03/05/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Βραβεύθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι διακριθέντες Θεσπρωτοί μαθητές

Μαρτίου 05, 2020 0
Βραβεύθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι διακριθέντες Θεσπρωτοί μαθητές
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βράβευσε τους μαθητές από το Νομό Θεσπρωτίας που διακρίθηκαν στον 80ό μαθηματικό πανελλήνιο διαγωνισμό «Ευκλείδης» στην Αθήνα την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020. 

Συγκεκριμένα: 

• Κάντα Κωνσταντίνα (Α’ βραβείο - Β’ Γυμνασίου), 

Θεολόγου Αλέξανδρος (Β’ βραβείοΑ’ Λυκείου), 

Κάντας Φώτης     (Β’ βραβείο - Α’Λυκείου), 

Τάτσης Γιάννης   (Γ’ Γυμνασίου). 

Την προηγούμενη ημέρα είχαν συμμετάσχει στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οποία έλαβαν μέρος 540 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. 
Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, το «ΘΑΛΗ» (9 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (18 Ιανουαρίου 2020, διαγωνίσθηκαν 4.000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). 

Ο πρώτος Πανελλήνιος διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το 1934 και μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη των πιο δημιουργικών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των μαθητών. Η συμμετοχή κατά χιλιάδες αποδεικνύει το υψηλό ενδιαφέρον των μαθητών για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Για τη διάκριση στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας απαιτήθηκε, εκτός από ταλέντο και πολύ διάβασμα από τους μαθητές, και ειδική προετοιμασία που τους παρείχε το Μαθηματικό Εργαστήρι!

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική ημερίδα για τον κορονοιό τη Δευτέρα

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για τη διεξαγωγή ποδηλατικού αγώνα

Μαρτίου 05, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για τη διεξαγωγή ποδηλατικού αγώνα 

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα «West Coast XCO MTB Race 2020» γίνεται γνωστό ότι για την εύρυθμη διεξαγωγή και την ασφάλεια των αθλητών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μάρτιου 2020, από ώρα 8:00 μέχρι 15:00 οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων καθ΄ όλο το μήκος της οδού Σελλών. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ελευθερίας, από την συμβολή της με την οδό Κύπρου έως την συμβολή της με την οδό Σελλών. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων καθ΄ όλο το μήκος της δημοτικής οδού στο αλσύλλιο Ηγουμενίτσας, που οδηγεί στο κτήριο της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας. 


Συνέχεια...

Λώλος - Πιτούλης ζητούν συνάντηση με ΟΛΗΓ και εργολάβο για την εξέλιξη του έργου του παραλιακού δρόμου

Μαρτίου 05, 2020 0
Λώλος - Πιτούλης ζητούν συνάντηση με ΟΛΗΓ και εργολάβο για την εξέλιξη του έργου του παραλιακού δρόμου

Συνάντηση για το έργο έμπροσθεν του κτηρίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας 

Ως Δημοτική Αρχή, οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, κυρίως όμως την ασφάλεια δημοτών και επισκεπτών. Προς αυτή την κατεύθυνση και έπειτα από την πολυήμερη διακοπή των εργασιών στο έργο «Επέκταση των έργων Οδοποιίας παραλιακής οδού από το τέλος των έργων της Β΄ Φάσης έως τον κόμβο Πάργης», ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με επιστολή του και σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη καλεί σε συνάντηση τα εμπλεκόμενα μέρη, ήτοι τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, καθώς και την Ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε., προκειμένου να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "Δίνουμε στους συνεταιρισμούς τη δύναμη της επιλογής" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 05, 2020 0
Βασίλης Γιόγιακας: "Δίνουμε στους συνεταιρισμούς τη δύναμη της επιλογής" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δυνατότητες και ευελιξία δίνει στους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο νέος νόμος, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη σχετική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η ανεμπόδιστη ανάπτυξή τους είναι ένας από τους δρόμους για να δοθεί μεγαλύτερο αντίκρισμα στις περιουσίες των παραγωγών, μεγαλύτερη αξία στα αγροδιατροφικά μας προϊόντα καθώς και για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. «Δίνουμε στους συνεταιριστές τη δύναμη της επιλογής: να επιλέξουν να φτιάξουν έναν συνεταιρισμό χωρίς περιττές διαδικασίες, να επιλέξουν οι ίδιοι πώς θα ρυθμίσουν τις σχέσεις τους και πώς θα οργανώσουν τις δραστηριότητές τους, να επιλέξουν αν, πόσο και πώς θέλουν να διεκδικήσουν το μεγάλωμά τους. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στη συνεταιριστική δραστηριότητα τα απαραίτητα εργαλεία για να ανοίξει τα φτερά της.» τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:​
Κύριε Υπουργέ, θέλω και εγώ από τη σειρά μου και από τη μεριά μου να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, την ικανοποίησή μου, αλλά και την περηφάνεια που νιώθουμε όλοι μας για την προσπάθεια που καταβάλλουν στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις στα σύνορα μας.

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στη Νέα Δημοκρατία δεν κρύψαμε ότι -και στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής– φέρνουμε μια διαφορετική αντίληψη.
Πιστεύουμε στη δύναμη των συνεργατικών σχημάτων, των ενώσεων αγροτών, των αγροτικών συνεταιρισμών.
Πιστεύουμε ότι η ανεμπόδιστη ανάπτυξή τους είναι ένας από τους δρόμους για να δώσουμε μεγαλύτερο αντίκρισμα στις περιουσίες και τον μόχθο των παραγωγών μας.
Να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στα αγροδιατροφικά μας προϊόντα.
Να μειώσουμε τα κόστη παραγωγής.
Και επειδή ακριβώς πιστεύουμε στη δύναμη των συνεταιρισμών, θέλουμε να τους στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Να τους δώσουμε δυνατότητες και ευελιξία.
Και αυτό κάνουμε με αυτό το νομοσχέδιο:
Δίνουμε στους συνεταιριστές, δίνουμε στους συνεταιρισμούς, τη δύναμη της επιλογής:
να επιλέξουν να φτιάξουν έναν συνεταιρισμό χωρίς περιττές διαδικασίες, με όσο το δυνατόν μικρότερα διοικητικά και οικονομικά βάρη.
να επιλέξουν οι ίδιοι πώς θα ρυθμίσουν τις σχέσεις τους και πώς θα οργανώσουν τις δραστηριότητές τους.
να επιλέξουν αν, πόσο και πώς θέλουν να διεκδικήσουν το μεγάλωμά τους, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον ανταγωνισμό, είτε στην ελληνική αγορά, είτε στο εξωτερικό.
Σκοπός μας είναι να δώσουμε στη συνεταιριστική δραστηριότητα τα απαραίτητα εργαλεία για να ανοίξει τα φτερά της.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής πολλοί συνάδελφοι από την αντιπολίτευση διαφώνησαν με τη δυνατότητα συμμετοχής ιδιώτη επενδυτή με δικαίωμα ψήφου και μέχρι το 35% του συνολικού αριθμού των ψήφων.
Ειπώθηκε ότι παραβιάζονται οι αρχές του συνεταιρισμού.
Ότι αποτελεί το δούρειο ίππο του κεφαλαίου.
Ότι δε θα δουλέψει, άρα ότι είναι αχρείαστη.
Η αλήθεια είναι ότι δεν παραβιάζεται ούτε η δημοκρατική διοίκηση, ούτε η αυτονομία, ούτε η ανεξαρτησία των συνεταιρισμών.
Ότι, πρώτα απ’ όλα, η είσοδος ή μη του επενδυτή εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα μέλη – παραγωγούς.
Ότι, οι επενδυτές μπορεί να μην είναι μόνο ιδιώτες, αλλά και άλλοι συνεταιρισμοί, ελληνικοί ή και ευρωπαϊκοί.
Ότι, χωρίς δικαίωμα ψήφου, όπως ισχύει σήμερα, άρα και χωρίς δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει αποφάσεις - κανείς επενδυτής δεν ενδιαφέρθηκε να βάλει τα λεφτά του.
Ότι, σε κάθε περίπτωση, και πέρα από το ότι θα ρυθμίζεται στο καταστατικό του κάθε συνεταιρισμού, προβλέπονται εκείνες οι δικλείδες που θα αποτρέψουν αυθαιρεσίες και αλλοιώσεις της βούλησης της πλειοψηφίας.
Υπάρχει και κάτι ακόμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το οποίο αξίζει να κρατήσουμε, γιατί ειπώθηκε και από εκπρόσωπο του ίδιου του συνεταιριστικού κινήματος:
Ότι είσοδος επενδυτή δε σημαίνει μόνο είσοδο κεφαλαίων.
Μπορεί να σημαίνει εισαγωγή γνώσης σε τομείς όπως η διοίκηση, οι πωλήσεις, η ταυτότητα των προϊόντων.
Μπορεί να σημαίνει άνοιγμα σε νέες καλλιέργειες, νέες ποικιλίες, νέες μέθοδοι, νέες δραστηριότητες.
Σημαίνει καλύτερους όρους πρόσβασης σε περιφερειακές και διεθνείς αγορές.
Αλλά και αυτό που λέγεται κάθετη δικτύωση, όπως οι συνέργειες με μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις.
Με λίγα λόγια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλουμε αγροτικούς συνεταιρισμούς που θα μπορούν να έχουν ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Και αυτό εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
αφαιρώντας τα εμπόδια και απελευθερώνοντάς τους από την ασφυχτική αγκαλιά του κράτους, 
και δίνοντάς τους τα όπλα για να μπορούν να σταθούν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον επιστρέφοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στα μέλη τους.

Άλλωστε το όραμά μας για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς χαρακτηρίζει αυτό που θέλουμε να πετύχουμε ως Κυβέρνηση και που λέγαμε ως αντιπολίτευση:
Να περάσουμε από το μοντέλο της οικογενειακής, της μικρής εκμετάλλευσης στο μοντέλο αγροτικής επιχείρησης.
Και από τη λογική της επιδότησης, σε αυτή της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.
«Εν τη ενώσει η ισχύς», λοιπόν, και αυτή τη δύναμη, τη δύναμη των πολλών θέλουμε να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε στους παραγωγούς μας!

Κλείνοντας, κύριε Υπουργέ, θέλω να στηρίξω και εγώ την τροπολογία του πρώην Υπουργού, του κυρίου Καρασμάνη, που να δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να συμψηφίζουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με τις αποζημιώσεις που θα δικαιούνται στην τρέχουσα χρονιά, γιατί σε μεγάλες καταστροφές δεν μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν οι αγρότες στις υποχρεώσεις τους.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντιμεταναστευτική πολιτική

Μαρτίου 05, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντιμεταναστευτική πολιτική

"Η Τ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥA Θεσπρωτίας καταγγέλλει την άθλια αντιμεταναστευτική-ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ. Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα με την καταστολή και την κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής της ΝΔ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 

Η βρώμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι δηλώσεις ότι προστατεύονται τα σύνορα από γυναικόπαιδα δείχνει την κατρακύλα της ρατσιστικής πολιτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ άξιος συνεχιστής της πολίτικης της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον ρόλο του δεσμοφύλακα της βάρβαρης Ευρώπης-φρούριο, που δεν διστάζει να στέλνει τα ΜΑΤ και να «απωθεί» πρόσφυγες. Όπου η αποστολή φίλων πορείας για τα σύνορα σε πολίτες σε όλη τη χώρα δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Αντιδημοκρατική και επικίνδυνη πρόκληση της κυβέρνησης είναι η χρήσης του στρατού ενάντια στους πρόσφυγες. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε τέτοιες βρώμικες αποστολές! 

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνεχίζουν τη λαθροχειρία που ξεκόβει πλήρως το προσφυγικό από τον πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.) και συνολικά τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου της δύσης», δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια. 

Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στην «εισβολή» των οποίων (με βάσεις, στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμβόλαια με πολυεθνικές) έχει επενδύσει η εγχώρια άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει εξουσία, ρόλο και μερίδιο από τα κέρδη των ΑΟΖ. Έτσι μεταφράζεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός τόσο για την ελληνική όσο και για τη τούρκικη αστική τάξη. Εκεί στοχεύει η συνενοχή της κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στην αντιπροσφυγική πολιτική, η συμμετοχή στους άξονες πολέμου για τις ΑΟΖ με τις πολυεθνικές και με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ. Αυτό εξηγεί γιατί με την κυβέρνηση στρατεύεται το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά Ελληνική Λύση αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στην θητεία του την ίδια πολιτική στην Ειδομένη και τη Μόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το δικαίωμα στο άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, αφήνει στο απυρόβλητο ΕΕ και ΗΠΑ για τις εγκληματικές ευθύνες τους, ενώ πλειοδοτεί στη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της κούρσας των εξοπλισμών. 

Η αλήθεια που κρύβουν είναι ότι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ κομμάτιασαν Συρία και Ιράκ για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, ενώ η εμπλοκή των ανταγωνιστών τους όπως η Ρωσία κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την εξέλιξη. Είναι ανάγκη με τον αντιπολεμικό αγώνα των λαών να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε να σβήσει η φωτιά του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι που δημιούργησαν τα 5 εκατ. πρόσφυγες που χωρίς ντροπή για τα δικά τους κέρδη και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τον ανταγωνισμό τους. Όπως κάνει αυτές τις μέρες το καθεστώς Ερντογάν, που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει προκλητικά ως πιόνια τους απελπισμένους πρόσφυγες σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα ζητώντας από ΕΕ και ΝΑΤΟ περισσότερη χρηματοδότηση και υποστήριξη στην τουρκική επέμβαση στη Συρία. 

Καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Να σταματήσουν οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για παρέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Σ. Αραβίας στο πλευρό του Ερντογάν. Να αποχωρήσουν τώρα όλοι ξένοι στρατοί, επίσημοι και ανεπίσημοι από τη Συρία. 
Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη με τις ΗΠΑ και τα αντιδραστικά τοπικά καθεστώτα για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και οφείλει να ανοίξει άμεσα τα σύνορα της για τους πρόσφυγες. Πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί στην πολεμική ένταση. 
Η ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «αλληλεγγύης», με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τη Τουρκία σε φυλακές ψυχών, στοιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό. 
Είναι ανάγκη να ακυρωθεί άμεσα η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Απαιτείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να ανοίξει ειδικά για τους πρόσφυγες τα σύνορα και αυτά με την Τουρκία για παροχή ασύλου και βοήθεια, αλλά και αυτά προς τις χώρες της ΕΕ για έξοδο όσων θέλουν προς την Ευρώπη ή άλλους προορισμούς, καταργώντας στην πράξη τις Συμφωνίες Δουβλίνο. 
Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ. Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών που γίνονται με την οικονομική αιμορραγία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να βγει μπροστά η δύναμη της αλληλεγγύης και να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
-Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα στην Ελλάδα. Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη των προσφύγων. 
-Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές. 
-Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ, να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. 
-Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. 
-Να μπει φραγμός στην πολεμική προπαγάνδα, να μην υποθηκευτεί το μέλλον για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών. Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Καμία εμπλοκή των φαντάρων στην καταστολή των προσφύγων. 
Να υπερασπιστούμε την ειρήνη,για το δικαίωμα στη ζωή των λαών της περιοχής..Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις στις ΑΟΖ. 
Να υπερασπιστούμε την ειρήνη, για να νικήσει η αλληλεγγύη και όχι ο φόβος και ο ρατσισμός. 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ 

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 


Συνέχεια...

Σήμερα στο Γραικοχώρι η κηδεία του Αριστοτέλη Μάσια

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα