12/15/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Δεκεμβρίου 15, 2021 0
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά 

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 26
ΠΕ Θεσπρωτίας 13
ΠΕ Ιωαννίνων 89
ΠΕ Πρέβεζας 30

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.801, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.017.445 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 137 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.553 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 553 (80.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 130 (19.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.632 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 353 (ημερήσια μεταβολή +8.62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 368 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από τον ΟΛΗΓ

Δεκεμβρίου 15, 2021 0
Ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από τον ΟΛΗΓ

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δηλώνει έμπρακτα την ευαισθησία του με τη συνεχή υποστήριξη δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας και συμβάλει στην ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσφέροντας την δυνατότητα εμβολιασμού 4.600 παιδιά κατά σοβαρών επιδημιών.

Η Διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στέκεται αρωγός στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι πενήντα χρόνια τώρα βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες.
Συνέχεια...

Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 7.930.044,06€

Δεκεμβρίου 15, 2021 0
Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 7.930.044,06€

Εντάχθηκε το έργο «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων - Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 7.930.044,06€ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» .

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη της Ηγουμενίτσας με παρεμβάσεις που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή κεντρικού κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση του Δρεπάνου, την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, χώρων στάθμευσης οχημάτων, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων καθώς και χώρων αναψυχής.

Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού χώρου για όλους τους χρήστες καθώς και η ορθολογική διαχείριση του ελεύθερου δημοσίου χώρου. Ενδεικτικά, λαμβάνει χώρα παρέμβαση σε τμήματα των οδών 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης & Φιλίας, Εθνικής Αντιστάσεως και Δαγκλή καθώς και σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους όπως η Πλατεία Δημαρχείου και ο χώρος στη συμβολή των οδών Κύπρου και Δαγκλή. Αναβαθμίζονται επίσης οι χώροι έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και η οδός Σελλών, όπου βρίσκεται σήμερα η Δημοτική Αγορά.

Στα παραδοτέα της πράξης βρίσκονται η αστική ανάπτυξη και βιώσιμη αστική κινητικότητα με τη δημιουργία /ανάπλαση υπαίθριων χώρων σε αστικές περιοχές συνολικής επιφάνειας 63.870 μ2 περίπου, ενώ το συνολικό μήκος των κεντρικών οδών που ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης ανέρχεται στα 3,4 χιλιόμετρα περίπου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Σε άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, σχεδιάζουμε και μελετούμε έργα που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων όσοι διαμένουν και κινούνται στην πόλη μας. Η ένταξη του εν λόγω έργου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνάρτηση με το υπό δημοπράτηση έργο των παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης θα αναβαθμίσουν αισθητικά αλλά και λειτουργικά τον αστικό μας ιστό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναγέννηση της πόλης μας. Μέσω των παρεμβάσεων που ξεπερνούν σε επιφάνειες τα 63.000 τετραγωνικά μέτρα, γυρνάμε σελίδα, καθιστώντας την Ηγουμενίτσα πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου όλοι θα μπορούν να κινούνται εύκολα, φιλικά προς το περιβάλλον και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς.»
Συνέχεια...

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων και άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας"

Δεκεμβρίου 15, 2021 0
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: "Πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων και άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας"

Η υπερχείλιση των ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Στη Γλυκή πλημμύρισαν επιχειρήσεις, βυθίστηκαν στο νερό ελαιώνες και καλλιέργειες. Στο κάμπο του Ράγιου οι παραγωγοί είδαν τη στιγμή της συγκομιδής μανταρινιών τις καλλιέργειες να πνίγονται. Οι εργάτες γης ψάχνουν για καταφύγια.

Άλλη μια φορά ( δεύτερη φορά φέτος) η υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά στις περιοχές Παραποτάμου, Κορύτιανης και Γεροπλατάνου του Δήμου Ηγουμενίτσας και Βρυσέλλας του Δήμου Φιλιατών, καταστρέφει εκτάσεις με ετήσιες και πολυετείς καλλιέργειες (μηδική, Εσπεριδοειδή, ακτινίδια και Ελιές).

Επίσης ζημιές έπαθαν σταυλικές εγκαταστάσεις και οι κτηνοτρόφοι πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις να βγάλουν ζώα, αγροτικά μηχανήματα, λιπάσματα και ζωοτροφές από αυτές. Ζημιές έπαθαν και άλλες υποδομές. Υπήρξαν και διακοπές κυκλοφορίας.

Στα πλημμυρικά φαινόμενα συμβολή έχει και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που βρίσκεται στο φράγμα του Καλαμά.

Για μια ακόμη φορά ο λαός βρέθηκε απροστάτευτος απέναντι σε φυσικά φαινόμενα που δεν είναι μοιραία ούτε απρόσμενα. Σήμερα στο 21 αιώνα μπορούμε να προβλέψουμε και να σχεδιάσουμε την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων γιατί υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογία, η γνώση, το ανθρώπινο δυναμικό, οι επιστήμονες.

Για μια ακόμη φορά ήρθαν στην επιφάνεια η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομών αλλά και η ανυπαρξία ενός συνολικού πλαισίου προστασίας και εξασφάλισης των υποδομών που είναι αναγκαίες.

Για μια ακόμη φορά ήρθαν στην επιφάνεια οι τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που διαχρονικά μείωσαν τις δαπάνες για αντιπλημμυρικά έργα, γιατί δεν θεωρούνται επιλέξιμες σε σχέση με τις επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο. Σοβαρές είναι και οι διαχρονικές ευθύνες της Περιφέρειας και των δήμων που στηρίζουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό καλούμε τους πληγέντες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μαζί με το ΚΚΕ να οργανώσουν τον αγώνα και να απαιτήσουν:

- Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών

- Να αποζημιωθούν στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι πληγέντες

- Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και η κατασκευή των αναγκαίων και κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής.

13/12/2021
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας για τον Προϋπολογισμό του 2022: "Η οικονομία μας ξεπερνά τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων δύο χρόνων" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 15, 2021 0
Β. Γιόγιακας για τον Προϋπολογισμό του 2022: "Η οικονομία μας ξεπερνά τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων δύο χρόνων" (+ΒΙΝΤΕΟ)

«Το 2022 είναι η χρονιά στην οποία η οικονομία μας ξεπερνά οριστικά τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων δύο χρόνων» τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του 2021 ήταν αποτέλεσμα της «αναθέρμανσης» της οικονομικής δραστηριότητας, μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά κυρίως των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που το 2021 έφτασαν περίπου τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ και συνολικά τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ τη διετία 2020-2021. Αναφέρθηκε επίσης σε μέτρα που συνεχιστούν το 2022 όπως το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, η μείωση του ποσού που επιστρέφεται σε όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι μειωμένες συντελεστές ΦΠΑ το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η προσθήκη 50.000 νέων θέσεων στο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα για την στήριξη λόγω των ανατιμήσεων σε ρεύμα και ενέργεια όπως η επιδότηση όλων των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή τάση για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, η αύξηση των ποσών και των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και η αναστολή χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας στα αγροτικά και βιομηχανικά τιμολόγια για πέντε μήνες. Στάθηκε εξάλλου στις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις προς τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλό εισόδημα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα άτομα με αναπηρία ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά στον Προϋπολογισμό προβλέπεται ένα αξιοπρεπές, ελάχιστο επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων για τους ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο. «Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, μάς δίνουν ωστόσο πολλούς λόγους να ευελπιστούμε ότι τα δύσκολα είναι πια πίσω μας!» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Βασίλης Γιόγιακας, της οποίας το πλήρες κείμενο ακολουθεί:

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2022 «πατάει» στα κεκτημένα της οικονομικής πολιτικής της φετινής χρονιάς.

Έχει επομένως σημασία να δούμε, τι έγινε το 2021, και για ποιους λόγους μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία τη χρονιά που έρχεται.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια πολύ καλή είδηση:

Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2021 έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου κατά 13,4% ετησίως, ελληνικές τράπεζες και διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οίκοι προβλέπουν για το 2021 ρυθμό ανάπτυξης από 7,9 έως και 8,9%, έναντι της, συντηρητικής πλέον, πρόβλεψης του 6,9% στον Προϋπολογισμό.

Αυτή η πέραν των αρχικών προσδοκιών οικονομική μεγέθυνση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήρθε ως αποτέλεσμα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, που με τη σειρά της έφερε την «αναθέρμανση» της οικονομικής δραστηριότητας:

ο τουρισμός ανέκαμψε σημαντικά, το ίδιο και η ιδιωτική κατανάλωση λόγω των αυξημένων αποταμιεύσεων και της βελτίωσης της απασχόλησης, οι επενδύσεις κινήθηκαν επίσης ανοδικά.

Κοντά σε αυτά, έρχεται ως καλή είδηση και η μείωση της ανεργίας, από 16,5% τον Σεπτέμβριο του 2020, σε 13% τον Σεπτέμβριο του 2021.

Χωρίς να πανηγυρίζουμε, αξίζει να πούμε ότι ο αριθμός των ανέργων είναι ο χαμηλότερος από τον Απρίλιο του 2010 ενώ αυτός των απασχολούμενων ο υψηλότερος από τον Ιούνιο του 2011.

Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτές οι επιδόσεις έγιναν εφικτές κυρίως χάρη σε ένα πρωτοφανές πλέγμα μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Μέτρα που το 2021 έφτασαν περίπου τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ και συνολικά τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ τη διετία 2020-2021.

70 κατηγορίες μέτρων, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι!

70 κατηγορίες μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματος, της απασχόλησης, της ρευστότητας, με άμεσες κα έμμεσες οικονομικές ενισχύσεις, αναστολές υποχρεώσεων πληρωμών και δανειοδοτήσεις.

Αυτά ήταν, και είναι, η βάση για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Και λέω είναι, γιατί ορισμένα από αυτά θα συνεχιστούν και το 2022.

Η επέκταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ για την επιδότηση δόσεων δανείων νοικοκυριών, η μείωση του ποσού που επιστρέφεται σε όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, η επέκταση της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η επέκταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε μια σειρά υπηρεσίες και προϊόντα, η επέκταση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την κάλυψη μισθών και εισφορών καθώς και η προσθήκη 50.000 νέων θέσεων στο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Αλλά δεν είναι μόνο η πανδημία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Είναι επίσης η, εισαγόμενη, ενεργειακή κρίση.

Θέλουμε να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα, το οποίο δοκιμάζεται από τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Με επιδότηση όλων των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή τάση για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.

Με το «άνοιγμα» των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης ώστε να καλύπτει πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, και με αυξημένα ποσά, από 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδί μέχρι και 68% για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Με αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, και αναστολή χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας στα αγροτικά και βιομηχανικά τιμολόγια για πέντε μήνες.

Την ίδια στιγμή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φροντίζουμε με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο, τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλό εισόδημα, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία.

Και αποκαθιστούμε αδικίες χρόνων, προβλέποντας για πρώτη φορά στον Προϋπολογισμό ένα αξιοπρεπές, ελάχιστο επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων για τους ομογενείς μας από τη Βόρεια Ήπειρο, που λόγω αντικειμενικών περιορισμών στερούνταν μέχρι σήμερα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα, επιτρέψτε μου να πω, μέτρα «πυροσβεστικού» και ανακουφιστικού χαρακτήρα.

Είναι και διάφορες παρεμβάσεις, με τις οποίες δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για τη νέα γενιά.

Κίνητρα στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές και πιο ανταγωνιστικές, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν περισσότερες δουλειές.

Για να προστατευθεί το εισόδημα νοικοκυριών και αγροτών.

Είναι το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων μέχρι 29 ετών.

Είναι η κατάργηση του φόρου για γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ για συγγενείς πρώτου βαθμού.

Είναι η έκπτωση, από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων, του 30% των δαπανών που γίνονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, για ποσά μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο.

Ακόμα, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης σε νέους αγρότες και αγρότες – μέλη συνεταιρισμών.

Αλλά και η μείωση του ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, στις ζωοτροφές για ζωική παραγωγή.

Συνεχίζεται η μείωση της φορολογίας και στα νομικά πρόσωπα ενώ δίνονται κίνητρα για τη συνένωση μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που είναι απαραίτητη για να αδράξουν τις ευκαιρίες της επόμενης μέρας.

Οι παρεμβάσεις αυτές προσθέτουν το δικό τους μερίδιο στην ανοδική πορεία της οικονομίας μας και το 2022.

Σε αυτό θα συμβάλουν αποφασιστικά η υλοποίηση των δράσεων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που από μόνες τους - χωρίς τη μόχλευση της τραπεζικής χρηματοδότησης - θα ενισχύσουν το ΑΕΠ κατά περίπου 3%.

Θα συμβάλει επίσης η ακόμα πιο δυναμική ανάκαμψη του Τουρισμού και η ομαλότερη λειτουργία της αγοράς.

Με λίγα λόγια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το 2022 είναι η χρονιά στην οποία η οικονομία μας ξεπερνά οριστικά τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων δύο χρόνων.

Αισιοδοξούμε, αλλά δεν θριαμβολογούμε!
Γιατί έχουμε επίγνωση του πώς μπορεί να επηρεάσουν τα πράγματα πιθανές εξελίξεις στα μέτωπα της πανδημίας, των πληθωριστικών πιέσεων, του μεταναστευτικού, της κλιματικής αλλαγής.

Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, μάς δίνουν ωστόσο πολλούς λόγους να ευελπιστούμε ότι τα δύσκολα είναι πια πίσω μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΔΩ
Συνέχεια...