03/21/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Μ.Κάτσης: "Καμία μόνιμη πρόσληψη, καμία απολύτως ενίσχυση του Νοσοκομείου Φιλιατών από τη ΝΔ"

Μαρτίου 21, 2022 0
Μ.Κάτσης: "Καμία μόνιμη πρόσληψη, καμία απολύτως ενίσχυση του Νοσοκομείου Φιλιατών από τη ΝΔ"

Σχεδόν τρία ολόκληρα χρόνια, οι δομές υγείας της Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Φιλιατών έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Παρά τη σφοδρή υγειονομική κρίση και την ελευθερία που έδωσε η ΕΕ στην κατανομή των κονδυλίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν ενίσχυσε το Ε.Σ.Υ., αλλά σε πολλές περιπτώσεις υποβάθμισε τις υφιστάμενες δομές και υπηρεσίες, ειδικά της περιφέρειας. Αυτό συνέβη και στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο, έχοντας μάλιστα περάσει και 2 χρόνια πανδημίας;

Δεν έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη εδώ και 3 χρόνια, εκτός των ήδη δρομολογημένων από το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες όπως είναι αυτές της Ακτινολογίας, της Χειρουργικής, της Ορθοπεδικής, της Οφθαλμολογικής, της Αναισθησιολογίας, της Βιοπαθολογίας και πολλές άλλες ακόμη. Επιπρόσθετα, οι συνταξιοδοτήσεις του υφιστάμενου προσωπικού εντείνουν το πρόβλημα, καθώς δεν έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις, ούτε για εκείνους που έφυγαν ήδη, ούτε για εκείνους που αναμένεται να αποχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ αρκετοί είτε παραιτούνται, είτε μετατίθενται σε άλλες περιοχές, δημιουργώντας ελλείψεις και ασυνέχειες στη λειτουργία των κλινικών.

Το νοσοκομείο δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του, καθώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός από το Υπουργείο για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών, ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που έχει καθυστερήσει εντελώς αδικαιολόγητα 2 χρόνια τώρα, όπως και για την μη προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έχουν εισηγηθεί οι διευθυντές των κλινικών.

Ποιος και πώς προτεραιοποιεί τις ανάγκες του νοσοκομείου ώστε αυτό να καλύπτει αξιοπρεπώς με τις υπηρεσίες του τους πολίτες της περιοχής μας; Ανακοινώνει ο τοπικός Βουλευτής της ΝΔ, 6 θέσεις τραυματιοφορέων ως επικουρικό προσωπικό. Τους ασθενείς που θα κληθούν να μεταφέρουν, ποιος ακριβώς θα τους περιθάλψει; Τις κλινικές ποιος θα τις στελεχώσει; Τα χειρουργεία ποιος θα τα πραγματοποιήσει και σε τι χρονικό ορίζοντα; Τα οφθαλμολογικά χειρουργεία γιατί σταμάτησαν; Τον Οκτώβριο του 2020 ένας 43χρονος συμπολίτης μας, έχασε δυστυχώς τη ζωή του σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών, περιμένοντας ασθενοφόρο πάνω από 45 λεπτά. Τραυματιοφορείς μπορεί να υπήρχαν, ασθενοφόρο όμως για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, σε απόσταση αναπνοής από αυτό, όχι.

Ο χώρος της Δημόσιας Υγείας δεν ενδείκνυται για επικοινωνιακές φιέστες, στις οποίες αρέσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της. Ειδικά μετά από την υγειονομική τραγωδία που βιώσαμε και βιώνουμε με την πανδημία. Όταν 16.500 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ ή στα σπίτια τους. Ολόκληρο το Ε.Σ.Υ., αλλά και ειδικότερα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, δύο χρόνια τώρα παλεύει μόνο του. Το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό προσπάθησε να ανταποκριθεί σε αυτή την ακραία υγειονομική κρίση και πράγματι έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όριά του. Αυτό, όμως, δεν αρκεί.

Η Δημόσια Υγεία απαιτεί σχέδιο σε βάθος, αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και ένα πλαίσιο ισχυρό με μισθολογικά κίνητρα και αναγνώριση βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας, που θα προσελκύει μόνιμους γιατρούς, ειδικά στα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως είναι το Γ.Ν. Φιλιατών.

Η κυβέρνηση, όμως, σε όλα αυτά απαντά με μειωμένο προϋπολογισμό για την υγεία για το 2022, αποσάθρωση ειδικά των περιφερειακών νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή, με κίνδυνο να απολυθούν το προσεχές διάστημα, τιμωρημένοι στην πείνα και στην ανέχεια από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση ποτέ δεν πίστεψε, ούτε πρόκειται να πιστέψει στο όραμα μιας ισχυρής Δημόσιας Υγείας. Παρά τα πυροτεχνήματα της δήθεν ενίσχυσης, η αλήθεια είναι ότι, ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να κάνει το παραμικρό. Το έργο της πραγματικής ενίσχυσης ενός Ε.Σ.Υ., το οποίο πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς πολιτών, αφορά την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "10 θέσεις επικουρικού προσωπικού καλύπτονται στο Γ.Ν. Φιλιατών"

Μαρτίου 21, 2022 0
Βασίλης Γιόγιακας: "10 θέσεις επικουρικού προσωπικού καλύπτονται στο Γ.Ν. Φιλιατών"

Με 10 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 4 νοσηλευτών και 6 τραυματιοφορέων βάσει των σχετικών πινάκων.

«Η κοινή προσπάθεια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Φιλιατών και των Κέντρων Υγείας της Θεσπρωτίας συνεχίζεται. Ευχαριστούμε όσες και όσους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους γι’ αυτόν το σκοπό» δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Μαρτίου 21, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 106
ΠΕ Θεσπρωτίας 56
ΠΕ Ιωαννίνων 359
ΠΕ Πρέβεζας 145

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.529, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.812.182 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 165 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.579 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 58, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.995 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 90.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 212 (62.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (37.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.401 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 303 (ημερήσια μεταβολή -12.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Πληθωρισμός!!! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Μαρτίου 21, 2022 0
Πληθωρισμός!!! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Πληθωρισμός τινάχτηκε,
στα ύψη έχει φτάσει.
Βοήθησε κι ο πόλεμος,
τον ύπνο έχουμε χάσει!

Κάθε μπουκιά είναι καημός!
Κάθε γουλιά και δάκρυ!
Η ακρίβεια που μας πλάκωσε,
μας έστησε στην άκρη.

Να πάρεις κρέας; Κόσμημα!
Ψωμί θέλεις; Ασήμι!
Λαχανικά, φρούτα, τυρί;
Καίνε οι τιμές, καμίνι!

Οσο για το πετρέλαιο,
το γκάζι, τη βενζίνη,
σε λίγο τα ρεζερβουάρ
άδεια θα έχουν μείνει!

Ως πού θα πάει φίλοι μου
τούτη η φρικτή κατάσταση;
Ας τελειώσει ο πόλεμος,
μήπως και δούμε "Ανάσταση"!!!

6 -3 -2022
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (21-27/3)

Μαρτίου 21, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (21-27/3)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 21-27 Μαρτίου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

21/03/2022

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

22/03/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

23/03/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

24/03/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

27/023/2022

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή   

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

ΒΟΛΕΙ: Μεγάλη νίκη του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 21, 2022 0
ΒΟΛΕΙ: Μεγάλη νίκη του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη για την ομάδα βόλει του ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας σήμερα στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος με σκορ 3-2 σετ με αντίπαλο την ομάδα της Πρέβεζας. 

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα με διακυμάνσεις στο σκορ και στην ψυχολογία των παιχτών καθώς βρεθήκαμε να χάνουμε 1-2 σετ και τελικά να κάνουμε την ανατροπή. 

Το πρώτο σετ κρίθηκε στα σημεία, αλλά το δεύτερο και τρίτο σετ στους αντιπάλους με πολύ άσχημη υποδοχή και φανερά εκτός ρυθμού. Στο τέταρτο σετ ανατροπή του σκηνικού και με βοήθεια των αλλαγών οδηγήθηκε το παιχνίδι στο πέμπτο σετ που είχαμε παράσταση για ένα ρόλο με πολύ πάθος και ενέργεια κατακτήθηκε εύκολα. 

Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή στην Πρέβεζα που με νίκη κατακτούμε το πρωτάθλημα με ήττα ερχόμαστε πάλι στο γήπεδο μας για το τελευταίο ματς. 

Τα σετ 25-23, 17-25, 18-25, 25-21, 15-7 
(ΜΠΟΥΤΡΗΣ-ΛΑΜΠΡΟΥ) ΚΙΑΠΕΣ, ΜΕΝΗΣ, ΒΑΜΒΕΣΟΣ, ΣΒΕΝΤΖΟΥΡΗΣ, ΝΙΚΟΥ Π, ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑΣ, ΜΠΟΤΣΗΣ(L) ΝΙΚΟΥ Ν, ΓΟΥΛΑΣ, ΖΩΗΣ, ΜΙΧΑΛΑΣ

(Βίντεο από το φινάλε της αναμέτρησης)
Συνέχεια...