01/21/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Χωρίς κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - 509 σε όλη τη χώρα με 25 θανάτους

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Χωρίς κρούσματα και σήμερα η Θεσπρωτία - 509 σε όλη τη χώρα με 25 θανάτους

509 νέα κρούσματα covid-19 ανακοίνωσε σήμερα 21/1 η ελληνική κυβέρνηση με 25 θανάτους και 293 διασωληνωμένους.
Η Θεσπρωτία είναι  ο μοναδικός νομός της Ηπείρου που δεν ανιχνεύθηκαν νέα κρούσματα.
Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
Π.Ε. Άρτας 2
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 2
Π.Ε. Πρέβεζας 2

Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης
Ανακοινώνουμε 509 νέα κρούσματα και 25 θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 150.479 και των θυμάτων σε 5.570. Παραμένουν διασωληνωμένοι 293 συμπολίτες μας, ενώ 1.050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί συνολικά 3.000.313 κλινικά δείγματα PCR και 897.881 δείγματα Rapid Ag. Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/
Συνέχεια...

Πόσο κόστισε το "υποβρύχιο" γυμναστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας;;;

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Πόσο κόστισε το "υποβρύχιο" γυμναστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας;;;

Πριν μια εβδομάδα ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο ΟΛΗΓ εγκατέστησαν σε σημεία της λεγόμενης και "χερσαίας ζώνης" της Ηγουμενίτσας, υπαίθρια όργανα γυμναστικής για την άσκηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα ο ΟΛΗΓ εγκατέστησε τα όργανα στη μέση του ποδηλατόδρομου (εκεί που υπήρχε μια μικρή παιδική χαρά η οποία ξηλώθηκε) και ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, έξω από το κάμπινγκ.
Μια θετική πρωτοβουλία που όλοι δεχτήκαμε με ικανοποίηση, αν και επρόκειτο για κάτι πολύ απλό που θα μπορούσε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.
Κι όμως, τα απλά για την Ηγουμενίτσα, δεν είναι τόσο απλά...

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και με την πρώτη βροχή το σημείο όπου τοποθετήθηκαν τα όργανα του Δήμου, στο Δρέπανο, πλημμύρισε, κρατώντας στάσιμα νερά για ημέρες, καθιστώντας μη προσβάσιμα τα όργανα.

Θα αναρωτηθεί κανείς πως γίνεται να τοποθετούνται όργανα που απλώς βιδώνονται στο χώμα, χωρίς να υπάρχουν προϋποθέσεις για την καλή λειτουργία τους.
Αυτό πρωτίστως προτάσσει η λογική του να είναι σε ασφαλές σημείο, όπως και να μην υπάρχει φθορά των οργάνων από χώμα, σκόνη κλπ. 

Φαίνεται όμως πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας στη βιασύνη του να εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με το κατόρθωμά του, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του ΟΛΗΓ (για το δικό τους κατόρθωμα) ανακοίνωσε την εγκατάσταση του υπαίθριου γυμναστηρίου στις 13/1.

Η βιασύνη τους δε, ήταν τόσο μεγάλη, που ξέχασαν κάτι ακόμη πιο σημαντικό!!! Να δώσουν την ανάθεση στον προμηθευτή και όπως προβλέπει ο νόμος να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα!! Και είναι απορίας άξιο.  Ας μας πουν τουλάχιστον, το υπαίθριο - υποβρύχιο γυμναστήριο, πόσο κόστισε;;;

Με λίγα λόγια, εγκαταστάθηκε ένα υπαίθριο γυμναστήριο χωρίς μελέτη χωροθέτησης, χωρίς ανάθεση στον προηθευτή και χωρίς καμία νόμιμη απόφαση. Με τα λόγια δηλαδή... Και είδαμε το αποτέλεσμα...
Και για την ιστορία και σε περίπτωση που κάποιος υποθέσει ότι ο Δήμος το έκανε ταυτόχρονα με τον ΟΛΗΓ για να υπάρχει μια κοινή δράση στο πνεύμα καλής συνεργασίας, ας σημειώσουμε ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε ζητήσει από τον ΟΛΗΓ να τοποθετήσει τα όργανα αντί του Δρεπάνου, στο χώρο δίπλα από το ΤΕΙ στην αρχή του ποδηλατόδρομου, όμως ο ΟΛΗΓ για να αναδείξει το δικό του γυμναστήριο και ως ιδιοκτήτης της χερσαίας ζώνης το αρνήθηκε...!
Αυτά... προς το παρόν!!!

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στις 13/1

Δελτίο Τύπου
13-1-2021 

Εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων Δήμου Ηγουμενίτσας 

Ξεκίνησε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας η εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων, με πρώτο σταθμό το τέλος της νέας επέκτασης του ποδηλατόδρομου, δίπλα από το κάμπινγκ Δρεπάνου, καθώς και τα Σύβοτα, ενώ αντίστοιχες πρακτικές δωρεάν υπαίθριας άσκησης θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του Δήμου. 
Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ειδικά σχεδιασμένα για αερόβια άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση. Απευθύνονται σε υγιή άτομα και σκοπός τους είναι η δωρεάν άθληση των πολιτών στο φυσικό περιβάλλον οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς και η προώθηση της άθλησης ως μέρος της καθημερινής μας ζωής. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανάφερε τα εξής: 
«Η πρόσβαση στον αθλητισμό είναι δικαίωμα που δεν πρέπει να εξαρτάται από οικονομικούς περιορισμούς, ούτε από τις δυσμενείς συνέπειες της έλλειψης άσκησης, που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19. Για το λόγο αυτό, αφουγκραζόμενοι άμεσα τις ανάγκες των συνδημοτών μας, δίνουμε υλοποιήσιμες απαντήσεις. Συνεχίζοντας τις εκτεταμένες αστικές παρέμβασεις για αθλητικές και εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αξιοποιούμε αισθητικά και περιβαλλοντικά διαθέσιμους ελεύθερους χώρους, προχωρώντας στη λειτουργία υπαίθριων γυμναστηρίων. Στόχος μας η παροχή δυνατοτήτων δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μικρών και μεγάλων, ενισχύοντας τις υποδομές του Δήμου μας και παράλληλα δημιουργώντας νέες».Συνέχεια...

Επίσκεψη Πέτσα στον Καχριμάνη

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Επίσκεψη Πέτσα στον Καχριμάνη

Θεσμικά ζητήματα, χρηματοδότηση κ.α. συζητήθηκαν στη συνάντηση Περιφερειάρχη – Αν. Υπουργού Εσωτερικών 

Θεσμικά, αλλά και τρέχοντα ζητήματα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αν. Υπουργό και για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία, τους πρόσθετους πόρους που απαιτούνται, ενώ επανέλαβε το διαχρονικό αίτημά του για αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών και φορέων. 

Μετά τη συνάντηση- στην οποία παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κων. Σιαράβας, Αγνή Νάκου- Δασούλα, Οδυσσέας Πότσης, Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημ. Σιώλος,- ακολούθησαν δηλώσεις. 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

«Καλωσορίσαμε σήμερα τον Αν. Υπ. Εσωτερικών. Είχαμε μια πολύ καλή και με την προηγούμενη ιδιότητά του για τα θέματα της πανδημίας που έχουμε. Κάναμε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα αρμοδιότητάς του. Tου έθεσα διάφορα ζητήματα που θέλουν λύση. Εάν σε έναν υπουργό δεν λέμε όλη την αλήθεια και τα προβλήματα που υπάρχουν δεν θα είναι χρήσιμος. Τον ενημέρωσα για τις πλημμύρες και τα προβλήματα που έχουμε σε επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο κυρίως σε ορεινές περιοχές. 
Του εξήγησα ότι υπάρχουν θέματα με τις πλημμύρες, καθώς (οι παρεμβάσεις) δεν εξαρτώνται μόνο από την Περιφέρεια, αν και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε αφήσει τίποτε στην τύχη του. Τον ενημέρωσα και τους απαιτούμενους πόρους. Γενικά ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση και τον ευχαριστώ για την εδώ παρουσία του». 

O Aν. Υπουργός Εσωτερικών Στ.Πέτσας, μεταξύ άλλων, είπε: 
«Εγκαινιάσαμε σήμερα μια πολύ καλή συνεργασία προς όφελος των πολιτών με δύο πτυχές. Επίλυση θεσμικών ζητημάτων, τα οποία ταλαιπωρούν τη διοίκηση και επομένως δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που θέλει στους πολίτες. Το ένα είναι ο εκλογικός νόμος. Θα προχωρήσει άμεσα, όπως ξέρετε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσουμε το νέο εκλογικό νόμο που θα δίνει τέρμα στην ακυβερνησία και θα δίνει τη δυνατότητα για μια πιο αποτελεσματική διοίκηση. 
Το δεύτερο στοιχείο είναι οι σχέσεις Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την Περιφέρεια, και θα προχωρήσουμε γρήγορα και σε αυτό, προκειμένου ο καθένας να κάνει αυτά που πρέπει και να αποδεσμευτούμε από αγκυλώσεις και καθυστερήσεις. Και νομίζω συμφωνούμε απόλυτα με τον Περιφερειάρχη σε αυτό. Το τρίτο στοιχείο, που συζητήσαμε στα θεσμικά ζητήματα, τα οποία αφορούν πολύ στην καθημερινότητα, είναι το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο έρχεται. Θέλω πραγματικά τη συμβουλή ενός τόσο έμπειρου ανθρώπου, όπως ο Περιφερειάρχης για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Και όσον αφορά τις οικονομικές πτυχές, είμαστε δίπλα. Διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ότι χρειάζεται, ιδίως για τις φυσικές καταστροφές για να είμαστε αμέσως δίπλα εκεί που υπάρχει ανάγκη. Για δε, τα δύο άλλα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, για το «Φιλόδημος ΙΙ» είχα τη χαρά συζητήσω δυο-τρία θέματα που την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκαν, και αφορούν και την Ήπειρο, από ζητήματα που έχουν να κάνουν με καταφύγια ζώων για παράδειγμα στην Πρέβεζα, μέχρι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις στα Ιωάννινα και το Μέτσοβο. Προχωρούμε στο αναπτυξιακό κομμάτι και με το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» που έρχεται. Θα περιμένω και τις προτάσεις του Περιφερειάρχη και δυο-τρία θέματα που συζητήσαμε με έμφαση στα ζητήματα αγροτικής οδοποιίας και όχι μόνο. Και θα είμαστε σε θέση πολύ σύντομα να δώσουμε εκκίνηση και σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα, που θα συμπληρώσει άλλους πόρους, ώστε να φέρουμε το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούν. Να ευχαριστήσω ξανά για τη συνεργασία».
Συνέχεια...

Συνδρομή του Δήμου Ηγουμενίτσας στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά του Covid-19

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Συνδρομή του Δήμου Ηγουμενίτσας στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά του Covid-19 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εν μέσω της πανδημίας, αναλαμβάνει δράση με στόχο την υποβοήθηση του εμβολιασμού των ανήμπορων ηλικιωμένων κατά του Covid-19, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν ήδη αρχίσει: 
α) την επικοινωνία με τους ωφελούμενους του προγράμματος, με στόχο την ενημέρωση τους για τη διαδικασία του εμβολιασμού και τη δυνατότητα υποστήριξης, όσων έχουν ανάγκη, για τον προγραμματισμό του απαιτούμενου ραντεβού και 
β) διευκολύνει τη μετακίνηση τους στα εμβολιαστικά κέντρα, με οχήματα του Προγράμματος, τα οποία ο Δήμος Ηγουμενίτσας διαθέτει για το σκοπό αυτό. 

Στις ενέργειες αυτές εμπλέκονται, επίσης, και οι υπόλοιπες κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας, τα ΚΑΠΗ όσο και τα ΚΗΦΗ. 
Επιπλέον, όσοι πολίτες δεν είναι ωφελούμενοι των παραπάνω δομών αλλά πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:30, χωρίς ραντεβού, προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. 

Η διαδικασία του προγραμματισμού των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών, έχει ήδη αρχίσει. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. 
Σε ειδικές περιπτώσεις, η εν λόγω διαδικασία μπορεί να γίνεται και μέσω εκπροσώπου, χωρίς να χρειάζεται εξουσιοδότηση, αρκεί αυτός να γνωρίζει τα στοιχεία του προσώπου, που πρόκειται να εμβολιαστεί. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής
και Ψηφιακής Πολιτικής
Τσώτου Βασιλική 
Συνέχεια...

Δείτε τώρα ζωντανά τη συνεχιζόμενη από χθες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Δείτε τώρα ζωντανά τη συνεχιζόμενη από χθες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)Συνέχεια...

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην "Ανεξάρτητη Κίνηση"

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην "Ανεξάρτητη Κίνηση"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα, 19/1/2021 
Αριθ. πρωτ. 5 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

« Σούζη τρως και ψεύδεσαι και τρως », ατάκα της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία “η Παριζιάνα”!! Τη συγκεκριμένη ταινία μάλλον έβλεπαν παρέα η κυρία Καπνίση Σουζάνα και τοπικό ειδησεογραφικό site της περιοχής όταν απαντούσαν στην ανακοίνωση του συλλόγου μας. Δεν εξηγείται αλλιώς!! 

Είναι σίγουρο τελικά ότι έχετε πρόβλημα στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. Άλλα αναφέρουμε στην ανακοίνωση και σε άλλα απαντάτε. Την επόμενη φορά, αποκλειστικά για εσάς, θα βάζουμε υπότιτλους για να γινόμαστε πιο κατανοητοί. Εκτός εάν από την πρεμούρα σας να δικαιολογήσετε τη στάση της δημοτικής αρχής χρησιμοποιείτε “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. 

Να σας απολογηθούμε γιατί χρησιμοποιούμε τη σφραγίδα του Συλλόγου στις ανακοινώσεις, εάν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα να το κάνουμε!! Να σας απολογηθούμε όμως γιατί ως «αγωνιστής» όπως αποκαλείται τον πρόεδρο, δεν βγαίνει μπροστά να σας στηρίξει που διώκεστε, για πειθαρχικό διοικητικό παραπτώμα, και όπως η ίδια είπατε στο δημοτικό συμβούλιο εκτελούσατε εντολές του γενικού γραμματέα του δήμου … Δεν θα το κάνουμε …Αυτό θα ήταν κατάντια! Σούζη τρως και ψεύδεσαι και τρως 

Όπως κατάντια είναι, να παρακαλάς εργαζόμενους να περάσουν τις δικές σου απόψεις και στους υπόλοιπους. Κατάντια είναι να παρακαλάς τους εργαζόμενους να περάσουν τα δικά σου πιστεύω σε εμάς. Κατάντια είναι να προκαλείς διάσπαση στους εργαζόμενους για προσωπικά σου οφέλη. 

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το συγκεκριμένο θέμα. 

26 εργαζόμενοι κινήθηκαν δικαστικά να διεκδικήσουν την εργασιακή τους σχέση σε αορίστου. Ούτε την δική μας γνώμη ζήτησαν, ούτε την δική μας καθοδήγηση. Εφόσον αυτόν το δρόμο διάλεξαν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να τους στηρίξουμε. Δική τους επιλογή για το ποιο δικηγορικό γραφείο επέλεξαν, βλέπετε δεν ειμαστε ντίλερ μεγάλων δικηγορικών γραφείων στην Αθήνα όπως είναι κάποιοι μεγαλοσυνδικαλιστες εξ Αθηνών (ξέρετε εσείς.). 

Αυτό που ζήτησαν οι 26 εργαζόμενοι ήταν ένα. Να είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί και αυτό κάναμε, ήμασταν δίπλα τους όταν κάλεσαν οι 26 την πρόεδρο του νομικού προσώπου Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου να δεσμευτεί τη στήριξη τους, ήμασταν διπλά τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΚΚΠΟ, ήμασταν διπλά τους στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, δεν κρυφτήκαμε όπως κάνατε εσείς. Ήμασταν παρόν γιατί αυτό επιτάσσει το συνδικαλιστικό μας καθήκον, να είμαστε δίπλα τους, να αφουγκραζόμαστε την αγωνιά τους και να τους στηρίζουμε. Όχι να γινόμαστε εκ των υστέρων προφήτες. 

Και επειδή μιλήσατε για κουκιά, η αντιπολίτευση δεν ήταν αυτή που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των εργαζομένων και διαβεβαίωνε τους πάντες ότι έχει την πλειοψηφία με 14 συμβούλους. Nαι η Oχι; Πόσες ψήφους έχει η αντιπολίτευση 13 και μια του κ. Δημάκου 14. Πόσες είχε η δημοτική αρχή 13. Γιατί πέρασε με την διπλή ψήφο του πρόεδρου κ. Μαρτίνη η θέση της δημοτικής αρχής; Από ποια παράταξη έλειψε σύμβουλος; Δεν είναι από την παράταξη του κ. Γόγολου που στηρίχτηκε στις εκλογές από το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Και επειδή αναφέρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, από σύμβουλο, οι γραμματικές γνώσεις του προέδρου, θα ανταπαντήσουμε με ερώτηση. Πώς λέγεται αυτός που έξω από το δημοτικό συμβούλιο λέει άλλα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για μια μελλοντική θέση αντιδημάρχου ψηφίζει άλλα ; 

Εμείς έχουμε το ελάττωμα θέλετε, την τόλμη να πούμε, να λέμε ανοικτά τι είμαστε και δεν κρυβόμαστε. Και από αυτήν την σκοπιά αντί αυτό να εκτιμηθεί στους καιρούς που ζούμε, μεταφράζεται με έναν τρόπο που πιθανό να βολεύει κάποιους. 

Εσείς λοιπόν συνδικαλιστές που αυτοαναγορεύστε αγωνιστικοί, διεκδικητικοί ακηδεμόνευτοι και ακομμάτιστοι αλήθεια πείτε μας μια ανακοίνωση που να έχετε αναφερθεί έστω σε μια δημοτική αρχή στο Σούλι, Φιλιάτες, Ηγουμενίτσας. Αλήθεια ποια είναι ακριβώς αυτή η διαφορετική οπτική και άποψη που υπερασπίζεστε και επιδιώκετε να περάσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη παράταξη σας ; 

Μήπως η μη συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις -δυναμικές διεκδικήσεις; 

Μήπως η επιδίωξη ενός Συλλόγου που δεν θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική- αντιλαϊκή πολιτική, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων; 

Μήπως η καλλιέργεια αυταπατών ότι τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με την αγαστή σχέση-συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή; Κάτι που θα ήθελε η τελευταία ώστε να περνάνε χωρίς αντίσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις που συμπλέουν με τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, που γεννά φτώχεια και μνημόνια, που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Αυτοδιοίκησης, που αποδέχονται την τιμωρητική αξιολόγηση, την εφαρμογή όλων των αντεργατικών Οργανισμών των Δήμων, την κατάργηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, τις κουτσουρεμένες παροχές στους εργαζόμενους. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να είναι επιφυλακτικοί και να μην υποκύψουν στις πιέσεις . Αντιθέτως να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι με το μέρος τους και ποιοι είναι απέναντί τους. Για το ποιοι τους λένε την αλήθεια και ποιοι τους κοροϊδεύουν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Απαιτούμε: 

Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Ø Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα. 

Ø Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ       ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Συνέχεια...

Προμήθεια οχήματος μεταφοράς λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑΗ

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Προμήθεια οχήματος μεταφοράς λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑΗ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας παρέλαβε, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, Όχημα Μεταφοράς Ιλύος της ΕΕΛ (προϋπολογισμού 241.800,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), υποέργο της Πράξης «Αναβάθμιση υφιστάμενης ΕΕΛ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 4.745.171,24€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). 

Χαρακτηριστικά οχήματος: Τετραξονικό αυτοκίνητο πλαίσιο, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ονομαστικής ισχύος 420 ίππων και υπερκατασκευή με ανυψωτικό μηχανισμό, τύπου γάντζου (hook lift) για την αποκομιδή container, χωρητικότητας 30m³, με συνολικό μικτό φορτίο οχήματος 33 τόνων. 
Το νέο όχημα προορίζεται για τη μεταφορά της παραγόμενης από την ΕΕΛ λάσπης, σε εγκεκριμένους χώρους εναπόθεσης ιλύος. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά: 

«Η παραλαβή του νέου οχήματος αποτελεί μετρήσιμο αποτέλεσμα και χειροπιαστό παράδειγμα του έργου που συντονισμένα εκτελεί η ΔΕΥΑΗ για ένταξή της σε χρηματοδοτικά προγράμματα, που βαθμιαία θα μετατραπούν σε υποδομές προστασίας του περιβαλλοντικού τοπίου της περιοχής μας. Η συμμετοχή μας σε κάθε Πρόγραμμα που ανακοινώνεται από την Πολιτεία, ευθυγραμμίζεται με τον γενικότερο αναπτυξιακό στόχο που έχουμε θέσει ως Δημοτική Επιχείρηση και που δεν είναι άλλος από την προσφορά υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες». 

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, αναφερόμενος στην προμήθεια του νέου οχήματος δήλωσε: 

«Η προμήθεια του νέου οχήματος μεταφοράς ιλύος είναι αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΗ, που για μία ακόμη φορά έδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό Πρόγραμμα, όπως είναι αυτό του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, προσφέροντας έτσι στη ΔΕΥΑΗ ένα ευρύτερο πεδίο ενεργειών ως προς τη βελτίωση της επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών λυμάτων και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».
Συνέχεια...

Επίσκεψη του Μάριου Κάτση στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Επίσκεψη του Μάριου Κάτση στο Νοσοκομείο Φιλιατών 

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Φιλιατών πραγματοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς στη χώρα μας, αλλά και για τη συνολικότερη λειτουργία του νοσοκομείου. 

Κατά την επίσκεψή του ο Μάριος Κάτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με το νέο διοικητή κ. Τσουρά, αλλά και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι δίνουν τη μάχη, σε αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθια τη δημόσια υγεία στο νομό. Αυτή τη μάχη δυστυχώς τη δίνουν μόνοι τους. Παρά τα χειροκροτήματα και τους θεατρινισμούς, η κυβέρνηση όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό των υγειονομικών ως όφειλε, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμα ούτε καν τις εφημερίες τους. 

Σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, και παρά την ευελιξία που παρείχε η ΕΕ για τις δαπάνες που αφορούν την υγεία, η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το νοσοκομείο Φιλιατών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ειδικά γιατρών και νοσηλευτών. Οι όποιες προσλήψεις έγιναν, αφορούσαν μόνο επικουρικό και κυρίως λοιπό επικουρικό προσωπικό, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υλοποιήθηκαν δε, χωρίς σχέδιο, και χωρίς γνώμονα τις υπαρκτές ανάγκες που υπάρχουν, αλλά όπως αποδείχθηκε σε κάποιες από τις ειδικότητες και τον αριθμό, έγιναν με παλαιοκομματικά και πελατειακά κριτήρια. 

Ο Μάριος Κάτσης ενημερώθηκε για την πορεία των μόνιμων προσλήψεων που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για αυτές που απαιτούνται και ήδη έχουν καθυστερήσει σημαντικά να προκηρυχτούν. Ο βουλευτής τόνισε πως χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις για να στηριχθούν οι κλινικές του νοσοκομείου (ακτινολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, οφθαλμολογική είτε υπολειτουργούν είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους) αλλά και για να στελεχωθεί επαρκώς η νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ αναφέρθηκε και στην απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει, την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί εμπράκτως δίπλα στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλουν οι υγειονομικοί, να καταβάλει άμεσα τις εφημερίες, να δώσει μισθολογικά κίνητρα ώστε να προσελκύσει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, να σκύψει πάνω στις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να αναβαθμίσει τα δημόσιες δομές όπως αυτή του νοσοκομείου Φιλιατών.
Συνέχεια...

Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό στο Δήμο Σουλίου

Ιανουαρίου 21, 2021 0
Λαϊκή Συσπείρωση: Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό 2021 στο Δήμο Σουλίου 
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ως παράταξη καταψηφίσαμε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. 

Οι λόγοι για τους οποίους καταψηφίσαμε ήταν οι παρακάτω: 

· Συνεχίζεται και το 2021 η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους. Αυτή η μείωση δεν είναι μόνο απόλυτη αλλά και κυρίως σχετική. Και αυτό γιατί ακόμη και αν παρατηρούνται κάποιες επιμέρους αυξήσεις σε πόρους, αυτές είναι πολύ πιο κάτω από τις συνεχώς μεγαλύτερες ανάγκες (σε προσωπικό, υποδομές, υλικά κ.α). 

· Ως ένα σημαντικό ποσοστό, ο προϋπολογισμός του Δήμου μας (και των περισσοτέρων της χώρας) είναι “ασκήσεις επί χάρτου” διότι άλλα προϋπολογίζονται και άλλα εκτελούνται (πολύ λιγότερα). Αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο μέρος των έργων αφορούν σε προγράμματα της ΕΕ που ναι μεν ψηφίζονται όμως το πότε ακριβώς θα εκτελεστούν είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. 

· Συνεχίζεται η σκληρή δημοτική φορολόγηση των δημοτών μας μέσα από τα δημοτικά τέλη που ως γνωστόν αυξήθηκαν υπέρμετρα την περσινή χρονιά. Αιτία της μεγάλης αύξησης είναι η περίφημη ανταποδοτικότητα αλλά και το ιδιωτικό εργοστάσιο απορριμμάτων που χρίζει ιδιαίτερης μέριμνας από το κράτος μιας που του προσφέρει εγγυημένα έσοδα μέσω της σκληρής φορολόγησης του λαού (σε ποιον άνεργο, εργάτη, μικροεπαγγελματία ή αγρότη παρέχονται εγγυημένα έσοδα; -ρητορικό ερώτημα). 

· Απουσιάζει από τον προϋπολογισμό (όπως και από Τεχνικό Πρόγραμμα) ένα οργανωμένο σχέδιο αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας διότι η ουσιαστική πολιτική προστασία είναι εκτός σχεδιασμού τόσο όλων των τελευταίων κυβερνήσεων όσο και της ΕΕ. Απουσιάζει επίσης ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων ομάδων. Τι έγινε ο σχεδιασμός για τη διεκδίκηση του πρώην οικοτροφείου για την κατασκευή γηροκομείου; (είναι το 3ο συνεχόμενο συμβούλιο που θέτουμε το θέμα και δεν λαμβάνουμε καμία απάντηση από τη Δημοτική Αρχή). 

· Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι προϋπολογισμός του Δήμους μας αλλά ένα σχέδιο του “Οικονομικού Παρατηρητηρίου” που τον ελέγχει και τον εγκρίνει πριν ακόμη συζητηθεί. Άλλωστε με τον αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό νόμο της ΝΔ ουσιαστικά η συζήτηση του προϋπολογισμού θέτει την αντιπολίτευση εκτός διαδικασίας διότι δεν υπάρχει καν αρνητική ψήφος. Ο τρόπος που λειτουργούν Πλέον οι Δήμοι έχουν «καταντήσει» το Δημοτικό Συμβούλιο διακοσμητικό όργανο επικύρωσης των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής και κατ’ επέκταση της παράταξης του Δημάρχου ακόμη και αν αυτή δεν έχει ούτε καν τη σχετική πλειοψηφία. 

Και μερικές ακόμη παρατηρήσεις: 

1. προβλέπουμε ότι προσεχώς θα έρθουν και άλλες αυξήσεις δημοτικών τελών και επιβαρύνσεων και αυτό γιατί από τη μία οι δήμοι θα αναλαμβάνουν και άλλες αρμοδιότητες χωρίς εξασφαλισμένους κρατικούς πόρους και από την άλλη θα ενισχύεται το “σφιχτό αγκάλιασμα” με το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο (π.χ ΜΕΑ, Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων κ.α). 

2. είναι τουλάχιστον εξοργιστικό οι δημότες του δήμου μας να καταβάλουν τα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ρεύματος και οι εταιρίες να αποδίδουν στον δήμο (ως οφείλουν) τα χρήματα αυτά όποτε “γουστάρουν”. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ΔΕΗ είναι η πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της ενώ οι μισές τουλάχιστον από τις άλλες ιδιωτικές εταιρίες έχουν ξεχάσει να πληρώσουν εδώ και μήνες. Φυσικά δεν χρειάζεται να αντιπαραβάλλουμε τι γίνεται όταν ένας αδύναμος οικονομικά δημότης αργήσει να πληρώσει το ρεύμα… 

3. συζητήσαμε έναν ακόμη προϋπολογισμό που καλείται να υλοποιήσει ένας δήμος με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με ελλείψεις που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να καλυφθούν, ούτε φυσικά και καμία διάθεση διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Στην αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού του δήμου λόγω της χρόνιας πολιτικής μηδενικών προσλήψεων θα προστεθεί και η περαιτέρω αποδυνάμωση με τη μελλοντική μεταφορά υπαλλήλων (με δυσμενείς όρους) στους αναπτυξιακούς οργανισμούς (που και το Συμβούλιο μας έχει υπερψηφίσει- χωρίς τη δική μας ψήφο).
Συνέχεια...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα