02/21/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Φεβρουαρίου 21, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 102
ΠΕ Θεσπρωτίας 84
ΠΕ Ιωαννίνων 262
ΠΕ Πρέβεζας 100

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.094, εκ των οποίων 56 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.317.014 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 288 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.417 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 460 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 339 (73.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (26.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.217 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 301 (ημερήσια μεταβολή -8.51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 361 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

48 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 21, 2022 0
48 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Από Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00 θα μπορούν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους ( https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera ) για την πλήρωση θέσεων πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της με αριθμό 2/2022 Δημόσιας Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος (ΑΔΑ: 9ΤΖΓ4691Ω2-ΒΧ1) .

Συνέχεια...

Η απάντηση του Ομίλου Grimaldi για το «Εuroferry Olympia»

Φεβρουαρίου 21, 2022 0
Η απάντηση του Ομίλου Grimaldi για το «Εuroferry Olympia»

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδας για τις συνθήκες παραμονής στο πλοίο «Euroferry Olympia», δίνει ο Όμιλος Grimaldi.

Όπως τονίζεται, «σε σχέση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Συνδικάτου/Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΟΦΑΕ) σχετικά με υποτιθέμενες κακές συνθήκες ταξιδιού των μελών του στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο πήρε φωτιά τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2022, ο Όμιλος Grimaldi επιθυμεί να προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

Όπως και τα άλλα πλοία του Ομίλου Grimaldi, το Euroferry Olympia υποβάλλεται σε τακτικό καθαρισμό και απολύμανση τόσο των καμπινών όσο και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ οι εργασίες συντήρησης είναι συνήθη πρακτική. Οι καλές συνθήκες του πλοίου επιβεβαιώθηκαν, μάλιστα, στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην Ηγουμενίτσα, όπου το Euroferry Olympia υποβλήθηκε σε επιθεώρηση και έλεγχο από τις ελληνικές Λιμενικές αρχές (συμπεριλαμβάνονται και τα συστήματα ανίχνευσης καπνού και πυρόσβεσης), η οποία έληξε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς (σύμβαση SOLAS κ.λπ.), απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση των επιβατών στα καταστρώματα του γκαράζ, όσο το πλοίο βρίσκεται σε πλεύση. Αυτός ο κανόνας ασφαλείας εφαρμόζεται αυστηρά από τα πλοία του Ομίλου Grimaldi. Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο κανόνας αυτός τηρείται από όλους τους επιβάτες επί του πλοίου, ιδίως από τους οδηγούς φορτηγών, η εκκένωση του χώρου φορτίου ελέγχεται πριν από τον απόπλου και οι καθορισμένες ομάδες πληρώματος περιπολούν τακτικά στα καταστρώματα του γκαράζ κατά τη διάρκεια του πλου.

Εάν κάποιος οδηγός φορτηγού αποφασίσει με δόλο να κρυφτεί στο φορτηγό του, αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κατάφωρη παράβαση των διεθνών κανονισμών και των κανόνων του Ομίλου Grimaldi, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδίου και του πλοίου.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του ΣΕΟΦΑΕ περί υπεράριθμων κρατήσεων του Euroferry Olympia στην Ηγουμενίτσα το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, πρόκειται για άλλη μια ανακριβή δήλωση, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων (για εμπορεύματα και επιβάτες) του Ομίλου Grimaldi δεν επιτρέπει καμία υπεράριθμη κράτηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των επιβατών, μόνο το 42% της χωρητικότητας των επιβατών ήταν κατειλημμένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Euroferry Olympia στις 18ης Φεβρουαρίου 2022.

Όσον αφορά τους χώρους διαμονής των επιβατών, οι 77 καμπίνες (που αντιστοιχούν σε 308 κρεβάτια) και τα 409 ανακλινόμενα καθίσματα του πλοίου μπορούσαν εύκολα και άνετα να φιλοξενήσουν τους 239 επιβάτες (εκ των οποίων 159 οδηγοί) που ταξίδευαν στο πλοίο (για ένα ταξίδι 9 ωρών και όχι 25 ωρών, όπως εσφαλμένα αναφέρει το Σωματείο). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, όπως σε όλα τα πλοία του ομίλου Grimaldi, ένας ορισμένος αριθμός καμπινών διατέθηκε στους οδηγούς φορτηγών προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Εν προκειμένω, και οι 159 οδηγοί που βρίσκονταν στο πλοίο είχαν καμπίνα, καθώς και άλλοι 26 επιβάτες.

Τέλος, οι ισχυρισμοί ότι το Euroferry Olympia που μετέφερε φορτηγά με επικίνδυνα φορτία δεν μπορούσε να μεταφέρει και επιβάτες, αποτελούν για άλλη μια φορά ανακριβή δήλωση, καθώς το εν λόγω πλοίο είναι ένα επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο, πιστοποιημένο να μεταφέρει τόσο επιβάτες όσο και φορτία, συμπεριλαμβανομένου του φορτίου ΙΜΟ».

Συνέχεια...

Γ. Ζάψας: "Κανονική καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα"

Φεβρουαρίου 21, 2022 0
Γ. Ζάψας: "Κανονική καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα"

Πρόκειται για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και απόφραξη γέφυρας και ρέματος από κορμούς ξερών δέντρων και αποκατάσταση κατολίσθησης στην περιοχή Κυψέλης και Γλυκής», με παροχή υπηρεσιών.

Επισκεφθήκαμε επί τόπου την περιοχή αναφοράς και τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από την εισήγηση της Υπηρεσίας. Γίνονται εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και πεσμένα δέντρα, με βαριά και ακατάλληλα μηχανήματα, στο θεματικό πάρκο της Γλυκής, που καμιά σχέση δεν έχουν με αποκατάσταση του τοπίου αλλά το καταστρέφουν ολοκληρωτικά.

Η παρέμβαση γίνεται σε μήκος 1 km περίπου, από την αρχή των πηγών μέχρι την είσοδο στο φαράγκι του ποταμού Αχέροντα. Τόπος μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλους που φιλοξενούσε επισκέπτες περιπατητές. Ένα τμήμα από την ευρύτερη παραποτάμια προστατευόμενη έκταση και χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura, δυτικά του ποταμού.

Χρειάζεται άμεση διακοπή εργασιών και μελέτη πραγματικής αποκατάστασης σε δυο στάδια. Μια άμεση χρονικά παρέμβαση, επειδή σε 2 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος και μια μακροπρόθεσμη που θα θωρακίσει την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού, χωρίς να την αλλοιώνει όπως συμβαίνει με την παρούσα καταστροφική παρέμβαση, έχοντας για οδηγό τη μελέτη που συντάχθηκε για «ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΑΧΕΡΟΝΤΑ».

Συνέχεια...

Περίφημος Θεσπρωτός 0-0 με Ξάνθη

Φεβρουαρίου 21, 2022 0
Περίφημος Θεσπρωτός 0-0 με Ξάνθη

Τα έδωσαν όλα οι παίκτες του Θεσπρωτού και πήραν ένα πανάξιο Χ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ζωηρά το παιχνίδι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ

Στο 11′ ο Γκαβριτς βρήκε χώρο για ένα απειλητικό σουτ, η μπάλα κόντραρε όμως και πέρασε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ, στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς.
Ο Ραμίρεζ στο 16′ είχε την πρώτη καλή τελική του Θεσπρωτού, με τον Ίτζο να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του.
Η Ξάνθη με τον Τσέλιο στο 30′ είχε ένα επικίνδυνο σουτ, το οποίο ο Κίναλης κατάφερε να πέσει στη γωνία του και να το εξουδετερώσει.
Ο Γεωργούσης στο 33′ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθεια του, χάνοντας την ισορροπία του προ του Ίτζο.
Ένα λεπτό μετά την είσοδό στο ματς, στο 39′, ο Γκινσάρι βρέθηκε απέναντι από τον Κίναλη, μετά από πάσα του Αλί Μπαμπά, αλλά ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού έδιωξε με υπερένταση το σουτ του.

Ο Γκάβριτς στο 56′ απείλησε με ένα καλοτραβηγμένο φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα όμως πέρασε απ όλα τα σώματα και έφυγε ελάχιστα άουτ.
Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο β μέρος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με την επόμενη καλή φάση του αγώνα να καταγράφεται στο 72′ με τον Αλί Μπαμπά να σουτάρει άστοχα από καλή θέση.

Λίγο έλειψε στο 77′ ο Δημήτρουλας να εκμεταλλευτεί το σοβαρό λάθος του Ίτζο, με τον παίκτη του Θεσπρωτού να κλέβει την μπάλα και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να τον μαρκάρει μέσα στην περιοχή, αποτρέποντας ένα σίγουρο Θεσπρωτικό γκολ, στην πιο μεγάλη τους ευκαιρία στο ματς.
Με τη συμπλήρωση των 90 ο Αλί Μπαμπά βρέθηκε απέναντι από τον Κίναλη, όμως ο Δημήτρουλας με σωτήρια επέμβαση απέτρεψε το 0-1.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Τσιλικας (Αιτ/νιας)
Κίτρινες: Βαλιέντε – Γκάβριτς, Μιχαήλ

Συνθέσεις:
Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Βασιλάκης (89′ λ.τ Γώγος), Στεργίου (46′ Κωνσταντίνου), Γκανσιέρ, Ντι Αλέσιο, Ζιώγας, Γεωργούσης (69′ Δημήτρουλας), Ρομέρο (46′ Λύγκας), Μπονίγια (69′ Σαραντίδης), Ραμίρεζ, Βαλιέντε.

Ξάνθη (Βούλιτς): Ίτζο, Πολίμος, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Θυμιάνης (39′ λ.τ. Γκινσάρι), Γκάβριτς, Αλί Μπαμπά, Γκόμεζ, Τσέλιος (83′ Μονρόζ), Δόρης, Ουνγιαλίδης.

ΠΗΓΗ: theball.gr
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (21 - 27/2)

Φεβρουαρίου 21, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (21 - 27/2)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 21 έως 27 Φεβρουαρίου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

21/02/2022

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

22/02/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

23/02/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

24/02/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25/02/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

27/02/2022

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή       

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα