απ’ Έδω” και “απ’ Έκει”, απανταχού Συνέλληνες και Φιλέλληνες,

σας καλούμε να συμμετέχετε ισότιμα στην ημερίδα Διαβούλευσης με θέμα “το μέλλον της Βορείου Ηπείρου”, την Κυριακή στις 14 Απριλίου 2024, στο κτίριο της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού, Κιλικίας 51 και Καισαρείας (πλησίον του metro Νίκαιας, δίπλα στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη), στις 10.30 το πρωί. Επιθυμούμε να γνωστοποιήσετε για αυτήν την προσπάθεια σε άλλα σωματεία, φορείς και πρόσωπα που εσείς γνωρίζετε, μας διαφεύγουν, και επιθυμούν να συμμετέχουν στη Διαβούλευση.

Φίλοι και φίλες,

ο Ελληνισμός διαπερνάται από κρίση ύπαρξης στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Βόρειο Ήπειρο αλλά και στις γηγενείς ελληνικές κοινότητες που βρίσκονται διεσπαρμένες σε άλλα μήκη και πλάτη. Η Βόρειος Ήπειρος βιώνει ένα είδος εθνοκάθαρσης και νέας κοπής διωγμούς από τις άμεσες και έμμεσες εντεινόμενες και διαχρονικές πιέσεις που ασκούνται στην ευρύτερη Κοινότητα, η οποία ξεπερνάει τις αυθαίρετα προσδιορισμένες μειονοτικές ζώνες. Παράλληλα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην γενέτειρα, παρατηρείται μια αποστασιοποίηση – απομάκρυνση από τα ζητήματα που αποτελούν συνιστώσες του συνολικού βορειοηπειρωτικού ζητήματος.

Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι η δημιουργία ενός ανοιχτού και δημοκρατικού Συμβουλίου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας που διαβιοί στην Αλβανία, με τακτικές συναντήσεις, αρχικά στην Αθήνα και ελπίζουμε αργότερα και σε άλλες πόλεις. Η αλλήλων γνωριμία, η όσμωση και η τόνωση των ψυχικών δεσμών Ελλαδιτών, Βορειοηπειρωτών, Κυπρίων κ.ά., οι εποικοδομητικές συζητήσεις είναι τα μέσα για τον συντονισμό των όποιων προσπαθειών. 
Δεν στοχεύουμε σε άλλον έναν φορέα – αντίθετα επιθυμούμε τη στήριξη των υπαρχόντων.

Επιθυμούμε στη Διαβούλευση του Απριλίου, την δημοκρατική συμμετοχή προσώπων, εκπροσώπων φορέων, σωματείων, οργανώσεων, κομμάτων, πρωτοβουλιών, οργανισμών, εκδοτών, συγγραφέων κλπ., που ελεύθερα από το βήμα, θα εκφράσουν τις προτάσεις τους για:
την καλύτερη οργάνωση και στήριξη των βορειοηπειρωτικών κοινοτήτων στις εστίες τους τα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των γηγενών Ηπειρωτών που διαβιούν στην Αλβανία ή ζουν στη διασπορά και τους εγγύτερους και απώτερους σκοπούς και στόχους που αφορούν την διευθέτηση του Ηπειρωτικού ζητήματος.

Θα δοθεί ίσος χρόνος προς τους ομιλητές που επιθυμούν να παρέμβουν ενώ θα διαβαστούν από το βήμα της Διαβούλευσης και οι προτάσεις άλλων, που για λόγους ανωτέρας βίας ή απόστασης δεν θα μπορούν να παραστούν ζωντανά. 
Η Διαβούλευση θα χωριστεί σε δυο μέρη: 
1. Εισηγήσεις – (διάλειμμα)  
2. Δευτερολογίες, ερωτήσεις, απαντήσεις. Θα επιδιώξουμε να κρατηθούν πρακτικά όπως και να μαγνητοσκοπηθεί η διαβούλευση. Στο τέλος, σύμφωνα με την καταγραφή της ζώσας ή εξ αποστάσεως συμμετοχής, εκ μέρους μας, είναι πιθανόν να διατυπωθούν συγκλίσεις και διαφοροποιήσεις.

Από πλευράς μας, την ημέρα της Διαβούλευσης έχουμε προγραμματίσει να υπάρξει μια μικρή τιμητική αναφορά στο ιστορικό δράσης της Επιτροπής για τη Βόρειο Ήπειρο, που λειτούργησε τη δεκαετία του ‘90 στο πλαίσιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών (Ε.Ε.Δ.Α.Λ.) καθώς και στον προσφάτως αποβιώσαντα πρωταγωνιστή της ΕΕΔΑΛ, Μιχάλη Χαραλαμπίδη (+ 27/3/2024).

Ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ
Ο,ΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ “Οι Απ’ Έδω”
για τον γηγενή και ιστορικό Ηπειρωτικό Ελληνισμό

28/3/2024

Για επικοινωνία:
Ιστολόγιο: https://oiapedw.blogspot.com


Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: oiapedo2023@gmail.com

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγελάδες

Μαρτίου 28, 2024 0
Θεσπρωτία: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγελάδες

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου. Νωρίς το πρωί συγκρούστηκε με δύο αγελάδες που βρισκόταν στο δρόμο του, κοντά στο Έλος Καλοδικίου, στη Θεσπρωτία.

Τα δύο ζώα βρισκόταν στο οδόστρωμα με τον ίδιο να μην προλάβει να αντιδράσει.

Ευτυχώς απέφυγε τον τραυματισμό του, το όχημα όμως υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Όσο για τα δύο ζώα, δυστυχώς θανατώθηκαν..

Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα είναι σοβαρό και εξ αιτίας αυτού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταγράφονται τροχαία ατυχήματα.
Συνέχεια...