03/10/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Με επιτυχία ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα

Μαρτίου 10, 2020 0
Με επιτυχία ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα

O Ποδηλατικός Όμιλος "Άπειρος" Θεσπρωτίας, που δραστηριοποιείται δυναμικά, οργάνωσε για δεύτερη φορά αγώνα ορεινής ποδηλασίας στην περιοχή της Ηγουμενίτσας!

Την κυριακή 8 Μαρτίου 2020 έγινε ο ορεινός αγώνας τύπου XCO (Cross Country Olympic) στο αλσύλλιο “Φρούριο”.

Ο αγώνας αποτελεί μέρος ενός θεσμού/κυπέλλου 8 αγώνων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που διοργανώνονται υπό τη σκέπη του podilato.eu.
Κυπελλούχος είναι ο αθλητής, που στο τέλος των αγώνων θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία του. Η βαθμολογία είναι ενιαία, δηλαδή αθροίζονται βαθμοί από αγώνες δρόμου Ορεινής Ποδηλασίας, επίσημους και οpen.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη της περιοχής της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας γενικότερα, αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Συνέχεια...

Αναβάλλεται το ετήσιο γλέντι του ΚΚΕ Παραμυθιάς

Μαρτίου 10, 2020 0
Αναβάλλεται το ετήσιο γλέντι του ΚΚΕ Παραμυθιάς

Στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σημαντική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων της νόσου του “νέου κορωναϊού” λόγω της διασποράς του ιού σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κρίναμε σωστό να μεταθέσουμε το χρόνο διεξαγωγής του ετήσιου γλεντιού από τις 14 Μάρτη για τον μήνα Μάιο.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του κέντρου “Στάδιο Παλλάς” και το μουσικό συγκρότημα για την κατανόηση και την συνεργασία τους.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους φίλους που συνεισέφεραν ήδη οικονομικά αγοράζοντας λαχνούς.
Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον εμπορικό κόσμο της Παραμυθιάς και των περιοχών του Αχέροντα που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν, όπως κάθε χρόνο, δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Οι ταινίες της εβδομάδας στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Επισκέψεις παραγόντων στο ιστορικό Σούλι για την ανάδειξή του (ΦΩΤΟ)

Μαρτίου 10, 2020 0
Επισκέψεις παραγόντων στο ιστορικό Σούλι για την ανάδειξή του (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη βιώσιμη ανάδειξη του ιστορικού Σουλίου, βρέθηκαν εκεί τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο προϊστάμενος της Εφορείας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπρόσωποι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η ανάδειξη του Σουλίου έχει καθυστερήσει σημαντικά, με αποτέλεσμα την απομόνωσή του και την υποβάθμιση της αξίας του.

Ωστόσο, έστω και τώρα, δεν είναι αργά για να γίνουν έργα. Οι προθέσεις φαίνονται καλές, αλλά από το αποτέλεσμα θα κριθούν όλα.
Το ιστορικό Σούλι με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για να διδαχθεί και να διατηρηθεί ο πατριωτισμός των Σουλιωτών, που ήταν γνήσιος και καθαρός.

Συνέχεια...

Κλείνουν για ένα μήνα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 10, 2020 0
Κλείνουν για ένα μήνα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και για 4 εβδομάδες, σε συμμόρφωση με τα νέα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. 
Με βάση τα παραπάνω, τα ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας, Πέρδικας, Μαργαριτίου, Συβότων και Πλαταριάς, θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 5 Απριλίου 2020. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.
Συνέχεια...

Φιλιάτι 1814...στα χρόνια της Πανούκλας

Μαρτίου 10, 2020 0
Φιλιάτι 1814...στα χρόνια της Πανούκλας

Του κ. Χριστόφορου Βενέτη

Την εποχή που επισκέφθηκε την Ήπειρο ο περιηγητής και γιατρός Φραγκίσκος Πουκεβίλ, η περιοχή μαστίζονταν από την πανούκλα. Ο Πουκεβίλ ύστερα από εντολή του Αλή Πασά συγκέντρωσε τους σημαντικότερους κατοίκους των Φιλιατών και τους συνέστησε να κατασκευάσουν ένα λοιμοκαθαρτήριο για να προφυλαχθούν από την επιδημία. 

Ενας Δερβίσης όμως με ...επιρροή, διαφώνησε με όσα άκουσε και με οργή είπε: "Όλα όσα λέγει αυτός ο Φράγκος, Χριστιανός, είναι αντίθετα με τη Μουσουλμανική μας θρησκεία, τι είναι αδέρφια η πανούκλα; Μια από τις 360 πύλες του Παραδείσου είναι" χειροκροτούμενος...! 
Αποτέλεσμα, η κουστωδία του Πουκεβίλ να αποχωρήσει κακήν κακώς. Ένα μήνα αργότερα η φοβερή αρρώστια εισέβαλε και στο Φιλιάτι και σε λιγότερο από ένα μήνα είχε αφανίσει ολόκληρη την πόλη. Οι ζωντανοί δεν επαρκούσαν να θάψουν τους νεκρούς... Τέλος, από τα 2.800 άτομα τον Ιούλιο του 1814, επέζησαν μονάχα 130 άτομα σε κακή κατάσταση...!
Οι σελίδες αυτές του χρονικού, ενέπνευσαν τη Σταυρουλα Δημητρίου στο ποιητικό της αφήγημα... "Η ψυχή του καθρέφτη"!!!


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 9 έως 15/3)

Μαρτίου 10, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας 
(Από 9 έως 15/3) 

Ανακοινώνεται ότι για την τρέχουσα εβδομάδα, από 9 έως 15 Μαρτίου 2020, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 

Δευτέρα (9-3-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 

Τρίτη (10-3-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (11-3-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (12-3-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (13-3-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Κυριακή (15-3-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη - Αυλοπόταμος- Κουκλιοί - Γλυκή

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα