03/26/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Γ. Λώλος για τη μεταφορά αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα: "Η μετατόπιση του προβλήματος από μία περιοχή στην άλλη, είναι παράλογη και επικίνδυνη"

Μαρτίου 26, 2020 0
Γ. Λώλος για τη μεταφορά αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα: "Η μετατόπιση του προβλήματος από μία περιοχή στην άλλη, είναι παράλογη και επικίνδυνη"

Λόγω των ανεξέλεγκτων μετακινήσεων προς την Ηγουμενίτσα αλλοδαπών, μεμονωμένων και με τροχόσπιτα, οι οποίοι κατόπιν παρεμβάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας τέθηκαν σε περιορισμό, ζήτησα με επιστολή μου προς τον αρμόδιο Υπουργό, τη ρητή απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης και παραμονής τους στην περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η μετατόπιση του προβλήματος από μία περιοχή στην άλλη, είναι παράλογη και επικίνδυνη.Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αύριο αναχωρούν από το camping 16 Ιταλοί - Παραμένουν άλλα 15 άτομα

Μαρτίου 26, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αύριο αναχωρούν από το camping 16 Ιταλοί - Παραμένουν άλλα 15 άτομα

Αναχωρούν αύριο 27/3/2020 για τα λιμάνια Ανκόνα και Πρίντεζι της Ιταλίας δέκα έξι (16) Ιταλοί υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονταν σε αναμονή για επαναπατρισμό στο Camping του Δρεπάνου, ύστερα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου. 
Στο Camping εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε (15) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους. 


Την Παρασκευή ο επαναπατρισμών Ιταλών υπηκόων μέσω Ηγουμενίτσας 

Με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου, ο Επίτιμος Προξενικός Λειτουργός της Ιταλίας σε Ήπειρο και Λευκάδα κ. Σπυρίδων Χαρ. Μανδέλλας, κάνει γνωστό ότι αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου και περί ώρα 23.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δύο πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρίας GRIMALDI LINES με προορισμό το ένα για την Ανκόνα και το άλλο για Μπρίντιζι. 

Με αυτά θα επαναπατριστούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ιταλοί υπήκοοι, καθώς και αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Ιταλία και για διαφόρους λόγους βρίσκονται στην Ελλάδα εξαιτίας διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από τη διάδοση του κορωνοϊού. 

Χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
·        Ambatene.esterit.it>Sala Stampa>ArchivioNews
·        www.grimaldi-lines.com
·        www.minoan.gr
·        smandellas@gmail.com

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Η Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ για τον κορωνοϊό

Μαρτίου 26, 2020 0
Θεσπρωτία: Η Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ για τον κορωνοϊό

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Αγαπητοί συνάδελφοι 

Ζούμε σε δύσκολες στιγμές. 
Η επιδημία του κορονοϊού απλώνεται από άκρη σε άκρη σε όλη την υφήλιο με καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα για ανθρώπους της ηλικίας μας. 
Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, προσβάλλει όλους ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, κοινωνική θέση, ηλικία. Τα στατιστικά όμως στοιχεία όμως δείχνουν ότι είναι πιο επικίνδυνος και φονικός για ανθρώπους της ηλικίας μας. 
Για αυτό και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πειθαρχημένοι. 
Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών γιατρών. 
Πειθαρχούμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ. 
Κόβουμε τις από κοντά επαφές με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, όσο και αν μας κακοφαίνεται. Πρέπει να βγούμε γεροί και δυνατοί από αυτή την μπόρα, το δικαιούμαστε. 
Παράλληλα όμως έχουμε ανάγκη από ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την επιδημία, για να μην έχουμε την τύχη των συναδέλφων μας σε Ιταλία και Ισπανία που τους απομάκρυναν από τις ΜΕΘ για να σώσουν νεώτερους. 
Γι αυτό οι συνταξιούχοι σταθερά εδώ και χρόνια, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, την ΠΟΣ ΟΑΕΕ και την ΣΕΑ, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Γιατί τα τελευταία χρόνια, της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα αυτά πήραν τεράστιες αρνητικές, θανατηφόρες διαστάσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα γι’ αυτόν το σκοπό. Θέσαμε τα μεγάλα προβλήματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θέτοντας τα αιτήματα του συνταξιουχικού κόσμου για τη λύση τους. 
Αυτή την κρίσιμη στιγμή με την παγκόσμια πανδημία και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, χαιρετίζουμε την προσπάθεια που κάνουν οι μαχόμενοι γιατροί του ΕΣΥ και υιοθετούμε τα αιτήματα τους. 

Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε : 

· Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της Δημόσιας Υγείας. 

· Να ανοίξουν όλες δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας σε 24ωρη λειτουργία. 

· Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς. 

Αυτή την περίοδο πολλοί από τους συναδέλφους μας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από διάφορες σοβαρές αρρώστιες και νοσήματα. Κινδυνεύουν περισσότερο από αυτές και όχι από τον κορονοϊό και αυτό γιατί χρειάζονται φροντίδα, εξετάσεις που δεν μπορούν τις να κάνουν αφού δεν μπορούν να πάνε στα δημόσια νοσοκομεία. 

Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. 

· Να επιταχτούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους. Να γίνονται οι εξετάσεις και η συνταγογράφηση εκεί, ώστε να πάρουν τα φάρμακά τους. Το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς. 

· Άμεσα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να αυξηθεί το προσωπικό διανομής των φαρμάκων που είναι ελάχιστο, να εξασφαλιστούν τώρα νέες δομές για τη διανομή τους. 

· Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

· Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων. 

Οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές μας, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές. 
Οι συντάξεις μας είναι κοντά στα προνοιακά βοηθήματα. 
Είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης αλλά και του Πάσχα, να μας καταβληθεί το από εμάς πληρωμένο δώρο(13Η σύνταξη). 
Άλλωστε την13Η και 14Η σύνταξη μας την χρωστάει το κράτος. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ! 
ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ... ΟΧΙ ΜΕΤΑ... 


Ηγουμενίτσα 25/3/2020 

Ο πρόεδρος                               ο γ. γραμματέας 
Τάκης Πετσίνης                                Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τις κοινωνικές δομές

Μαρτίου 26, 2020 0
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τις κοινωνικές δομές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η κυβέρνηση ενώ δεν πράττει τα αυτονόητα για την προστασία του λαού, ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας με την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και την ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, την άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί, το άνοιγμα όλων των ΜΕΘ και τις αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, επιχειρεί να μετακυλήσει την κρατική ανεπάρκεια και τις κυβερνητικές ευθύνες διαχρονικά, στην ατομική ευθύνη και την απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές. 

Μπροστά στην ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση «θυμήθηκε» την αναγκαιότητα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ), όπως και όλων των εργαζομένων σε κοινωνικές δομές (ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜΕΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ κλπ). 

Οι ίδιοι εργαζόμενοι που και στην οικονομική κρίση σήκωσαν το βάρος της εξυπηρέτησης βασικών αναγκών επιβίωσης των «ευπαθών» ομάδων που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού, καλούνται εκ νέου να βάλουν πλάτη για να αντιμετωπιστεί άλλη μία κρίση, αυτή τη φορά υγειονομική. 

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ μετά και την νέα δομή που επιχειρεί η κυβέρνηση και με τα επιπλέον καθήκοντα «ντελίβερι» που τους επιφορτίζει, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει και στην χώρα μας. Από κοντά και οι συνάδελφοι της δημοτικής αστυνομίας, στους οποίους επιβλήθηκαν επιπρόσθετα καθήκοντα ελέγχου και τήρησης της γενικής απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση. 
Με την εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών οι Σχολικές Καθαρίστριες των 100 και 200 ευρώ καλούνται να δουλέψουν στις υπηρεσίες των Δήμων, χωρίς να γνωρίζουν το μισθό ή το ωράριο τους και με συχνά τα φαινόμενα εκμετάλλευσης και απασχόλησης τους σε εξωτερικές εργασίες, κόψιμο γκαζόν, καθαριότητα δρόμων και πεζοδρομίων, παραβιάζοντας κάθε όρο των συμβάσεων που έχουν υπογράψει. 

Την προχειρότητα και τις ευθύνες της κυβέρνησης καλούνται οι εργαζόμενοι της νέας δομής να τις καλύψουν πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας της υγείας και ασφάλειας τους, σε αλλότρια καθήκοντα κάτω από αντίξοες συνθήκες και αντιμετωπίζοντας συχνά φαινόμενα απληρωσιάς και απαξίωσης της εργασίας τους. 
Η πλειονότητα των εργαζομένων των δήμων που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζουν για χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, όμηροι για δεκαετίες με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και έργου ενώ οι πολύχρονες προσπάθειές τους για μονιμοποίηση έχουν πέσει στο κενό. 

Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας δεν γεννήθηκαν μόνο στην κρίση του κεφαλαίου, ούτε τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολύ δε περισσότερο δεν θα σταματήσουν όταν θα έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο που τότε οι ανάγκες της κοινωνίας θα είναι μεγαλύτερες και περισσότερες. 

· Μπαίνουμε μπροστά για να μην επιτρέψουμε τις αυθαιρεσίες κυβέρνησης και δημάρχων. 

· Δε θα δεχτούμε φαινόμενα ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, έχουμε παραδείγματα Δημοτικών Αρχών, στην Αττική κυρίως,, που με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δίνουν την καθαριότητα σε εργολάβο, εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις της κυβέρνησης. 

· Δε θα επιτρέψουμε να μπουν τα εργασιακά δικαιώματα στην καραντίνα ούτε σήμερα αλλά πολύ περισσότερο αύριο, αφού τα χειρότερα που «γεννήθηκαν από έκτακτες συνθήκες, θα μετατραπούν γρήγορα σε κινητήριους μοχλούς της επόμενης μέρας», όπως δηλώνει και ο πρωθυπουργός. 

· Αν κυβέρνηση βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία κατεδάφισης εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, να τους απαντήσουμε με την αλληλεγγύη και τις διεκδικήσεις μας. 

· Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της σχετικής διάταξης με το άρθρο 12, όπου αναστέλλεται η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια της απεργίας καλουμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να μην παγιωθούν αυταρχικά μέτρα που λαμβάνονται αυτήν την περίοδο. 

· Απαιτούμε σεβασμό σε όλους τους εργαζόμενους που χθες, σήμερα και αύριο συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για να κρατήσουν την κοινωνία όρθια σε πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. 

· Εκτός των θεσμοθετημένων ΜΑΠ να δοθούν στους εργαζόμενους όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία τους από την μετάδοση του κορωνοϊού (έχουμε αναφερθεί διεξοδικά στις από 27-2-2020 και 15-3-2020 ανακοινώσεις μας). 

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες των Δήμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                 ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 

Συνέχεια...

Παραμυθιά: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά ο Νικόλας Κάτσιος για την πανδημία και τις συνέπειες του σεισμού

Μαρτίου 26, 2020 0
Παραμυθιά: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά ο Νικόλας Κάτσιος για την πανδημία και τις συνέπειες του σεισμού 

Προτάσεις, κριτική και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά ο Νικόλας Κάτσιος για την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις συνέπειες του σεισμού στο δήμο Σουλίου 

Η φετινή διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με μια διπλή δοκιμασία για τον τόπο και τους συνδημότες μας, που καθημερινά πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις συνέπειες του σεισμού που πρόσφατα έπληξε την περιοχή μας. Τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι αναγκαίο να ανταπεξέλθουμε στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουμε περιέλθει, η οποία μας υποχρεώνει όλους να βιώσουμε συνθήκες πολυεπίπεδης δοκιμασίας. 

Ταυτόχρονα, όλοι όσοι συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε όλα όσα μας ενώνουν και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με συνεργασία, με σύγκλιση και σύνθεση απόψεων να καταλήξουμε σε ένα κοινό τοπικό σχέδιο δράσης. Σε συγκεκριμένα άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα που, αφενός θα εξασφαλίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των συνδημοτών μας από την πανδημία και τις πληγές του σεισμού, και αφετέρου μέσα από έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο δήμο μας. 

Όμως οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτες αποφάσεις, τις οποίες -άγνωστο γιατί- αδυνατεί, ολιγωρεί ή στην καλύτερη περίπτωση καθυστερεί να πάρει ο δήμαρχος Σουλίου. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, τις λαμβάνει ύστερα από δικές μας υποδείξεις τις οποίες εγγράφως και εγκαίρως του έχουμε καταθέσει. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 (πριν ακριβώς από μία εβδομάδα) με προσωπική μου επιστολή που του απέστειλα, του γνωστοποίησα τη δεδομένη πρόθεση της παράταξής μας να στηρίξουμε έμπρακτα τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση του δήμου μας απέναντι στον κορονοϊό αλλά και για την οικονομική στήριξη των συνδημοτών μας. Και στο πλαίσιο αυτό του θέσαμε υπόψη δέσμη προτάσεων της παράταξής μας, τις οποίες αναμέναμε άμεσα να υλοποιήσει. 

Αφήνοντας κατά μέρους την όποια αντιπολιτευτικού τύπου κριτική επιλέξαμε τότε να μη δημοσιοποιήσουμε στους συνδημότες μας και στα ΜΜΕ το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, αλλά την αποστείλαμε προσωπικά μόνο στον ίδιο το δήμαρχο. 

Όλως τυχαίως την ίδια ακριβώς ημέρα, μετά από εβδομάδες απόλυτης απραξίας, ο δήμαρχος Σουλίου ανακοίνωσε την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας και έδωσε τέλος στο… σήριαλ που αφορούσε τη λειτουργία ή μη της Λαϊκής Αγοράς της Παραμυθιάς. Ακολούθησε ο ορισμός του αντιδημάρχου Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Φ. Δημητρίου ως συντονιστής των μέτρων κατά του κοροναϊού και πραγματικά νιώσαμε ικανοποίηση, που ο δήμαρχος Σουλίου αξιοποίησε έστω και μέρος των προτάσεων μας. 

Ταυτόχρονα όμως νιώσαμε απογοήτευση και προβληματισμό που, ως πρώτος πολίτης του δήμου Σουλίου ο κ. Γ. Καραγιάννης δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος και τον στοιχειώδη πολιτικό σεβασμό να αναγνωρίσει ούτε δημόσια αλλά ούτε και ιδιωτικά τη συμβολή της παράταξής μας στη λήψη των παραπάνω μέτρων, αλλά και ότι αξιοποίησε μέρος των προτάσεών μας. Δυστυχώς, πήγε… «περίπατο» ακόμη και ο πολιτικά ψευδεπίγραφος τίτλος της παράταξής του κ. Γ. Καραγιάννη «Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας», που προεκλογικά εξαπάτησε πολιτικά τους συμπολίτες μας, δεσμευόμενος για μετεκλογικές συνεργασίες. 

Πλέον, απευθυνόμενοι στους συνδημότες μας τους γνωρίζουμε ότι η παράταξή μας ζητά από το δήμαρχο Σουλίου τα εξής: 

· Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την προστασία από την πανδημία και τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός (πλέον μπορεί να γίνει μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης), με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών και τη λήψη προληπτικών μέτρων στο δήμο Σουλίου με τη συμμετοχή και κοινωνικών φορέων της περιοχής (Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.α.). 

· Σύσταση Διαδημοτικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα παρακολουθεί καθημερινά την υφιστάμενη κατάσταση και θα συντονίζει τις προσπάθειες όλων μας. 

· Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής). 

· Αξιοποίηση του πολύτιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στο «Βοήθεια στο Σπίτι» τους οποίους αφού εφοδιάσετε με όλα τα απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας, να εξυπηρετούν με ασφάλεια κατ’ οίκον συνδημότες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

· Απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τα Σχολεία, τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, τις Παιδικές Χαρές, τα Γήπεδα, το Κλειστό Γυμναστήριο αλλά και συγκεκριμένους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (πάρκα, στάσεις). 

· Πλύσιμο κεντρικών δρόμων, πλατειών και κάδων απορριμμάτων. 

· Πέρα από το σφράγισμα σε όλες τις Παιδικές Χαρές του δήμου και σήμανση με ειδικές ταινίες περιμετρικά των οργάνων σε παιδικές χαρές και υπαίθρια παιχνίδια (π.χ. κούνιες) που βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο χωρίς περίφραξη. 

· Τοποθέτηση αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων στα δημοτικά κτίρια και εφαρμογή μέτρων προφύλαξης (γάντια, μάσκες) στους χώρους υποδοχής κοινού από εργαζόμενους και δημότες. 

· Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των συνδημοτών μας που θα περιλαμβάνουν: 

α) Αναστολή των προσαυξήσεων στα δημοτικά τέλη για όλα τα νοικοκυριά καθόλη τη διάρκεια που θα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημίας, 

β) Μηδενικά δημοτικά τέλη μέχρι 31/8/2020 για όλες τις επιχειρήσεις του δήμου μας, 

γ) Τη μη καταβολή στο δήμο των μισθωμάτων για τα ακίνητα και τους κοινόχρηστους χώρους ιδιοκτησίας του δήμου που μισθώνονται, καθόλη την περίοδο ισχύος των περιορισμών λειτουργίας της αγορά και 

δ) Τη μη καταβολή στο δήμο μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων καθόλη την περίοδο ισχύος των περιορισμών λειτουργίας των Σχολείων. 


Με οδηγό τη χθεσινή διπλή γιορτή για την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου η παράταξη «Τόπος Αξιών» πρωτοστατεί σε μια ευρεία συναίνεση με στόχο την αντιμετώπιση της μεγάλης διπλής δοκιμασίας που έχουμε στον τόπο μας. 

Είναι η ώρα των κοινών δράσεων και σε αυτή την κρίσιμη μάχη δεν περισσεύει κανείς.
Συνέχεια...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Μαρτίου 26, 2020 0
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου: 

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.155) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: 

(333) στην Αττική, 

(124) στη Θεσσαλονίκη, 

(106) στα Ιόνια Νησιά, 

(97) στην Κρήτη, 

(76) στην Πελοπόννησο, 

(73) στην Κεντρική Μακεδονία, 

(66) στην Ήπειρο, 

(65) στη Θεσσαλία, 

(50) στη Στερεά Ελλάδα, 

(49) στο Νότιο Αιγαίο, 

(48) στη Δυτική Ελλάδα, 

(47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 

(15) στο Βόρειο Αιγαίο και 

(6) στη Δυτική Μακεδονία. 


Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (2.950) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. 

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα, ως ακολούθως: 

(2) στο Νότιο Αιγαίο, 

(1) στην Αττική, 

(1) στην Κεντρική Μακεδονία, 

(1) στην Ήπειρο και 

(1) στα Ιόνια Νησιά. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (264) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (273) άτομα. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Πέμπτη 26 Μαρτίου)

Μαρτίου 26, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Πέμπτη 26 Μαρτίου) 

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
- Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι, σε σταθερή κατάσταση. 

- Το νεαρό άτομο που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Λοιμωδών έχει πάρει εξιτήριο από χθες και βρίσκεται στην οικία του. 

- Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. 

- Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
- Στις 25/3 και 26/3 στάλθηκαν συνολικά οκτώ δείγματα για διερεύνηση. Δύο εξ αυτών έχουν βρεθεί αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα από τα υπόλοιπα έξι. 

- Όλα τα δείγματα των προηγούμενων ημερών έχουν βρεθεί αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
- Σήμερα 26/3 ελήφθησαν δέκα νέα δείγματα, τα οποία στάλθηκαν για διερεύνηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

- Οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στα Ιωάννινα, παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται. 

- Όλα τα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
- Το επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

- Τέσσερις διαπιστωμένες επαφές με το ανωτέρω κρούσμα, υψηλού και μέτριου κινδύνου συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές και σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ οι υπόλοιπες επέστρεψαν στα καθήκοντά τους. 

- Στο Νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται δύο ύποπτα κρούσματα SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
- Σήμερα 26/3 στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για διερεύνηση. 

- Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.
Συνέχεια...