02/21/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ηγουμενίτσα: O Βούλγαρος Πρέσβης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που έσωσαν συμπατριώτες του...

Φεβρουαρίου 21, 2023 0
Ηγουμενίτσα: O Βούλγαρος Πρέσβης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που έσωσαν συμπατριώτες του...

Ένα περίπου χρόνο μετά τη φωτιά στο «Euroferry Olympia» που κόστισε ανθρώπινες ζωές, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές.

Αφορμή ήταν η επίσκεψη του Πρέσβη και του Γενικού Προξένου της Βουλγαρίας στον Αντιπεριφερειάρχη, Θωμά Πιτούλη ο οποίος προσκάλεσε στη συνάντηση αυτή τους πυροσβέστες της περιοχής που είχαν επιχειρήσει στο πλοίο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών και των διασωθέντων ήταν αρκετοί Βούλγαροι πολίτες.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσπρωτίας είχαν επιχειρήσει στο μοιραίο πλοίο οι υπαρχιπυροσβέστες Γιώργος Μασιάς, Σωτήρης Κοσκινάς και Ηλίας Δήμας, οι οποίοι το Δεκέμβριο βραβεύτηκαν από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για τη γενναία πράξη τους.

Ο Πρέσβης της Βουλγαρίας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη για τη φιλοξενία και τη δυνατότητα που του έδωσε να γνωρίσει από κοντά, να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες και να τους προσφέρει αναμνηστικά δώρα, αναγνωρίζοντας την αυτοθυσία τους καθώς ανέβηκαν στο φλεγόμενο πλοίο και έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Στις αντιφωνήσεις που ακολούθησαν δεσμεύτηκαν εκατέρωθεν, η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας γονιμότερης συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Συνέχεια...

Οι αστυνομικοί Θεσπρωτίας και άλλων 4 νομών διεκδικούν το επίδομα παραμεθορίου - Είχε δεσμευθεί προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης

Φεβρουαρίου 21, 2023 0
Οι αστυνομικοί Θεσπρωτίας και άλλων 4 νομών διεκδικούν το επίδομα παραμεθορίου - Είχε δεσμευθεί προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης
(ΦΩΤΟ: Από τη ΔΕΘ το 2019 - Ακόμη περιμένουν...)

Κοινή επιστολή προς τους Βουλευτές των νομών τους, απέστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών πέντε νομών και συγκεκριμένα της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Κέρκυρας και της Φλώρινας σχετικά με την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου.

Όπως τονίζουν πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα το οποίο έχει επισημανθεί και από τους ίδιους τους βουλευτές με σειρά επερωτήσεων, τόσο από τη σημερινή Κυβέρνηση, όταν βρισκόταν βέβαια στη θέση της αντιπολίτευσης, αλλά και από τη σημερινή αντιπολίτευση, η οποία ως Κυβέρνηση είχε νομοθετήσει τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, εξαιρώντας όμως τους συγκεκριμένους νομούς.

«Παρότι διανύουμε τους τελευταίους μήνες της ενεστώσας Κυβέρνησης και παρά τις δεσμεύσεις που προεκλογικά αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας της είχαν δοθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ότι θα ασχολούνταν προσωπικά με τα ζητήματα μας, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στη συγκεκριμένη διεκδίκηση μας, ούτε φυσικά και στο ζήτημα του επικίνδυνου και στο νέο μισθολόγιο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα που ενώ οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, συνεχίζουν να εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίου, η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση του επιδόματος σε άλλους κλάδους (λιμενικό) ενώ πρόσφατα εν μία νυκτί ,σε κάποιους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα που ήδη χορηγούνταν, πραγματοποιήθηκε μέχρι και τετραπλασιασμός του χορηγούμενου ποσού.

Είναι αυτονόητο ότι η όποια θετική εξέλιξη σε άλλους εργασιακούς κλάδους είναι προς τη θετική κατεύθυνση για όλους και μας χαροποιεί, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όπως συμβαίνει και στις προαναφερόμενες δείχνει την απαξίωση της Πολιτείας προς την Αστυνομία αφού για ακόμη μία φορά μας εξαιρεί και μας συμπεριφέρεται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ως Ένωσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η εποχή των διαπιστώσεων και των καλών προθέσεων έχει περάσει προ πολλού. Πλέον για εμάς μετράνε οι πράξεις και αυτές θα κρίνουν όλους μας» τονίζουν στην επιστολή.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΝΑΚΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ -  ΣΠΥΡΙΔΗΣ - ΜΠΟΖΙΚΗΣ - ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 
Βασίλειος                 Ανέστης                 Ιωάννης           Νικόλαος                Ιωάννης
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας στη σημερινή αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Φεβρουαρίου 21, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας στη σημερινή αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ Α. ΜΠΛΙΝΚΕΝ!

συγκέντρωση Τρίτη 21/2 7μμ - Πεζόδρομος Ηγουμενίτσα

ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ, ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

Λίγες μέρες μετά τον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «George W. Bush» στον Πειραιά, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο υπ. Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν πρόκειται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ έρχεται για να αναβαθμίσει την αμερικανική παρουσία και δυνατότητα, δίνοντας κατευθύνσεις στις κυβερνήσεις, «σφραγίζοντας» αμερικανικά την περιοχή, απέναντι σε ανταγωνιστές ιμπεριαλιστές, πρώτα και κύρια τους Ρώσους.

Είναι πρόκληση αυτή η επίσκεψη για το λαό! Είναι προπομπός επικίνδυνων εξελίξεων τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και εντείνεται ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός.

Ειδικά τώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης. Ενός πολέμου που απειλεί συνολικά τους λαούς του κόσμου, αφού ο εξοπλισμός της Ουκρανίας απ’ τη Δύση απαντάται με κλιμάκωση του πολέμου απ’ τη μεριά της Ρωσίας και την κλιμάκωση αυτή ακολουθεί ακόμη μεγαλύτερος εξοπλισμός απ’ τη Δύση. Είναι ένα ανοδικό σπιράλ που παρατείνεται συνεχώς απειλώντας με γενίκευση. Ενώ τα πυρηνικά είναι η απειλή που φτιάχνει την εικόνα του ολέθρου. 

Η σύγκρουση ΗΠΑ - Δύσης με τη Ρωσία έστω και «έμμεσα» με το όχημα του ουκρανικού στρατού έχει προκαλέσει παροξυσμό συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ο Ουκρανικός λαός πληρώνει βαρύ φόρο αίματος γιατί έγινε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Αμερικάνους και Ρώσους ιμπεριαλιστές για το που θα «ανήκει» γεωπολιτικά.

Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια ξεσπιτωμένοι και μια κατεστραμμένη χώρα είναι το αποτέλεσμα για την Ουκρανία. Ενώ οι υπόλοιποι λαοί άμεσα βίωσαν την εξάπλωση της φτώχειας και των ελλείψεων σε βασικά αγαθά.

Είναι επίσης πρόκληση ο εκθειασμός της εξάρτησης της χώρας μας απ’ τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, και η ανάδειξή της, ως μέτρο αναβάθμισης της χώρας. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των αστικών κομμάτων, συνολικά της άρχουσας τάξης. Ποντάρουν για ακόμη μια φορά ότι η εκδούλευση στους Αμερικάνους θα τους δώσει πόντους απέναντι στην Τούρκικη αστική τάξη. Σύναψαν «αμυντικές» συμφωνίες και αντιδραστικές συμμαχίες με Ισραήλ και Αίγυπτο, ενισχύσανε τις παλιές βάσεις και σπείρανε νέες σε όλη την επικράτεια, αγοράζουν με πακτωλό χρημάτων εξοπλισμούς, στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, διατυμπανίζουν ότι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε αμερικανικό προγεφύρωμα και δένουν το λαό σε πολεμικούς κινδύνους! Σχεδιάζουν μάλιστα και την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού της Ελλάδας, στην Ουκρανία.

Αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην περιοχή μας είναι η όξυνση των ελληνοτουρκικών. Τα επεισόδια και οι απειλές ανάμεσα στη ντόπια και στην τούρκικη αστική τάξη είναι καθημερινότητα. Αυτή η αντιδραστική κόντρα φορτώνει τους λαούς των δυο χωρών με επιπλέον κινδύνους. Ενώ παράλληλα δηλητηριάζουν τους λαούς με μίσος και εθνικιστικά παραληρήματα.

Να δυναμώσει η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη! Μόνο η πάλη των λαών μπορεί να φράξει το δρόμο στους ιμπεριαλιστές.

Καλούμε το λαό να βγει μαζικά στο δρόμο στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που οργανώνονται πανελλαδικά. Να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί τη ζωή και το μέλλον του.

ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Από τη Θεσσαλία στη Θεσπρωτία για 7,8 κιλά χασίς - Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα

Φεβρουαρίου 21, 2023 0
Από τη Θεσσαλία στη Θεσπρωτία για 7,8 κιλά χασίς - Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (19-2-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την πάταξη της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ημεδαπό να οδηγεί αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σάκος, που περιείχε 8 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7 κιλών και 834 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ημεδαπός είχε μεταβεί σήμερα το πρωί από περιοχή της Θεσσαλίας σε άγνωστη περιοχή της Θεσπρωτίας, από όπου παρέλαβε τα ναρκωτικά.

Εκτός από την ποσότητα των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επιπλέον το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό -100- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα