02/18/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Κάνει πρόβες για τη Βουλή;;; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 18, 2024 0
Κάνει πρόβες για τη Βουλή;;; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Βουλή μίλησε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης. Συγκεκριμένα συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας επί αγροτικών θεμάτων.

Έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα των αγροτών και κυρίως των κτηνοτρόφων, τονίζοντας την ανάγκη για ελέγχους εισαγόμενων προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελληνικά.

Ωστόσο, πέραν των όσων είπε για τα αγροτικά θέματα στην ολιγόλεπτη ομιλία του με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ίσως να είχε και ένα σημειολογικό ενδιαφέρον η ομιλία του στη Βουλή.

Και αυτό γιατί ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η τρέχουσα θητεία του ως Περιφερειάρχης Ηπείρου θα είναι και η τελευταία.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως μετά από τόσα χρόνια στα κοινά θα αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα.

Ίσως να ήταν και μία πρόβα ή ένα πολιτικό μήνυμα του ίδιου για τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια...!

Θα δείξει ο χρόνος. Πάντως δεν θα ήταν κακή ιδέα, δηλαδή να είναι υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων στις επόμενες εκλογές.

Άλλωστε έχει δείξει έμπρακτα το ιδιαίτερο βάρος που ρίχνει στην Π.Ε. Ιωαννίνων εις βάρος των υπόλοιπων 3 νομών της Ηπείρου. Ίσως να το έκανε στοχευμένα βλέποντας το μέλλον (του)...

Ας του ευχηθούμε να το τολμήσει. 

Άλλωστε έχει ωριμάσει η ιδέα ο/η επόμενος/η Περιφερειάρχης να μην προέρχεται και αυτός/η από τα Γιάννενα...!

Δεν είναι αυτό το σημαντικότερο κριτήριο, η πολιτική που θα εφαρμοστεί έχει σημασία, αλλά κάποιες φορές οι αδικίες πρέπει να διορθώνονται και σε τοπικό επίπεδο...!

(Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Καχριμάνη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής)
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Την ταινία "Ο 4ος άνθρωπος" προβάλλει απόψε στην Μπυραρία η Κινηματογραφική Λέσχη

Φεβρουαρίου 18, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Την ταινία "Ο 4ος άνθρωπος" προβάλλει απόψε στην Μπυραρία η Κινηματογραφική Λέσχη 

Το βραβευμένο ερωτικό θρίλερ του σκηνοθέτη Πωλ Βερχόφεν προβάλλει απόψε Κυριακή 18/2 στις 8:30μμ στην μπυραρία η Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας.

Υπόθεση

Ο Γκεραντ Ριβ, ένας αλκοολικός, καιροσκόπος, αμφισεξουαλικός, αμφιλεγόμενος συγγραφέας, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης του ισχυρίζεται ότι οι ιστορίες του "ψεύδονται την αλήθεια". 

Με την αινιγματική αυτή δήλωση όμως σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς αλλόκοτων συμβάντων που θα τον οδηγήσουν κοντά στην τρέλα.Ένα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ που έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Ηγουμενίτσα 18/2/2024
Μπυραρία (παιδική χαρά)
8:30μμ
Δωρεάν είσοδος, πληρώνετε μόνο την μπυρίτσα σας...!

Καλή διασκέδαση!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Κάτσινος προς Λώλο: Πρέπει να "ξεκαβαλικεύουμε" στη σωστή ώρα για να μας χαιρετάνε μετά και οι πεζοί...

Φεβρουαρίου 18, 2024 0
Κάτσινος προς Λώλο: Πρέπει να "ξεκαβαλικεύουμε" στη σωστή ώρα για να μας χαιρετάνε μετά και οι πεζοί...

Τη δική του απάντηση δίνει ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος προς τον έτερο πρώην δήμαρχο Γιάννη Λώλο, σχετικά με την αναφορά του τελευταίου σε πρόσφατο άρθρο του και συγκεκριμένα στην αναφορά του για το τι Δήμο παρέλαβε το 2014 από το Γιώργο Κάτσινο.

Το άρθρο του κ. Λώλου σε μορφή πρώιμου απολογισμού το δημοσιεύσαμε πρόσφατα (μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ) αλλά δεν το σχολιάσαμε (ακόμη) δεδομένου ότι επίκειται την επόμενη εβδομάδα η επίσημη λογοδοσία του κ. Λώλου...

Ωστόσο μια αναφορά του κ. Λώλου για το τι παρέλαβε από τη δημοτική αρχή του κ. Κάτσινου το 2014 ήταν αρκετή, ώστε να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του αγαπητού οδοντίατρου.

Ο κ. Κάτσινος έστειλε την απάντησή του μόνο σε μία τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα από όπου και αναδημοσιεύουμε την απάντησή του.

Οφείλουμε να κάνουμε αυτή την επισήμανση, για να γίνει σαφές πόσο ...περιχαρακωμένος είναι ο τέως δήμαρχος, πολιτικά, αλλά και κοινωνικά.

Θεωρούμε ωστόσο υποχρέωσή μας να την αναδημοσιεύσουμε (με την άδεια του αγαπητού συναδέλφου φυσικά) για την ενημέρωση των αναγνωστών μας!

Εντύπωση πάντως μας προκάλεσε η κατακλείδα στο άρθρο του κ. Κάτσινου προς τον κ. Λώλο, στην οποία αναφέρει: "...αλλά πρέπει να "ξεκαβαλικεύουμε" στη σωστή ώρα για να μας χαιρετάνε μετά και οι πεζοί..."!

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε, αυτός που έγραψε αυτή την αναφορά, βλέπει πόσοι "πεζοί" χαιρετάνε καθημερινά τον κ. Κάτσινο αφού έφυγε από το Δήμο ή μήπως κάποιος τον δουλεύει άσχημα;;

Δεν ξέρουμε βέβαια, αν σε αυτή την κόντρα μεταξύ Κάτσινου και Λώλου, παρέμβει και ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Πιτούλης στον οποίο ο κ Κάτσινος καταλογίζει με τη σειρά του ότι παρέλαβε έλλειμμα 16 εκ. ευρώ, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει όσο ήταν δήμαρχος, διότι μάλλον φοβότανε τον... αντιπεριφερειάρχη!

Οψόμεθα...!

Η ανακοίνωση του κ. Κάτσινου:

"Μετά από δέκα χρόνια οικειοθελούς αποχώρησης μου από τη θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω δημοσίως γιατί δημοσίως προκλήθηκα σε κάποια αναφορά του απολογισμού του φίλου πρώην Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου.

Αναφέρει στον απολογισμό του:

"Το 2014 παραλάβαμε ένα Δήμο υπερχρεωμένο, αναξιόπιστο και αφερέγγυο, τόσο στην τοπική αγορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και σε εργαζομένους στις δομές μας. Ένα Δήμο με ελάχιστη αναγνωρισιμότητα και εξωστρέφεια, η οποία περιοριζόταν κυρίως στα στενά όρια της Περιφέρειας Ηπείρου". 

Δεν θα σχολιάσω τα πεπραγμένα που περιγράφονται στον απολογισμό. Αυτό κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες.

Η επίκληση του 2014 αν δεν είναι δικαιολογία για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προσβολή στη Δημοτική αρχή των τρισήμισυ ετών θητείας της (Ιανουάριος 2011 μέχρι Αύγουστο 2014).

Η Δημοτική αρχή 2011-2014 που επωμίστηκε τη συνένωση τεσσάρων Δήμων και μιας κοινότητας σε διοικητικό-οργανωτικό-οικονομικό επίπεδο παρέλαβε χρέος 16 εκατομμυρίων ευρώ και σε τρισήμισυ χρόνια το μείωσε στα 8 εκατομμύρια.
Το χρέος αυτό στη Δημαρχία του κ. Λώλου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μηδενίστηκε με έκτακτη χρηματοδότηση. (Ληξιπρόθεσμα-φόρος ζύθου) και υπάρχει δημόσια ευχαριστία στον τότε Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα που επισκέφτηκε το Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή 2011-2014 "η αφερέγγυα, η αναξιόπιστη, η εσωστρεφής που δεν την γνώριζε κανείς πέρα από τα όρια της Ηπείρου" ήταν η Δημοτική αρχή:

- Της επίλυσης του προβλήματος των Παράνομων μεταναστών
- Της μεταφοράς των καταστημάτων στην παραλία
- Του πρότυπου δρόμου –Πεζόδρομου 49 Μαρτύρων στο Λαδοχώρι
- Του κτιρίου του πρώην ΕΙΝ για Πολιτιστικό κέντρο
- Του παιδικού σταθμού στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης με χρηματοδότηση από το ίδρυμα ΜΕΛΑ (Ποιος ευεργέτης φτιάχνει σχολείο σε αναξιόπιστο Δήμο;)
- Της οργάνωσης του όρχου μηχανημάτων και άλλων μικρών παρεμβάσεων.

Αν με την εξωστρέφεια 2014-2023 ο Δήμος Ηγουμενίτσας έγινε Ευρωπαϊκός και ξεπέρασε τα όρια της Ηπείρου δεν χρειάζεται σχόλιο.
Αν ένας Δήμος είναι αφερέγγυος και αναξιόπιστος δεν οφείλεται στα άψυχα κτίρια και γραφεία, οφείλεται στα πρόσωπα που συγκροτούν τη Δημοτική αρχή και για αυτό η αναφορά του πρώην Δημάρχου είναι προσβλητική και για τον γράφοντα και για τους συνεργάτες του.

Δεν θριαμβολόγησα ποτέ ούτε άνοιξα διάλογο ευθυνών των προηγούμενων πέντε δημοτικών αρχών, μία εκ των οποίων ήταν και του Δήμου Μαργαριτίου με Δήμαρχο τον κ. Λώλο.

Κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί για το καλύτερο, κάθε Δήμαρχος εξ ορισμού θέλει να αφήσει το στίγμα του και όλοι κρινόμαστε αλλά πρέπει να "ξεκαβαλικεύουμε" στη σωστή ώρα για να μας χαιρετάνε μετά και οι πεζοί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Συνέχεια...