04/23/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Ηγουμενίτσα: Αντίδραση πολιτών για τη μετατροπή της παιδικής χαράς σε πάρκινγκ...!!!

Απριλίου 23, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Αντίδραση πολιτών για τη μετατροπή της παιδικής χαράς σε πάρκινγκ...!!!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στις 22 Μαρτίου 2021 το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας συνεδρίασε και εγνέκρινε την υλοποίηση του έργου Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας, το οποίο εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στο χρονικό διάστημα Μάρτιος 2017 – Μάιος 2018. 

Ανάμεσα στις αναφερόμενες επιδιώξεις της μελέτης αυτής (ΣΗΜ.1) είναι να «…διασφαλίσει ότι το σύστημα μεταφορών είναι προσιτό σε όλους, να βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, να προωθήσει τις μετακινήσεις με ανθρώπινη ενέργεια (πεζή, ποδήλατο), να μειώσει τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση…». Όσον αφορά το ζήτημα της κινητικότητας, προτείνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο οδικό δίκτυο, στη διαχείριση της στάθμευσης και στα δίκτυα ροών πεζών και ποδηλάτων, με πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους, νέους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτου και ποδηλάτου κοκ. Μία από τις προβλεπόμενες επεμβάσεις αποτελεί και η αντικατάσταση της μεγάλης παιδικής χαράς της πόλης (της μίας εκ των δύο που διαθέτει) με ένα νέο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, έργο που κατατάσσεται στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα του ΣΒΑΚ Ηγουμενίτσας. 

Το ΣΒΑΚ που προβλέπει την αντικατάσταση της παιδικής χαράς με χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αντιπροτείνει τη μετατόπισή της επί του παραλιακού μετώπου στη θέση του παλιού PARK, κάτι που φαίνεται να δίνει λύση στο αρχικό ζήτημα της εξαφάνισής της. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια λύση χωρίς βέβαιη υλοποίηση, λόγω των διαφορετικών καθεστώτων δικαιοδοσίας επί του δημόσιου χώρου που ισχύουν στην προκειμένη περίπτωση. Η τωρινή έκταση της παιδικής χαράς ανήκει στο δημόσιο, ενώ η παραλιακή ζώνη της πόλης είναι υπό τη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ). Ο δήμος λοιπόν, δεν έχει πρακτικά το δικαίωμα να υλοποιήσει δικό του έργο σε χώρο εκτός της δικής του δικαιοδοσίας. Ταυτόχρονα, ο ΟΛΗΓ βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω διαγωνισμού, ο οποίος δεν έχει ακόμη κλείσει. Όταν λοιπόν ο ΟΛΗΓ περάσει στα χέρια του ιδιώτη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ίδιο να συμβεί και με τη διαχείριση της παραλιακής ζώνης. 

Συμπερασματικά, η κατασκευή από το δήμο μιας παιδικής χαράς επί του παραλιακού μετώπου αποτελεί ένα σχεδόν ουτοπικό σενάριο. Πέραν της παιδικής χαράς, στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα του ΣΒΑΚ προτείνονται και άλλοι χώροι στάθμευσης, στην παραλιακή ζώνη, στη λαϊκή αγορά και στην περιοχή του σταδίου της πόλης (ΣΗΜ.2), τη στιγμή που ήδη διατίθενται για στάθμευση οι χώροι του παλιού λιμανιού και της έκτασης απέναντι από την εκκλησία. Έχουμε δει στο παρελθόν να προτείνεται η κατασκευή πάρκινγκ στα πλαίσια της ανάπλασης της πλατείας δημαρχείου και εντέλει να μην πραγματοποιείται ποτέ. Η προσθήκη λοιπόν και της έκτασης της παιδικής χαράς στο πλήθος των πάρκινγκ της πόλης, διακρίνεται το λιγότερο ως πλεονασμός και εγείρει ερωτηματικά, καθώς φαίνεται ότι οι ανάγκες για στάθμευση των κατοίκων θα καλυφθούν και με το παραπάνω. 

Όσον αφορά από την άλλη τη νέα ιδιωτική μαρίνα σκαφών αναψυχής, προβλέπεται να διατίθενται χώροι στάθμευσης οχημάτων, οι οποίοι θα καλύψουν επιπλέον και τις ανάγκες των τουριστών και επισκεπτών της πόλης. Η μεγάλη παιδική χαρά είναι εδώ και πάνω από 30 χρόνια, ένας τόπος στον οποίο γνωριστήκαμε, παίξαμε, μεγαλώσαμε και χτίσαμε αναμνήσεις οι περισσότερες και οι περισσότεροι. Ένας τόπος που έχει ξαναυπάρξει αντικείμενο αστικών παρεμβάσεων που επίδρασαν αρνητικά στην αρχική του ποιότητα, ξεριζώνοντας τα πλατάνια και τους ευκάλυπτους, και ισοπεδώνοντας το τοπίο του. Ακόμη όμως και έτσι, συνεχίζει να αποτελεί μέχρι τώρα έναν ελεύθερο χώρο για όλους τους κατοίκους της πόλης και δε για τα παιδιά της, έναν τόπο συνάντησης οικογενειών και φίλων, τον οποίο δικαιούμαστε και ανήκει σε εμάς, τους κατοίκους της πόλης. Δε μπορεί ερήμην μας η δημοτική αρχή να αρπάξει έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους, σε μια πόλη χωρίς εναλλακτικές διεξόδους ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης από μεριάς μας για την παραχώρηση της παιδικής χαράς. Για του λόγους αυτούς καλούμαστε όλες και όλοι να υπερασπιστούμε τη μεγάλη παιδική και να μη δεχτούμε την τσιμεντοποίησή της. 

Απευθύνεται λοιπόν στους κατοίκους της πόλης και όσους και όσες ενδιαφέρονται, να πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση την Κυριακή 25/4 στις 18:00 στην παιδική χαρά, ώστε να συσταθεί μια πρωτοβουλία ενάντια στη μετατροπή της παιδικής χαράς σε πάρκινγκ και να κουβεντιάσουμε αναλυτικά και από κοντά τις δράσεις μας.

ΣΗΜ. 1 ΣΒΑΚ https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-dimoti/sxediasmos-dimou/sbak 
ΣΗΜ. 2 ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας, Μάιος 2018, Ηγουμενίτσα 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Επαναλαμβάνεται η δημοπρασία για το "ΚΕΝΤΡΙΚΟ" στο Δρέπανο

Απριλίου 23, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Επαναλαμβάνεται η δημοπρασία για το "ΚΕΝΤΡΙΚΟ" στο Δρέπανο

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. 100/2021 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηγουμενίτσας περί καθορισμού όρων διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση του καταστήματος πρώην «Κεντρικό» στο Δρέπανο και λόγω του αγόνου της δημοπρασίας που διενεργήθηκε στις 21-4-2021 ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει δημοπρασία πλειοδοτική με έγγραφες κλειστές προσφορές για την εκμίσθωση καταστήματος πρώην «Κεντρικό» στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 4.000,00 Ευρώ μηνιαίως.

Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν εγγύηση συμμετοχής η οποία ανέρχεται στο ποσό των 43.200,00 Ευρώ.

Πληροφορίες παρέχονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, ημέρες και ώρες γραφείου, στην κα Νικολοπούλου Ευτυχία, Διεύθυνση Σουλίου 3, Τηλέφωνο 26653 61255.

Οι αναλυτικοί όροι της δημοπρασίας θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 12 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Απριλίου 23, 2021 0
Θεσπρωτία: 12 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (22-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 52 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

44 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 2.754 σε όλη τη χώρα με 76 νεκρούς και 819 διασωληνωμένους

Απριλίου 23, 2021 0
Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 2.754 σε όλη τη χώρα με 76 νεκρούς και 819 διασωληνωμένους


Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 33
ΠΕ Πρέβεζας 4

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 329.134 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.094 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.864 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.003 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 456 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 479 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατών για το ...λιμάνι Σαγιάδας

Απριλίου 23, 2021 0
Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατών για το ...λιμάνι Σαγιάδας

Συνεδρίασε στις 20/4/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών με 2 μόνο θέματα. 
Και τα δύο αφορούσαν την έκφραση γνώμης, ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΗ, σχετικά με Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλιατών.

Το πρώτο αφορούσε λατομείο στα Πηγαδούλια. Το δεύτερο και σημαντικότερο, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Σαγιάδας".

Η Μελέτη όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών, στις 383 σελίδες της -παρά τον πλούτο στοιχείων για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, δεν αναφέρει ποιος είναι ο σκοπός της μελέτης. Άλλωστε, συνηθίζεται Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να υποβάλλονται για έργα που πρόκειται να γίνουν, όχι για υπάρχοντα. Να υποθέσουμε ότι παρουσιάζεται ετεροχρονισμένα μια ΜΠΕ ή πάει μέσω αυτής να προκύψει κάτι άλλο;;

Αξίζει να σημειωθεί για ακόμη μια φορά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο απλώς εξέφρασε τη γνώμη του και δεν έλαβε κάποια απόφαση, δεδομένου, ότι δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, το θέμα του λιμένα Σαγάδας (πρώτη φορά ακούστηκε η έκφραση λιμένας Σαγιάδας, δεδομένου ότι είναι χαρακτηρισμένο ως αλιευτικό καταφύγιο), είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι επίκειται η πώληση του ΟΛΗΓ στον οποίο ανήκει όλη η παραλία της Σαγιάδας με εξαίρεση τα υπάρχοντα κτίσματα. Όπως αναφέρουν οι διοικούντες του ΟΛΗΓ μάλιστα, φτάνει μέχρι τη ρυμοτομική γραμμή, δηλαδή μέχρι τις πόρτες των σπιτιών και των καταστημάτων στο Σκάλωμα...

Όλα τα άλλα θα πάνε σε ιδιώτη. Ας το γνωρίζουν οι Σαγιαδινοί...

Τα θέματα όπως τέθηκαν στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ως εξής: 

ΘΕΜΑ 1ο
1. Έκφραση γνώμης για τη μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου << Λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση Καμίνια της Κ. Πηγαδουλίων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας>>.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

ΘΕΜΑ2ο
2. Έκφραση γνώμης για τη μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου<< Λειτουργία του υφισταμένου λιμένα Σαγιάδας, στη Δ.Ε. Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, ΠΈ. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

(Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης)


Συνέχεια...

Τιμητική βράβευση του Ηγουμενιτσιώτη ιατρού Αναστάσιου Βασιάδη από την Ευρωπαϊκή Ιατρική Κοινότητα

Απριλίου 23, 2021 0
Τιμητική βράβευση του Ηγουμενιτσιώτη ιατρού Αναστάσιου Βασιάδη από την Ευρωπαϊκή Ιατρική Κοινότητα

Με ειδική τιμητική διάκριση για το σύνολο της προσφοράς του στην Ευρωπαϊκή Ιατρική Κοινότητα, βραβεύτηκε ο ιατρός ορθοπαιδικός κ. Αναστάσιος Βασιάδης με αφορμή τη συνταξιοδότηση του, από τη Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών (CPME), που είναι το Ανώτατο Όργανο Εκπροσώπησης των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.
Ο Πρόεδρος της CPME καθηγητής Dr Frank Ulrich Montgomery απονέμοντας την τιμητική διάκριση, προσφώνησε τον κ. Α.ΒΑΣΙΑΔΗ ως εξής:

Αγαπητέ Συνάδελφε Dr Vasiadis
Αγαπητέ Αναστάσιε,
Εκ μέρους ολόκληρης συνολικά της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη όλων, για τη μακρά συνεργασία μας, τη συνολική προσφορά σου και την ανεκτίμητη εμπειρία σου, που διέθεσες στην CPME όλα αυτά τα χρόνια.
Μαζί με τις ευχές μας για καλή τύχη και επιτυχία στις περαιτέρω δραστηριότητές σου, εκφράζουμε τη λύπη μας που στερούμαστε την ισχυρή, παραγωγική και ανεκτίμητη συνεργασία σου.

Η Ευρωπαϊκή Ιατρική μας Οργάνωση, δεν θα ήταν σήμερα η ίδια, χωρίς εσένα.
Σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές σου προσπάθειες, για την προσωπική σου ζωή και την οικογένειά σου.
Η CPME παραμένει το σπίτι σου στην Ευρώπη και σε καλεί να μείνεις σε επαφή με τους φίλους που δημιούργησες και διατηρούν τα καλύτερα αισθήματα για σένα.
Το δίπλωμα της βράβευσης που σου απονέμεται από την CPME, αντιπροσωπεύει την εκτίμηση και την φιλία όλων των συναδέλφων και συνεργατών προς το πρόσωπο σου.

Με τις καλύτερες ευχές
Professor Dr Frank Ulrich Montgomery
CPME President

Ο Αναστάσιος Βασιάδης στην αντιφώνηση του ανέφερε τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε της CPME
Αγαπητέ Prof. Dr Montgomery
Αγαπητέ φίλε Frank

Σε ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή που μου έγινε από την CPME. Η συνεργασία μου με όλους τους συναδέλφους της CPME, όλα αυτά τα χρόνια απετέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία και ήταν μια πραγματική ευτυχία για μένα.
Πιστεύω ότι το έργο που επιτελέσαμε μαζί παραμένει ως κληρονομιά, για τους συναδέλφους που συνεχίζουν να συμμετέχουν και για εκείνους που αντικαθιστούν εκείνους που αποχωρούν.

Η συνεχής υποστήριξη που παρείχες εσύ προσωπικά, με όλους τους συναδέλφους στο έργο που από κοινού πραγματοποιήσαμε όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Η υποστήριξη όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούσαν την Υγεία και το Ιατρικό Επάγγελμα σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μου, την Ελλάδα, υπήρξε συγκινητική, όπως και η σύμπλευση σε ευαίσθητα εθνικά θέματα που κατά καιρούς ανέκυπταν για την πατρίδα μου.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες της CPME για όλα και εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και δυνατοί στις δύσκολες επιδημικές συνθήκες που βιώνουμε.
Ελπίζω και εύχομαι όταν αποκατασταθεί η κανονικότητα να ξανασυναντηθούμε.
Μέχρι τότε το δίπλωμα της τιμητικής βράβευσης που μου απένειμε η CPME, θα αποτελεί την καλύτερη συντροφιά και ανάμνηση της κοινής μακράς διαδρομής μας, στην Υπηρεσία της Υγείας, του Ιατρικού Επαγγέλματος και των κοινωνικών ζητημάτων.
Με τους θερμότερους χαιρετισμούς .
Dr Anastasios Vasiadis

Ο Ιατρός Ορθοπαιδικός Αναστάσιος Βασιάδης αντιπροσώπευσε επί 25 έτη τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις CPME, CEOM, ZIPEF, AEMH, FEMS και UEMS, καθώς και σε ειδικές συνεργασίες με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο, μετέχοντας αρχικά πλησίον διαπρεπών συναδέλφων του και στην συνέχεια ως Επικεφαλής των Ελληνικών Αντιπροσωπειών.

Ο Α. Βασιάδης υπήρξε ειδικός εισηγητής σε πλειάδα θεμάτων σχετικών με την Υγεία των πολιτών, το Ιατρικό Επάγγελμα και τα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, με τεκμηριωμένες εισηγήσεις που εγκρίνονταν από τις Συνόδους των Οργανώσεων και υποβάλλονταν με επιτυχία στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επί μέρους κυβερνήσεις των κρατών μελών.
Ειδική δραστηριότητα ο Α. Βασιάδης ανέπτυξε στο πλαίσιο λειτουργίας της αντιπροσωπευτικότερης Οργάνωσης CPME, μετέχοντας με ειδικές αναθέσεις στις Ομάδες Εργασίας, στις Στρογγύλες Τράπεζες, στις Συνόδους των Προέδρων, στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και στις Γενικές Συνελεύσεις.

Το διάστημα αυτό συνεργάστηκε με διακεκριμένους Ευρωπαίους συναδέλφους και με τους Επιτρόπους Υγείας, διαμορφώνοντας εξαιρετικές φιλικές σχέσεις, οι οποίες ανέβασαν σημαντικά το κύρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, μεταξύ όλων των Εθνικών Ιατρικών Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ευρωπαϊκή δραστηριότητα του Α. Βασιάδη επιβραβεύτηκε με την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της CPME, με την οποία προστέθηκε η ελληνική σημαία στα έδρανα του Προεδρείου.

Από τη θέση του Αντιπροέδρου προώθησε συστηματικότερα τα επίκαιρα υγειονομικά, ιατρικά και κοινωνικά ζητήματα, που απασχολούν την Ελληνική Ιατρική Κοινότητα και γενικότερα την Ελληνική Κοινωνία ως τμήμα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Με τη συνταξιοδότηση του, ο Α.Βασιάδης αποχώρησε από τις θεσμοθετημένες θέσεις του Αντιπροσώπου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, του μέλους Δ.Σ. του ΠΙΣ και του Αντιπροσώπου στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις.
Συνέχεια...

Τα όνειρα δεν πεθαίνουν!!! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Απριλίου 23, 2021 0
Τα όνειρα δεν πεθαίνουν!!! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Ήμουν παιδί και ονειρεύτηκα!
Ω! πόσα όνειρα δεν έκανα από τότε!
Πότε μικρά, πότε μεγάλα κι' αφανέρωτα,
πάντα περίμενα να βγουν, μα πότε;

Πίκρες, χαρές, όλα μαζί ανάκατα,
μα πάντα με χαμόγελο γλυκό,
διώχνεις σκιές γκρίζες και φαντάσματα,
κερδίζεις έτσι το δεκάρι το καλό.

Είν' η ζωή δύσκολος γρίφος και σκληρός
και μη λυγίσεις με την πρώτη δυσκολία,
είναι αλήθεια πως βαρύς είν' ο σταυρός,
μα μην αφήσεις χώρο για μελαγχολία.

Με το χαμόγελο και με σκληρή δουλειά,
κερδίζεις πόντους και τα όνειρα πληθαίνουν,
βγαίνουν ...να ξέρεις τα πιο πολλά απ' αυτά,
γιατί, είναι αλήθεια, τα όνειρά μας δεν πεθαίνουν!!!

29 -1 -2021
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι"

Απριλίου 23, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι"

Έχοντας στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., πραγματοποίησε τη Δευτέρα 19 Απριλίου τη δεύτερη δόση εμβολιασμού στους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ-μεΑ "ΤΟ Εργαστήρι".

Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους τον υπεύθυνο ιατρό του ΕΟΔΥ, καθώς και τον συντονιστή του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνο Θωμαδάκη για τη διάθεση του ιατρού κ. Κωνσταντίνου Κοτζαπαναγιώτου, ο οποίος συνέβαλε στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Νοιαζόμαστε!
Προστατευόμαστε!
Εμβολιαζόμαστε!

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Βασιλική Τσώτου
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο για το ΣΒΑΚ και την απόφαση να γίνει πάρκινγκ η παιδική χαρά...

Απριλίου 23, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο για το ΣΒΑΚ και την απόφαση να γίνει πάρκινγκ η παιδική χαρά...

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 26 Απριλίου 2021 ημέρα Μ.Δευτέρα και ώρα 14:00’ με το παρακάτω θέμα:

ΘΕΜΑ
Επί αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων για επανεξέταση σχετικά με την υλοποίηση του έργου: «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας».

-Εισηγητές: α) Γόγολος Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

β) Δημητρίου Θωμάς – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Φέτος θυμήθηκε τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου ο ΟΛΗΓ...

Απριλίου 23, 2021 0
Φέτος θυμήθηκε τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου ο ΟΛΗΓ... 

Τη διενέργεια διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου θυμήθηκε ξαφνικά φέτος ο ΟΛΗΓ...
Σε δελτίο Τύπου με ημερομηνία 22/4/2021, ο ΟΛΗΓ ενημερώνει ότι:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών Δρεπάνου, Μακρυγιαλιού και Πλαταριάς.
Το κόστος της υπηρεσίας προϋπολογίστηκε στο ποσό των 95.000,00€ πλέον ΦΠA .
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας και αντιμετώπιση του ζητήματος των απορριμμάτων".

Προφανώς, η ενέργεια αυτή του ΟΛΗΓ να διενεργήσει διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, δεν έχει ως στόχο την τοποθέτηση ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουομένων, αλλά έμμεσα επιχειρούν να ...καβαντζώσουν την παραλία του Δρεπάνου από τη δικαιοδοσία του Δήμου, ο οποίος μόλις προχθες διενήργησε διαγωνισμό για την εκμίσθωση δύο καταστημάτων στο Δρέπανο, με όρο μάλιστα προς τους αναδόχους, την τοποθέτηση ναυαγοσωστών...

Το ακόμη καλύτερο βέβαια, είναι, ότι πέρυσι, η ναυαγοσωστική κάλυψη έγινε από το Δήμο Ηγουμενίτσας με μεγάλη καθυστέρηση μάλιστα (ανέλαβαν 12 Ιουλίου) εξαιτίας ακριβώς αυτής της διένεξης με τον ΟΛΗΓ. Δηλαδή, σε ποιον ανήκει το Δρέπανο και ποιος ασκεί διαχείριση.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο συνήψαν οι δύο πλευρές πέρυσι (σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση), ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναλάμβανε την υποχρέωση της ναυαγοσωστικής κάλυψης...

Φέτος δηλαδή τι άλλαξε;;
Το να ένιωσαν κάποια ευαισθησία οι ΟΛΗΓαρχες, αδύνατο...
Μήπως έληξε η ισχύς του μνημονίου Συνεργασίας ή μήπως αυτό ουδέποτε υπεγράφη επίσημα;;;

Ή μήπως απλώς βρήκαν έναν ακόμη τρόπο να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο Δρέπανο;;;

Κι εδώ υπάρχει το εξής οξύμωρο. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μετά τη δημοπρασία των δύο καταστημάτων (που έγινε προχθες) ήταν έτοιμος να διενεργήσει διαγωνισμό κι αυτός με τη σειρά του για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δρεπάνου, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Με λίγα λόγια, πέρυσι έμεινε η πιο πολυσύχναστη παραλία της Θεσπρωτίας, χωρίς ναυαγοσώστες μέχρι τα μέσα Ιουλίου επειδή οι Νεοδημοκράτες που κάνουν κουμάντο στην Ηγουμενίτσα, τσακώνονταν ποιος θα φορτωθεί τα έξοδα του Δρεπάνου και φέτος ενδέχεται να γίνουν δύο διαγωνισμοί και από τους δύο φορείς, οπότε μπορεί να βρεθούμε με τους διπλάσιους ναυαγοσώστες, επειδή πάλι οι Νεοδημοκράτες δε μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους...

Και δεν υπάρχει δικαιολογία για καμία πλευρά, δεδομένου ότι και οι δυο, ανήκουν στην ίδια πλευρά...

Αντιλαμβάνονται ορισμένοι ότι εκτός του ότι έχουν εξοργίσει ΟΛΗ την τοπική κοινωνία, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος αν όχι κάτι πιο σοβαρό;;;

Υ.Γ. Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ δύο περσινά ρεπορτάζ μας σχετικά με το θέμα, όπου θα βρείτε και τις σχετικές αποφάσεις... 
Συνέχεια...

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην κοινότητα Γραικοχωρίου

Απριλίου 23, 2021 0
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην κοινότητα Γραικοχωρίου

Για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων στο Γραικοχώρι που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων και Χώρων Πρασίνου στον οικισμό Γραικοχωρίου” και για την εύρυθμη και ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων, από την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

- μονοδρόμηση της οδού 4ης Φεβρουαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου (στο ύψος της Ρ.Γ. του Ο.Τ.21), ως το ύψος της οδού Οδυσσέα Ελύτη (άνοδος)

- μονοδρόμηση της οδού Γεωργίου Δήμου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου (στο ύψος της Ρ.Γ. του Ο.Τ.11), ως το ύψος της οδού Γεωργίου Σεφέρη (κάθοδος)

- πεζοδρόμηση της οδού Δημοκρατίας μεταξύ των οδών Γεωργίου Δήμου και 4ης Φεβρουαρίου (μεταξύ των Ο.Τ. 13 & 14).
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Δεν είναι απόνερα... Δεν είναι σταγονίδια...!!! - Του Άλκη Φάτσιου

Απριλίου 23, 2021 0
Δεν είναι απόνερα... Δεν είναι σταγονίδια...!!! - Του Άλκη Φάτσιου

Είχα την ευκαιρία και παλαιότερα να παραθέσω τις απόψεις μου, αλλά η μαύρη επέτειος το καλεί και πάλι...21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967, και στη χώρα μας, επιβάλλεται στρατιωτική Δικτατορία, με εμπνευστές το ΝΑΤΟ και φυσικά τους Αμερικανούς, μόνιμα αφεντικά, και με πρόθυμους συνεργάτες, και φυσικά επίορκους για μια ακόμη φορά, τους Αξιωματικούς του Στρατού, και τα Σώματα Ασφαλείας (με ελάχιστες εξαιρέσεις). 

Τα αποτελέσματα γνωστά: Κατάργηση όλων των ελευθεριών, όλων των δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών, φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξορίες, εκτοπίσεις και φυσικά εκτελέσεις, πάντα δημοκρατικών πολιτών. Φυσικά παράλληλα γεννήθηκε και ένα ρωμαλέο κίνημα Αντίστασης. Δυστυχώς (όπως πάντοτε συμβαίνει...) υπήρχε και η συνεργασία ή έστω και η σιωπηρά αποδοχή, μίας ισχυρής, ποσοτικά, μερίδας πολιτών (μάλλον υπηκόων...) σε όλη την επικράτεια!!!

Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ότι η δικτατορία εκείνη, δεν ήταν μόνο η χαρά του χουντικού φασίστα, αλλά ήταν και η χαρά τού ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ, του ΧΑΦΙΕ (επίσημου και ανεπισημο), ένα είδος ΣΙΧΑΜΕΡΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ που διαβιοι πάντα καί παντού (και φυσικά και στην πόλη μας), γλύφοντας ξεδιάντροπα, κάθε μορφή εξουσίας, οιουδήποτε χρώματος, προκειμένου το άθλιο σαρκίο τους, να ωφελείται με οποιοδήποτε κέρδος, αξιώματα κ. λ. π. χωρίς ίχνος ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ χωρίς ίχνος τσίπας....

Παράλληλα, το σιχαμερό αυτό είδος, επεδείκνυε ανέκαθεν, μία επιλεκτική μορφή ζωοφιλίας, δηλαδή "αγάπη" και "ενδιαφέρον" για ένα μόνο ζώο, τον ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ......Η μαύρη και μακριά νύχτα της Δικτατορίας, κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια. 

Και ερχόμαστε στο ΣΗΜΕΡΑ. Σήμερα λοιπόν, η χώρα διαθέτει μια Κυβέρνηση (πέρα από τα άλλα τραγικά για την κοινωνία πολιτικά χαρακτηριστικά της) η οποία χρησιμοποιεί, πρακτικές και πολιτικές, (κυρίως πολιτικές) όμοιες με αυτές του Απριλιανού και Φασιστικού καθεστώτος, με το ΜΑΝΔΎΑ φυσικά του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ...
Σε αυτή την κυβέρνηση, σε αυτή την παράταξη, σε επίπεδο στελεχών, η πλειοψηφία τους είναι σαφώς ΑΚΡΟΔΕΞΙΆΣ (δηλ. ΦΑΣΙΣΤΙΚΉΣ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, και τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, είναι βέβαιο ότι δεν μιλάμε για ΑΠΌΝΕΡΑ ή ΣΤΑΓΟΝΊΔΙΑ, αλλά μιλάμε για την ΟΥΣΊΑ, για το ΚΎΤΤΑΡΟ αυτής της κυβέρνησης, αυτής της παράταξης... Το λαό μας, την κοινωνία γενικότερα περιμένουν πολλά δεινά, αν τους αφήσουμε, αν τους ανεχθούμε, για πολύ χρόνο ακόμα... Πρέπει ν' αντιδράσουμε με όλους τους τρόπους πριν είναι ΑΡΓΆ, αργά για όλους μας ...

Με την ευκαιρία της "ΕΠΕΤΕΊΟΥ " εύχομαι
"ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ" στον κ. ΒΟΡΊΔΗ, στον κ. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗ, στην κα ΜΙΧΑΗΛΊΔΟΥ, στον κ. ΠΛΕΎΡΗ, στον κ. ΜΠΟΓΔΆΝΟ, στον κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗ και τόσους - τόσους άλλους και βέβαια "ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ" στον κ. ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ, που με τόση αγάπη και με τόση καλοσύνη, τιμάει με τόσα αξιώματα τους παραπάνω και αποδεικνύει περίτρανα, την αλήθεια, τόσον της αρχαίας ρήσης <<Όμοιος ομοιω αεί πελαζει>>, όσον και αυτής της νεότερης <<δείξε μου τους φίλους σου και τους συνεργάτες σου, για να σου πω ποιός είσαι> ....

ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
δικηγόρος
ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ 21/4/21
Συνέχεια...