06/15/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουλίου για την παράκαμψη- καρμανιόλα στο ύψος Καρυωτίου

Ιουνίου 15, 2020 0
Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουλίου για την παράκαμψη- καρμανιόλα στο ύψος Καρυωτίου

Προς τη Δημοτική Αρχή 
του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας 
Κοινοποίηση: κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, 
Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Σουλίου 
Τοπικά ΜΜΕ 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 

Σχετικά με την παράκαμψη της Ε.Ο. Νεράιδας – Γλυκής στο ύψος Καριωτίου 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε Τεχνικών Έργων, 
Λόγω των εργασιών που εκτελούνται για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην περιοχή «Αεροδρόμιο» Παραμυθιάς έχει γίνει παράκαμψη της Εθνικής Οδού Νεράιδας – Γλυκής με εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω Παγκρατίου – Ραχουλίου από δημοτικές και αγροτικές οδούς. Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκε οδοσήμανση, έγινε διαγράμμιση και καθαρισμός των αντίστοιχων οδών. 
Παρόλα αυτά μεγάλος φόρτος οχημάτων εξυπηρετείται από τη δημοτική οδό Καριωτίου - Χρυσαυγής, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Στη συγκεκριμένη οδό δεν υπάρχουν στοιχειώδη κυκλοφοριακά μέτρα (οδοσήμανση, διαγράμμιση, κλπ.) ούτε για τη συμβατική κυκλοφορία οχημάτων, πόσο μάλλον τώρα που η κυκλοφορία έχει αυξηθεί σημαντικά. 
Ο δρόμος είναι πάρα πολύ στενός και σε πολλά σημεία μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα. Σε ορισμένα σημεία πέραν της στενότητας του δρόμου, υπάρχουν αυλάκια, γέφυρες, τεχνικά, χωρίς να υπάρχει κάποια προστατευτική μπάρα. Εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχει αυξημένη βλάστηση (χόρτα, δέντρα κλπ.) η οποία δυσχεραίνει κατά πολύ την ορατότητα στις στροφές. Να σημειωθεί πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλά οχήματα που διασχίζουν την εν λόγω οδό αναπτύσσουν υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε όλα τα παραπάνω, αν συνυπολογίσουμε και ότι πρόκειται για μία κατοικημένη περιοχή με μεγάλη κυκλοφορία πεζών, καθώς χρησιμοποιείται και για άθληση– πεζοπορία, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για έναν δρόμο «καρμανιόλα», χωρίς ίχνος υπερβολής. 

Κατόπιν των παραπάνω, ζητούμε άμεσα: 
- Οδοσήμανση – διαγράμμιση της οδού και τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών στα επικίνδυνα σημεία πτώσης οχημάτων. 

- Καθαρισμό της οδού από χόρτα κλπ. για τη βελτίωση της ορατότητας. 

- Αστυνόμευση της περιοχής για τον έλεγχο- καθοδήγηση της κυκλοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων και την επαναλειτουργία του βασικού κόμβου. 

- Αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος της κατασκευής του κυκλικού κόμβου, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα παράτασης αυτής της κατάστασης σε όλους τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση θα είναι αυξημένη. 

Επειδή και στην επίσημη παράκαμψη (Παγκρατίου – Ραχουλίου) παρ' όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν υπάρχουν και εκεί σημαντικοί κίνδυνοι (διέλευση εντός κατοικημένων περιοχών, στενός δρόμος σε πολλά σημεία κ.α) θα πρέπει να εξεταστούν και εναλλακτικές προτάσεις που έχουν ήδη συζητηθεί έστω την ύστατη στιγμή, όπως αξιοποίηση του αγροτικού δρόμου- με κατάλληλες παρεμβάσεις- από τη «Γαλάζια Λίμνη» που οδηγεί στο αντλιοστάσιο του «αεροδρομίου» ή οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης η διαρκής καθοδήγηση και ο έλεγχος της κυκλοφορίας και σε αυτό το τμήμα είναι επιβεβλημένος. 
Με γνώμονα την ασφάλεια όλων των διερχόμενων οδηγών και πεζών και ασφαλώς των κατοίκων των εν λόγω περιοχών, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου
οι δημοτικοί σύμβουλοι 
Ηλίας Κουτσής 
Ηλίας Δημήτρης Χρήστου
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Ιουνίου 15, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει από σήμερα η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) - ΝΕΑ ΦΑΣΗ» ΟΠΣ 5002212. 
Το IΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. 6998/439/11-06-2020 Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ:ΨΠΗΔ46ΨΖΣΠ-ΖΧ4), απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με αρ. πρωτ. 660/4/16980/10-06-2020 για την υποβολή αιτήσεων προς πλήρωση θέσεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο πλαίσιο της πράξης "Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-ΝΕΑ ΦΑΣΗ" (ΟΠΣ 5002212). 

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr 
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 15/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.) έως και 29/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.). 

Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 03/07/2020 στη διεύθυνση: Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, ΤΚ 111 43 Αθήνα (Κεντρική Γραμματεία - 2ος Όροφος), με υποχρεωτικά συμπληρωμένα τα στοιχεία που ορίζονται στη σχετική Πρόσκληση. 
Ως τελική ημερομηνία λήψης κατά την αποστολή των φακέλων λογίζεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής. Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας οι αιτήσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες. 
Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. 
Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί. 


Συνέχεια...

Συνάντηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού χερσαίας ζώνης

Ιουνίου 15, 2020 0
Συνάντηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού χερσαίας ζώνης

Την Πέμπτη 11.6.2020 ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με το Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα συναντήθηκαν με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα. Αθηνά Καλύβα. 
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα, στη περιοχή του Δρεπάνου αλλά και των λοιπόν περιοχών, που δεν απαιτούνται για τις δραστηριότητες του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας. 
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ο βέλτιστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την άμεση ολοκλήρωση του αποχαρακτηρισμού με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας μας. Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 15 έως 21/6)

Ιουνίου 15, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 15 έως 21/6) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα (από 15 έως 21 Ιουνίου 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 
Δευτέρα (15-6-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 

Τρίτη (16-6-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (17-6-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (18-6-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (19-6-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Κυριακή (21-6-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή 

Συνέχεια...

Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ιουνίου 15, 2020 0
Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ύστερα από μια χρονιά με πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες για όλους, κατά την οποία η μαθητική μας κοινότητα επέδειξε σαφή δείγματα ψυχραιμίας και υπομονής, εύχομαι από καρδιάς στα παιδιά μας καλές επιδόσεις με υγεία, σθένος, αυτοπεποίθηση και θάρρος. 
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη ζωή τους, όχι όμως αυτή που θα σταματήσει τα όνειρα και τις δεξιότητές τους. Το ήθος, το πείσμα, η καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος θα είναι πολύτιμοι οδηγοί σε όποια επαγγελματική πορεία κι αν ακολουθήσουν. 
Στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών εύχομαι οι κόποι τόσων ετών να ευοδωθούν, φέρνοντας το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα για τον καθένα. 
Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους. 
Συνέχεια...

Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων

Ιουνίου 15, 2020 0
Μήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων 

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκίνησαν σήμερα. 
Μια μεγάλη δοκιμασία, τόσο για τα παιδιά, όσο για τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. 
Η ζωή δεν ξεκινά, ούτε τελειώνει στα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Ευκαιρίες και προκλήσεις θα υπάρξουν πολλές στη συνέχεια. 
Η φετινή ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Το ήδη μεγάλο ψυχολογικό βάρος, αλλά και το οικονομικό κόστος της προετοιμασίας για τις εξετάσεις ήταν ακόμα μεγαλύτερα λόγω των έκτακτων συνθηκών. 
Δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για ένα σχολείο δημοκρατικό, ποιοτικά αναβαθμισμένο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις κοινωνικές ανάγκες, μέσα από τον παιδαγωγικό του ρόλο. 
Ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας. Συνέχεια...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ιουνίου 15, 2020 0
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
Σας εύχομαι οι προσπάθειές σας που φέτος γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού, να στεφθούν με επιτυχία για να βάλετε τις βάσεις για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. 
Να γίνετε καλύτεροι πολίτες, να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες και τα όνειρά σας. 
Καλή επιτυχία επίσης και στους καθηγητές και στους γονείς που βοήθησαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τη δύσκολη προσπάθεια των παιδιών, καθώς επίσης σε όσους συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων. 

Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: 350.000 ευρώ στο Δήμο Φιλιατών για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες

Ιουνίου 15, 2020 0
Βασίλης Γιόγιακας: 350.000 ευρώ στο Δήμο Φιλιατών για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες

Την έγκριση ποσού 350.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Φιλιατών, αποφάσισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. 
Η δαπάνη αφορά έργα αποκατάστασης υποδομών, όπως οδικά και αγροτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή γιατί εν μέσω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας "έτρεξε" χωρίς καθυστέρηση την επιχορήγηση. Ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό και οι επιχορηγήσεις έργων που έχουν αιτηθεί οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Σουλίου» δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Συνέχεια...

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση φορέων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στα Σύβοτα

Ιουνίου 15, 2020 0
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση φορέων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στα Σύβοτα

Διερεύνηση των καλύτερων επιλογών επανεκκίνησης του τουρισμού με παράλληλη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή μας 

Με επιτυχία και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου στα Σύβοτα, η διαλογική συζήτηση με θέμα «Διερεύνηση των καλύτερων επιλογών επανεκκίνησης του τουρισμού με παράλληλη διασφάλιση του αγαθού της υγείας στην περιοχή μας». 
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης
Με εισήγηση τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελευθέριος Κώστας, που ανέλυσε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας και προχώρησε σε ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με τις τρέχουσες ρυθμίσεις για την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 
Μετά το πέρας των παρεμβάσεων ο λόγος δόθηκε στους φορείς και στους επιχειρηματίες που εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των τουριστικών τους καταλυμάτων. 
Τα συμπεράσματα της συζήτησης καταγράφηκαν από τους συμμετέχοντες φορείς, οι οποίοι επανέλαβαν ότι θα σταθούν στο πλευρό των τουριστικών επιχειρηματιών για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Συνέχεια...

Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 15, 2020 0
Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Θεσπρωτία 

Τα δείγματα που εστάλησαν από τις 12/6 (5 δείγματα) και στις 13-14/6 (5 δείγματα) βρέθηκαν όλα αρνητικά. 
Σήμερα 15/6 εστάλησαν για έλεγχο 9 δείγματα (τα 8 για προ εγχειρητικό έλεγχο). 
Από την πρώτη ημέρα έναρξης των ελέγχων, έχουν ληφθεί 240 δείγματα εκ των οποίων 231 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 9 δείγματα. 
Επίσης σήμερα 15/6 βρίσκονται υπό παρακολούθηση 16 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 
Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Συνέχεια...