04/12/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Συστηματικοί έλεγχοι και για μετακινήσεις εκτός Νομού

Απριλίου 12, 2020 0
Συστηματικοί έλεγχοι και για μετακινήσεις εκτός Νομού 

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις 

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια: 

(38) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως: 

(15) στην Αττική, 

(8) στην Κεντρική Μακεδονία, 

(7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 

(3) στο Νότιο Αιγαίο, 

(2) στη Θεσσαλονίκη, 

(2) στην Ήπειρο και 

(1) στη Θεσσαλία. 

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (28) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (112) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (82) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 


(629) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως: 

(202) στην Αττική, 

(84) στη Θεσσαλονίκη, 

(49) στην Κρήτη, 

(47) στην Πελοπόννησο, 

(42) στην Κεντρική Μακεδονία, 

(38) στη Δυτική Ελλάδα, 

(38) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 

(32) στη Στερεά Ελλάδα, 

(28) στα Ιόνια Νησιά, 

(23) στην Ήπειρο, 

(22) στη Θεσσαλία, 

(19) στο Νότιο Αιγαίο, 

(3) στη Δυτική Μακεδονία και 

(2) στο Βόρειο Αιγαίο. 

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (34.543) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας αφιέρωσε τη θ. λειτουργία των Βαΐων σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού…

Απριλίου 12, 2020 0
Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας αφιέρωσε τη θ. λειτουργία των Βαΐων σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού…

Τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς, η ενορία Κεστρίνης την αφιέρωσε προσευχητικά, ως ένα μικρό ευχαριστώ, και σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το δυναμικό του ΕΚΑΒ, που είναι οι κατ’ εξοχήν μάχιμοι σε αυτόν τον «πόλεμο», το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, οι αστυνομικοί, οι δημοσιογράφοι, άλλοι και όλοι όσοι εργάζονται σε διάφορους τομείς της κοινωνίας αυτές τις ημέρες, αξίζουν τη θύμηση και το μπράβο μας.

Αυτά τα πρόσωπα, ειδικά την κρίσιμη περίοδο, που περνάμε όλοι μας, έχουν ανάγκη από πνευματική ενίσχυση και θωράκιση. Και δεν υπάρχει καλύτερη από την επίκληση της ευεργετικής δύναμης του Θεού.
Και με τη δέηση υπέρ αυτών η Εκκλησία τους διαμηνύει ότι και τους σκέπτεται και τους ευλογεί και προσεύχεται για το καλό τους και αναγνωρίζει την προσφορά τους.

Το μεγάλο έργο της αποστολής τους, σε στιγμές, που έχει ανατραπεί η ισορροπία της κοινωνίας, χρειάζεται το Πνεύμα του Θεού, το Πνεύμα, που ανακαινίζει και ζωοποιεί τον κόσμο.
Και το νιώθουν μέσα τους, γι’ αυτό και στρέφουν τη ματιά τους στο Χριστό. Τι βάλσαμο είναι αυτό, τι ανθοφορία, μέσα στην απειλή…
Ειδικά οι ιατροί και οι νοσηλευτές σηκώνουν στις περιστάσεις τούτες το σταυρό τους. Δοκιμάζουν το βάρος του. Καλούνται να αντιπαλέψουν την οδυνηρή ασθένεια και τη θλίψη και το θάνατο των συνανθρώπων τους. Χωρίς δάκρυα… Ξεπερνώντας τις σωματικές τους αντοχές και επιστρατεύοντας τα ψυχικά τους αποθέματα.

Ας το κάνουν με τη βεβαιότητα, ότι ο Θεός είναι, στο πλευρό τους. Δεν σωπαίνει, δεν αδιαφορεί, δεν ησυχάζει…
Όσο η κούρασή τους μεγαλώνει, όσο η αγωνία τους αυξάνει, όσο πλανιόνται στους δαιδάλους της καταπολέμησης του ιού, όσο το βλέμμα αβεβαιότητας και φόβου των ασθενών τους σχίζει την καρδιά, ας αφεθούν στα τρυφερά και εύσπλαχνα χέρια του Θεού.

Τότε δεν κινδυνεύουν να καταρρεύσουν…
Συνέχεια...

Αρνητικά και τα 33 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Κυριακή 12 Απριλίου)

Απριλίου 12, 2020 0
Αρνητικά και τα 33 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Κυριακή 12 Απριλίου) 

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Κυριακή 12 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. 
· Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση. 

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι σταθερά βελτιωμένος. 
· Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή. 
· Το τρίτο περιστατικό εισήχθη χθες το απόγευμα. Πρόκειται για νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, το οποίο παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η εισαγωγή του έγινε αφού το δείγμα που ελήφθη και εξετάσθηκε ήταν θετικό. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι πολύ καλή. 

4. Σήμερα έλαβε εξιτήριο από τη Μονάδα Λοιμωδών ασθενής από την Π.Ε. Πρέβεζας, αφού η υγεία του είναι σε πολύ καλή κατάσταση. 

5. Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου θετικού περιστατικού, που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας. 

6. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα νέα δείγματα. Τα τέσσερα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα είκοσι έξι τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Τα είκοσι πέντε ήταν αρνητικά και το ένα διαπιστώθηκε θετικό (αφορά το νέο ασθενή που εισήχθη στη Μονάδα Λοιμωδών). 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση είναι αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των εκατόν τριάντα (130) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα , το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για το ένα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα δέκα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά. 

· Σήμερα ελήφθησαν τρία νέα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα. 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια εξήντα έξι (366) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση τέσσερα πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες και σήμερα. 

· Πέραν των ανωτέρω σήμερα διαβιβάστηκαν ως αρνητικά για SARS-COV-2, δύο δείγματα που είχαν αποσταλεί από την Παρασκευή 

· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά (ασθενείς) που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο σήμερα. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τρία (33) δείγματα και ήταν όλα αρνητικά. 

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται σαράντα ένα (41) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι για τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την προώθησή τους στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.
Συνέχεια...