02/24/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα στις 12 στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας το μνημόσυνο για το λιμάνι!

Φεβρουαρίου 24, 2019 0

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με τίτλο «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεδριάζει σήμερα (Κυριακή 24/2/2019 και ώρα 12:00μ.μ.) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα:
ΘΕΜΑ 1ο Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας – Επιπτώσεις και προβληματισμοί από την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Δηλαδή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλείται να συζητήσει, να εκφράσει τους προβληματισμούς του και να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου! Μπορεί στη Βουλή η ΝΔ (για τα μάτια του κόσμου) όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ωστόσο ο Νεοδημοκράτης Δήμαρχος κ. Λώλος αποκαλύπτοντας την πραγματική πολιτική άποψη του κόμματός του βαδίζει χέρι χέρι με το ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.
Άλλωστε με τη δική του σύμφωνη γνώμη ολόκληρη η χερσαία ζώνη του λιμένα Ηγουμενίτσας (δηλαδή ολόκληρο το παράκτιο μέτωπο της πόλης) πέρασε στην ιδιοκτησία του ΟΛΗΓ, δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ και να κινδυνεύει άμεσα με …παραχώρηση!
Ουσιαστικά, σήμερα μας καλούν στο μνημόσυνο του λιμανιού της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας παρουσία όλων των πολιτικών παραγόντων του νομού, όπου αναμένεται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να παίξουν ένα κουκλοθέατρο και να ανταλλάξουν κατηγορίες, αφού όλοι μαζί πρώτα σχεδίασαν και αποφάσισαν την παραχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες…!
Αφού πρώτα οι "γίγαντες" του πολιτικού γίγνεσθαι της Θεσπρωτίας περάσουν από μερικά μνημόσυνα για να μάσουν καμιά ψήφο, θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί στο Δημαρχείο για να κάνουν και το μνημόσυνο του λιμανιού!

(Αναλυτικό ρεπορτάζ το βράδυ…) 
Συνέχεια...

ΔΗΜ.Ο.Σ - Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας, το όνομα του Συνδυασμού του Γιάννη Καραγιάννη

Φεβρουαρίου 24, 2019 0

"Το νομοσχέδιο Κλεισθένης, εισάγει μία νέα κουλτούρα σύνθεσης, συνεργασίας και συνευθύνης. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση. Αυτή θα είναι και η δική μας φιλοσοφία ως Δημοτική Αρχή, και αυτό θα το κάνουμε πράξη συζητώντας και με τους άλλους συνυποψήφιους κατά την προεκλογική περίοδο τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν το δήμο επιδιώκοντας από τώρα τη συνεργασία όλων μας.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όλες τις παρατάξεις που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όλους του φορείς του δήμου, του νομού και της περιφέρειας
ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ με όλους τους Δημότες
Η λέξη κλειδί "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" μας ενέπνευσε και για το όνομα του συνδυασμού και για το λογότυπο μας. ΔΗΜ.Ο.Σ το ακρωνύμιο του ονόματος του συνδυασμού μας, από το ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Με τον τρόπο αυτό παρουσίασε το όνομα του Συνδυασμού του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Καρκαμίσι.
Ο Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΔΗΜ.Ο.Σ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, σημειώνοντας πως τους υποψήφιους θα τους ξέρουμε καλά από την επιτυχημένη επαγγελματική τους σταδιοδρομία, από τις εθελοντικές δράσεις που συμμετείχαν, από το πέρασμα τους στην αυτοδιοίκηση, από τη συμμετοχή τους σε φορείς και συλλόγους του τόπου μας και από την ανιδιοτελή τους προσφορά στην κοινωνία.
"Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από μέλη που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Από όλο το φάσμα του Δημοκρατικού Τόξου. Γι’ αυτό η ομάδα μας είναι απαλλαγμένη από κομματικές αγκυλώσεις. Μια ομάδα ελεύθερη, μια ομάδα με όραμα, μια ομάδα με ξεκάθαρους στόχους και δίψα για δουλειά για το καλό του τόπου μας. Μια ομάδα αχρωμάτιστη, μια ομάδα "παρέα" χωρίς λυκοφιλίες και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά." ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου.
Αναφερόμενος ο Γιάννης Καραγιάννης στο πρόγραμμα του συνδυασμού, ανέφερε πως θα είναι αποτέλεσμα συνεχής διαβούλευσης με όλους τους Δημότες, οι οποίοι, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο είτε με τη φυσική επαφή με τα μέλη του συνδυασμού, θα αναφέρουν τα προβλήματα καθώς και  την ιεράρχηση τους άλλα και να προτείνουν ό,τι αυτοί πιστεύουν πως θα πρέπει να υλοποιηθεί. 
"Η υλοποίηση του προγράμματος μας έχει ως κύριους στόχους.
1) Την κοινωνική πολιτική και τη στήριξη των αδυνάτων του Δήμου μας. Η στήριξη θα είναι πραγματική με την ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών
2) Την αειφόρο ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα της Δημοτικής πραγματικότητάς μας
3) Την πραγματική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας
4) Την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος με αρμονική συνύπαρξη του εξαιρετικού περιβαλλοντικού μας πλούτου, με την ιστορία και την παράδοσή μας, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως στο θρησκευτικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τον τουρισμό της φύσης, τον πολιτιστικό τουρισμό κ.α
5) Την καθημερινότητα των συνδημοτών μας διατηρώντας ό,τι καλό υπάρχει και δίνοντας το κάτι παραπάνω σε υποδομές και υπηρεσίες
6) Την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας με τελικό κερδισμένο τον ίδιο το Δημότη", τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου.
Τέλος, και μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στους ίδιους τους ψηφοφόρους ζήτησε να είναι συμμέτοχοι στο εγχείρημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν πρόκειται κανένας να πετύχει τους στόχους του, χωρίς εσάς συμμέτοχους γι’ αυτό  όλοι εσείς, όλοι οι συνδημότες μας, θα πρέπει να είστε συνεργάτες μας. ‘Όλοι κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε ή που δεν κάνουμε και όχι για τα μεγάλα λόγια που λέμε. Γι’ αυτό στον όμορφο αγώνα που ξεκινάμε, σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Δίπλα μας στον προεκλογικό αγώνα, δίπλα μας στη διοίκηση του τόπου μας».


Συνέχεια...

Επίσκεψη της «Λαϊκής Συσπείρωση» στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς

Φεβρουαρίου 24, 2019 0


Μέλη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουλίου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλία Κουτσή επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς. Συζήτησαν με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ενημερωθήκαν για τα φλέγοντα ζητήματα από τον προϊστάμενο του κλιμακίου επιπυραγό Ευάγγελο Μπέλλο.
Ο Ηλίας Κουτσής τόνισε ότι διαχρονικά, τόσο ως ΚΚΕ, όσο και ως Λαϊκή Συσπείρωση χτυπάμε «καμπανάκι κινδύνου» προς τους κυβερνώντες, τα άλλα κόμματα και τον ελληνικό λαό, για να αποκτήσουν προτεραιότητα τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας. Στάθηκε στα ζητήματα πρόληψης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης αλλά και στον ελλιπέστατο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας από την πλευρά του δήμου μας. Τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι αρωγός στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών αλλά και στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης που να λαμβάνει υπόψη το σύνολο των κινδύνων στην περιοχή μας. Τέλος επισήμανε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κατηγορηματικά αντίθετη στα σχέδια επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στο χώρο της δασοπροστασίας.
Από την πλευρά τους ο προϊστάμενος και οι πυροσβέστες επισήμαναν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλιμάκιο (υποστελέχωση, παλαιότητα οχημάτων, δυσαναλογία έκτασης αρμοδιότητας του κλιμακίου σε σχέση με το προσωπικό και τα μέσα) τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις λύνονται χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού και έκαναν έκκληση στη Λαϊκή Συσπείρωση να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αναβάθμισης του κλιμακίου Παραμυθιάς. Τέλος, εξέφρασαν τους ενδοιασμούς τους για το επίπεδο πολιτικής προστασίας και ετοιμότητας στην περιοχή μας, έναν κρίσιμο τομέα στον οποίο εμπλέκονται δεκάδες υπηρεσίες.
Συνέχεια...

Ερώτηση Γιόγιακα για το επίδομα παραμεθορίου των Σωμάτων Ασφαλείας

Φεβρουαρίου 24, 2019 0

Στο θέμα της μη καταβολής επιδόματος παραμεθορίου σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης επανέρχεται ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι πρόκειται για στελέχη που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές στις οποίες λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης αναφέρεται σε πρόσφατη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας για προώθηση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας στις αρχές του 2019. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης»
Με υπουργική τροπολογία (1640/89 4.7.2018) που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το μηναίο επίδομα της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου θα καταβάλλεται σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε περιοχές «με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά», μεταξύ άλλων στις περιοχές Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης. Η ρύθμιση αυτή αιτιολογείται και με την ανάληψη από το προσωπικό των περιοχών αυτών «ομοίων πρόσθετων καθηκόντων και υποχρεώσεων» όπως η φύλαξη των συνόρων, η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η διαρκής ετοιμότητα «για πυρασφάλεια, δασοπυρόσβεση και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών».
Μετά τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται πλέον από την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου μόνο τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων,  της Μακεδονίας και της Θράκης, στις οποίες λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.
Σημειώνεται ότι σε συνάντησή του με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας τον περασμένο Νοέμβριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε αναφερθεί σε σχετική συζήτηση «με θετικό πρόσημο» με το Υπουργείο Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στις αρχές του 2019 σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας Υπουργείου του.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν, πότε και με ποιο τρόπο προτίθεται - σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) - να εντάξει στους δικαιούχους του επιδόματος της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης.


Συνέχεια...