03/20/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Καχριμάνης: Η Περιφέρεια έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας

Μαρτίου 20, 2020 0
Καχριμάνης: Η Περιφέρεια έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ανάφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, έχει ανταποκριθεί σε απόλυτο βαθμό στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από νοσοκομεία και κέντρα υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο ενίσχυσης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού τους για την υποδοχή και αντιμετώπιση υπόπτων περιστατικών καθώς και για τη νοσηλεία τυχόν επιβεβαιωμένων περιστατικών. 
Σήμερα εγκρίθηκε και συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 33.000 ευρώ για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του. Σύμφωνα με το αίτημα του Νοσοκομείου, πρόκειται να γίνει προμήθεια θαλάμου νηματικής ροής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και υλικών πρόληψης λοιμώξεων. Η πίστωση βαραίνει τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας έτους 2020 και η έγκρισή της γίνεται με σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. 

Συνολικά η Περιφέρεια μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των 487.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά η προμήθεια τεσσάρων κοντέινερ, η διαμόρφωση χώρου υποδοχής στο Κ. Υ. Φιλιππιάδος, η προμήθεια υγειονομικού υλικού κ.α. 

Επίσης η Περιφέρεια έχει πραγματοποιήσει 23 αποστολές δειγμάτων υπόπτων περιστατικών για κορωνοϊό από νοσοκομεία σε Εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Συνέχεια...

Απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 20, 2020 0
Απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την προστασία της υγείας των πολιτών, έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά απολυμάνσεων σε κοινόχρηστους χώρους, Δημοτικά κτήρια καθώς στα οχήματα του «Βοήθεια στο Σπίτι». 
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν απολυμανθεί ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη και οι κάθετοι αυτού, η 49 Μαρτύρων, η Κεντρική Παιδική Χαρά της Ηγουμενίτσας, η Δημοτική Λαϊκή Αγορά, η Πλατεία Δημαρχείου, μπροστά από τις Τράπεζες και τα καφέ επί της Εθνικής Αντιστάσεως και της Αγίων Αποστόλων, ο χώρος μπροστά από την Αστυνομία, το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας και το κτήριο της ΔΕΥΑΗ. 

Οι απολυμάνσεις θα συνεχισθούν και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους με μοναδικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αναβάλλονται άλλοι 2 διαγωνισμοί από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 20, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αναβάλλονται άλλοι 2 διαγωνισμοί από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Αναβολή διαγωνιστικών διαδικασιών 

Γίνεται γνωστό ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί και της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του COVID-19», αναβάλλεται 

- η διενέργεια του αριθ.07/2020 διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τις ανάγκες του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 26η Μαρτίου 2020. 

- η διενέργεια της με αριθμ πρωτ. 3184/06-03-2020 Δημοπρασίας για την εκμίσθωση (Αναψυκτήριου – Καφετερίας) στην Πλατεία Γραικοχωρίου, η οποία θα πραγματοποιούνταν στις 26-3-2020. 

Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για το χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού και της δημοπρασίας. 
Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στο τηλ. 2665361212 και 2665361102.
Συνέχεια...

Πως να αντιμετωπίσουμε το στρες από την πανδημία - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Μαρτίου 20, 2020 0
 Πως να αντιμετωπίσουμε το στρες από την πανδημία - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η νέα καθημερινότητα την οποία βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως σε όλη την υφήλιο, αναμφίβολα απαιτεί αναπροσαρμογή σε όλα τα επίπεδα. Η πρώτη αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων είναι να στρεσαριστούν καθώς το άγχος σε διάφορες επιδημίες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 

- Φόβο και ανησυχία για την υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας 

- Αλλαγές στον ύπνο και τις διατροφικές μας συνήθειες 

- Δυσκολία στην επέλευση ύπνου και την συγκέντρωση 

- Ανησυχία για τα χρόνια νοσήματα που μπορεί να χειροτερεύσουν 

- Αυξημένη χρήση αλκοόλ, καπνίσματος ή ναρκωτικών ουσιών 

Φροντίζοντας κανείς τον εαυτό του, τους φίλους και την οικογένειά του βοηθά ως προς την αντιμετώπιση του στρες. Βοηθώντας τους άλλους να διαχειριστούν το στρες τους ενδυναμώνει την κοινότητα γενικότερα. 

Τι να κάνει κανείς για να βοηθήσει τον εαυτό του 

- Κάντε διαλείμματα από την συνεχή ενημέρωσης μέσω τηλεόρασης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αφού αν ενημερώνεται κανείς διαρκώς για τις εξελίξεις μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά. 

- Καλό θα είναι να διαμορφωθεί μία καθημερινή ρουτίνα 

- Περιποιηθείτε το σώμα σας. Πάρτε βαθιές ανάσες, διαλογιστείτε. Προσπαθήστε να τρέφεστε υγιεινά με ισορροπημένα γεύματα, κοιμηθείτε αρκετά, ασκηθείτε τακτικά και μην κάνετε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. 

- Φορέστε κανονικά τα ρούχα σας αποφεύγοντας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τις πιζάμες σας ακόμη κι αν δεν πρέπει να βγείτε καθόλου από το σπίτι. 
Κάντε πράγματα που δεν βρίσκατε πότε χρόνο να κάνετε μέχρι τώρα και αναβάλλατε. 

- Συνδεθείτε με τους άλλους σε ατομικές ή και ομαδικές συνομιλίες. Μιλήστε με ανθρώπους που εμπιστεύεστε και με τους οποίους περνάτε όμορφα. 

Θυμηθείτε ότι ο χρόνος για όσο διάστημα χρειαστεί να κρατήσει αυτή η νέα συνθήκη, ως μια σχετική έννοια θα περάσει πιο ευχάριστα όταν η παραμονή στο σπίτι θα ειδωθεί αφενός ως μια πράξη προστασίας της δημόσιας υγείας, αφετέρου ως μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση και για ουσιαστική συνεύρεση με την οικογένεια ή με τον εαυτό μας αν ζούμε μόνοι. Συνέχεια...

Σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Παρασκευή 20 Μαρτίου)

Μαρτίου 20, 2020 0
Σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Παρασκευή 20 Μαρτίου) 

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
- Ένα κρούσμα νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας σε σταθερή κατάσταση (το περιστατικό από το νοσοκομείο της Άρτας ). 

- Ένα κρούσμα, που ήταν θετικά διαγνωσμένο από τις προηγούμενες ημέρες, παραμένει νοσηλευόμενο στη Μονάδα Λοιμωδών σε σοβαρή κατάσταση. 

- Ένα νέο περιστατικό νοσηλεύεται στην Μονάδα Λοιμωδών και είναι υπό διερεύνηση. 

- Έχουν δοθεί επτά αρνητικές απαντήσεις από την 19-3-2020. 

- Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
- Σήμερα 20/3/2020 στάλθηκαν πέντε δείγματα για έλεγχο. 

- Αναμένονται αποτελέσματα από τρία δείγματα που στάλθηκαν στις 19/3 και από ένα δείγμα στις 16/3 

- Όσες απαντήσεις έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι αρνητικές. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
- Παρουσιάστηκε ένα ύποπτο κρούσμα για το οποίο έγινε άμεση κινητοποίηση, λήψη δείγματος και αποστολή στο Παστέρ, το οποίο και βρέθηκε αρνητικό. 

- Τα άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας. Μέχρι σήμερα ιχνηλατήθηκαν 45 άτομα που έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό. 

- Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν σταλεί προς εξέταση 27 δείγματα, από τα οποία ένα βρέθηκε θετικό (ο νοσηλευόμενος στο ΠΓΝΙ), τρία είναι σε εκκρεμότητα και τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
- Έχουν ληφθεί δείγματα από δύο ύποπτα περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους. Το ένα είναι αρνητικό και αναμένεται απάντηση για το δεύτερο . 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
- Αναμένονται οι απαντήσεις από τα τρία δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση τις προηγούμενες ημέρες . 

Συνέχεια...

Φιλιάτες: Τηλέφωνο εξυπηρέτησης ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων από το Δήμο Φιλιατών

Βασίλης Γιόγιακας: Αίτημα για τη χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας

Μαρτίου 20, 2020 0
Βασίλης Γιόγιακας: Αίτημα για τη χρηματοδοτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας 

Τη χρηματοδοτική στήριξη των κεφαλαίων κίνησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών να τεθεί στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, ζητώντας να προβλεφθεί και για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας τροποποίηση ευρωπαϊκού κανονισμού για τη χρηματοδοτική στήριξη των κεφαλαίων κίνησης των επιχειρήσεων αυτών.

Το αίτημα του κλάδου έρχεται σε συνέχεια της σοβαρής κάμψης της εξαγωγικής δραστηριότητας που απευθύνεται σε μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις κυρίως της Ιταλίας και της ανάγκης να βρεθούν κεφάλαια κίνησης για να συνεχιστεί η σίτιση των ιχθυοπληθυσμών.

Συνέχεια...

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στήριξης των γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού

Μαρτίου 20, 2020 0
Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στήριξης των γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Οικονομικών
• Ανάπτυξης και Επενδύσεων
• Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
• Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Μέτρα στήριξης των γεωργών, κτηνοτρόφων και αλιέων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού»

Ο πρωτογενής παραγωγικός τομέας με τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία και την Αλιεία, περιλαμβανομένων των εργατών γης, δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητος από τις τεράστιες συνέπειες στην οικονομία που προκαλεί η πανδημία του Κορωνοϊού.
Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Παγκόσμια Υγεία, και την υγεία στην Ελληνική επικράτεια, εν μέσω της έξαρσης του COVID-19, πλήττονται και αναμένεται να πληχθούν όλοι οι σημαντικοί τομείς της οικονομίας με απροσδιόριστες αλλά σίγουρα σημαντικές συνέπειες σε όλους τους τομείς.
Οι απαραίτητοι περιορισμοί στην κίνηση των καταναλωτών, οι οποίοι εφοδιάζονται είδη διατροφής για να καλύψουν μόνο τις λίαν απαραίτητες ανάγκες επιβίωσης, η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, το πλήγμα στον τουρισμό, η μείωση των εξαγωγών, αλλά και οι δραματικοί περιορισμοί στις διατροφικές συνήθειες εν όψη εορτασμού του Πάσχα, τόσο των Καθολικών όσο και των Ορθοδόξων Χριστιανών, έχουν επιφέρει ήδη μια τεράστια μείωση στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Αυτή η μείωση αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στους γεωργούς, στους κτηνοτρόφους στους αλιείς, αλλά και στους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς παραγωγής.
Ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση απειλεί άμεσα ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, κυρίως αυτών που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις επιχειρήσεις εστίασης για τις οποίες έχει ληφθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας. Απειλείται δηλαδή, τόσο η βιωσιμότητα εκατοντάδων μεταποιητικών επιχειρήσεων σε όλη την ελληνική περιφέρεια, αλλά και ως συνέπεια αυτού, το αγροτικό εισόδημα. Η αναμενόμενη μετακύλιση της αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων, της αδυναμίας είσπραξης οφειλών από πελάτες, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τα δεδομένα από το 2019 της ισχυρής συμπίεσης των τιμών αγροτικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, τα ροδάκινα αλλά και το γάλα, θα συμπιέσουν ισχυρά το εισόδημα των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων.
Πρόκειται δηλαδή για ένα ισχυρότατο χτύπημα στην εύθραυστη ήδη βιωσιμότητα χιλιάδων οικογενειακών αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε όλη την ελληνική περιφέρεια και στο εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών. Με την αβεβαιότητα αυτή που όπως διαγράφεται θα παρατείνεται έως το Πάσχα τουλάχιστον, αλλά και με τη ανάσχεση των εξαγωγών που αναμένεται να ενταθεί με το σταδιακό κλείσιμο των συνόρων, όλοι οι κλάδοι της αγροτικής παραγωγής, και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία, βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Επειδή οι στιγμές είναι πρωτόγνωρες και κρίσιμες για την παγκόσμια οικονομία και στη χώρα μας θα δοκιμαστούν ξανά οι αντοχές της οικονομίας σε όλους τους τομείς,
Επειδή η βιωσιμότητα των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και των αλιέων είναι το μεγάλο ζητούμενο,
Επειδή οι εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα ανήκουν στις πιο ευαίσθητες, ως προς τη βιωσιμότητα τους, αλλά και στις πιο κρίσιμες για το ξεπέρασμα της επερχόμενης κρίσης, επιχειρήσεις,
Επειδή η άμεση ρευστότητα αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη για την παραγωγική διαδικασία και την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας με οικονομικώς προσιτά προϊόντα,
Επειδή, λόγω των μνημονίων, και παρά τις τεράστιες προσπάθειες στήριξης που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια, η βιωσιμότητα των πιο εύθραυστων τομέων της οικονομίας είναι και θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη για την ανασυγκρότηση της παραγωγής και τη στήριξη της οικονομίας στη χώρα μας,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποια ολοκληρωμένα έκτακτα μέτρα πρόκειται να λάβετε για την ισχυρή και άμεση οικονομική στήριξη των Ελλήνων γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων και εργατών γης;

2. Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ή να αναζητήσετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας;

3. Ποια είναι τα έκτακτα μέτρα ανακούφισης από τις υποχρεώσεις προς Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες που πρόκειται να λάβετε για αυτούς;

4. Σκοπεύετε να εφαρμόσετε μέτρα τόνωσης της κατανάλωσης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα μέσα από κοινωνικά προγράμματα διανομής τροφίμων;

5. Προτίθεστε να εξετάσετε τις δυνατότητες ένταξης στα διανεμόμενα τρόφιμα σε Νοσοκομεία, Στρατό και λοιπά ιδρύματα τα οποία πληρώνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αποκλειστικά εγχωρίως παραγόμενων τροφίμων και πρώτων υλών;

6. Σκοπεύετε να λάβετε έκτακτα μέτρα ελέγχου των εισαγωγών για προϊόντα διατροφής ομοειδή με τα εγχωρίως παραγόμενα, επ’ ωφελεία της ντόπιας παραγωγής;

7. Σχεδιάζετε άμεση εξόφληση των εκκρεμών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και εισαγωγή διαδικασίας προκαταβολής στις νέες ζημιές;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Αραχωβίτης Σταύρος
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη
Αλεξιάδης Τρύφων
Αμανατίδης Ιωάννης
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυγέρη Θεοδώρα
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκαρά Αναστασία
Γκιόλας Ιωάννης
Δραγασάκης Ιωάννης
Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλειος
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Μάρκου Κων/νος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κων/νος
Μωραϊτης Αθανάσιος (Θάνος)
Ξενογιαννακοπούλου Μαρία-Ελίζα (Μαριλίζα)
Παπαηλιού Γεώργιος
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Πέρκα Θεοπίστη
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Ραγκούσης Ιωάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίπρας Γεώργιος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την πανδημία με πανό στους δρόμους της πόλης

Μαρτίου 20, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την πανδημία με πανό στους δρόμους της πόλης

Σπάμε τη «σιωπή νεκροταφείου» δεν θα επιτρέψουμε οι χώροι δουλειάς να γίνουν κάτεργα εν μέσω πανδημίας. 

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού κατέρρευσε το όραμα της νεοφιλελεύθερης ιδέας & της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποδεικνύοντας πόσο βαθιά άρρωστος είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός. 

Είναι ακόμα μια στιγμή που πρέπει με κάθε τρόπο να καταδείξουμε τις ευθύνες που έχει το πολιτικό σύστημα απέναντί μας. Αν αυτοί δεν μας είχαν αρπάξει την τελευταία δεκαετία τις εκατοντάδες δις των ανακεφαλαιοποιήσεων κλπ, σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε υγειονομικό σύστημα που να προστατεύει το λαό και να μην τον αφήνει ανυπεράσπιστο στην πανδημία. Έχουν αίμα στα χέρια τους και τα δικά μας λεφτά στα θησαυροφυλάκια τους. 

Έξω από την φυλακή της ΕΕ, του χρέους & των αιματηρών πλεονασμάτων. Μονομερή διαγραφή του Χρέους παύση πληρωμών στους απατεώνες τραπεζίτες και την ΕΕ 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να συνεχίσουν να παλεύουν με αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα, ανθρωπιά, πλάι ο ένας στον άλλον. Να σταθούν πλάι στους υγειονομικούς και σε όλους όσους έχουν ανάγκη. 

- Να καλυφθούν άμεσα τα τριάντα χιλιάδες κενά στα δημόσια νοσοκομεία, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

- Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ και να δημιουργηθούν άμεσα νέα επιτάσσοντας όλα τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία κάτω από τον έλεγχο των γιατρών και του προσωπικού. 

- Να ληφθούν έγκαιρα μέτρα εξασφάλισης των εργαζομένων. Απαγόρευση απολύσεων τακτικού ή έκτακτου προσωπικού για την περίοδο της πανδημίας, με κανονικά πληρωμένες άδειες, χωρίς μειώσεις μισθών. Άμεσα μέτρα προστασίας ενάντια σε έκθεση σε κίνδυνο. Καμία περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων όπως επιχειρούν να κάνουν ήδη αρκετοί εργοδότες. 

- Να εξασφαλιστούν εδώ και τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες αξιοπρεπείς όροι υγιεινής, διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας. Να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία και τα άδεια σπίτια για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγοι και όχι δημιουργία φυλακών hot-spot, περιπολείες της frontex για επαναπροωθήσεις προσφύγων. 

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας 
Πέμπτη 19 του Μάρτη 2020 

Συνέχεια...

Ήπειρος: Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Μαρτίου 20, 2020 0
Ήπειρος: Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 

Συνελήφθη, χθες (19-3-2020) το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηπείρου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος λειτουργούσε, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων. 
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Συνέχεια...