02/10/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ο Βασίλης Γιόγιακας στο Ράδιο Αρβύλα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Ο Βασίλης Γιόγιακας στο Ράδιο Αρβύλα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμη μια φορά είχε την τιμητική του στη σατυρική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας με τη ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας.

Αυτή τη φορά, όχι για τον τρόπο που μασούσε τσίχλα μέσα στη βουλή, αλλά για μια πολιτική δήλωση στην οποία αναδεικνύεται η αντίληψη του ίδιου και του κόμματός του για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, σε σχολιασμό στην τηλεοπτική εκμπομπή του KONTRA CHANNEL, ο κ. Γιόγιακας ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη τι δεν πήγε καλά με το καλάθι του νοικοκυριού, άφησε άφωνους τους τηλεθεατές λέγοντας ότι ο κόσμος δεν κοιτάει τις τιμές στο σουπερ μαρκετ, παρά μόνο ...συγκεκριμένα άτομα και ότι ο ίδιος σπάνια πηγαίνει στο σουπερ μάρκετ...!

Για τον ίδιο φαντάζει παράλογο να κοιτάει κανείς τις τιμές, άλλωστε το χρήμα ρέει άφθονο στην τσέπη του.

Να δούμε όμως, πόσα από αυτά τα "συγκεκριμένα άτομα" που μετά βίας βγάζουνε το μήνα, θα του δώσουν την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές...

Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο...


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Μόνο Ιταλούς κυνηγούς ελέγχει η θηροφυλακή; - Οι ντόπιοι, ανεξέλεγκτοι...;

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Θεσπρωτία: Μόνο Ιταλούς κυνηγούς ελέγχει η θηροφυλακή; - Οι ντόπιοι, ανεξέλεγκτοι...;
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ακόμη μια περίπτωση Ιταλών που κυνηγούσαν με παραποιημένα όπλα, ανακοίνωσε η Ε΄ΚΟΗ, η τρίτη περίπτωση την τελευταία εβδομάδα. Αυτή τη φορά στη Γκρίκα Παραμυθιάς. Συγκεκριμένα η θηροφυλακή έλεγξε ομάδα 10 Ιταλών κυνηγών, από τους οποίους ένας είχε παραποιημένο όπλο, δηλαδή είχε τέσσερα φυσίγγια στη θαλάμη, αντί τριών που προβλέπει η νομοθεσία...

Αυτό όμως αποτελεί τον κανόνα και για τους ντόπιους κυνηγούς, τους οποίους όμως η θηροφυλακή στη Θεσπρωτία, δεν φαίνεται να ελέγχει ιδιαίτερα.

Μπορεί η Ε ΚΟΗ να ανκοινώνει με καμάρι ότι ελέγχει τους Ιταλούς κυνηγούς (οι οποίοι για αρκετά χρόνια κυνηγούσαν ανεξέλεγκτα), ωστόσο σε καταγγελίες πολιτών για πλήθος παρανομιών ντόπιων κυνηγών, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, (θηροφυλακή, αστυνομία) δείχνουν ιδιαίτερα αργά αντανακλαστικά...

Επιπλέον, η Ε' ΚΟΗ στα δελτία τύπου ενημερώνει για τους ελέγχους που πραγματοποιεί, αλλά ουδέποτε ενημέρωσε και για τη δικαστική εξέλιξη των ενεργειών της. Γιατί μπορεί να πραγματοποιούνται οι έλεγχοι και να γίνονται κατασχέσεις όπλων και αδειών, ωστόσο, όταν οι υποθέσεις φτάνουν στο δικαστήριο, σε αρκετές περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, σε ορισμένες εξ αυτών και με τις ευνοικές μαρτυρίες των θηροφυλάκων...!

Αλήθεια, μπορεί η θηροφυλακή να μας ενημερώσει πόσες από τις ελεγχόμενες περιπτώσεις ολοκληρώνονται με καταδίκη των λαθροθήρων;;;

Και γιατί τη φετινή κυνηγετική περίοδο συμβαίνει να ελέγχονται μόνο Ιταλοί κυνηγοί και όχι ντόπιοι;

Τόσο νομιμόφρονες είναι οι ντόπιοι κυνηγοί;

Απλά ερωτήματα στα οποία οι πολίτες θέλουν πειστικές και λογικές απαντήσεις...!
Συνέχεια...

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διαμαρτύρεται για την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διαμαρτύρεται για την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, Αλ. Πάσχος διαμαρτύρεται για την αναστολή λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ Θεσπρωτίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, να πρέπει να πάνε σε άλλα ιδιωτικά ΚΤΕΟ εκτός Θεσπρωτίας για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος φαίνεται να είναι αποφασισμένος να δουλέψουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ (και κυρίως αυτά των Ιωαννίνων).

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρει:


"Αξιότιμε κε Υπουργέ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου για την αναστολή λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ στην Ηγουμενίτσα, η Θεσπρωτία διαθέτει πλέον μόνο ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ το οποίο δεν διαθέτει την σχετική άδεια για την εξέταση επαγγελματικών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Αυτό σημαίνει ότι σε μια περιοχή:

- έντονα αγροτική, με μεγάλο αριθμό φορτηγών οχημάτων που διακινούν τα αγροτικά τους προϊόντα,

- που λόγω του σύγχρονου λιμένα Ηγουμενίτσας και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ προδιαγράφεται ως ένας μελλοντικό κόμβος logistics

- με αυξημένο το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση των οχημάτων μεταφοράς (λεωφορείων)

- με τεράστια προβλήματα επιβίωσης των εμπορικών επιχειρήσεων διανομής προϊόντων και αγαθών

έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα με συνέπειες σχεδόν στο σύνολο της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων άνω των 3,5 τόνων (αγροτικά, φορτηγά και λεωφορεία που συνολικά αριθμούν σε χιλιάδες) οφείλουν πλέον να μεταβούν σε ειδικά αδειοδοτημένα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ σε άλλους νομούς εκτός Θεσπρωτίας για τον έλεγχο των οχημάτων τους με άμεσο αποτέλεσμα:

- την αύξηση των δαπανών τους λόγω μετακίνησης σε άλλο νομό, συνυπολογίζοντας την πιθανή επανεξέταση που σημαίνει νέο κόστος,

- τη μεταφορά εργασιών συντήρησης και μικροεπισκευής που πλέον θα πρέπει να πραγματοποιείται όχι στους υπάρχοντες συνεργάτες τους στην Θεσπρωτία αλλά εκτός αυτής,

- την άνευ λόγου ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών οχημάτων

- και κυρίως την απώλεια τουλάχιστον μίας εργάσιμης ημέρας για την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου του οχήματός τους.

Κε Υπουργέ
Η επιχειρηματική κοινότητα έχει πραγματική ανάγκη άμεσης στήριξής της και όχι τη δημιουργία νέων προσχωμάτων κι επιβαρύνσεων.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα αυτού του σοβαρότατου προβλήματος που έχει προστεθεί στην ακριτική περιοχή της Θεσπρωτίας, δίνοντας λύση στο ανακύψαν πρόβλημα που θα ταλαιπωρήσει το προσεχές διάστημα χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων".

Συνέχεια...

Φιλιάτες: Εν κρυπτώ 18 νέες θέσεις εργασίας...!

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Φιλιάτες: Εν κρυπτώ 18 νέες θέσεις εργασίας...!

Πριν λίγες εβδομάδες ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας, γνωστοποίησε την ίδρυση Οικοτροφείου στους Φιλιάτες στο οποίο θα διαμένουν έως 15 ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η νέα δομή θα αναπτυχθεί σε κτίριο που έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό ο Δήμος Φιλιατών (πρώην δημοτικός ξενώνας) και οι δαπάνες του έργου ύψους 510.00 ευρώ θα καλυφθούν για 18 μήνες από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη συνέχεια από πόρους είτε του ΕΣΠΑ 2021-2027 ή και του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας. Το Οικοτροφείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα μέσα Φεβρουαρίου του 2023.

Φορέας διαχείρισης της νέας μονάδας, δεν είναι κάποια δημόσια υπηρεσία, αλλά η Αστική μη κερδοσκοπική εταρεία "Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη - ICSD", η οποία είναι αρμόδια και για τις προσλήψεις προσωπικού...

Για να λειτουργήσει η νέα δομή έχουν προβλεφθεί 18 θέσεις εργασίας. Οι 5 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό και 13 γενικών καθηκόντων.

Με την ανεργία που υπάρχει στην περιοχή, θα έπρεπε να είναι η καλή είδηση της ημέρας. Αρκεί βέβαια, αυτό να είχε γίνει ευρέως γνωστό, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να κάνουν αίτηση.

Σε πρώτη φάση μια τριμελής επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις των υποψηφίων και θα ακολουθήσει συνέντευξη, ώστε να εισηγηθεί η επιτροπή προς τη Διοίκηση του φορέα την έγκριση των προσλήψεων...

Μπορεί η ΑΜΚΕ να έκανε τις νομότυπες ενέργειες για την εύρεση προσωπικού, ωστόσο, τόσο ο βουλευτής, όσο και ο Δήμος Φιλιατών, δε φρόντισαν να κάνουν ευρέως γνωστή αυτή την εξέλιξη...!

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη διαδικασία πρόσληψης, αφήνουν να εννοηθεί, ότι μάλλον άλλα σχέδια είχαν...

Η πρόσκληση - εκδήλωση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ στις 5/1/2023 με καταληκτική ημερομηνία 15/1/2023. Προφανώς, ελάχιστοι ...τυχεροί το πήρανε χαμπάρι.

Δόθηκε όμως μια παράταση μέχρι τις 14/2/2023 (την ερχόμενη Τρίτη).
Ο Δήμος Φιλιατών δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ως καταληκτική ημερομηνία 10/2/2023. Κι εδώ έπεσαν έξω. Μάλλον τυχαίο...!

Ενημερώνουμε εμείς λοιπόν τους ενδιαφερόμενους, ότι θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 14/2/2023 μπαίνοντας ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες  στο τηλέφωνο 2651077037.


Συνέχεια...

Επανακαθορίστηκε η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια Συβότων & Σαγιάδας

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Επανακαθορίστηκε η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια Συβότων & Σαγιάδας

Βασίλης Γιόγιακας: "Λύνονται εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες επανακαθορίζεται η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων και της Σαγιάδας.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό, ως Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, των χώρων όπου δεν παρέχονται λιμενικές υπηρεσίες προκειμένου αυτοί να αποδοθούν νόμιμα και οριστικά στην τοπική κοινωνία.

Σύντομα αναμένεται να λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, στο βόρειο τμήμα της Χερσαίας Ζώνης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - από το Πάνθεον έως τα γήπεδα τένις και στο τμήμα από ΤΕΙ έως Μακρυγιάλι.

Με πολλή δουλεία λύνονται, βήμα προς βήμα, εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ρεμπέτικη βραδυά απόψε στο Family tavern

Φεβρουαρίου 10, 2023 0

 Ηγουμενίτσα: Ρεμπέτικη βραδυά απόψε στο Family tavern

Κάντε την κράτησή σας στα τηλέφωνα: 
26654 00234 & 6936 830 938
Συνέχεια...

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, συγκλονισμένος από τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Τουρκία και τη Συρία, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια, για τη στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από την τεράστια καταστροφή. 

Πιο συγκεκριμένα:

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

- Σκηνές

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 09:00 έως τις 14:00 στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας (πρώην Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 26650 21438
Συνέχεια...

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών - Δείτε τα θέματα

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών - Δείτε τα θέματα

Συνεριάζει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου φιλιατών, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1) Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος ( Ε.Δ.Π.) LEADER (ΤΑΠΤοΚ- ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ) >> του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2) «Συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής δημοσίων συμβάσεων έτους 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ και άρθρο 189 παρ.7».
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

3) Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) διάρκεις (3) μηνών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

4) Αίτημα για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Ανταποδοτικού χαρακτήρα.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

5) Πολυετής προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2024-2027.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

6) Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

7) Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών για την σύνταξη και υποβολή ενιαίου αιτήματος των τριών Δήμων προς το Υπουργείο Τουρισμού περί δυνατότητας μιας περιοχής , ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΠΤΠΟΔ).
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές: «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!»

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές: «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!»

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας «ΑΡΙΑΔΝΗ», σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ενημερώνουν για την έναρξη εκαπιδευτικού προγράμματος για μαθητές «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!»

Παρέμβαση για μαθητές

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων σχετικά με το κάπνισμα, αφού η αρνητική στάση, που έως τότε έχουν υιοθετήσει τα παιδιά, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή του καπνίσματος από την παρέα ή ακόμα και στον πειραματισμό. 

Επομένως, σημαντική κρίνεται η υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης σε παιδιά δημοτικού, προτού αποδυναμωθούν οι ισχυρές μέχρι τότε αντιλήψεις και στάσεις σε σχέση με το κάπνισμα, ενώ ήδη κάποια παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει την επαφή τους με τον καπνό. 

Το «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!» βασίζεται κυρίως σε θεωρίες και θεωρητικά μοντέλα που αναδεικνύουν το ρόλο της κοινωνικής επιρροής στην έναρξη του καπνίσματος. Θεωρίες και μοντέλα που εστιάζουν στις κοινωνικές επιρροές έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις πρόληψης του καπνίσματος.

Οι στόχοι της παρέμβασης στους μαθητές εκτείνονται σε τέσσερα επίπεδα:

Αλλαγή κανονιστικών αντιλήψεων και διαμόρφωση στάσεων και γνώσεων:

• Άρση των μύθων και διόρθωση λανθασμένων αντιλήψεων γύρω από το κάπνισμα με παράλληλη ενίσχυση των ορθών αντιλήψεων.

• Παροχή έγκυρης και αξιόπιστης γνώσης σε σχέση με τις συνέπειες του καπνίσματος, κυρίως τις βραχυπρόθεσμες, που μπορούν να γίνουν αντιληπτές και κατανοητές από τα παιδιά.

• Διαμόρφωση αρνητικής στάσης απέναντι στις επιλογές του ανθρώπου που μπορεί να βλάπτουν την υγεία και ειδικότερα απέναντι στη χρήση βλαπτικών ουσιών ,όπως ο καπνός.

• Κατανόηση της έννοιας της εξάρτησης.


Ενίσχυση της κριτικής σκέψης απέναντι στις κοινωνικές επιρροές:

• Συνειδητοποίηση των αρνητικών προτύπων (οικογένεια, ΜΜΕ, παρέα), που επηρεάζουν τη στάση και τις αντιλήψεις μας για το κάπνισμα.

• Συνειδητοποίηση ότι τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν ομάδα-στόχο για τις διαφημίσεις του τσιγάρου.

• Η ανάπτυξη της άποψης των παιδιών ότι μπορούν να διαφοροποιηθούν από τη συμπεριφορά που προτείνεται ως νόρμα / γενικός κανόνας

Πίεση της ομάδας – αντίσταση στην πίεση – υπεράσπιση της γνώμης:

• Συνειδητοποίηση της επίδρασης που έχει η πίεση των συνομηλίκων στη λήψη των προσωπικών αποφάσεων, κυρίως όταν η πίεση συνδέεται με τη χρήση ουσιών.

• Ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης καταστάσεων ομαδικής πίεσης.

• Ανάπτυξη αποτελεσματικών τρόπων έκφρασης της προσωπικής γνώμης και προσωπικής διαφοροποίησης σε ό,τι δε συμφωνούμε.

• Ενίσχυση της ικανότητας επιλογής της παρέας και καλλιέργεια του δικαιώματος διαφοροποίησης μέσα σ’ αυτήν.

Καλλιέργεια μιας στάσης φροντίδας του εαυτού και αυτοαποδοχής και ενίσχυση κινήτρων για τη μη έναρξη του καπνίσματος:

• Ανάπτυξη μιας στάσης αυτοαποδοχής και εκτίμησης του εαυτού και των άλλων.

• Συνειδητοποίηση της επίδρασης που έχουν τα σχόλια των ανθρώπων που είναι γύρω μας στη βελτίωση ή στη χειροτέρευση της εικόνας του εαυτού μας.

• Ανάπτυξη προσωπικών στόχων, που βασίζονται στην αγάπη και τη φροντίδα του σώματός μας και του εαυτού μας.

Θα υλοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στην ΣΤ΄ τάξη με συντονίστριες την Επιστημονικά Υπεύθυνη Κωνσταντίνα Ζιάγκου Ψυχολόγο και το στέλεχος του Κ.Π. Γκόλια Αντωνία Κοινωνική Λειτουργό.

Συνέχεια...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30’ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων καταγραφής της Δημοτικής Περιουσίας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Παροχή γνώμης επί του σχεδίου ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και του σχεδίου ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου οικονομικού έτους 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
«Ενημέρωση για την υπ' αριθμ. 102/2022 απόφαση κατόπιν της ανακοπής που άσκησαν εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κατά της πράξης καταλογισμού εναντίον τους, για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών κατ' εφαρμογή του Ν.4354/2015 και συζήτηση για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης αυτής».

*Θέμα σύμφωνα με την διαδικασία του 1/3, τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Εισηγητής: Δημητρίου Θωμάς – Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 4ο
Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρησης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) «LEADER (ΤΑΠΤοΚ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο 2022.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 7/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 8/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 10/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών, για τη σύνταξη και υποβολή ενιαίου αιτήματος χαρακτηρισμού των τριών (3) Δήμων, ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΠΤΠΟΔ), βάσει Ν.4875/2021.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση διενέργειας αναγκαστικών εκταφών στο Κοιμητήριο της Δ.Κ. Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 12 του Κανονισμού Κοιμητηρίων.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Ανάπλαση Αστικού Δασυλλίου και Ανάδειξη Ενετικού Κάστρου».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Οικοδομικές Εργασίες στη Δ.Ε. Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Αγροτική Οδοποιία στον κάμπο Ν. Σελεύκειας».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Έργα Προστασίας από Πλημμυρικά Φαινόμενα».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «Έργα Διευθέτησης Ρέματος Λάκκας».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση της αριθμ. 5/2023 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού Καταστροφής Υλικού 2ου Δημοτικού Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.


Συνέχεια...

Την Κυριακή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 10, 2023 0
Την Κυριακή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Θεσπρωτίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «Η. ΣΑΡΡΑΣ» ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2022.
2. Διοικητικός Απολογισμός του έτους 2022
3. Έγκριση Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2022.
4. Έγκριση Διοικητικός Απολογισμός του έτους 2022
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον Απολογισμός του έτους 2022 Ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις οικογένειες των τριτέκνων .
6. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί διανομή Τροφίμων και μέχρι τις 13:30.

Για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και για τη διανομή τροφίμων είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου.

Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιούνται νέες εγγραφές μελών, ανανεώσεις και θα εκδίδονται βεβαιώσεις – δικαιολογητικά για τη μείωση των Δημοτικών Τελών.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα