12/16/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Οι γιορτές ως στιγμές φροντίδας, αποδοχής και ενδοσκόπησης

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Οι γιορτές ως στιγμές φροντίδας, αποδοχής και ενδοσκόπησης 

Γράφει η Κωνσταντίνα Ζιάγκου 
Ψυχολόγος 
Επιστημονική Υπεύθυνη Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» 

Οι γιορτές που έρχοναι, ακόμη και στην δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία που βιώνουμε, είναι η περίοδος που κάνουμε ένα δωράκι και στον εαυτό μας ή που σχεδιάζουμε διάφορες αλλαγές στη ζωή μας όπως να κόψουμε το τσιγάρο, να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό ή να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μας. Κάνουμε σχέδια που μέσα από το πρίσμα της γιορτινής αισιοδοξίας φαίνονται προσιτά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι για ορισμένες μεγάλες αλλαγές πρέπει να έχει ωριμάσει η στιγμή και η απόφαση μέσα μας. Οι γιορτές επειδή έχουν έναν χαρακτήρα εσωστρεφή προς την οικογένεια και τις σχέσεις, αποτελούν μια καλή ευκαιρία για ενδοσκόπηση. 

Στη διαδικασία αυτή η φροντίδα των σημαντικότερων για μας σχέσεων που μπορεί να είναι ο σύντροφος, η οικογένεια, οι φίλοι ή οι συγγενείς, είναι ένα σημαντικό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Στις γιορτές μπορούμε να κάνουμε την αρχή να βάλουμε ως προτεραιότητα, πριν από τα ψώνια, τα γεύματα και τις εξόδους, να χορτάσουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους. Ο χρόνος, ακόμη και πολύ φορτωμένος, έχει την ιδιότητα να είναι ταυτόχρονα και ελαστικός και να χωράει πολλά πράγματα, αρκεί εμείς να είμαστε διαθέσιμοι να τους κάνουμε χώρο. 

Η τελετουργικότητα τείνει να εκλείψει από την καθημερινότητά μας. Συνήθως δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τα πιο απλά πράγματα από την αρχή μέχρι το τέλος ή κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να χάνουμε την αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης. Οι γιορτές είναι γεμάτες από μικρές και μεγάλες ιεροτελεστίες και τελετουργικά όπως ιδιαίτερος στολισμός, μυρωδιές, μουσικές που οξύνουν τις αισθήσεις μας για να νιώσουμε πιο έντονα το εορταστικό κλίμα. Αυτό είναι σημαντικά να το μεταφέρουμε και στη ζωή μας: να επιτρέψουμε στις αισθήσεις μας να είναι διαθέσιμες για να δέχονται και να αφομοιώνουν αυτά που μας συμβαίνουν για να μπορούμε στη συνέχεια να φιλτράρουμε ό,τι θέλουμε να κρατήσουμε. 
Οι γιορτές είναι επίσης αφορμή να αναγνωρίσουμε στον εαυτό μας αυτά που κατάφερε, είτε είναι μικρά καθημερινά πράγματα είτε είναι μεγαλύτερα επιτεύγματα. Να αναρωτηθούμε αν όλες οι απαιτήσεις που έχουμε από τον εαυτό μας είναι πράγματι αναγκαίες ή αν μπορούμε να βάλουμε προτεραιότητες και να αναβάλουμε κάποιες για αργότερα. Ενδεχομένως να κάνουμε δυο βήματα πίσω και να κοιτάξουμε με επιείκεια τις αδυναμίες και τις δυσκολίες μας, λέγοντας οι ίδιοι στον εαυτό μας «δεν πειράζει…»,ή το «μπράβο…». 

Τέλος, η έννοια της πολυτέλειας είναι υποκειμενική και σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα, ανάλογα με την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής του. Είναι σημαντικό να διατηρούμε για τον εαυτό μας την «πολυτέλεια της πολυτέλειας», τη δυνατότητα δηλαδή να περιμένουμε τις γιορτές για εμάς τους ίδιους αυτό το κάτι λίγο πιο άχρηστο, λίγο πιο παράτολμο, λίγο πιο τρελό που πάντοτε επιθυμούσαμε. 
Η φροντίδα των αγαπημένων μας προσώπων, ο πολύτιμος χρόνος που θα τους αφιερώσουμε, οι μικρές τελετουργίες που θα χρωματίσουν την καθημερινότητα, η αναγνώριση των προσπαθειών μας και η μικρή πολυτέλεια που θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας είναι σημαντικά δώρα, δώρα με συναισθηματική αξία και διάρκεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. 

Καλές γιορτές λοιπόν με στιγμές χαράς, αγάπης και ευγνωμοσύνης! 

Κωνσταντίνα Ζιάγκου 
Ψυχολόγος (Dipl.Psych., M.Sc.) 
Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ποδοσφαιρικός αγώνας Αστυνομικών vs Λιμενικών για τη στήριξη της "ΦΛΟΓΑΣ"

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Ποδοσφαιρικός αγώνας Αστυνομικών vs Λιμενικών για τη στήριξη της "ΦΛΟΓΑΣ"

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε : Φιλανθρωπικός αγώνας για τη στήριξη του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας διοργανώνουν και σας προσκαλούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 15:00 στον μεταξύ τους φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.
Παρόν στον αγωνά θα δώσουν επίσης οι παλιοί άσσοι του παοδοσφαίρου Χ.ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ και ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ.
Τιμή εισόδου :3 ευρώ
Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο σύλλογο «ΦΛΟΓΑ», έναν σύλλογο για παιδιά με καρκίνο. Είναι μια ελάχιστη προσφορά και βοήθεια των Ενωσεών μας προς αυτά τα παιδάκια που είναι πραγματικοί αγωνιστές της ζωής.
Συνέχεια...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΒΑΣΙΑΔΗΣ 1939-2019

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΒΑΣΙΑΔΗΣ 1939-2019

Του Αναστάσιου Βασιάδη

Η ηγουμενιτσιώτικη κοινωνία αυτές τις ημέρες αποχαιρέτησε εν σώματι τον «Θρύλο» της, το ίνδαλμα των γηπέδων «Τζούνο», τον αξεπέραστο και διαχρονικό «Αρχηγό», τον «Νέστορα» του θεσπρωτικού ποδοσφαίρου, τον ανεκτίμητο Φίλο, τον Δάσκαλο, τον Αγαπημένο σε όλους Νίκο, που υπακούοντας στον αμείλικτο νόμο της φύσης, έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω την ανεξίτηλη μνήμη του, ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη για την οικογένεια του, για τους αναρίθμητους φίλους του, για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το ποδόσφαιρο.
Πέρα απο την φήμη που είχε ως ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο Νίκος υπήρξε αυτοδίδακτος πολυτεχνίτης και γινόταν ανάρπαστος ως ναυπηγός και επισκευαστής βαρκών, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μηχανολόγος, πατωματάς, τεχνίτης τσιμέντου και επίστρωσης πλακών, ξυλουργός, οικοδόμος, κατασκευαστής ειδών άθλησης καί άλλων δραστηριοτήτων, ακόμα και ως λογιστής.
Με όλα αυτά τα φυσικά του προσόντα υπηρέτησε μέχρι και την συνταξιοδότηση του στο Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας που αργότερα μετονομάστηκε ως ΟΛΗΓ, έχοντας την προσωπική επίβλεψη ως εργοδηγός, των έργων κατασκευής του νέου λιμανιού.
Επίσης διετέλεσε και επί μια πενταετία και πλέον γραμματέας στο εθνικό στάδιο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ στο κλειστό γυμναστήριο.
Πέραν όμως όλων αυτών, ο Νίκος παραμένει στην κοινή μνήμη ως ο υποδειγματικός αθλητής, που με το παράδειγμα του ενέπνεε τους νέους.
Παρά το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο τον κέρδισε από πολύ νωρίς, οι παλαιότεροι Ηγουμενιτσιώτες ενθυμούνται τις επιδόσεις του στον στίβο, με κατακτήσεις τίτλων στους δρόμους ταχύτητας, στην άρση βαρών και στις ρίψεις.
Ο «Τζούνος» όπως ήταν το ποδοσφαιρικό του προσωνύμιο, από πολύ νεαράς ηλικίας υπήρξε βασικός ποδοσφαιριστής του «ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ» ενώ περιστασιακά συμμετείχε στην σύνθεση των ομάδων «ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ», «ΑΒΕΡΩΦ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και «ΑΕ ΛΑΡΙΣΗΣ».
Η μεγάλη του αγάπη υπήρξε πάντα και μέχρι τέλους ο «ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ» στην πορεία του οποίου συμμετείχε δυναμικά, ως ποδοσφαιριστής, ως διαχρονικός αρχηγός της ομάδας, ως προπονητής και ως παράγοντας.
(Το στρίψιμο του νομίσματος λίγο πριν την έναρξη του αγώνος ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ-LECCE στην Ηγουμενίτσα το 1964. Ο Νίκος Βασιάδης είναι έτοιμος για το εναρκτήριο λάκτισμα)

Παράλληλα ενθάρυνε και κάθε άλλη ποδοσφαιρική προσπάθεια που αναδείκνυε νέους αθλητές, με χαρακτηριστική περίπτωση την δραστηριότητα του ως τεχνικού της νεοσύστατης ομάδας «ΘΥΑΜΙΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ»
Ο Νίκος Βασιάδης υπήρξε ο μεγαλύτερος γιός του Αλέξανδρου Δ. Βασιάδη γνωστού εμπόρου της Ηγουμενίτσας και της Φωτεινής το γένος Μάλλιου. Είχε αδέλφια την Φρειδερίκη συζ. Σωτηρίου Ευστρατίου, τον Σωτήρη και τον Γιώργο. Με την σύζυγο του Ειρήνη το γένος Καλκάνη απέκτησαν δύο γιούς τον Αλέξη και τον Δημήτρη.
Κατά την εξόδια ακολουθία που τελέστηκε στον Ι.Ναό Ευαγγελίστριας στη Ηγουμενίτσα, ο ιερέας π. Λευτέρης Κωνσταντής εκφώνησε συγκινητικό επικήδειο λόγο, με τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο της προσωπικότητας, της κοινωνικής παρουσίας και της προσφοράς του αποβιώσαντος.
Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε και η κίνηση παλιών συναθλητών του, που αντί στεφάνων κατέθεσαν στην σορό του, τις αθλητικές τους φανέλλες με το σήμα του «ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ».
Συνέχεια...

Α΄ βραβείο Λογοτεχνίας στον π. Ηλία Μάκο για το διήγημα "Ματωμένη Επανάσταση"

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Α΄ βραβείο Λογοτεχνίας στον π. Ηλία Μάκο για το διήγημα "Ματωμένη Επανάσταση"

Το Α΄ βραβείο Διηγήματος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό 2019, απέσπασε ο Θεσπρωτός ιερέας π. Ηλίας Μάκος. 
Το διήγημά του "Ματωμένη Επανάσταση" αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή ως το καλύτερο για τη φετινή χρονιά. 

Ο π. Ηλίας Μάκος, με θεολογικές και νομικές σπουδές, στο διήγημα "Ματωμένη Επανάσταση" χρωματίζει τον αγώνα και την αγωνία του ξεχασμένου Επισκόπου Διονυσίου του Φιλόσοφου για την ελευθερία της Ελλάδας, που επικεφαλής 1.100 σχεδόν άοπλων αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, ξεκίνησε από τη Μονή Διχουνίου προς τα Γιάννινα, με την ελπίδα, το όραμα και το όνειρο να εκδιώξει από την πόλη την Τουρκική τυραννία.
Η κατάληξη γνωστή: Το ξεσήκωμα καταπνίγηκε στο αίμα, αλλά ο μαρτυρικός Διονύσιος άναψε τη δάδα της λευτεριά 210 χρόνια πριν το γλυκοχάραμά της. 
Χαρακτηριστική η περιγραφή στο διήγημα: 
"Γύρω του ανάψαν φωτιές οι οχτροί και καίνε σπίτια. Οι γλώσσες τους ζώνουν τη βουβή και πένθιμη πόλη. Η ελπίδα ξεραίνεται, η γκρίζα στάχτη απλώνεται και όλα γίνονται κουρνιαχτός. Πλησιάζει η θύελλα του θανάτου. 
Μάχεται να κρατηθεί στη φουρτούνα. Είναι μόνος και δεν νιώθει ανάγκη από βοήθεια. Τα σύννεφα πυκνώνουν και χαμηλώνουν πάνω στην Παμβώτιδα. Στις λαμπερές αστραπές βλέπει το μαυρισμένο ουρανό να καθρεφτίζεται στα νερά και τη βαρκούλα της ψυχής του να σέρνεται στα σύννεφα. 
Μετά από τρεις ημέρες, που κρυβόταν σε μια σπηλιά, τον πιάνουν οι Τούρκοι και τον έγδαραν ζωντανό, σέρνοντάς τον στους δρόμους της πόλης. Η ψυχή του, όμως, ολάνθιστη ατένιζε στους όμορφους ορίζοντες της λευτεριάς, που ήρθε 210 χρόνια αργότερα. Καθυστέρησε, αλλά ξεπρόβαλε μέσα από μια οδυνηρή ανάβαση".

Να σημειωθεί ότι ο π. Ηλίας Μάκος κέρδισε και πέρυσι το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία του Χρονικού-Μαρτυρίας, ενώ για το λογοτεχνικό του έργο έχει τιμηθεί άλλες τέσσερις φορές.
Συνέχεια...

Ανακοίνωση του Γ. Γόγολου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Ανακοίνωση του Γ. Γόγολου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2019 κατόπιν σχετικής ερώτησης του επικεφαλής κ. Γιάννη Κ. Γόγολου, ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης απώλειας του υπηρεσιακού φακέλου από το ΚΕΠ του Δήμου, ο οποίος περιείχε έγγραφα σχετιζόμενα με την διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ.
Ανέφερε ότι, «επειδή έχει αρχίσει η διενέργεια της ΕΔΕ, δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει κανένα στοιχείο, ούτε την εντολή κατεύθυνσης την οποία εξετάζει ο ορισθείς υπάλληλος, στο πλαίσιο της ΕΔΕ».
Επίσης, ανέφερε ρητά για το ίδιο θέμα διενεργείται και εξέταση από την Εισαγγελία, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Δήμαρχος έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας (κατά δήλωσή του).
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ως τη μόνη αρμόδια υπηρεσία για να διερευνήσει ουσιαστικά το εν λόγω ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε άλλη παράταξη είχε υποστηρίξει αυτή μας την πρόταση.
Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή που αφορά την γραμματειακή υποστήριξη των Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την παρουσία υπαλλήλων του Δήμου, ως γραμματέων σε συνεδριάσεις. Με τον τρόπο αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο τη λειτουργία των Συμβουλίων και θέτει σε κίνδυνο τη νομιμότητα των συνεδριάσεων και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Για το λόγο αυτό, τον καλούμε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία γραμματέων στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων.
Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του θέματος και θα επανέλθουμε, στην ανάγκη προσφεύγοντας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Νέα σύλληψη μέλους κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Παραμυθιά: Νέα σύλληψη μέλους κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες

Συνελήφθη, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών
Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά 
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται σε (2) περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και του Αγρινίου καθώς και σε τουλάχιστον (15) απόπειρες απάτης σε περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων 
Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στις 9.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον πάνω από 269.000 ευρώ 

Συνελήφθη, στις 12-12-2019 το απόγευμα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών. 
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απατών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. 
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τη στιγμή που ο δράστης παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ από ημεδαπή, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί του με απατηλές προφάσεις. 
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν άμεσα χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. 
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς επικαλούνταν ότι για την πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης ήταν απαραίτητα προσθετικά υλικά (χρυσές λάμες) μεγάλου κόστους. 
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα. 
Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. 
Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν την 18-10-2019 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, άλλη μία ηλικιωμένη γυναίκα, αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ. 
Επίσης, τα μέλη της σπείρας με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο διήμερο (11 και 12-12-2019), τουλάχιστον άλλους δεκαπέντε (15) πολίτες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και στα Ιωάννινα, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις (269.000) ευρώ. 
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων. 
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 
Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των συνεργών του, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ετοιμάζονται να ξηλώσουν και τα τελευταία παρτέρια από τον πεζόδρομο

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Ετοιμάζονται να ξηλώσουν και τα τελευταία παρτέρια από τον πεζόδρομο
Φαίνεται πως η μετατροπή της πόλης σε μια απέραντη καφετέρια, συνεχίζεται μεθοδικά και από τη σημερινή δημοτική αρχή. Ένα έργο που υλοποιήθηκε πριν μια δεκαετία και πλέον, η πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης, δηλαδή των οδών Γρ. Λαμπράκη, Ελ. Βενιζέλου και 23η Φεβρουαρίου, ξηλώνεται σιγά σιγά και αλλάζει χρήση. Η αρχή έγινε επί δημαρχίας Κάτσινου, όπου παράνομα και χωρίς καμία σχετική απόφαση είχανε ξηλωθεί τα παρτέρια και το συντριβάνι επί της οδού Ελ. Βενιζέλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξυπηρετηθούνε ιδιωτικά συμφέροντα επαγγελματιών της εστίασης που ήθελαν τον κοινόχρηστο χώρο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. 

Παίρνει σειρά η 23ης Φεβρουαρίου
Η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας στην τελευταία συνεδρίασή της, συζήτησε το αίτημα επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επί της οδού και ιδιοκτητών, οι οποίοι ζητούν να ξηλωθούν τα υπάρχοντα παρτέρια πρασίνου. Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας, Σταύρος Ζήσης, η Δ.Κ. γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα των επαγγελματιών, με την προϋπόθεση να υπάρξει τεχνική μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου για το πως θα γίνει αυτό. Για το θέμα συζήτησε και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου έλαβε την ίδια απόφαση. Ανέβαλλε το θέμα μέχρι τέλος του έτους ώστε να καταρτίσουν αρχιτεκτονική μελέτη οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να δούνε πως θα γίνει η δουλειά...! Είναι φανερό πως, η επιθυμία επαγγελματιών ή ιδιοκτητών ώστε να μετατραπεί και η 23ης Φεβρουαρίου σε τσιπουρόδρομο -όπως και η Ελ. βενιζέλου- με σκοπό την πιο επικερδή δραστηριότητα των καταστημάτων ή τη λειτουργία νέων και την αύξηση των ενοικίων από ορισμένους ιδιοκτήτες, είναι πιο ισχυρή από τη λογική του αρχικού έργου ή του δημοσίου συμφέροντος. 
Το έργο της πεζοδρόμησης που είχε γίνει στα μέσα του 2000, είχε ως σκοπό την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και την πιο εύκολη πρόσβαση των πολιτών στο κέντρο της πόλης. Σταδιακά και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι εμπορικές επιχειρήσεις έκλειναν και τη θέση τους έπαιρναν καταστήματα εστίασης: καφετέριες, ταβέρνες, τσιπουράδικα. Η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των καταστηματαρχών για περισσότερο χώρο, χωρίς το ανάλογο κόστος (οι τιμές μίσθωσης από το Δήμο είναι πολύ χαμηλές) ωθούσαν την εκάστοτε δημοτική αρχή να ξηλώνει ένα έργο σταδιακά και να το παραχωρεί προς άλλη χρήση, αυτή της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, παρόλο που προεκλογικά όλοι δήλωναν ότι θα βάλουν τάξη στο άναρχο τοπίο του πεζόδρομου. Τι ήταν αυτό που τους έκανε να αλλάζουν γνώμη, είναι άγνωστο...! 
Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι όλα θα τα βρούμε μπροστά μας. Η τοποθέτηση παρτεριών πρασίνου, δέντρων και συντριβανιών, δεν ήταν τυχαία επιλογή, αλλά μέσο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο κέντρο της πόλης σε αντιστάθμισμα των πλακών που κρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Φαίνεται όμως ότι το κέρδος ορισμένων καταστηματαρχών και ιδιοκτητών ακινήτων έχουνε μεγαλύτερη ισχύ από τη βούληση της πλειονότητας των πολιτών που απαιτούν δυνατότητα πρόσβασης, κάτι που όπως όλοι παρατηρούμε σήμερα στην Ελ. Βενιζέλου, είναι αδύνατη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή προ τριετίας είχε ψηφίσει νέο κανονισμό κοινόχρηστων χώρων, καθώς επίσης είχε λάβει απόφαση για μετατόπιση στύλων φωτισμού ώστε να χωροθετηθεί συγκεκριμένος χώρος για τα καταστήματα στις προσόψεις τους, πάλι με μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει. 
Γίνεται αντιληπτό, ότι σε περίπτωση ξηλώματος των παρτεριών θα μετατραπεί και η 23ης Φεβρουαρίου όπως το σημερινό αδιάβατο αίσχος της Ελ. Βενιζέλου. Το κέρδος ορισμένων πάνω απ' όλα!
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: «Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Κάτσης;»

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Β. Γιόγιακας: «Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Κάτσης;»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτεθεί, και δεν τον σώνουν ούτε μακροσκελείς δηλώσεις, ούτε «βίντεο – ντοκουμέντα».
Έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων;
Έχει καταλάβει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έπαψαν -για πρώτη φορά- να έρχονται νέοι φοιτητές στη Ηγουμενίτσα, αφού το Τμήμα βγήκε από το μηχανογραφικό δελτίο;
Έχει καταλάβει ότι με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το νέο Τμήμα θα λειτουργούσε εφόσον το αποφάσιζε η Σύγκλητος;
Έχει καταλάβει ότι η Σύγκλητος αποφάσισε να μην το λειτουργήσει;
Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Κάτσης;
Εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ανώτατη εκπαίδευση άνω – κάτω;
Με συγχωνεύσεις, καταργήσεις και δημιουργία τμημάτων «στο πόδι»;
Εγκαλεί τη Σύγκλητο αμφισβητώντας την αυτονομία της, αυτονομία που ο ίδιος ο νόμος Γαβρόγλου αναγνωρίζει;
Επιτέλους ας καταλάβει, τουλάχιστον τα βασικά. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού… ».
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο (Δείτε τα θέματα)

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Φιλιάτες: Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο (Δείτε τα θέματα)

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 16η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 σε αντικατάσταση του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα: 

1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2020. 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

2. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση αγροτικού δρόμου στην τ.κ. Μαλουνίου Δήμου Φιλιατών". 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

3. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση εσωτερικών δρόμων στην Τ.Κ. Σίδερης". 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

4. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση πλατείας συνοικισμού Μαυρονερίου της Τ.Κ. Κερασοχωρίου και τσιμεντόστρωση δρόμου προς Αγ. Παρασκευή". 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

5. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση δρόμου προς “Μετόχι” στην Τ.Κ. Αγίων Πάντων του Δήμου Φιλιατών" 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

6. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση χώρου και ασφαλτόστρωση δρόμου πλησίον Ιεράς Μονής Ραγίου" 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

7. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση οδικού δικτύου στις Τ.Κ. Σίδερης, Βρυσέλλας, Τρικορύφου, Ασπροκκλησίου " 
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

8. Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (Πρόσκληση ΙΧ) στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο "Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φιλιατών" 
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

9. Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (Πρόσκληση VIII) στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο "Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Φιλιατών" 
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

10. Αποδοχή Επιχορηγήσεων -Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού οικ. έτους 2019. 
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατσάρης Πέτρος & Παππά Μάλλιου -Ουρανία 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος 
Συνέχεια...

Tα ξωτικά-Ζαχαροπλάστες του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Tα ξωτικά-Ζαχαροπλάστες του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου (ΒΙΝΤΕΟ) 

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη. Ένα τσούρμο ξωτικά και μάγοι κατέφτασαν για να ετοιμάσουν το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι. Τα ξωτικά-ζαχαροπλάστες του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας μοίρασαν μέσα από τα μαγικά καλάθια τους καραμέλες και λιχουδιές κι έφτιαξαν παρέα με τους μικρούς μαθητές πεντανόστιμα μπισκοτάκια. 
Οι νηπιαγωγοί τους κα Σπυριδούλα Ζάγκα, κα Έλλη Δημητρίου και κα Ρούλα Γιωτοπούλου καλωσόρισαν τα ξωτικά με πολλή χαρά και τα φίλεψαν νόστιμα καλούδια. 
Στο τέλος τα παιδιά πρόσφεραν το δικό τους δώρο στα ξωτικά: ένα υπέροχο βιβλίο με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές. Τα ξωτικά-ζαχαροπλάστες υποσχέθηκαν ότι θα ξαναγυρίσουν. 
Το Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας ευχαριστεί θερμά τους σπουδαστές του Τμήματος «Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» του α' εξαμήνου, τους εκπαιδευτές τους κ. Κώστα Κωνσταντίνου, κ. Βασίλειο Τσιάβο και κα Μαρίνα Τσιάβου για το όμορφο και ευρηματικό happening και τους συγχαίρει για την προθυμία τους και την παιδαγωγική τους ευαισθησία. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ακριβώς σκάρωσαν τα ξωτικά-ζαχαροπλάστες στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου. 


Kάμερα-μοντάζ: Νίκος Κραμπουκούκης 
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Θάλεια Θεοδωρίδη 


Συνέχεια...

Φιλιάτες: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή

Δεκεμβρίου 16, 2019 0

Φιλιάτες: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονου ημεδαπού για κλοπή.
Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 16χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από αποθηκευτικό χώρο εταιρείας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 14-10-2019 στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρεθήκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι κλεμμένοι υπολογιστές και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Συνέχεια...

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σήμερα στο Μαργαρίτι

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τον Προϋπολογισμό του 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για τον Προϋπολογισμό του 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

«O προϋπολογισμός δεν εκφράζει μόνο το σχέδιό μας για λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερη απόδοση του δημόσιου χρήματος. Αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι για να είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή - και να πετύχουμε - τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Για να απελευθερώσουμε πόρους που θα διατεθούν για τη στήριξη της απασχόλησης, της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της καλύτερης ποιότητας ζωής», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2020. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το τελευταίο που θα μπορούσε να πει κανείς για τη σημερινή Κυβέρνηση είναι ότι δεν τηρεί το λόγο της.
Για τρεισήμισι χρόνια μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου μιλήσαμε για το πώς πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα ξαναμπεί στο δρόμο της ευημερίας και της ασφάλειας.
Ως Κυβέρνηση πλέον κάνουμε πράξη το λόγο μας για μια διαφορετική οικονομική πολιτική που, πολύ χονδρικά, έχει τρεις άξονες:
λιγότεροι φόροι,
περισσότερες επενδύσεις,
δαπάνες που πιάνουν τόπο.
Αυτοί οι άξονες καθορίζουν τη φιλοσοφία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020.
Λένε ότι «οι υπερβολικοί φόροι σκοτώνουν τους φόρους».
Και πράγματι, στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο λογαριασμός των νέων φόρων έφτασε τα πεντέμισι δισεκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια περίοδο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εμείς, με αυτόν τον Προϋπολογισμό, βάζουμε τέλος στην υπερφορολόγηση!
Βάζουμε τέλος στα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, που στηρίχθηκαν στην υπερφορολόγηση.
Δημιουργούμε εκείνο το περιθώριο ώστε να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με μείωση του ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα μεγαλύτερη για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Με μείωση του εισαγωγικού συντελεστή εισοδήματος.
Μείωση του αφορολόγητου για κάθε παιδί.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.
Την ίδια στιγμή, έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις δαπάνες σε τομείς με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία.
Προβλέπουμε 120 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω στην εκπαίδευση.
200 εκατομμύρια περισσότερα στα νοσοκομεία, σε σχέση με τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν το 2019.
108 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στον ΕΟΠΠΥ.
Διατηρούμε, όπως δεσμευθήκαμε, τη λεγόμενη δέκατη τρίτη σύνταξη και την επόμενη χρονιά.
Περίπου 250 εκατομμύρια αυξημένες και οι δαπάνες του ΟΠΕΚΑ, που δίνει τις προνοιακές παροχές.
Λιγότεροι φόροι, λοιπόν, που δίνουν «ανάσα», και επιτρέπουν «ενέσεις» εκεί που χρειάζεται περισσότερο!
Επίσης - για να πάμε στο δεύτερο άξονα της πολιτικής μας για την οικονομία - δίνουμε κίνητρα για περισσότερες επενδύσεις.
Γνωρίζοντας ότι η ελάττωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των κερδών για τις επιχειρήσεις από μόνη της δεν αρκεί.
Θέλουμε να ενισχύσουμε μεγάλες επενδύσεις.
Να δώσουμε πνοή στην οικοδομή.
Να τονώσουμε τη ρευστότητα, με πιο επιθετική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, με μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με σταδιακή βελτίωση της χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Θέλουμε – και ο πρόσφατος επενδυτικός νόμος είναι μια καλή αρχή - να απελευθερώσουμε επενδυτικά σχέδια από την ασφυχτική αγκαλιά της γραφειοκρατίας.
Γιατί – ας το επαναλάβουμε – περισσότερες και καλύτερες δουλειές θα έρθουν πρώτα και κυρίως από τη στήριξη της επιχειρηματικότητας - μεγαλύτερης και μικρότερης - και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Είναι οι επιχειρήσεις που επενδύουν, είναι οι νέες καλύτερα αμειβόμενες δουλειές εκείνες που θα βγάλουν περισσότερους συμπολίτες μας από τη φτώχεια.
Αλλά και που θα χρηματοδοτήσουν πολιτικές προστασίας και φροντίδας αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη!
Τρίτος άξονας, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, νοικοκυρεύουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα δημόσια οικονομικά.
Προβλέπουμε απόθεμα 300 εκατομμυρίων ευρώ για να μπορούμε να ενισχύσουμε τα υπουργεία για προγραμματισμένες δράσεις που χρειάζονται επιπλέον χρηματοδότηση.
Επεκτείνουμε σε όλους τους φορείς του δημοσίου τον έλεγχο του τι μπορεί να εξοικονομηθεί και τι μπορεί να εισπραχθεί προκειμένου να διαθέσουμε περισσότερα σε πολιτικές με αναπτυξιακό αντίκρισμα.
Βάζουμε στόχο να εισπράξουμε 500 εκατομμύρια ευρώ που θα έρθουν αποκλειστικά και μόνο από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Το βασικό μέσο γι’ αυτό είναι το 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να ξοδεύεται μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Τα στοιχεία των τραπεζών δείχνουν ότι είναι ένα απόλυτα ρεαλιστικό όριο, που ήδη υπερκαλύπτουν τουλάχιστον 8 στους 10 φορολογούμενοι, ενώ υπάρχουν και οι αναγκαίες εξαιρέσεις για ηλικιωμένους συμπολίτες μας και για ειδικές περιπτώσεις.
Στέλνουμε το μήνυμα στην κοινωνία ότι η φοροδιαφυγή είναι και ατομική ευθύνη…
… και ότι λιγότερη φοροδιαφυγή σημαίνει ακόμα λιγότερους φόρους στο μέλλον και περισσότερα χρήματα για κοινωνικές ανάγκες.
Ανάλογο σκοπό έχει η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών σε ορισμένες περιοχές.
Θέλουμε αξίες που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το ακίνητο.
Και όχι να ευνοούνται σκανδαλωδώς ιδιοκτήτες ακινήτων σε τουριστικά θέρετρα με αντικειμενική αξία πολύ πιο χαμηλή από την εμπορική…
… σε βάρος εκείνων που σηκώνουν υπέρμετρο φορολογικό βάρος για την ακίνητη περιουσία τους.
Θέλουμε, λοιπόν, να συνεισφέρουν περισσότεροι αλλά και να αξιοποιούνται τα δημόσια έσοδα ώστε να πιάνουν περισσότερο τόπο!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αυτός ο προϋπολογισμός δεν εκφράζει μόνο το σχέδιό μας για λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερη απόδοση του δημόσιου χρήματος.
Είναι σημαντικό ότι αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι, ένα ακόμα εργαλείο για να χτίσουμε ξανά την αξιοπιστία της χώρας μας.
Για να είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή - και να πετύχουμε - τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Για να απελευθερώσουμε πόρους που θα διατεθούν για τη στήριξη της απασχόλησης, της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της καλύτερης ποιότητας ζωής.
Με τη Συμφωνία Αλήθειας παρουσιάσαμε το σχέδιο μας στην κοινωνία.
Και εκείνη μας τίμησε με την εμπιστοσύνη της.
Ο Προϋπολογισμός του 2020 είναι ένα ακόμα δείγμα ότι είμαστε αποφασισμένοι, αυτή την εμπιστοσύνη, να την ανταποδώσουμε.
Όχι σε λίγους, ούτε απλά στους πολλούς, αλλά σε όλους!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (από 16-12-2019 έως 22-12-2019 )

Δεκεμβρίου 16, 2019 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας
(από 16-12-2019 έως 22-12-2019 ) 

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 16 έως 22 Δεκεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

Δευτέρα (16-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 

Τρίτη (17-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (18-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (19-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα

Παρασκευή (20-12-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Κυριακή (22-12-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Δευτέρα 16/12