05/26/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή σε όλο το Δήμο Φιλιατών και σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος - Όλες οι πληροφορίες

Μαΐου 26, 2023 0
Στις 3 Ιουνίου ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος - Όλες οι πληροφορίες

Τρέξε τη διαδρομή, ζήσε την εμπειρία....

Έγγραφές εδώ

1ος Γιτάνειος Δρόμος στις 3 Ιουνίου 2023
(προκήρυξη)

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί ο 1ός Γιτάνειος Δρόμος 14 χλμ.

Ο Αγώνας Συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Φιλιατών & Ηγουμενίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραγίου-Ασπροκκλησίου-Κεστρινης- Σαγιάδας.

Υποστηρικτές:
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας -Ο.Λ.ΗΓ. και της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας
il Porto Triathlon igoumenitsa

Σκοπός του αγώνα
Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις και η συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Ο αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο. Ξεκινάει από τον πύργο Ραγίου και περνά μέσα από τον κάμπο Ραγίου-Κεστρίνης και αφού περάσει το Φράγμα Ραγίου και διασχίζοντας το πέτρινο γεφύρι της Γκούμανης καταλήγει στην Αρχαία Γιτάνη με σημείο τερματισμόυ το αρχαίο θέατρο.

Τόπος Εκκίνησης: Πύργος Ραγίου
Τόπος τερματισμού: Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
Ωρα Εκκίνησης: 09:30 π.μ.
Διαδρομή – Χρονομέτρηση: 14 χλμ. Ασφάλτινη διαδρομή, χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 4,4 χλμ. (νερό), στο 10,4 χλμ. (νερό + ισοτονικά) και στον τερματισμό νερό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν περάσει τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας (5,4 χλμ.) σε 60 λεπτά και το δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας (10,4 χλμ.) σε 120 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

Για κάτω των 18 ετων μπορούν να συμμετέχουν αθλητές /τριες με την ευθύνη γονέων – κηδεμόνων.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την 31/05/2023

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977 075 270

Η Διαδρομή:
Επαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης,
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο και μπλουζάκι νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Μετακινήσεις: Η μετακίνηση των αγωνιζομένων θα γίνει προς το πύργο Ραγίου με λεωφορείο από πλατεία Φιλιατών 07:15, από Ηγουμενίτσα πάνθεον στης 07:30

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει το Σάββατο στην αφετηρία από της 08:00.

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων: Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει έως 08:45 π.μ., στην αφετηρία, σε όχημα της διοργάνωσης. Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Απονομές: Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Παράπονα από τους μαγαζάτορες για τη διοργάνωση των Χάρλευ - Μικρός ο τζίρος παρά τις προσδοκίες...

Μαΐου 26, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Παράπονα από τους μαγαζάτορες για τη διοργάνωση των Χάρλευ - Μικρός ο τζίρος παρά τις προσδοκίες...
(Άδεια τα καταστήματα στον πεζόδρομο στις 10 το βράδυ...)

Συμπληρώθηκε το πρώτο διήμερο από τις συνολικά 5 ημέρες της διοργάνωσης των Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα. Παρόλο που έχουν έρθει περισσότερες από 5.000 μηχανές με ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες, η αγοραστική και καταναλωτική κίνηση δεν είναι στους ρυθμούς που ανέμεναν οι επαγγελματίες της εστίασης και ήδη έχουν αρχίσει τα ...γκάζια, αυτή τη φορά από τους καταστηματάρχες!

Τρία χρόνια τώρα είχε δημιουργηθεί η προσδοκία ότι για μία εβδομάδα θα ήταν όλα τα μαγαζιά νυχθημερόν γεμάτα! Όμως οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας βλέπουν τις μηχανές να περνάνε μέσα από την πόλη, λίγοι από αυτούς να σταματάνε για ένα γρήγορο γεύμα ή καφέ και να κατευθύνονται στο Δρέπανο, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ, οι συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις, αλλά επίσης έχουν μπαρ, εστιατόριο, καντίνες και το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου να γίνεται από επιχειρήσεις σε συνεργασία με τη Λέσχη των Χάρλευ!

Εκτός αυτού, τις πρώτες δύο ημέρες παρατηρήθηκε και το εξής. Πολλοί ντόπιοι, είτε επειδή ήθελαν να αποφύγουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο και το θόρυβο, είτε επειδή δεν έβρισκαν να παρκάρουν, δεν βγήκανε ούτε αυτοί για καφέ ή φαγητό, με αποτέλεσμα, πολλά καταστήματα που άλλες ημέρες είχαν έστω λίγη κίνηση, αυτές τις ημέρες να είναι εντελώς άδεια...!

Βέβαια, υπάρχουν και καταστήματα που είτε λόγω ευνοικής θέσης, είτε λόγω συνεργασίας με τη Λέσχη των Χάρλευ, έχουν αρκετή δουλειά. 
Σε καμία όμως περίπτωση -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν βλέπουμε την αναμενόμενη κίνηση!

Αν υπολογίσει κανείς το γεγονός, πως αρκετοί επαγγελματίες είχαν κάνει αγορές ώστε να είναι έτοιμοι για το πολυδιαφημιζόμενο φεστιβάλ, τότε για ορισμένους υπάρχει ο κίνδυνος στο τέλος να μπούνε και μέσα!

Ως εκ τούτου, μετά τους Χαρλεάδες άρχισαν τα γκάζια και οι μαγαζάτορες της πόλης, κυρίως προς τις τοπικές αρχές, ρίχνοντας τους την ευθύνη, ότι δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν όρους υγιούς ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος τζίρος να γίνεται στον κλειστό χώρο της διοργάνωσης, την ώρα που ακόμη και το Δρέπανο τους παραχωρήθηκε εντελώς δωρεάν...!

Συνέχεια...