03/27/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ηγουμενίτσα: Την Τρίτη η πρώτη πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Γόγολου

Ηγουμενίτσα: Σχέδιο ψηφίσματος για το νερό από τη Λαϊκή Συσπείρωση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Μαρτίου 27, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Σχέδιο ψηφίσματος για το νερό από τη Λαϊκή Συσπείρωση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υιοθέτηση νόμου για τη διεύρυνση της αρμοδιότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τη διαχείριση και του νερού και των αστικών αποβλήτων.

Οι υπηρεσίες ύδρευσης απαξιώθηκαν συστηματικά, διαχρονικά με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Ακολούθησε η ένταξη ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων που απλά συμπληρώνεται με τον σημερινό νόμο, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του νερού που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Την ώρα που οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για "απελευθέρωση των αγορών" και ιδιωτικοποιήσεις και η υλοποίησή τους από όλες τις κυβερνήσεις έφεραν στην Ενέργεια τεράστια ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια, οδήγησαν στο προαναγγελμένο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, είναι πρόκληση να νομοθετείται η περαιτέρω απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση και του νερού.

Τα λαϊκά νοικοκυριά θα πουν το νερό νεράκι σε όφελος της κερδοφορίας επιχειρηματικών συμφερόντων που εδώ και χρόνια ενδιαφέρονται να εμπλακούν.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορεί να υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα και άρδευση δεν μπορεί να είναι εμπορεύματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Πρέπει να εξασφαλιστεί φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για όλους, με άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα για την εξασφάλιση της επάρκειάς του, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αύξηση της τιμής του νερού, αλλά δραστική μείωση των τιμολογίων, κατάργηση του ΦΠΑ πάνω στην τιμή του νερού, μειωμένη τιμή του ρεύματος στις ΔΕΥΑ όπως στις βιομηχανίες, να μην υπάρξει καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ηγουμενίτσα 26/03/2023
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Συνάντηση του Συλλόγου Τρίτεκνων Θεσπρωτίας με οικογένειες και φορείς του Δήμου Σουλίου

Μαρτίου 27, 2023 0
Συνάντηση του Συλλόγου Τρίτεκνων Θεσπρωτίας με οικογένειες και φορείς του Δήμου Σουλίου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Βαρβέλη Άγγελο και τα μέλη του Δ. Σ. κ. Αλεξίου Γεώργιο και κ. Ντόκο Πέτρο, βρέθηκε στην Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου όπου και συναντήθηκε με Τρίτεκνες οικογένειες.

Από τα μέλη του Δ. Σ. έγινε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Συλλόγου μας, αναφέρθηκαν οι εκπτώσεις που έχουμε εξασφαλίσει σε τοπικά καταστήματα καθώς και οι εκπτώσεις σε γνωστές αλυσίδες Super Market, που έχουμε μέσω της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.

Ενημερώσαμε τις Τρίτεκνες οικογένειες σχετικά με την δράση της Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) και μοιράσαμε έντυπο υλικό με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις μας. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και απαντήσαμε σε ερωτήματα που μας τέθηκαν.

Στην Συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής
Ανάπτυξης - Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ντάγκας Γεώργιος με τον οποίο συζητήθηκαν προτάσεις μέσω των οποίων θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να βοηθήσει της Τρίτεκνες οικογένειες. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον μια νέα συνάντηση στην οποία θα βρίσκεται και ο Δήμαρχος Σουλίου ώστε να συζητηθούν τα αιτήματά μας και οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς κ. Κώτση Νικόλαο, κατά την οποία τα μέλη του συλλόγου μας παρέδωσαν επιστολή μέσω της όποιας ζητάμε την παροχή εκπτώσεων στα μέλη του συλλόγου μας από τα καταστήματα – μέλη του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς.

Τα μελη του Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά
Νομού Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Μαρτίου 27, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΤΡΙΤΗ 28/3/2023 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα ,Φιλιάτες και Σούλι )που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την

ΤΡΙΤΗ 28/3/2023 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες :
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας.

Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.-

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                           ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

Συνέχεια...

ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας: Ξεπουλάμε, έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 27, 2023 0
ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας: Ξεπουλάμε, έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023, της εμβληματικής ημερομηνίας της Επανάστασης για την εθνική ανεξαρτησία, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi.

Η εκποίηση του πολύτιμου αποθέματος της δημόσιας γης και δημόσιας περιουσίας, το οποίο προασπίστηκαν με το αίμα τους γενεές των Ελλήνων, συνεχίζεται με ρυθμούς εντατικούς από αυτούς που προκλητικά θα σταθούν στην εξέδρα των επισήμων τιμώντας τον αγώνα των αγωνιστών αυτού του τόπου ενάντια στην υποτέλεια.

Μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 το κερδοφόρο λιμάνι της Ηγουμενίτσας παραχωρήθηκε με όλα τα προικιά του που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και με ενεργό αποθεματικό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 84 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τη σύμβαση παραχωρούνται επίσης τα λιμάνια της Πλαταριάς, των Συβότων, το λιμάνι εσωτερικού της Κέρκυρας καθώς και μια τεράστια χερσαία έκταση του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας από τα Σύβοτα έως και την περιοχή της Σαγιάδας. 

Το λιμάνι πλέον παραχωρήθηκε για την επιχειρηματική δραστηριότητα και κερδοφορία των ιδιωτών “επενδυτών” καθώς η Grimaldi αναγορεύτηκε με την σύμβαση σε απόλυτο κυρίαρχο του παραλιακού μετώπου, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών καθώς και κάθε οικονομική ή άλλη δραστηριότητα τους.

Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες επέδειξαν περιφρόνηση προς τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των μαζικών κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

Και είναι τραγική ειρωνεία της Ιστορίας όταν μετά την ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών το γεγονός ότι ένας Ιταλικός ναυτιλιακός όμιλος καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος αυτού του τόσου σημαντικού θαλάσσιου κόμβου μεταφοράς χιλιάδων τόνων εμπορευμάτων και επιβατών προς και από την Κεντρική Ευρώπη και προς τα λιμάνια του Ιουνίου.

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι τα πλοία της Grimaldi ευθύνονται για τις τραγωδίες που σημειώθηκαν στις Ελληνικές θάλασσες το 2014 με το Norman Atlantic που κόστισε τη ζωή έντεκα ανθρώπων και άλλων έντεκα το 2022 με το EUROFERRY OLYMPIA.

Οι Έλληνες πολίτες, καλούνται για μια ακόμη φορά να “βάλουν πλάτη” κατά την προσφιλή αναφορά του πρωθυπουργού, όχι για τη δική τους ευημερία αλλά για την ανέξοδη κερδοφορία των ολιγαρχών.

Και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν για αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία, κυβερνητικοί υπουργοί και δημοτική αρχή.
Και έχουν το θράσος να ομιλούν και αυτοί που υπέγραψαν μνημόνια υποθηκεύοντας και συναινώντας στο φθηνό ξεπούλημα αυτής της δημόσιας γης.

Μην λησμονήσετε να εκδώσετε πύρινες ανακοινώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μην λησμονήσετε να μιλήσετε για πατρίδα, πατριδοκάπηλοι.

Γιατί όπως είπε και ο Άρης Βελουχιώτης σε μια άλλη εμβληματική στιγμή της Ιστορίας “Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σε όποια χώρα υπάρχουν τέτοια. Ενώ εμείς το μόνο που διαθέτουμε είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Και αυτά αντίθετα με το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη. δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούν.

Πατριδοκάπηλοι.

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Ηπείρου (ΟΒ Θεσπρωτίας)

Συνέχεια...

Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 27, 2023 0
Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι καλείστε σε απολογιστική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ. στο ΠΑΝΘΕΟΝ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού σήμερα στον πεζόδρομο

Μαρτίου 27, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Διακοπή νερού σήμερα στον πεζόδρομο

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:00, θα διακοπεί η υδροδότηση στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, 23ης Φεβρουαρίου καθώς και στις παρόδους Ολύμπου και Ζαλόγγου, λόγω απαραιτήτων εργασιών συντήρησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ζητά την κατανόηση των δημοτών και ευχαριστεί εκ των προτέρων.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (27/3 - 2/4)

Μαρτίου 27, 2023 0
Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (27/3 - 2/4)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2023 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

27/03/2023

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

28/03/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

29/03/2023

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

30/03/2023

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

31/03/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

01/04/2023

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00


Συνέχεια...