10/05/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 44
ΠΕ Πρέβεζας

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.876, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 666.517 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.991 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 300 (89.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.188 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 146 (ημερήσια μεταβολή +5.8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Πέρδικας: "Όχι στην προσπάθεια υποβάθμισης του σχολείου μας"

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Πέρδικας: "Όχι στην προσπάθεια υποβάθμισης του σχολείου μας"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Μετά λύπης, πληροφορηθήκαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2021/2022 από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας ότι η πρώτη τάξη του δεν έχει δάσκαλο για να καλύψει τις εκπαιδευτικές και διδακτικές ανάγκες της. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε σαν σύλλογος και απευθυνθήκαμε στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα Μπέση Μαρίνα η οποία μας έκανε ξεκάθαρο πως «Ενημερώθηκε για το κενό, 1 Σεπτεμβρίου και είναι δύσκολο να βρεθεί δάσκαλος για τρία παιδιά καθώς προέχουν λειτουργικές ανάγκες άλλων σχολείων με περισσότερα».

Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στη ξανά στη διευθύντρια του Δημ. Σχ. Πέρδικας η οποία μας παρουσίασε έγγραφα αδείας εκπαιδευτικού υπογεγραμμένο από την Δ.Π.Ε.Θ κα Μπέση και δεσμεύτηκε για προσπάθεια κάλυψης του κενου. Στις 29 Σεπτεμβρίου, γονείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημ. Σχ. Πέρδικας κατά την οποία εξέφρασαν την αγανάκτηση τους στη διευθύντρια.

Επειδή,

η παιδεία οφείλει να είναι δημόσιο δωρεάν και καθολικό αγαθό και έτσι αντιμετωπίζεται από το Σύνταγμα,

το Ελληνικό κράτος έχει υποχρέωση να προσφέρει ίσες Εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους πολίτες του,

η Πέρδικα αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο χωριό με μεγάλο πληθυσμό που υπερβαίνει τους 1.500 μόνιμους κατοίκους,

η εκπαιδευτική διαδικασία υποβαθμίζεται με τη συνεκπαίδευση δυο τάξεων,

μια προσωρινή έλλειψη δασκάλου μπορεί να φανεί ολέθρια για το μέλλον του σχολείου μας,

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Πέρδικας διαμαρτύρεται για την παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την προσπάθεια μετατροπής του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας σε 5/Θ. Διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως μια τέτοια προσπάθεια θα τον βρει πολέμιο και έτοιμο να την αντικρούσει με κάθε νόμιμο τρόπο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ.
Συνέχεια...

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικών Μεταφορών

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικών Μεταφορών

 Και στην απονομή βραβείων μεταφορών "Δημήτριος Τσαμπούλας"

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, συμμετείχε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στο  Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές, που διοργανώθηκε από τον ΕΕΣΥΜ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, στο περιθώριο της ης Διεθνούς Έκθεσης Logistic Εφοδιαστική Αλυσίδα 2021.


Στόχος του συνεδρίου αποτέλεσε η διερεύνηση των ωφελειών και των προκλήσεων, αλλά και η διαδικασία βελτιστοποίησης της αλυσίδας εφοδιασμού στα αστικά κέντρα, με τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων, με  στόχο τη βιώσιμη οικονομία, εναρμονισμένη σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.


Η Πρόεδρος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συμμετείχε στην τελετή απονομής των βραβείων μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» των ετών 2020 και 2021, όπου βραβεύθηκαν  οι εργασίες φοιτητών που ξεχώρισαν για την καινοτομία και την ευρηματικότητά τους. Το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» θεσπίστηκε στη μνήμη του εκλιπόντα Καθηγητή του Ε.Μ.Π., Δημητρίου Τσαμπούλα, για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές, στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το ΕΜΠ και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας καθώς και Ελληνικά Επιμελητήρια και φορείς Μέλη και συνεργάτες του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, ο δε διαγωνισμός γίνεται σε Πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών και νέων αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων που διαθέτουν Τομέα – Κατεύθυνση Μεταφορών ή Ναυτιλίας.
Συνέχεια...

Γόγολος: "Έίμαστε πρόθυμοι να βάλουμε πλάτη, αν ο Δήμαρχος δεν είναι όμηρος των πολιτικάντηδων που τον περιτριγυρίζουν"

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Γόγολος: "Έίμαστε πρόθυμοι να βάλουμε πλάτη, αν ο Δήμαρχος δεν είναι όμηρος των πολιτικάντηδων που τον περιτριγυρίζουν"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γιάννη Κ. Γόγολου

Με απόφαση του, ο κ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, παρέτεινε τη θητεία των Αντιδημάρχων για ένα μήνα, αντί να προχωρήσει σε ορισμό νέων Αντιδημάρχων, όπως κανονικά πρέπει να γίνει με την έναρξη του τρίτου έτους της δημοτικής περιόδου. Κατανοούμε απόλυτα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο κ. Δήμαρχος.

Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, μερικοί εκ των οποίων έχουν και ισχυρούς προστάτες, ενώ οι θέσεις είναι λίγες. Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν θητεύσει επί πολλά χρόνια Αντιδήμαρχοι και απαιτούν τον επαναδιορισμό τους, γιατί τάχα θεωρούν τους εαυτούς τους επιτυχημένους. Ορισμένοι μάλιστα εξ΄ αυτών, εκβιάζουν με απειλές περί αποχώρησης από το Συνδυασμό ή διεκδίκησης του χρίσματος του υποψηφίου Δημάρχου στις επόμενες εκλογές, ακόμη και εναντίον του κ. Λώλου.

Υπάρχουν Αντιδήμαρχοι με μόνο ένα έτος θητείας, που διεκδικούν την παράταση για ένα ακόμη έτος, για να ολοκληρώσουν το …μεγάλο τους έργο….. Και υπάρχουν και λίγοι που δεν έχουν αναλάβει ακόμη καμία θέση Αντιδημάρχου στην τρέχουσα Δημοτική Περίοδο και διαμαρτύρονται γιατί έχουν αφεθεί «εκτός νυμφώνος».

Όλα αυτά οδηγούν σε παραλυσία το Δήμο, ο οποίος δεν διαθέτει πλέον ενιαίο και στιβαρό κέντρο διοίκησης. Και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η κατάσταση αυτή θα επιδεινώνεται.

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνει ο Δήμος χωρίς πολιτική κατεύθυνση τα επόμενα χρόνια, ως Δημοτική Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε συναινετικές πρωτοβουλίες για τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Με μοναδική προϋπόθεση, να μη συμμετέχει κανείς από την παράταξη μας σε έμμισθη ή άμισθη θέση.

Ας τοποθετήσει ο κ. Δήμαρχος όποιους συμβούλους της πλειοψηφίας, τελικά αποφασίσει ως Αντιδημάρχους. Αυτό αποτελεί προνόμιο και δικαίωμά του σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ας έλθει όμως σε συνεννόηση με τη δημοτική αντιπολίτευση για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, ώστε στις ψηφοφορίες του Δ.Σ., να μην αισθάνεται όμηρος του κάθε πολιτικάντη της παράταξής του.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να συμφωνήσουμε σε θέματα όπως:

1. Ο προϋπολογισμός του Δήμου να κινηθεί σε μια κατεύθυνση αναπτυξιακή και όχι διαχειριστική.

2. Το τεχνικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει ορισμένα μεγάλα έργα, που θα δώσουν πνοή στον τόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα την ισορροπία παρεμβάσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

3. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να προδιαγράψει ένα μέλλον προοπτικής για την περιοχή και συνεχούς αναβάθμισης του επιπέδου της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

4. Οι διαδικασίες για την χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση όλων των περιοχών και οικισμών να συνεχιστούν κανονικά και να ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

5. Η τουριστική προβολή της περιοχής να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες του κλάδου.

6. Ο προγραμματισμός των προμηθειών να είναι ορθολογικός και να αποφεύγονται σπατάλες, τεχνητές κατατμήσεις και οι αχρείαστες απ΄ ευθείας αναθέσεις συμβάσεων, με όρους μη συμφέροντες.

7. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας να υπακούει σε ένα κεντρικό σχεδιασμό και να μην αφήνεται έρμαιο στις διαθέσεις κάθε ενδιαφερόμενου.

8. Τα δημοτικά τέλη να επιβάλλονται με κριτήρια αντικειμενικά, δίκαια και αναλογικά, με σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε Κοινότητας και όχι με γενικά κριτήρια υπό το άγχος της ομαλής εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

9. Ο Δήμος να προετοιμαστεί κατάλληλα για την συνύπαρξή του με τον υπό ιδιωτικό έλεγχο ΟΛΗΓ, διαμορφώνοντας μια διεκδικητική πολιτική για αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά και για δικαίωμα παρέμβασης προς υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος (πρόσβαση δημοτών σε κοινόχρηστες περιοχές που ελέγχει ο ΟΛΗΓ, προστασία περιβάλλοντος, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του προσωπικού του ΟΛΗΓ κ.α.).

10. Να υπάρξει παρέμβαση του Δήμου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ώστε στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 να ενταχθούν μεγάλα έργα που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής (π.χ. σιδηροδρομική Εγνατία, Υδατοδρόμιο κ.α.). Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να υπάρξει διεκδίκηση για την επανεισαγωγή της Ηγουμενίτσας στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος.

Εμείς είμαστε πρόθυμοι να «βάλουμε πλάτη» για να προχωρήσουν συναινετικά όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχει διαμορφωθεί ένα άλλο περιβάλλον και κλίμα στο Δήμο.

Το ερώτημα είναι αν ο Δήμαρχος θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί ή είναι «όμηρος» των πολιτικάντηδων που τον περιτριγυρίζουν;;;

Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "Σημαντική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. την τελευταία 2ετία" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Βασίλης Γιόγιακας: "Σημαντική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. την τελευταία 2ετία" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην επιτάχυνση της υλοποίησης δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης καθώς και σε διάφορες ρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τη διαχείριση της πανδημίας και την προώθηση του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας στη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογράμμισε την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ την τελευταία 2ετία, εστιάζοντας στη Θεσπρωτία όπου το διάστημα αυτό καλύφθηκαν 15 μόνιμες θέσεις γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες, δεκάδες θέσεις επικουρικού προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, στελεχώθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ενώ έχει εγκριθεί η δημιουργία μονάδας ψυχικής υγείας για ενηλίκους. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Από τις συζητήσεις –τη σημερινή και των προηγούμενων ημερών– φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σοβαρές, επί της ουσίας αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Και επειδή ακριβώς το νομοσχέδιο αυτό δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές «κορώνες», η συζήτηση επεκτάθηκε σε γενικότερα θέματα του συστήματος Υγείας, όπως οι ανάγκες σε προσωπικό.
Ανάγκες υπάρχουν, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Μολαταύτα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει γίνει και βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική προσπάθεια για να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ:

Πάνω από 4.000 θέσεις μονίμων και επικουρικών γιατρών έχουν καλυφθεί τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν ανακοινωθεί δύο προκηρύξεις για 4.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 910 για λοιπό προσωπικό.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την ανανέωση 4.000 συμβασιούχων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία διετία στη Θεσπρωτία καλύφθηκαν 15 μόνιμες θέσεις γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες καθώς και δεκάδες θέσεις επικουρικού προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων.

Στελεχώθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών - άρτια εξοπλισμένης στα πρότυπα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας -, δημιουργείται σταθμός του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ενώ έχει εγκριθεί η δημιουργία μονάδας ψυχικής υγείας για ενηλίκους με το νέο ΕΣΠΑ.

Και, όπως είπε και ο κύριος Υπουργός και επαναλαμβάνω με τη σειρά μου σε κάθε ευκαιρία, είναι μια προσπάθεια που συνεχίζεται.

Ένα σημαντικό μέρος της ενίσχυσης, τόσο σε ανθρώπους όσο σε εξοπλισμό και υποδομές ήρθε για να μείνει.

Αυτό ισχύει για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την προμήθεια και εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού PET/CT στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης.

Μαζί με τη διαμόρφωση των υπολοίπων κτιριακών και άλλων υποδομών, αναβαθμίζονται 4 μεγάλα νοσοκομεία που εξυπηρετούν τους πολίτες της ευρύτερης περιφέρειάς τους και όχι μόνο, όπως συμβαίνει με την Ήπειρο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το ότι ο προμηθευτής θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις μελέτες, την κατασκευή των χώρων και την εγκατάσταση των μηχανημάτων υπό το συντονισμό της «Κτιριακές Υποδομές» είναι μια κίνηση πραγματισμού, με σκοπό την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου.
Ας μη χάνουμε, λοιπόν το δάσος κοιτάζοντας το δέντρο…
Σχετικά με την παράταση της ισχύος διαφόρων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και επειδή λέχθηκαν διάφορα για την περιορισμένη διάρκεια των παρατάσεων:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι έκτακτα μέτρα για τη διαχείριση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης!
Και επειδή αυτή η κατάσταση εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς, είναι λογικό οι ρυθμίσεις αυτές να μπορούν να αναπροσαρμόζονται και να αναθεωρούνται!
Δεν είναι έλλειψη προβλεπτικότητας, είναι ευελιξία!
Η ουσία είναι ότι όλοι συμφωνούμε για την ανάγκη των παρατάσεων, και μάλιστα ρυθμίσεων που αγκαλιάζουν εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη:

θα αναφέρω, ενδεικτικά, την παράταση της υγειονομικής κάλυψης ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που χρήζουν νοσηλείας ανεξαρτήτως ασθένειας, την έκδοση μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων συνταγών χρονίως πασχόντων και την αποστολή στο σπίτι φαρμάκων που έχουν ανάγκη ασθενείς και ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε περιορισμό.

Αναγκαία είναι επίσης η τροπολογία που έφερε ο κύριος Υπουργός με την οποία παρατείνονται για 6 μήνες, ως το τέλος Μαρτίου του 2022, οι συμβάσεις όλου του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31 Οκτωβρίου.
Η προσφορά όλων όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ επί θητεία είναι πολύτιμη.

Από τη άλλη όμως, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους, και αυτό σημαίνει διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.
Είναι, επομένως, άδικο πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, να καλλιεργούμε λάθος προσδοκίες…

Σε ό,τι αφορά, τώρα, το τρίτο μέρος του νομοσχεδίου:
Με την ένταξη κοινωνικών υπηρεσιών, πέρα από τα ΚΕΠ για τη χορήγηση Προσωρινού ΑΜΚΑ ή ψηφιακού πιστοποιητικού covid-19 σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων αντιμετωπίζεται ένα πρόβλημα που είχαμε επισημάνει από το ξεκίνημα του εμβολιαστικού προγράμματος, κυρίως σε περιπτώσεις Ελλήνων ομογενών οι οποίοι επιθυμούσαν να εμβολιαστούν στη χώρα μας.

Θετική και με προφανή σκοπό είναι η δυνατότητα που δίνεται σε οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και στα Δημοτικά Ιατρεία να διενεργούν εμβολιασμούς.

Επισημαίνω με τη σειρά μου δύο σημεία που αναφέρθηκαν από φορείς κατά την ακρόαση:
το ένα είναι η ταυτοποίηση της ιατρικής ειδικότητας αυτών που είναι υπεύθυνοι για τον εμβολιασμό από τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους.

Και το άλλο, η ενημερωτική καμπάνια προς ειδικές ομάδες πληθυσμού, κυρίως προς συνανθρώπους μας που δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, ότι μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς την απειλή της εφαρμογής κάποιου αναγκαστικού μέτρου απέλασης ή απομάκρυνσης.

Όπως είπα και στην αρχή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το παρόν νομοσχέδιο προσφέρθηκε μεταξύ άλλων για κριτική στο Πρόγραμμα «Ελευθερία».
Οφείλουμε ωστόσο να είμαστε ξεκάθαροι και να μη μπερδεύουμε τα πράγματα:
Επιχειρησιακά, δηλαδή οργανωτικά και διοικητικά, το πρόγραμμα είναι υποδειγματικό – ίσως σε βαθμό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά μέτρα – και αυτό αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Υπάρχουν περιθώρια να εμβολιαστούν περισσότεροι συμπολίτες μας;
Σαφώς και υπάρχουν, και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια γι’ αυτό, με διάφορους τρόπους.
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από κεντρικά σχεδιασμένες καμπάνιες.
Οι πολίτες σήμερα αντλούν πληροφόρηση και διαμορφώνουν άποψη από πολλές πηγές.
Το συμπαγές, καθαρό μήνυμα που αναζητούμε είναι ευθύνη πολλών και διαφορετικών παραγόντων.
Και ασφαλώς σε αυτό δεν βοηθούν όσοι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση τροφοδοτώντας τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια ή ιδεολογικοποιώντας μια ιατρική πράξη, όπως ο εμβολιασμός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΔΩ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε υπεύθυνο επιχείρησης και λουκέτο για 15 ημέρες για στέρηση πιστοποιητικών

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε υπεύθυνο επιχείρησης και λουκέτο για 15 ημέρες για στέρηση πιστοποιητικών

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (4-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 24 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

20 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-13- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

4 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

3 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε υπεύθυνο επιχείρησης και αναστολή της λειτουργίας της για 15 ημέρες για στέρηση των απαιτούμενων πιστοποιητικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής

Κατά τη σημερινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την εκλογή νέων Κοσμητόρων και Γραμματέων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης, επανεξελέγη στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Βουλής συγκεντρώνοντας 256 θετικές ψήφους.

Η μεγάλη αποδοχή και η ανανέωση της εμπιστοσύνης όπως εκφράστηκε διακομματικά, με την ευρεία πλειοψηφία που συγκέντρωσε για μία ακόμη φορά στο πρόσωπο του ο βουλευτής Θεσπρωτίας, αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση του έργου του. 

Η θέση του Κοσμήτορα αφορά οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Βουλής, και είναι επικουρική στα καθήκοντα του Προέδρου.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα