08/02/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η ομαδική έκθεση τεχνών από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας

Αυγούστου 02, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η ομαδική έκθεση τεχνών από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ", η 4η ομαδική έκθεση τεχνών και δημιουργικών κατασκευών, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας από τις 26 έως και 31/7/2022, και στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και νέοι και παιδιά.

Οι επισκέπτες εξέφρασαν τη μέγιστη ικανοποίησή τους, τόσο για τα εκθέματα, όσο για την πρωτοβουλία του Συλλόγου.

Να επισημανθεί ότι ο Σύλλογος τήρησε όλα τα προληπτικά μέτρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού (Covid-19).

Την έναρξη της έκθεσης έκανε η Γ. Γ. του Συλλόγου, Σοφία Σεγγούνη, η οποία τόνισε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας, παράλληλα με την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων, τη διεκδίκηση των αιτημάτων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, αλλά και τη συμμετοχή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις συμπορευόμενος με το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, ενάντια στην αντεργατική –αντιλαϊκή πολιτική, διοργανώνει και εκδηλώσεις με γνώμονα την ανάδειξη του πολιτισμού και ειδικότερα της ασχολίας εργαζομένων, αλλά και νέων της περιοχής μας, με τις τέχνες και τις δημιουργικές κατασκευές.

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Κωστούλας, μέλος του Συλλόγου, έκανε μια σύντομη τοποθέτηση ο οποίος αναφερόμενος στο ερώτημα "Τι είναι, λοιπόν, τέχνη (και γενικότερα ο πολιτισμός) και ποιος ο ρόλος της;" τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

… «η τέχνη είναι μια μορφή κοινωνικής συνείδησης, μια ιδιαίτερη μορφή υποκειμενικής αντανάκλασης της πραγματικότητας από τον καλλιτέχνη και τον άνθρωπο γενικότερα. Αν, όμως, ψάξουμε βαθύτερα θα ανακαλύψουμε ότι πριν απ' αυτό και πριν από κάθε τι άλλο, η τέχνη είναι μια μορφή εργασίας. Ένας ξεχωριστός δηλαδή τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος προσπαθεί να αφομοιώσει την πραγματικότητα, φυσική και κοινωνική, για να μπορέσει να την ελέγξει, να κυριαρχήσει σ' αυτήν, δίπλα στους άλλους δύο τρόπους εργασίας, την πρακτική - τεχνική και την επιστημονική….αληθινή, μεγάλη, πρωτοπόρα τέχνη είναι αυτή που καλλιεργεί στον άνθρωπο τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιάς του, της δύναμής του να υποτάξει τη φύση και την κοινωνία στις ανάγκες του, η τέχνη που δημιουργεί τον άνθρωπο - δημιουργό….Τον καπιταλιστή η δύναμη που τον κινεί είναι η δίψα του για το κέρδος. Τον εργάτη, το λαϊκό άνθρωπο η δύναμη που μπορεί να τον κινήσει είναι η ανάγκη του να απαλλαχθεί από την εκμετάλλευση, η δίψα του για δίκιο και ευτυχία. Και για να αποκτήσει αυτήν τη δύναμη χρειάζεται να συνειδητοποιήσει τόσο τις πραγματικές αιτίες για τα δεινά του, όσο και τις δυνατότητές του να τις ανατρέψει, χρειάζεται και γνώση αλλά και συναίσθημα και βούληση, χρειάζεται πάθος. Στο ερώτημα, λοιπόν, ποιος είναι ο σύγχρονος ρόλος των καλλιτεχνών δημιουργών, η απάντηση είναι να γίνουν καλλιτεχνικοί κήρυκες της ιστορικά χρήσιμης αλήθειας, της αλήθειας που βοηθά τους «κάτω», τους ανθρώπους του λαού να καταλάβουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν για να εξανθρωπίσουν τη ζωή, να αποτελέσουν ένα είδος συνδιοργανωτών της δράσης των καταπιεσμένων. Και κλείνοντας ανέφερε ότι ο Μπέρτολτ Μπρεχτ έλεγε σχετικά για την τέχνη: «Η τέχνη μπορεί να πάρει θέση στο πλευρό των πολλών και να αποθέσει τη μοίρα τους στα ίδια τους τα χέρια».

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες, αλλά και τους συναδέλφους και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες δημιουργούς των εκθεμάτων και συγκεκριμένα τους:

1. Ιωσηφίδου Λαμπρινή (Κέντημα)

2. Κοκκίνη Ρούλα (ζωγραφική-αξεσουάρ)

3. Κωνσταντίνου Σοφία (πήλινο κόσμημα)

4. Κωστούλα Ανδρέα (ζωγραφική)

5. Κωστούλα Κατερίνα (κόσμημα-αξεσουάρ)

6. Κωστούλα Πέτρο (ζωγραφική)

7. Κώτση Κατερίνα (ζωγραφική)

8. Μακαντάνη Έλενα (κέντημα-αγιογραφία)

9. Πάρρη Μιμόζα (μακραμέ)

10. Ρίζο Δημήτρη (φωτογραφία)

11. Σεγγούνη Σοφία (κέντημα)

12. Σουλιώτη Μηλίτσα (κόσμημα)

13. Τζώρτζη Άννα (ζωγραφική)

14. Τσιώτη Ελένη (κόσμημα)

15. Χαρίση Ευγενία (ζωγραφική)

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                         ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

Συνέχεια...

Ο Θεσπρωτός ανακοίνωσε Μαρινάκη...

Αυγούστου 02, 2022 0
Ο Θεσπρωτός ανακοίνωσε Μαρινάκη...

Ο Πέτρος Μαρινάκης στο τεχνικό επιτελείο του Θεσπρωτού

Τον Πέτρο Μαρινάκη, θα έχει για άμεσο συνεργάτη του στο τεχνικό επιτελείο, ο προπονητής του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο παλαίμαχος διεθνής του ΟΦΗ, του Ολυμπιακού και της Σεβίλλης, ολοκληρώνοντας μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα, παρέμεινε στο άθλημα και ασχολήθηκε με την προπονητική, συνεργαζόμενος ως τεχνικός με τη Δόξα Δράμας, τη Νεάπολη και άλλες ομάδες.

Η ΠΑΕ Θεσπρωτός τον καλωσορίζει στην οικογένεια του, του εύχεται καλή συνεργασία και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του.

Συνέχεια...

Ζάψας: Επανακατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα - Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 02, 2022 0
Ζάψας: Επανακατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα - Ηγουμενίτσας

«Χρηματοδότηση και δημοπράτηση των μελετών ωρίμανσης του έργου σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα»

Επανακαταθέτουμε σχέδιο ψηφίσματος για τη «Χρηματοδότηση και δημοπράτηση των μελετών ωρίμανσης του έργου σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα»

Η αρνητική απάντηση του Υφυπουργού ΥΠΑΝΕ κ. Ιωάννη Τσακίρη σε κοινοβουλευτική ερώτηση των τεσσάρων Ηπειρωτών βουλευτών-τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για την τύχη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

Ενώ το συγκεκριμένο έργο έρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα και φέρεται να είναι στα ενδιαφέροντα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, έρχεται το ΥΠΑΝ και μας εκπλήσσει αρνητικά με την υπηρεσιακή απάντηση του κ Υφυπουργού, δια μέσω του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου. Διαψεύδονται έτσι πανηγυρικά προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις, ότι «βρισκόμαστε σε τροχιά ενεργοποίησης των μελετών για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» και ότι «..έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των μελετών, από τον ΟΣΕ, για το "ελλειπών" τμήμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών &Μεταφορών και αφορά στην επέκταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Για τους Ηπειρώτες το αίτημα και η προοπτική του έργου αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Τώρα είναι η ώρα!

Εμμένουμε και επιμένουμε: Να τηρηθεί η συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την CINEA για χρηματοδότηση του έργου ωρίμανσης των μελετών (50% CEF και 50% ΠΔΕ).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου καλεί την Κυβέρνηση

Να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του έργου «νέα σιδηροδρομική γραμμή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ–ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» από το ΠΔΕ, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας με την CINEA, της οποίας η υλοποίηση καθυστερεί από τον Νοέμβριο του 2021 και να δημοπρατηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες μελέτες του έργου.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (+ΦΩΤΟ)

Αυγούστου 02, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (+ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία της Ηγουμενίτσας η κεντρική πολιτική εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του 6ου εναλλακτικού camping το οποίο λαμβάνει χώρα στο Δρέπανο με δράσεις σε όλη τη Θεσπρωτία, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Αυγούστου.
Χαιρετισμό απήθυναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και Κώστας Ζαχαριάδης, ο ο Γραμματέας της Νεολαίας Κωνσταντίνος Βλαχάκης, ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Γιώργος Τάσιος, ενώ κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η νέα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγγου.


Ακολούθησε συναυλία με το Δημήτρη Μυστακίδη και τους Trio Tenoro.

Συνέχεια...

Κραυγή αγωνίας και οργής από τους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών για τη λειτουργία του...

Αυγούστου 02, 2022 0
Κραυγή αγωνίας και οργής από τους γιατρούς του νοσοκομείου Φιλιατών για τη λειτουργία του...

Με αυξημένη συμμετοχή και την αγανάκτηση και την οργή να καταγράφεται στις τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων διενεργήθηκε την Πέμπτη 30/7 η Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών με παρουσία και εκπροσώπου του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων. Για πολλοστή φορά αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του νοσοκομείου που επιβαρύνουν τόσο τις συνθήκες εργασίας μας, όσο και το δικαίωμα του Θεσπρωτικού λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Το υπάρχον προσωπικό ακόμη και με καθεστώς υπερεφημέρευσης δεν επαρκεί για την εφημεριακή κάλυψη του μήνα. Το ακτινολογικό τμήμα και η λειτουργία του αξονικού τομογράφου καλύπτεται το μισό μήνα ενώ ακάλυπτο μένει και το μικροβιολογικό και αναισθησιολογικό τμήμα.

Ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί δύο φορές το μήνα με μετακίνηση ιατρού από άλλο νοσοκομείο.

Τα τμήματα Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και η περίθαλψη των COVID περιστατικών λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με το ήδη προϋπάρχον προσωπικό με αποτέλεσμα όλα τα τμήματα να λειτουργούν οριακά.

Ο μοναδικός φαρμακοποιός του νοσοκομείου παραμένει σε αναστολή εργασίας.

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι μετά από επίσημη πρόθεση την Διοίκησης να καλύψει την περίθαλψη των περιστατικών COVID με επικουρικούς ιατρούς μη συναφών ειδικοτήτων. Με επίσημο έγγραφο ζητήθηκε η κάλυψη από Γενικό Χειρουργό, Γυναικολόγο, Νευρολόγο, Παιδίατρο, Ορθοπεδικό και ΩΡΛ να αναλάβουν την περίθαλψη παθολογικών –πνευμονολογικών ασθενών!

Μάλιστα, οι ανωτέρω συνθήκες έχουν οδηγήσει νέους ειδικευόμενους ιατρούς, με μεγάλη προσφορά τα τελευταία χρόνια και πολύτιμους για την εύρυθμη λειτουργία να οδηγούνται στην παραίτηση και στην ανεργία!

Ομοίως, η επισφαλής εφημέρευση, οι υπεράριθμες εφημερίες, η πίεση για ανάληψη αλλότριων καθηκόντων είναι οι αιτίες που παραμένουν άγονες προκηρυγμένες θέσεις! Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι παρά τη διογκούμενη ακρίβεια με το μισθό να εξανεμίζεται στις μετακινήσεις του άγονου Νοσοκομείου μας.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ χωρίς γιατρό είναι και το ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησαν πολιτική επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Η αδιοριστία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι καθηλωμένοι μισθοί, η εντατικοποίηση, οι αναστολές καθώς και τα νέα νομοσχέδια του «Νέο ΕΣΥ» έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Η εικόνα από τα περισσότερα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της χώρας είναι ότι ουσιαστικά έχουν αδειάσει από γιατρούς, ενώ ο λαός βάζει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του.

- Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού: Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπών ειδικοτήτων για την ασφαλή εφημέρευση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

- Δηλώνουμε κάθετα και απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η αντιδραστική μεθόδευση να περιθάλπονται ασθενείς από ιατρό μη ειδικό για την πάθηση για την οποία νοσηλεύεται. Δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας δεν ευσταθεί κανένα επιχείρημα περί κρισικής κατάστασης. Τέτοιου είδους "λογικές" οδήγησαν τη χώρα μας να έχει "πρωτιές" σε νεκρούς, ενώ οι υγειονομικοί εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή διεκδικούσαμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άνοιγμα κλινικών με σταθερή στελέχωση.

- Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων.

- Επιστροφή άμεσα όλων των σε αναστολή συναδέλφων.

- Βρισκόμαστε στο πλάι του Θεσπρωτικού λαού στη διεκδίκηση του δικαιώματός του για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και τον καλούμε να σταθεί δίπλα μας στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (1 - 7/8/2022)

Αυγούστου 02, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (1 - 7/8/2022)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 1 έως 7 Αυγούστου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

01/08/2022

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

02/08/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

03/08/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

04/08/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

05/08/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

06/08/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα