04/20/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Μ. Τετάρτη στη Θεσπρωτία

Απριλίου 20, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Μ. Τετάρτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 55
ΠΕ Θεσπρωτίας 8
ΠΕ Ιωαννίνων 95
ΠΕ Πρέβεζας 30

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Σε κρίσιμη κατάσταση 55χρονος που αυτοπυρπολήθηκε...

Απριλίου 20, 2022 0
Θεσπρωτία: Σε κρίσιμη κατάσταση 55χρονος που αυτοπυρπολήθηκε...

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση ένας 55χρονος ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σε χωριό της Παραμυθιάς.
Ο 55χρονος περιέλουσε το σώμα του με βενζίνη και στη συνέχεα έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και ο αδελφός του, ο οποίος προσπάθησε να τον βοηθήσει και να σβήσει τη φωτιά.

Τον 55χρονο παρέλαβε από το χώρο του σπιτιού του ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και από τους διασώστες ενημερώθηκε η αστυνομία.
Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο παθών είχε περιλούσει τον εαυτό του με βενζίνη επιδιώκοντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο 55χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Φιλιατών όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση με την ομάδα διαχείρισης του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων

Απριλίου 20, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση με την ομάδα διαχείρισης του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων

Ενημερωτική συνάντηση με την ομάδα διαχείρισης του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων (ΕΜΑ) του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως σημείο επαφής του Δήμου, στις 11 Απριλίου στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας κα. Αντωνοπούλου Βασιλική και κα. Γκότοβου Ειρήνη και από τον Εθνικό Μηχανισμό Αναφοράς αντίστοιχα η κα. Γιαννή Θεοδώρα, η κα. Καφείβα Ζωή και η κα. Μουλού Ελένα υποδέχθηκαν εκπροσώπους τοπικών φορέων όπου μέσα από μια ευρεία ενημέρωση σχετικά με την εμπορία ανθρώπων (trafficking) και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη της διεπιστημονικής και διατομεακής συνεργασίας στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Κέντρων Κοινότητας Πάργας και Σουλίου, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Θεσπρωτίας, του Νοσοκομείου Φιλιατών, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ.α.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει τη διασύνδεσή του με Δημόσιες Αρχές και φορείς της Κοινωνίας των πολιτών, με στόχο την αποτροπή της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναβάθμιση των κοινωνικών του υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής

Βασιλική Τσώτου
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) την Πέμπτη στην Πλατεία Δημαρχείου

Απριλίου 20, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) την Πέμπτη στην Πλατεία Δημαρχείου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ του ΚΚΕ (μ-λ) την ΠΈΜΠΤΗ 21/4 στις 7.30μμ - πλατεία Δημαρχείου - Ηγουμενίτσα

Για να ΖΗΣΟΥΜΕ πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Ο Ουκρανικός λαός πληρώνει με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά, το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στην ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας και τα ιμπεριαλιστικά-πολεμικά βήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας μια ηγεσία (Ζελένσκι) ενεργούμενο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών. Οι λαοί της περιοχής, της Ευρώπης και όλου του κόσμου, βρίσκονται σε κίνδυνο!

Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο αυτό. Η πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησής του, την έχει μετατρέψει σε ορμητήριο και προγεφύρωμα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Η ομιλία Ζελένσκι και η προβολή των ναζιστικών ταγμάτων στη Βουλή, οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών με απαίτηση των ΗΠΑ και στο πλαίσιο των αντίστοιχων κινήσεων των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών προετοιμάζουν τα χειρότερα..

Οι λαοί βρίσκονται μπροστά στον άμεσο κίνδυνο της μαζικής εξαθλίωσης! Ο λαός μας, σε μια χώρα παράρτημα των μονοπωλίων της ΕΕ και των ΗΠΑ, σε μια χώρα που η παραγωγή της δεν εξασφαλίζει ούτε τη διατροφική επάρκειά του, απειλείται άμεσα να μην μπορεί να καλύψει τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του σε ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, μαζί με τα προκλητικά ψίχουλα των κυβερνητικών μέτρων, πνίγονται από την παρόξυνση της ακρίβειας που φέρνει ο πόλεμος και η πλήρης στοίχιση της κυβέρνησης στον Δυτικό πόλεμο των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία

Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ και με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της. Με την προώθηση του νόμου Χατζηδάκη, επιβάλλει μεσαιωνική εκμετάλλευση και κατάργηση του δικαιώματος στην οργάνωση και στην πάλη των εργατών και των εργαζομένων. Με το «νέο ΕΣΥ», συντρίβει εν μέσω πανδημίας όποιο δικαίωμα απέμεινε στη δωρεάν περίθαλψη του λαού. Με τα ταξικά και αντιδραστικά μέτρα, χτυπούν μαζικά το δικαίωμα των παιδιών του λαού στις σπουδές και στη δουλειά. Με νομοθετικές διατάξεις και καταστολή, καταργούν και χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.

Σε όλες τις αγωνίες και τα εκρηκτικά ερωτήματα που συσσωρεύονται στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία, μία είναι η ρεαλιστική απάντηση: ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Για το ψωμί και τη δουλειά. Για τις συλλογικές συμβάσεις, τη διεκδίκηση αυξήσεων σε μεροκάματα, μισθούς συντάξεις, επιδόματα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Για την απόκρουση και ανατροπή του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Για το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και στις δωρεάν σπουδές, για όλους. Για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, για το δικαίωμα στην οργάνωση, στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική πάλη. Για την απεμπλοκή της χώρας από τον άδικο πόλεμο, για να μην γίνουν οι λαοί κρέας στα κανόνια ενός γενικευμένου μακελειού. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε.

Οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να γίνουν βήμα πάλης σε αυτή την κατεύθυνση. Να στείλουν παντού και δυνατά αυτό το μήνυμα. Ο εργαζόμενος λαός είναι εδώ και αγωνίζεται! Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Αγωνίζεται για να ζήσει. Αγωνίζεται για να κατακτήσει την ειρήνη, μαζί με όλους τους λαούς. Αγωνίζεται για να κατακτήσει μια ανεξάρτητη χώρα, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, μια κοινωνία σοσιαλιστική!
Συνέχεια...

Και… πισίνα στο Δρέπανο

Απριλίου 20, 2022 0
Και… πισίνα στο Δρέπανο

Θετική απόφαση έλαβε κατ’ αρχάς, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για την κατασκευή πισίνας 200 τ.μ., στο Κεντρικό κατάστημα του Δρεπάνου, μετά από αίτηση που υπέβαλε στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η επιχειρηματίας που έχει μισθώσει και εκμεταλλεύεται το κατάστημα.

Μια αίτηση που συνοδεύεται από ένα απλό διάγραμμα που δείχνει τη θέση της πισίνας σε σχέση με το κατάστημα και τη θάλασσα, και τις διαστάσεις (μήκος – πλάτος) χωρίς όμως να αναφέρεται το βάθος της εκσκαφής που απαιτείται!

Πέραν από το… σουρεαλιστικό της πρόθεσης κατασκευής πισίνας σε απόσταση, μόλις 3-4 μέτρων από εκεί που σκάει το κύμα, η αίτηση, δεν συνοδεύεται από κάποια έστω προμελέτη, που να αναφέρει πως θα κατασκευαστεί η πισίνα, τι περιβαλλοντικές επιπτώσεις υπάρχουν από την εκσκαφή τέτοιου είδους σε μια διαβρωμένη παραλία – όπως τον περασμένο χειμώνα όλοι διαπιστώσαμε, αν επιτρέπεται η κατασκευή μιας τέτοιας υποδομής στην προστατευόμενη περιοχή natura και με ποιους περιβαλλοντικούς όρους, αν η αδειοδότηση της πισίνας μπορεί να γίνει από το Δήμο ή χρειάζεται π.χ. και η σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού Λιμένος ή άλλου φορέα του Δημοσίου, πού θα καταλήγουν τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της πισίνας και μια σειρά άλλων ερωτημάτων που ούτε η αίτηση του ιδιώτη, ούτε η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου απαντά.


Το μόνο που φωτίζει η εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Τσουμάνη, είναι ότι τουλάχιστον, το κόστος των απαιτούμενων μελετών για την πισίνα δίπλα στην θάλασσα, θα πληρώσουν οι Δημότες της Ηγουμενίτσας, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισήγηση, οι εργασίες θα γίνουν “σύμφωνα με τη μελέτη που θα συνταχθεί από το Δήμο Ηγουμενίτσας”.


Αφού συνταχθεί η μελέτη, το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθει και θα επανεξετάσει το ζήτημα, “ώστε να μην βάλει τον μισθωτή σε δαπάνες αδειοδότησης”, αν δεν δοθεί η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή της πισίνας.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του νεοϊδρυθέντος Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Θεσπρωτίας

Απριλίου 20, 2022 0
Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του νεοϊδρυθέντος Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Θεσπρωτίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου οι αρχαιρεσίες του νεοϊδρυθέντος Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Θεσπρωτίας.

Το κλαδικό Σωματείο χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ενός ισχυρού κλαδικού σωματείου που να συντονίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Οι νέοι και νέες από μικρά και μεγάλα επισιτιστικά καταστήματα που οργανώθηκαν στο Σωματείο τους το τελευταίο διάστημα, κόντρα στην ηττοπάθεια και στην αδιαφορία, αποτελούν την εμπροσθοφυλακή στην οργάνωση της πάλης ενάντια στο μέλλον που ετοιμάζουν στην εργαζόμενη νεολαία, φέρνει αποτελέσματα στη δύσκολη και γεμάτη εμπόδια πορεία για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί άμεσα, για να οργανωθεί χωρίς χρονοτριβή ο αγώνας που μας ενώνει όλους ανεξαρτήτως ειδικότητας και σχέσης εργασίας με στόχο την διασφάλιση αξιοπρεπών όρων εργασίας, την αγωνιστική επίλυση των εργασιακών προβλημάτων, τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων κάθε εργαζόμενου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Μπαίνουμε μπροστά στην προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την 1η Μαη Κυριακή 10:00 πμ στην πλατεία δημαρχείου.

Ζωσιμάδων 4-Ηγουμενιτσα, 
Τηλ:6936893425-2665022136,
E-mail:ergkigu@gmail.com
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Μ. Τετάρτη