08/13/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ηγουμενίτσα: Απόψε θερινό σινεμά στο Thirsty Dog

Αυγούστου 13, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Απόψε θερινό σινεμά στο Thirsty Dog

Σήμερα, Πέμπτη 13/8 ώρα 21:30 το thirsty dog φιλοξενεί την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας στην αυλή του για μια βραδιά θερινού σινεμά!
Αυτή τη φορά συνεχίζουμε με το καλύτερο δικαστικό δράμα όλων τον εποχών "twelve angry men"!!!
Απόψε στις 21:30 στο Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας!

Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: "Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο"

Αυγούστου 13, 2020 0
Γ. Γόγολος: "Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο"

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 
του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Γιάννη Κ. Γόγολου 

Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο. 

Είμαστε στα μέσα Αυγούστου και κανένα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην παραλία Δρεπάνου, δεν λειτουργεί. Αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, είναι ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας του κ. Δημάρχου, ο οποίος φέρει βαρύτατες ευθύνες για την αρνητική αυτή εξέλιξη. Όπως αποδείχτηκε ο κ. Λώλος έπαιζε επικοινωνιακά παιχνίδια με τον ΟΛΗΓ στο θέμα αυτό και φανερώνεται από τις ενέργειες και το αποτέλεσμά τους. 

1. Δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδους για την αξιοποίηση της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΟΛΗγ ΑΕ να προχωρήσει μονομερώς στη δημοπράτηση των καταστημάτων Soho και Ostria. Εν συνέχεια εκτυλίχθηκε ένα γαϊτανάκι που φανέρωσε μόνο τις εσωκομματικές διαφορές στο τοπικό σύστημα εξουσίας του κυβερνώντος κόμματος. 

2. Τα δήθεν μνημόνια Συνεργασίας και Αγάπης με τον ΟΛΗγ, ακυρώθηκαν στην πράξη από τη νομική υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αποδείχθηκε ήταν επιπλέον χαμένος χρόνος στην αξιοποίηση με οικονομικά οφέλη για το Δήμο των υπαρχόντων καταστημάτων. Αλήθεια, ποιος είχε οφέλη από αυτές, εν τέλει ; 

3. Ο ΟΛΗγ βέβαια, προχώρησε μονομερώς και πάλι στην έκδοση δεκαπέντε (15) αδειών λειτουργίας καντίνων (!) διαβλέποντας ίσως την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των λουομένων. 

Μετά από όλα αυτά η υφιστάμενη κατάσταση είναι η εξής : 
Το κατάστημα πρώην Soho δημοπρατήθηκε με πλειοδότη, ο οποίος δεν προσήλθε να υπογράψει την έναρξη της συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου, προφανώς λόγω της αβεβαιότητας και τους ενδοιασμούς της νομιμότητας της προκήρυξης. 

Η δημοπρασία του καταστήματος πρώην Ostria, παραπέμφθηκε στις καλένδες. 
Το κατάστημα πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ δημοπρατήθηκε δυο (2) φορές, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον από κανέναν πλειοδότη, εξαιτίας της αβεβαιότητας και των περιοριστικών όρων συμμετοχής στη διακήρυξη ( οι όροι δεν είχαν ψηφιστεί από το μέλος της παράταξή μας στην οικονομική επιτροπή ) με αποτέλεσμα να καταστεί «άγονος» η δημοπρασία. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το Μάϊο είχα επισημάνει την ανικανότητα του κ. Λώλου, ο οποίος εξακολουθεί να διακατέχεται ακόμη από την υπαλληλική του ιδιότητα, να κάνει οποιοδήποτε deal προς όφελος του Δήμου. 

Βεβαίως σήμερα έχω ενδοιασμούς όχι μόνο για την ανικανότητα του κ. Λώλου στο θέμα αυτό, αλλά αναρωτιέμαι, όπως και πολλοί συμπολίτες, μήπως ο ίδιος δεν επιθυμούσε τη λειτουργία των καταστημάτων του Δρεπάνου και οι λεονταρισμοί του στο παρελθόν ήταν προπέτασμα καπνού των πραγματικών του προθέσεων; 
Δυστυχώς για τους πολίτες, η ανεπάρκεια του κ. ΛΩΛΟΥ να διαχειριστεί, να πάρει πρωτοβουλίες και να επιλύσει προβλήματα του Δήμου, διαφαίνεται συνεχώς. 
Βεβαίως είναι ικανός σε άλλους τομείς… π.χ. στις ασκήσεις «επί χάρτου» για τις οποίες βραβεύεται. Βράβευση όμως για την απώλεια του ΤΕΙ, την πώληση του Λιμανιού, την παραχώρηση ζωτικών χώρων για την αξιοποίηση και αναψυχή των κατοίκων της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και τον Συβότων δεν θα υπάρξει. Οι κάτοικοι της Πέρδικας μετά τα τελευταία γεγονότα, εκτιμώ πως θα απουσιάζουν και αυτοί. 

Η «Κάθοδος των Μυρίων» σαν αυτή που έγινε στις προηγούμενες εκλογές, δεν θα του αρκεί. 

Συνέχεια...

Απάντηση Ν. Κάτσιου σε Γ. Καραγιάννη: «Στην ίδια τάξη ως μαθητής, μετεξεταστέος ως δήμαρχος!»

Αυγούστου 13, 2020 0
Απάντηση Ν. Κάτσιου σε Γ. Καραγιάννη: «Στην ίδια τάξη ως μαθητής, μετεξεταστέος ως δήμαρχος!» 

Κύριε Καραγιάννη, 
Δεν είναι η πρώτη φορά που με υβρίζεις και με συκοφαντείς. Το έκανες προεκλογικά, το έπραξες και στην τελική κεντρική πολιτική ομιλία σου, όπου αυθαίρετα και χωρίς στοιχεία μου απέδωσες αισχίστου είδους χαρακτηρισμούς, το ίδιο έκανες και προχθές σε απάντηση που εξέδωσες, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς, το ήθος και τις αρχές που σε χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο. Και ενώ όλοι ανέμεναν, εδώ και ένα χρόνο από το δήθεν «καλό παιδί» να αποδείξει ότι μπορεί να είναι και καλός δήμαρχος, εσύ μας απέδειξες νωρίς-νωρίς ότι το αφήγημα του δήθεν «καλού παιδιού» δεν έχει για σένα συνέχεια. Δυστυχώς, μετεκλογικά αποκαλύφθηκε, ότι όχι μόνο «καλό παιδί» δεν είσαι, αλλά ότι είσαι ένας πολιτικός «συκοφάντης» και ένας κακός δήμαρχος! 

Διαβάζοντας το κείμενο της χθεσινής απάντησής σου, διαπίστωσα ότι ξεπέρασες κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας, που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στον πρώτο τη τάξει πολίτη του δήμου μας. Επέδειξες μια συμπεριφορά τόσο προσβλητική και απαξιωτική κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σουλίου, που καταδεικνύει ότι δεν ανέχεσαι την καλόπιστη κριτική με συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του δήμου. Όμως σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά και ο καθένας έχει την πορεία του και τη διαδρομή του. Επιστρέφοντάς σου τις ύβρεις και τις ανυπόστατες συκοφαντίες περί... αδιάβαστου που εκτόξευσες εναντίον μου, σου θυμίζω ότι ως μαθητής όχι μόνο ήσουν αδιάβαστος αλλά είχες μείνει και στην ίδια τάξη! Όμως δυστυχώς και ως δήμαρχος κρίνεσαι ως... μετεξεταστέος, αφού δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου αλλά και της ελληνικής πολιτείας. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. 
Στο λιβελογράφημα της απάντησής σου κάνεις επίκληση της υπ’ αρίθμ.: 18318/13.03.2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και του άρθρου 10 της από 11-03-2020 ΠΝΠ (Α΄55) που προβλέπουν σε συνέχεια της 20930/31-03-2020 με αριθμ.40, ως μέτρο πρόληψης κατά του Covid-19 τη δυνατότητα συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων είτε δια περιφοράς είτε μέσω Τηλεδιάσκεψης. Αυτό είναι τοις πάσι γνωστό και κανείς δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα των δια περιφοράς δημοτικών συμβουλίων τα οποία κατά κόρον αποφασίζεις. Όμως κ. Καραγιάννη, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό! Και επειδή ουδέποτε σε κατηγόρησα ότι παρανομείς για τα διά περιφοράς δημοτικά συμβούλια, σου επαναδιατυπώνω την κριτική μου, ότι δυστυχώς απεχθάνεσαι το δημοκρατικό διάλογο, αποστρέφεσαι την υποβολή ερωτημάτων, ενοχλείσαι από την αντιπαράθεση προτάσεων και επιχειρημάτων, δεν αντέχεις την εποικοδομητική κριτική αλλά δεν επιθυμείς και τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Γι’ αυτό και ουδέποτε -αν και σου το ζήτησα- δεν έδωσες ούτε καν κωδικούς σύνδεσης σε φορείς του τόπου μας, ώστε τουλάχιστον διαδικτυακά να συμμετάσχουν στις τηλεδιασκέψεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά αντίθετα αρέσκεστε στις fast track συνεδριάσεις... διά περιφοράς. 

Στη συνέχεια της απάντησής σου, αγνοείς επιδεικτικά το υπ’ αρίθμ.: ΦΕΚ 3331/Β/9-8-2020 στο οποίο υπάρχει η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 50361 επτά (7) συναρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης στην οποία περιγράφονται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης βάσει των οποίων μπορούν να λειτουργούν οι αγορές του άρθρου 38 στην οποία εμπίπτει και η εμποροπανήγυρη της Γλυκής. Στον παρακάτω ιστότοπο του Εθνικού Τυπογραφείου θα διαβάσεις το συγκεκριμένο ΦΕΚ (το οποίο και επισυνάπτεται): 

Άρθρο 2 
Κανόνες λειτουργίας των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 και των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 
1. Με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων, η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 και των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 (Α ́ 171), επιτρέπεται με τις εξής προϋποθέσεις: 
α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό - ελεύθερο από αντικείμενα. 
β. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές / κοινό. 
Μάθε λοιπόν πολιτικά «αμόρφωτε» και αυτοδιοικητικά «αδιάβαστε» δήμαρχε, ότι η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αποτελεί το μόνο κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας επίσημο και υποχρεωτικά εκδιδόμενο μέσο δημοσιοποίησης των νομικών πράξεων των οργάνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, μέσω της οποίας αποκτούν ισχύ. Επιπλέον κ. Καραγιάννη, το εν λόγω ΦΕΚ εκδόθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, δύο ημέρες μετά αφότου εκδόθηκε (Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020) το Δελτίου Τύπου στο οποίο αναφερόσουν στην απάντησή σου. Κατά συνέπεια, όπως αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα της ελληνικής πολιτείας που αφορούν και τη λειτουργία του δήμου μας και τα οποία όφειλες ως δήμαρχος να τα γνωρίζεις, είχες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις την εμποροπανήγυρη στη Γλυκή, εφόσον λάμβανες μια σειρά από απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών λόγω Covid-19, τα οποία και εγώ προσωπικά σου είχα υποδείξει. 

Και μια τελευταία ερώτηση κ. Καραγιάννη. Το κόστος για τις εργασίες ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και ηλεκτροφωτισμού παραπηγμάτων αλλά και την απεγκατάσταση αυτών για την εμποροπανήγυρη Γλυκής ποιος θα το πληρώσει; Δυστυχώς, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή σου και πάλι οι συνδημότες μας! 

Κύριε Καραγιάννη, οι συνδημότες μας έχουν πειστεί ότι ηγείσαι μιας πολιτικά ανίκανης δημοτικής αρχής. 

Τουλάχιστον, επίδειξε ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. 

Με τιμή, 
Νικόλας Ευ. Κάτσιος
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

ΣΗΜΕΡΑ: Yoga στο Liodentro - Olea της Πλαταριάς

Αυγούστου 13, 2020 0
ΣΗΜΕΡΑ: Yoga στο  Liodentro - Olea της Πλαταριάς

H γιόγκα είναι γνωστή για τις ασκήσεις -asanas-, τις αναπνοές τη χαλάρωση και τη σύνδεση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας.
Η Face Yoga είναι η μέθοδος αυτοθεραπείας που μας βοηθάει να διατηρήσουμε το πρόσωπό μας νεανικό και φωτεινό!

Πώς γίνεται αυτό; 
Mε λίγες ασκήσεις προσώπου την ημέρα που μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας και να προλάβουμε τη χαλάρωση στο πρόσωπό μας.
Που; 
Σε έναν παράδεισο στη γη. 
Στο καταπράσινο Liodentro - Olea, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Η γιόγκα instructor Marina Pappa και η Forever Business Owner, Amalia Petsi, θα σας υποδεχτούν, παρέα με τα φυσικά προϊόντα της 
The Aloe Vera Company.
Στο Mini Retreat for U θα μάθετε με ποιο τρόπο να φροντίζετε τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση, ώστε να φαίνεστε νεότερες/οι και ξεκούραστες/οι. 

Περιλαμβάνει:
• Χρήσιμες ασκήσεις Face Yoga που εφαρμόζονται σε όλες τις μυϊκές ομάδες του προσώπου και του λαιμού.
• Nέας γενιάς Μάσκα, Aloe Biocellulose Mask για ενυδάτωση και λάμψη για στοχευμένα αποτελέσματα. 
• Συμβουλές για τη σωστή θέση του σώματος
• Ήπιες σωματικές ασκήσεις - Αναπνευστικές ασκήσεις
• Ενημέρωση για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία
• Αρωματοθεραπεία για θετική επίδραση στο νου και το σώμα
• Χαλάρωση μέσα στον υπέροχο κήπο του Liodentro - Olea με θεα το ηλιοβασίλεμα!
• Μπουφές με δροσερούς, αναζωογονητικούς χυμούς, φρούτα και νοστιμιές για να γευτείτε την αληθινή δύναμη της φύσης!

ΔΩΡΑ και ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ για τους τυχερούς!!!!
Κι όλα αυτά μέσα στη φύση, με τη φροντίδα και τα οφέλη της αυθεντικής Αλόης!

Look Better, Feel Better
The Aloe Vera Company

*Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος γι'αυτό δηλώστε την συμμετοχή σας.
Για την κράτηση σας επικοινωνήστε με την @Amalia Petsi ή την @Marina Pappa Yoga
Τηλ. επικοινωνίας: 6976992412
Συνέχεια...