06/16/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Απολαύστε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Ν.ΑΜΜΟΣ στο Λύχνο Πάργας

Ιουνίου 16, 2021 0
Απολαύστε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Ν.ΑΜΜΟΣ στο Λύχνο Πάργας

Ξεκίνησε τη λειτουργία του, το N.AMMOS στην παραλία του Λύχνου Πάργας.


Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το ποτό σας ή να γευτείτε εξαιρετική κουζίνα δίπλα στο κύμα στην υπέροχη παραλία Λύχνος της Πάργας.


Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα μπορείτε να αναπαυθείτε και να απολαύσετε την πρώτη σας βουτιά στις ολοκαίνουριες ξαπλώστρες του καταστήματος.


Δοκιμάστε τις γαστρονομικές προτάσεις του καταστήματος με βιολογικά προϊόντα και το άψογο σέρβις.


Το Ν.ΑΜΜΟΣ διαθέτει επίσης και 4 πολυτελή δωμάτια για τη διαμονή σας, με υπέροχη θέα ακριβώς πάνω στη θάλασσα...Ειδική προσφορά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 250 ευρώ, 3 διανυκτερεύσεις σε σουίτα, με δωρεάν πάρκινγκ και ξαπλώστρα.

Για κρατήσεις, πληροφορίες κλπ στο τηλέφωνο 6979 308 597

Συνέχεια...

Περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη στη Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ)

Ιουνίου 16, 2021 0
Περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη στη Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ)

Περιοδεία στη Θεσπρωτία του Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη

Σειρά συναντήσεων με τον αγροτικό κόσμο της Θεσπρωτίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με το βουλευτή Θεσπρωτίας Μ. Κάτση, τους Συντονιστές της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, με στελέχη και μέλη του κόμματος.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Γλυκή με τους προέδρους των ΤΟΕΒ, αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027), τα μειωμένα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων που καταβλήθηκαν πρόσφατα στους κτηνοτρόφους, όπως και οι πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών που πιέζουν ασφυκτικά τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ μίλησαν για τα χρέη των οργανισμών τους προς την ΔΕΗ και την αδυναμία εξυπηρέτησής των. Ο πρώην Υπουργός τους πρότεινε να έρθουν άμεσα σε μακροχρόνια συμφωνία με την ΔΕΗ για τη ρύθμιση του χρέους τους, πληρώνοντας μικρές δόσεις στην αρχή, πριν η ΔΕΗ εκχωρηθεί σε ιδιώτες και τα πράγματα ενδεχομένως, γίνουν επικίνδυνα για τους αγρότες.


Επιστρέφοντας από τη Γλυκή το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Δημαρχείο Παραμυθιάς και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουλίου κ. Καραγιάννη που τους εξέθεσε τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Δήμου Σουλίου.


Η επόμενη συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών. Στη συνάντηση οι ιχθυοκαλλιεργητές εξέθεσαν τα κύρια προβλήματά τους που είναι: 
α) Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έγκρισης της περιοχής των υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, ως Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), β) Οι έκτακτες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών που επλήγησαν από τα εφαρμοζόμενα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ενισχύσεις που εδώ και ενάμιση χρόνο διαρκώς εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση αλλά ποτέ δεν πιστώνονται στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα ο κλάδος να μένει αστήρικτος.


Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, μετέβησαν στον κάμπο της Κεστρίνης όπου είδαν από πρώτο χέρι το πρόβλημα της ακαρπίας των εσπεριδοειδών. Είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με παραγωγούς, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς πούλησαν την τελευταία τους σοδειά σε τιμές κόστους, ενώ παράλληλα επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα από τις επιπτώσεις στο εμπόριο που έφερε το γενικό lockdown,και η έλλειψη εργατών γης εξαιτίας του μακροχρόνιου κλεισίματος του Τελωνείου Μαυροματίου. Δυστυχώς οι όποιες εξαγγελίες για στήριξή τους από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουν μείνει μέχρι σήμερα στα χαρτιά με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα για τα λιπάσματα.


Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε σε ανοιχτό χώρο στο Ασπροκκλήσι, όπου πραγματοποιήθηκε μια πολύ γόνιμη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες, με στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγιάδας, του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης, τον πρόεδρο και στελέχη του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας. Οι αγρότες κατάγγειλαν ότι ο ΕΛΓΑ τους οφείλει ζημιές από προηγούμενα χρόνια, και ότι για τη μεγάλη ακαρπία που παρατηρείται, ανησυχούν για το λόγο ότι δεν έχουν περάσει από τα περιβόλια τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, για να εκτιμήσουν τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Απαντώντας στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, ο Σταύρος Αραχωβίτης υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση πράσινης κάρτας τρίμηνης διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης, στην αγροτική και μόνο παραγωγή στους εποχικά εργαζόμενους, που προέρχονται από την Αλβανία. Γιατί αυτή την πρόταση για λύση του προβλήματος δεν την προχωρά η Κυβέρνηση; 

Τέλος η συζήτηση έκλεισε με το σύλλογο των κτηνοτρόφων, οι οποίοι παραπονέθηκαν για το μεγάλο κόστος της βοσκής, και για τις χαμηλές τιμές διάθεσης του παραγόμενου κρέατος και γάλακτος.

Από τις συναντήσεις έγινε φανερή η δυσαρέσκεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας από την ουσιαστική εγκατάλειψή τους από την κυβέρνηση, ειδικά στη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας. Εξέφρασαν την αγωνία για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους, γιατί όλο και περισσότερο δυσκολεύει η επιβίωση για τις μικρές αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Θεσπρωτίας, παλεύει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ώστε να σταθεί όρθιος και να προσφέρει τα μέγιστα στην πρωτογενή παραγωγή και την τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Δεν έχει ανάγκη από μεγάλα λόγια και άδειες υποσχέσεις, αλλά από έμπρακτη στήριξη και οργανωμένο σχέδιο δράσεων από την κυβέρνηση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα 15/6/2021
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κώνστα

Ιουνίου 16, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κώνστα

Αιφνίδια και πρόωρα, έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κώνστα σε ηλικία μόλις 58 ετών, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά της και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Μια καλοκάγαθη γυναίκα, ιδίαιτερα συμπαθής στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας.

Για περισσότερο από 20 χρόνια εργαζότανε στο Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων των συναδέλφων και των συμπολιτών της.

Με ιδιαίτερη θλίψη, από την απώλειά της, οι συνάδελφοί της, σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν τα συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαρίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 17/6 στις 12 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι.

Στους οικείους της -και ιδιαίτερα στον αδελφό της Αιμίλιο- εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Αιωνία της η μνήμη!
Θ.Α.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας
ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων στην οικογένεια και τους οικείους της συναδέλφου Μαρίας Κώνστα, που έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία μόλις 59 χρόνων, μετά από μια δύσκολη μάχη, που έδωσε.

Η συνάδελφος Μαρία υπηρετούσε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στο γραφείο καθαριότητας δημοτικών κτηρίων ως καθαρίστρια για πάνω από 20 έτη.
Θα την θυμόμαστε με αγάπη και εκτίμηση.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                    ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ


Συνέχεια...

Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Ύφεση στην Ήπειρο και πανελλαδικά

Ιουνίου 16, 2021 0
Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Ύφεση στην Ήπειρο και πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 3
ΠΕ Πρέβεζας 0

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 549, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.741 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.089 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.478 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 330 (65.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.589 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 81 (ημερήσια μεταβολή +8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 95 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ομιλία στη Βουλή του Μάριου Κάτση στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 16, 2021 0
Ομιλία στη Βουλή του Μάριου Κάτση στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κύρια σημεία της ομιλίας του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση, στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μ. Κάτσης, ξεκίνησε την ομιλία του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι, «εισηγείται ένα νομοσχέδιο που ανατινάζει τις συνθήκες εργασίας για κάθε έναν και καθεμιά που δουλεύει στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πολιτική, αντιεπιστημονική, αντισυνταγματική, με ταξικό μίσος εναντίον των πολλών και κυρίως θα έλεγα σκοταδιστική γιατί μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. Όλοι είναι εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας, υπέρ είστε μόνο η ΝΔ και ο ΣΕΒ που σας έδωσε άλλωστε και γραμμένο τούτο εδώ το επικίνδυνο νομοσχέδιο».

Σχετικά με τα όσα είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως, «στη ΔΕΘ του 2019 έλεγε ότι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι υπερρυθμισμένη, σε χαιρετισμό του στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, έλεγε ότι το οχτάωρο είναι ξεπερασμένο, ενώ σε προεκλογικές του συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού που του ζητούσαν εφταήμερη εργασία, εκείνος χαμογελούσε συγκαταβατικά. Τότε λέγατε ότι είναι fake news αυτά. Και ορίστε, έρχεστε και τα νομοθετείτε όλα».

Ως προς την ουσιαστική κατάργηση του οχταώρου που εισάγει το νομοσχέδιο ο Μ. Κάτσης ανέφερε πως, «θεσπίζετε μέσω της ατομικής σύμβασης, τη δεκάωρη εργασία με δύο ώρες απλήρωτης δουλειάς. Μας λέτε ότι υπήρχαν αυτά σε επιχειρήσεις όπως η Παπαστράτος, ή στον τουρισμό. Εκεί ισχύει με συλλογική σύμβαση όχι με ατομική. Εδώ βάζετε τον εργοδότη και τον εργαζόμενο να διαπραγματευτούν λες και είναι ισότιμοι, παραβιάζοντας την βασική αρχή της επιστήμης του εργατικού δικαίου, που λέει ότι η σχέση είναι ετεροβαρής λόγω εξάρτησης. Είναι σαν να αλλάζετε το αξίωμα της Ευκλείδειας γεωμετρίας ότι ¨από 2 σημεία διέρχεται μία μόνο ευθεία¨, γι’ αυτό χαρακτήρισα τον νομοσχέδιο και αντιεπιστημονικό».

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναρωτήθηκε, «σε συμβάσεις κάτω των έξι μηνών, όπως συμβαίνει στους εποχικούς εργαζομένους του τουρισμού, πότε θα τα πάρουν τα ρεπό από τις απλήρωτες υπερωρίες τους αφού δίνετε περιθώριο εξαμήνου; Ποτέ μάλλον. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο εκάστοτε εργοδότης θα μπορεί να απολύει εργαζομένους πριν λήξει το εξάμηνο και πριν πάρουν τα ρεπό, και να τους αντικαθιστά με άλλους. Σε εταιρίες όπως αυτές των τηλεφωνικών κέντρων, αυτό θα γίνεται».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε ότι, «Διπλασιάζετε τις φθηνές υπερωρίες και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, που και κουρασμένοι θα είναι, και μη αποδοτικοί. Διευρύνετε τη δυνατότητα των απολύσεων. Εσείς καταργείτε την επαναπρόσληψη στην πράξη και λέτε ¨θα πάρεις μία αποζημίωση αν και εφόσον μπορούν οι εργοδότες λόγω οικονομικών δυνατοτήτων¨. Και έχετε το θράσος να μιλάτε στον τίτλο του νομοσχεδίου για προστασία της εργασίας, ενώ είναι προστασία της εργοδοσίας. Ρίχνετε την ευθύνη της υπογεννητικότητας στις γυναίκες και στη νέα γενιά, την οποία έχετε στριμώξει με 534 ευρώ το μήνα, με το οκτάωρο να γίνεται δεκάωρο και τις υπερωρίες να πληρώνονται με ρεπό».

Σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν το συνδικαλισμό και την απεργία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε, «δίνετε ρέστα ιδεοληψίας και αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού στα ζητήματα του συνδικαλισμού, της απεργίας και των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Λέτε ότι εκσυγχρονίζετε το συνδικαλιστικό δίκαιο, ενώ στην πραγματικότητα καταργείτε τον εμβληματικό ν.1264/82. Κάνετε την απεργία σχεδόν αδύνατη, κάνετε τα σωματεία πλήρως εργοδοτικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και πλέον η διοίκηση παρεμβαίνει αντιστυνταγματικά στην αυτοτέλεια των σωματείων».

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και το ΣΕΠΕ ο Μ. Κάτσης ανέφερε, «Μα τι να προστατέψει η ψηφιακή κάρτα εργασίας όταν έχετε κάνει νόμιμες όλες τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες; Είναι πουκάμισο αδειανό. Και για το ΣΕΠΕ, ποια ανεξαρτησία επικαλείστε όταν τα 3 από τα 5 μέλη του Δ.Σ. θα είναι διορισμένα από την κυβέρνηση;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέχισε λέγοντας, «οι πολιτικές σας είναι αποτυχημένες γιατί τις είδαμε να εφαρμόζονται το 2012-2015. Τα επιχειρήματα σας είναι ίδια με αυτά που λέγατε όταν μειώνατε το βασικό μισθό, φέρνατε τον ρατσιστικό υποκατώτατο, και θεσπίζατε τις επιχειρησιακές συμβάσεις αντί των συλλογικών. Τι λέγατε τότε; Θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, θα μειωθεί η ανεργία στους νέους, θα έρθουν επενδύσεις. Και τι έγινε τελικά; 28% η ανεργία, πάνω από 60% στους νέους, ύφεση και εκτόξευση του brain drain. Το είπε και ο πρόεδρος Biden, “αυτά δεν λειτούργησαν ποτέ”. Ο κόσμος αλλάζει και εσείς είστε αμετανόητα οπισθοδρομικοί».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΑ-ΠΣ τόνισε ότι, «εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, καταργήσαμε τον υποκατώτατο, δηλώναμε τις υπερωρίες στην Εργάνη με sms. Επαναφέραμε τις κλαδικές συμβάσεις που οδήγησαν σε καλύτερους μισθούς. Και τι έγινε; Η ανεργία μειώθηκε 10% και η οικονομία είχε ανάπτυξη επί 13 συναπτά τρίμηνα. Αυτό το νομοσχέδιο είναι το όχημα μιας ακραίας πολιτικής για να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια ειδική οικονομική ζώνη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με φτηνή ελαστική εργασία, όπου μια χούφτα ελίτ θα καρπωθεί το Ταμείο Ανάκαμψης, και η πλειοψηφία του κόσμου θα είναι στην εξαθλίωση. Εμείς καταψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο και όταν θα έχουμε την εντολή του λαού, θα το καταργήσουμε και επίσημα στη Βουλή για να επαναφέρουμε τη χώρα στη σωστή πλευρά της προόδου».


Συνέχεια...

Σεμινάριο ψηφιακού Marketing από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με το Βασίλη Παππά

Ιουνίου 16, 2021 0
Σεμινάριο ψηφιακού Marketing από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με το Βασίλη Παππά

«Πως το Digital Marketing μπορεί να βοηθήσει πρακτικά μια μικρή επιχείρηση».
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας για τα νέα εργαλεία Ψηφιακού Marketing που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η Πανδημία και το νέο επιχειρηματικό τοπίο που καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 έως και 21:00 με θέμα:

«Πως το Digital Marketing μπορεί να βοηθήσει πρακτικά μια μικρή επιχείρηση»

Εισηγητής της εκπαίδευσης θα είναι ο κ. Βασίλης Παππάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Marketing, ιδρυτής του Epixeirein.gr με πολυετή εμπειρία στο Marketing επιχειρήσεων.

Η ανωτέρω ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του και η πρόσβαση σε αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ αποκλειστικά για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Ν. Θεσπρωτίας.

Για την Συμμετοχή σας απαιτείται η ΕΓΓΡΑΦΗ σας έως και τη Δευτέρα 28/06/2021 και ώρα 13:00 στον σύνδεσμο https://forms.gle/o5gnuhZisVJ4F6xi6

Ακολούθως θα λάβετε τον σύνδεσμο (link) συμμετοχής στο email που θα δηλώσετε.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ήπειρος: 10 πρόστιμα χθες για μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Ιουνίου 16, 2021 0
Ήπειρος: 10 πρόστιμα χθες για μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (15-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 10 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

1 παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

9 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

Ερώτηση του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για το παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 16, 2021 0
Ερώτηση του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για το παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών

Θέμα: Για το παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας

Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με την παραχώρηση του 67% της ΟΛΗΓ ΑΕ που έχει μπει στη δεύτερη φάση, εξυπηρετεί τον “εθνικό στόχο” για την προσέλκυση επενδύσεων και να αναβαθμιστεί η χώρα μας σε κόμβο εμπορευμάτων και ενέργειας στηρίζοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτό το στόχο υπηρετούσαν με συνέπεια και όλες οι μέχρι τώρα μορφές διαχείρισης του λιμανιού είτε ως λιμενικό Ταμείο είτε ως ΟΛΗΓ Α.Ε. Ξεκινώντας από τις επιχωματώσεις στις οποίες προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο στη θάλασσα με αποτέλεσμα η Ηγουμενίτσα με την πρώτη βροχή να πλημμυρίζει και φτάνοντας μέχρι και σήμερα που η ΟΛΗΓ ΑΕ στην οποία ανήκει και το παραλιακό μέτωπο να βάζει συνεχώς εμπόδια στην πρόσβαση των κατοίκων όπως κατά την διαδικασία δημοπράτησης των δημοτικών αναψυκτηρίων στο Δρέπανο, στην επέκταση του ποδηλατόδρομου κλπ.

Ακόμα και σήμερα οι παραλιακοί δρόμοι της Ηγουμενίτσας επίσημα θεωρούνται και απεικονίζονται σαν θάλασσα. Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ιδιαίτερα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παραλιακού μετώπου που διαιωνίζεται για πάνω από 50 χρόνια.

Όσο για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης έχει ξεκινήσει το 2009 από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη συνέχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντίστοιχο νόμο του ψήφισε και ολοκληρώνεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ κάνοντας ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τεύχη δημοπράτησης του 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε. προσφέρεται μαζί με το λιμάνι ως «χερσαία ζώνη λιμένα» και το παραλιακό μέτωπο του δήμου. Με τον τρόπο αυτό ελοχεύει ο κίνδυνος του αποκλεισμού των κατοίκων του δήμου Ηγουμενίτσας (δρόμοι της πόλης, παράλια του δήμου, καταφύγια Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδα,κεντρικό parking της πόλης).

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επιχειρηματίες, οι αλιείς, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία με τη συσσωρευμένη αρνητική πείρα τους, ανησυχούν με τις εξελίξεις που δρομολογούνται. Από την πρώτη στιγμή δρομολόγησης της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού με τη νέα μορφή της παραχώρηση του 67% της ΟΛΗΓ ΑΕ σε επιχειρηματικούς ομίλους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους μέσω αγωνιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν και κορυφώθηκαν με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταμεσής του καλοκαιριού ξεπερνώντας τα εμπόδια της τουριστικής περιόδου. Επίσης με τοποθετήσεις έχει εκφραστεί αρνητικά και η Πανηπειρωτική Σ.Ε. στην οποία συσπειρώνονται οι απόδημοι Ηπειρώτες.

Ταυτόχρονα είναι υπαρκτοί και οι κίνδυνοι για την υγεία, την ασφάλεια του λαού στην περιοχή, από την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μια "ανάσα" από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ με την θετική γνωμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι παραπάνω εξελίξεις αναδεικνύουν ότι η ανάπτυξη που κίνητρο έχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων όχι μόνο δεν συμβαδίζει με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αντίθετα τις αντιστρατεύεται. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το παραλιακό μέτωπο μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά όταν υποταχθούν σε έναν επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Αυτό προϋποθέτει τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία στα χέρια της.

Ερωτάται η κυβέρνηση, τι μέτρα θα πάρει για

- Να ανακληθεί η θετική γνωμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μια "ανάσα" από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ. ώστε να μην αποτελέσει μια εν δυνάμει περιβαλλοντική “βόμβα”.

- Να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση και να αποδοθούν για ελεύθερη χρήση στο λαό οι χώροι του παραλιακού μετώπου που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, σε παιδικές χαρές, σε χώρους αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας (γήπεδα κλπ) καθώς επίσης και όλες οι παραλίες για την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής των λαϊκών στρωμάτων.

- Να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά που υπάρχουν στην Πλαταριά και στην Σαγιάδα, να αποχαρακτηριστεί από τουριστικό των Συβότων.

- Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια του ΟΛΗΓ ΑΕ για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων.

- Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης.

- Γενναία χρηματοδότηση από το κράτος του δημοτικού ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού χώρου και να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο σε χώρο δράσεων για το ναυταθλητισμό καθώς επίσης και σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Συνέχεια...

Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Ιουνίου 16, 2021 0
Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στο Ίδρυμα Η. Σάρρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Συλλόγου μας, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Καταστατικού του Συλλόγου. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και θα αφορά την εκλογή:

1. Νέου Επταμελές (7) Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Νέας Τριμελής (3) Εξελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ενός (1) Αντιπροσώπου του Συλλόγου για της Ενώσεις Τριτέκνων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου (και οι δυο γονείς κάθε οικογένειας).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται η κολύμβηση

Ιουνίου 16, 2021 0
Θεσπρωτία: Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται η κολύμβηση

Χαρακτηρίζουμε:

1. Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της Δ.Κ Ηγουμενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - Δ.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας , κατάλληλα για κολύμβηση.

2. Τα θαλασσινά νερά
- Των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων
- Των εκβολών του ποταμού Καλαμά 100 μ. εκατέρωθεν
- Της θαλάσσιας περιοχής, βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς και 200 μ εκατέρωθεν, ακατάλληλα για κολύμβηση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

Συνάντηση Γιόγιακα με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα

Ιουνίου 16, 2021 0
Συνάντηση Γιόγιακα με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα

Β. Γιόγιακας: "Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία"

Τη στήριξη κάθε προσπάθειας να ενισχυθεί η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και με τις Αλβανικές Αρχές προκειμένου να διασφαλιστούν βασικά δικαιώματα των ομογενών στη γειτονική χώρα, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη συνάντηση που είχε ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Αλβανίας με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, κυρία Luela Hajdaraga. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά η Αντιπρόεδρος της Ομάδας, Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα και το μέλος της Ομάδας, Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κωσταντίνος Μπάρκας.


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στην πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου - οι οποίοι περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων - και στη σημασία τους για την προστασία των δικαιωμάτων περιουσίας, εκπαίδευσης και αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Χαρακτήρισε την Εθνική Ελληνική Μειονότητα «γέφυρα φιλίας και συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών που συμβάλει στην αλληλοκατανόηση και έχει πολλούς λόγους να επιθυμεί και να επιδιώκει αρμονικές διμερείς σχέσεις, εποικοδομητικό διάλογο, καλή γειτονία.

Ο κ. Γιόγιακας χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τη συμφωνία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη σύνταξη συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σημειώνοντας ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη διευθέτηση και άλλων σημαντικών εκκρεμοτήτων στις διμερείς σχέσεις.

Στάθηκε επίσης στην πρόσφατη επαναλειτουργία των Τελωνείων Μαυροματίου και Κρυσταλλοπηγής εκφράζοντας την ελπίδα ότι η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα επιτρέψει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών σε ό,τι αφορά τα όρια ημερήσιων διελεύσεων και τις θεωρήσεις εισόδου για οικογενειακές επανενώσεις.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: Όλοι σήμερα στο δρόμο για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα

Ιουνίου 16, 2021 0
ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: Όλοι σήμερα στο δρόμο για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα
16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Απαιτούμε Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας!
Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 πμ πλ. Δημαρχείου

Στις 16 Ιούνη η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει το αντεργατικό τερατούργημα. Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, έχουνε κάθε λόγο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας! Η 16η Ιούνη, πρέπει να αποτελέσει συνέχεια της εργατικής-λαϊκής πάλης, κόντρα σε κάθε άποψη για αποκλιμάκωση του αγώνα, κόντρα σε κάθε αποδοχή του «αναπόφευκτου» της ψήφισης.

Ενάντια στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες και ενώ το νομοσχέδιο είχε φτάσει στη Βουλή, αγνοώντας τις μαζικές αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας την 10η Ιούνη, αρνήθηκαν να κηρύξουν νέα πανεργατική απεργία, δρώντας σαν κατοικίδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης. Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι εχθροί του εργατικού κινήματος. Οι αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου και η διάθεσή τους να απεργήσουν ανάγκασε την ΑΔΕΔΥ να μετατρέψει τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία!

Προσπερνώντας την υπονομευτική στάση του ΠΑΜΕ, που προσπαθεί να «ξεπλύνει» την ακύρωση δεκάδων απεργιακών αποφάσεων μαζικών φορέων για την απεργία της 3ης Ιούνη. Ξαφνικά, το ΠΑΜΕ «ανακάλυψε» τη δυνατότητα των σωματείων να κηρύσσουν απεργία, χωρίς την άδεια της ΓΣΕΕ! Απεργία που παίρνεται σε πολλά σωματεία χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς προγραμματισμό συνέχισης, σε μια προσπάθεια οικοδόμησης αγωνιστικού προσωπείου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουνε όλες τις φωνές «αναχώρησης» από το στόχο για την ανατροπή των μέτρων. Οι θέσεις ότι το νομοσχέδιο «δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη», «θα μείνει στα χαρτιά» ή «θα ακυρωθεί από μια άλλη κυβέρνηση» είναι απόψεις διαφυγής από τη μάχη, σκορπούν την σύγχυση και την ηττοπάθεια, αποδέχονται από τώρα ως δεδομένη την ψήφιση του νόμου, υποβαθμίζουνε το στόχο των κινητοποιήσεων. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτρέπει την ψήφιση των αντεργατικών νομοσχεδίων, και ακόμα να τα ανατρέπει μετά την ψήφισή τους, και με αυτό το αίτημα πρέπει να κατέβει στο δρόμο: την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μέτρων.

Εν όψει των κινητοποιήσεων της 16ης Ιούνη:

Απαιτούμε από τα Σωματεία και κάθε μαζικό φορέα να καλέσουνε Γενικές Συνελεύσεις και να πάρουνε απεργιακές αποφάσεις. Δεν αποδεχόμαστε τη μη συμμετοχή της βάσης των Σωματείων.

• Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στο λαό.

• Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συνέχεια...

Δεμένα τα πλοία σήμερα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας λόγω απεργίας

Ιουνίου 16, 2021 0
 Δεμένα τα πλοία σήμερα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας λόγω απεργίας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το υπ' αριθ. πρωτ.: 52/12-06 2021 έγγραφο, το Δ.Σ. του Τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών & Διαποντίων Νήσων “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου από ώρα 00:01 έως ώρα 24:00.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας – Λευκίμμης – Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...