11/16/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Κάλεσμα ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Ηγουμενίτσα

Νοεμβρίου 16, 2020 0
Κάλεσμα ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Ηγουμενίτσα
Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα, δεν «αφομοιώνονται», δεν ζητάνε άδεια 
Είναι πάντα ενοχλητικές και επίκαιρες, οδηγός για το μέλλον – κάτω η απαγόρευση 
ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου την Τρίτη! 

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στοιβάζεται ο λαός, στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς δεν υπάρχει ούτε μισό μέτρο προστασίας και αποστάσεων, το προσωπικό στα νοσοκομεία κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια χωρίς καμία κρατική στήριξη. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και το σύστημα όχι μόνο δεν έχουν κηρύξει προσωρινή παύση επίθεσης, αλλά, αντίθετα, χρησιμοποιούν την πανδημία για να επιταχύνουν την επίθεσή τους στην εργατική τάξη και το λαό. Ετοιμάζουν ένα αντεργατικό έκτρωμα που ανατρέπει πλήρως το οκτάωρο και καταργεί τη δυνατότητα της εργατικής τάξης να παλεύει, να αντιστέκεται και να απεργεί. Στην εκπαίδευση προωθούν το τσίρκο της τηλε-«εκπαίδευσης». Απαγορεύουν κάθε συγκέντρωση, «για να προστατεύσουν το λαό» αυτοί που είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση. 

Η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται κι ένας νέος πόλεμος ξεπηδάει κάθε τόσο. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές – πρώτοι φονιάδες του πλανήτη ετοιμάζουν τους νέους αιματοβαμμένους τυχοδιωκτισμούς τους. Η ντόπια αστική τάξη παίζει στο δίπολο υποτέλεια – εθνικισμός οξύνοντας τους κινδύνους για το λαό μας. 
Στο πλαίσιο αυτό είναι μια χρυσή ευκαιρία για το σύστημα για να λύσει έναν παλιό του λογαριασμό. Η καταραμένη πορεία του Πολυτεχνείου και η θύμηση αυτής της εξέγερσης ήταν και θα είναι πάντα ένα καρφί στην καρδιά της αστικής τάξης της χώρας, των ιμπεριαλιστικών αφεντικών και του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί αυτό το σύστημα. Αλλά και όσων σπέρνουν αυταπάτες για κοινοβουλευτικές λύσεις και εξανθρωπισμό του καπιταλισμού. 

Αυτή η καταραμένη θύμηση είναι ακόμα πιο ενοχλητική σήμερα σε όλους αυτούς. 
Σήμερα, που η χώρα έχει γίνει μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση – ορμητήριο των φονιάδων για τις επιθέσεις τους στους λαούς της περιοχής. 
Σήμερα, που ο καπιταλισμός αποδεικνύει κάθε μέρα τη σήψη του και την «υπόσχεσή του» για μια κόλαση για την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους λαούς. 
Σήμερα, που το επίσημο σύστημα ενισχύει τη φασιστικοποίησή του δέρνοντας μαθητές, απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και απεργίες, στηρίζοντας την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία. 
Και απαιτεί από όλους ευθυγράμμιση και υποταγή. Δεν τους έφτανε το κλίμα που δημιούργησαν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης – η κυβέρνηση απαγόρευσε την πορεία! Να μην περάσει! Σε αυτές τις συνθήκες είναι ακόμα πιο αναγκαίο να υπερασπίσουμε έμπρακτα την πορεία του Πολυτεχνείου. Ενάντια στο σύστημα και στα ψέματά του αλλά και ενάντια σε αυτούς που θα βιαστούν να δείξουν υπευθυνότητα στο σύστημα και να αποδεχτούν (με άποψη κιόλας) την απαγόρευση. Ο λαός και οι οργανώσεις που διαθέτει είναι οι μόνοι να νοιάζονται για την υγεία του, είναι οι μόνοι που μπορούν να περιφρουρήσουν την πορεία από το κράτος, την κυβέρνηση αλλά και από την πανδημία. Πολιτικά, οργανωτικά και υγειονομικά. 

Γιατί η πραγματική ανευθυνότητα είναι το κίνημα να κηρύξει παύση αγώνων όταν ο αντίπαλος κηρύσσει ένταση του πολέμου ενάντια στο λαό! 
Να μην περάσει η απαγόρευση της πορείας! 

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ! Ειρήνη και φιλία των λαών! 
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ! 
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (16 - 22/11)

Νοεμβρίου 16, 2020 0

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (16 - 22/11)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 16 έως 22 Νοεμβρίου 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

16/11/2020

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

17/11/2020

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

18/11/2020

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

19/11/2020

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

20/11/2020

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

22/11/2020

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα