07/25/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας: "Ο Μητσοτάκης στην Ήπειρο… Το απόλυτο τίποτα"

Ιουλίου 25, 2022 0
ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας: "Ο Μητσοτάκης στην Ήπειρο… Το απόλυτο τίποτα"

Το πέρασμα του πρωθυπουργού από την Ήπειρο χαρακτηρίζεται από ένα απόλυτο τίποτα. Εγκαινίασε ημιτελή έργα και χάρηκε με έργα που υλοποιούνται με χρήματα των πολιτών και τα οποία σε μερικές ημέρες, με τις υπογραφές της “Μητσοτάκης ΑΕ”, θα λυμαίνονται κάποιοι ολιγάρχες.

Και από υποσχέσεις άλλο τίποτα. Άλλο ένα ΘΑ ότι αφορά την απόδοση της παραλιακής ζώνης στους δημότες. Υπόσχεση που μετά από βουλευτές και υπουργούς, έμελε να ακούσουμε και από χείλη πρωθυπουργού. Υπόσχεται τουρισμό για όλους όταν τα μισά και παραπάνω νοικοκυριά της χώρας δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Καμία αναφορά στα προβλήματα των δύο μικρότερων Νοσοκομείων της Ηπείρου, αυτό της Πρέβεζας και των Φιλιατών. Καμία αναφορά σε έργα υποδομής που ζητούνται από την τοπική κοινωνία, καμία αναφορά για το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων στην Πρέβεζα και στην Θεσπρωτία.

Γενικά δεν έδωσε καμία λύση για τα χρόνια προβλήματα των δύο φτωχότερων περιοχών της Ελλάδας.

Τώρα που επέστρεψε από τον καθαρό αέρα ας κάνει η Κυβέρνηση έστω και αργά όλες εκείνες τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις του απαραίτητου προσωπικού για την δασοπροστασία και την πυροπροστασία κι ας τους προμηθεύσει με σύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα για να μην χρειάζεται ούτε αυτοί να εξαντλούνται κάθε φορά, ούτε η χώρα να κατακαίγεται.

ΟΒ ΜέΡΑ25
Ιωαννίνων
Πρέβεζας
Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Πλαταριώτικα 2022 - Όλες οι εκδηλώσεις

Ιουλίου 25, 2022 0
Πλαταριώτικα 2022 - Όλες οι εκδηλώσεις

Ξεκινανε σήμερα τα «Πλαταριώτικα 2022» που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς με το Δήμο Ηγουμενίτσας, Οι εκδηλώσει που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από σήμερα 25 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου, είναι αναλυτικά:

25 Ιουλίου:
Βαρκαρόλα. Ενόψει του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής με βάρκες στην παραλία της Πλαταριάς, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας. Ακολουθεί δημοτική βραδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

26 Ιουλίου, 10:00 μ.μ.:
13ο Χορευτικό Αντάμωμα με τη συμμετοχή χορευτικών. Ακολουθεί δημοτική βραδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

27 Ιουλίου, 7:00 μ.μ.:
Yoga στην παραλία, έναντι Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς

27 Ιουλίου, 9:00 μ.μ.:
Καντάδα στην παραλία Πλαταριάς από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης

3 Αυγούστου, 07:30 μ.μ.:
Θεατρική παράσταση «Εγώ ο διαφορετικός» στο θεατράκι Πλαταριάς, Είσοδος Ελεύθερη

4 Αυγούστου, 07:30 μ.μ.:
Θεατρική παράσταση «Μια ουτοπία-η πόλη που θέλω να ζω» στο θεατράκι Πλαταριάς, Είσοδος Ελεύθερη

Συνέχεια...

Εβδομάδα εκδηλώσεων στη Νέα Σελεύκεια για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (Όλες οι εκδηλώσεις)

Ιουλίου 25, 2022 0
Εβδομάδα εκδηλώσεων στη Νέα Σελεύκεια για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (Όλες οι εκδηλώσεις)Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 25/7 έως το Σάββατο 30/7/2022.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 
Παιδική θεατρική παράσταση «Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς», στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 
Κινηματογραφική βραδιά με την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022
Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «στη Σμύρνη κάποτε…» , στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
Χορευτική βραδιά με τοπικούς συλλόγους, στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
Συνάντηση με τη Μικρασιατική Μουσική και τον δεξιοτέχνη στο βιολί Κυριάκο Γκουβέντα, στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022
Χορευτική βραδιά με Μικρασιατικούς Συλλόγους, στη Νέα Σελεύκεια στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο

Συνέχεια...

Ο Γ. Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία

Ιουλίου 25, 2022 0
Ο Γ. Γόγολος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία

Ο πρωθυπουργός της χώρας ήλθε σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο νομό Θεσπρωτίας την Παρασκευή 22.7.2022.

Κατόπιν πολλών «ήξεις – αφίξεις» στο πρόγραμμά του, ήλθε στην Ηγουμενίτσα προς τέρψιν όλου του κομματικού μηχανισμού και των προσώπων που τον απαρτίζουν, ο οποίοι διαγκωνίζονταν ποιος θα πάρει καλλίτερη θέση για φωτογραφία με τον Πρόεδρο, όπως κατά κόρον τον προσφωνούσαν.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Θεσπρωτία. Και του οφείλεται ως αξίωμα, μεγάλος σεβασμός τον όποιον αμαυρώνει η προσπάθεια ορισμένων να μπουν στο κάδρο της επίσκεψης, τόσο με την αναζήτηση κοινής φωτογράφησης, όσον και της αναφώνησης κάποιου ευφυολογήματος όταν οι κάμερες είναι ανοικτές.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε και ακολούθησαν ανακοινώσεις των κομμάτων του νομού και καθένα με τη δική του οπτική αναρωτιώταν:

Τί δεν είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τα προβλήματα της περιοχής;

Τί έπρεπε να πει;

Τί έπρεπε να υποσχεθεί ως όφειλε;

Ως πολίτης αρχικά και ως πολιτικός δευτερευόντως, έκανα διαφορετική ανάλυση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία:
«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» είναι ο τίτλος γνωστού βιβλίου από το οποίο κράτησα τη φράση, πως «η μεγαλύτερη αλήθεια που δεν αμφισβητείται είναι η πραγματικότητα» σταχυολογώ όσα ειπώθηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού από τον ίδιο και τους άλλους παρευρισκόμενους και είναι καταγεγραμμένα σε videos και αναδεικνύουν ....τις λεπτομέρειες στην πραγματικότητα.

Παραθέτω μέρος αυτών

- Βρισκόμαστε εδώ; ρωτάει ο κ. Πρωθυπουργός δείχνοντας ένα σημείο στον αναρτημένο χάρτη

Όχι, εδώ βρισκόμαστε,τον ενημερώνει ο υπεύθυνος δείχνοντας το σωστό σημείο, σε άλλο σημείο του χάρτη

- Απέναντι από το λιμάνι, είναι η Κέρκυρα σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων, ενημερώνει τον κ. Πρωθυπουργό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένος.

- Από κρουαζιέρες πως πάτε; Ρωτά ο κ. Πρωθυπουργός τον κ. Πορφύρη

Μειονεκτούμε στην κρουαζιέρα κ. Πρόεδρε, απαντά ο κ. Βουλευτής

- Στο χάρτη που βλέπετε, ότι είναι με μπλε χρώμα ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος και ότι με κίτρινο αποτελεί τη Χερσαία Ζώνη του, είπε ενημερωτικά η κα. Πρόεδρος του ΟΛΗγ. (Έχει ενδιαφέρον ο χάρτης στον οποίο γίνεται η αναφορά)

– Οπότε... κλείνουμε ουσιαστικά με τις επενδύσεις εδώ, είπε προς τους πολιτικούς παράγοντες που παρευρισκόταν ο κ. Πρωθυπουργός

Στη Θεσπρωτία, μόνο τον περιφερειακό δρόμο και την οδική σύνδεση Μαυρομάτι- Σαγιάδα – Ηγουμενίτσα έχουμε, αναφώνησε σηκώνοντας το χέρι του ο κ. Βουλευτής, στον αποχωρούντα κ. Πρωθυπουργό.

- Την προηγουμενη φορά που ήρθα στην Ηγουμενίτσα, είχε πολύ λιγότερο κόσμο από σήμερα και αυτό κάτι λέει ….είπε απονέμοντας τα εύσημα στους διοργανωτές ο κ. Πρωθυπουργός.

Αλήθεια ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού;

Δεν είδα ανακοινώσεις από τους κομματικούς φορείς που συνήθως είναι λαλίστατοι για «ψύλλου πήδημα»…

Ακόμη και ο κ. Βουλευτής σε ανάρτηση του, την επόμενη της επίσκεψης, αναφέρει ως τίτλο σε μια σειρά φωτογραφιών: «Από τη χθεσινή επίσκεψη του Kyriakos Mitsotakis στην Ηγουμενίτσα χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

Υ.Γ. Κομματικοί κύκλοι διέδωσαν ότι ο κ. Πρωθυπουργός ήλθε στη Θεσπρωτία, για να αποδώσει τα εύσημα στο Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα, για τη δημόσια πρόβλεψή του στην ημερομηνία των εκλογών και για τίποτε άλλο.

Καλές διακοπές !
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα - Οδηγίες προς τους πολίτες

Ιουλίου 25, 2022 0
Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα - Οδηγίες προς τους πολίτες


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για Δευτέρα 25 Ιουλίου, για τους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το μεγαλύτερο μέρος του Νομού Ιωαννίνων σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Η έκκληση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

– Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

– Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Συνέχεια...

Το ελικόπτερο έσβησε άμεσα τη φωτιά στη Σαγιάδα

Ιουλίου 25, 2022 0
Το ελικόπτερο έσβησε άμεσα τη φωτιά στη Σαγιάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 24/7, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, δίπλα στον οικισμό και πολύ κοντά σε σπίτια.

Καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου ήταν οι συνεχείς ρίψεις νερού που έκανε το ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο είχε τη δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού με νερό από τη θάλασσα κι έτσι μέσα σε λίγα λεπτά επέστρεφε στη φωτιά και επιχειρούσε.


Παράλληλα στο έργο της κατάσβεσης μετείχαν 10 οχήματα και 25 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, υδροφόρες του Δήμου Φιλιατών και εθελοντές από την Σαγιάδα που έσπευσαν να συνδράμουν.

Η φωτιά έγινε απειλητική για τα σπίτια του χωριού ενώ σοβαροί προβληματισμοί προκύπτουν για τα αίτια που την προκάλεσαν αφού στο ίδιο περίπου σημείο, αλλά από την άλλη πλευρά του δρόμου, είχε ξεσπάσει άλλη εστία το μεσημέρι η οποία είχε τεθεί άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, στη Σαγιάδα ωστόσο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα κι αύριο σε Σύβοτα & Πλαταριά

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (25-31/7)

Ιουλίου 25, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (25-31/7)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 25 έως 31 Ιουλίου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

25/07/2022

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

26/07/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

27/07/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

28/07/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH

29/07/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

30/07/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα