12/03/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων

Δεκεμβρίου 03, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας 
Εξιχνιάστηκαν (7) υποθέσεις κλοπών δικύκλων 
Οι δράστες συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας 

Επτά (7) υποθέσεις κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά κατά το τελευταίο δεκαήμερο, στη διάπραξη κλοπών δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή. 
Οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 30-11-2019 το απόγευμα, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας ακόμα αλλοδαπός συνεργός τους. 
Αναλυτικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και για το λόγο αυτό συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν βραδινές ώρες όπου αφαιρούσαν σταθμευμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα από δημοτικές οδούς καθώς και από εύκολα προσβάσιμες ανοικτές αυλές σπιτιών, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Αλβανία προς πώληση. 
Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι μεμονωμένα ή από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 29-11-2019, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές δικύκλων: 
· αφαίρεσαν τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες από την πόλη της Ηγουμενίτσας 
· αφαίρεσαν δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και ένα μοτοποδήλατο, από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας.
Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας και στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας τέσσερις από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες ενώ στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αλβανίας ακόμα δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στην συνέχεια στους ιδιοκτήτες τους. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού"

Δεκεμβρίου 03, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού" 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ και ΑΡΙΩΝ και την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού". 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι ευεργετικοί παράγοντες του παιχνιδιού στην γλωσσική και ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού. Επιπλέον, να δοθούν πρακτικές λύσεις και προτάσεις στους γονείς, ώστε να γίνει πιο εποικοδομητικός και ποιοτικός ο χρόνος που περνούν με τα παιδιά τους. 
Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστεί ένα εγχειρίδιο με προτάσεις παιχνιδιών, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης για όποιον επιθυμεί. 

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι: 
Dr. Κατερίνα Θεοδωροπούλου, MD, FRCPC, FAAP, MPH / Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος 
Μώκας Αναστάσιος, Εκπαιδευτικός, Λογοθεραπευτής s.i. 
Αντιγόνη Βρέλλη, Ψυχολόγος / Παιδοψυχολόγος 


Συνέχεια...

Ερώτηση Μ. Κάτση και 30 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων Ελλήνων της Αλβανίας

Δεκεμβρίου 03, 2019 0
Ερώτηση Μ. Κάτση και 30 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων Ελλήνων της Αλβανίας

Ερώτηση Μ. Κάτση και 30 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας 

Ερώτηση κατέθεσαν 31 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, για την καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. 
Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μ. Κάτσης δήλωσε σχετικά: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4618/2019, διευκόλυνε την χορήγηση του επιδόματος στα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που το δικαιούνταν. Πρόκειται για το επίδομα που έκοψε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καταδικάζοντας σε οδυνηρές συνέπειες τους έως τότε δικαιούχους.. 
Εμείς υιοθετώντας το πάγιο αίτημα της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, εξαιρέσαμε τα μέλη της Μειονότητας από την υποχρέωση να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα δεκαπέντε συνεχόμενα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος, καθώς και από την υποχρέωση να εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής. Ο νόμος μας μάλιστα, προβλέπει τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του επιδόματος, χωρίς μειώσεις εξαιτίας του αριθμού των χρόνων που διαμένουν ή όχι στην Ελλάδα. 
Για να προχωρήσει η καταβολή του επιδόματος, απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα αρμόδια Υπουργεία. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει εκδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση με αποτέλεσμα η διαδικασία να έχει παγώσει, 
Τα κονδύλια τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη της δαπάνης, είχαν προβλεφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι πολύ λίγα μπροστά στον εθνικό σκοπό που εξυπηρετούν. Η στήριξη της Πολιτείας στην Ελληνική Μειονότητα στης Αλβανίας, ώστε τα μέλη της να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς στις πατρογονικές τους εστίες, πρέπει να είναι έμπρακτη και να μη μένει μόνο στις εύκολες προεκλογικές μεγαλοστομίες. 
Γι’ αυτό ακριβώς καταθέσαμε την Ερώτηση στη Βουλή. Ο νόμος υπάρχει και βρίσκεται σε ισχύ, τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η κυβέρνηση τη χορήγηση του επιδόματος στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Το θέμα δε χωρά πλέον καμιά αναβολή.
Συνέχεια...

Καταγγελία Γιάννη Γόγολου για μη νόμιμη λειτουργία της Δημοτικής κοινότητας Γραικοχωρίου

Δεκεμβρίου 03, 2019 0
Καταγγελία Γιάννη Γόγολου για μη νόμιμη λειτουργία της Δημοτικής κοινότητας Γραικοχωρίου

Σύμφωνα με το Ν. 3852/ 2010 («Καλλικράτης»), έτσι όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν. 4555/ 2017 και το Ν. 4623/ 2019, η πρόσκληση που απευθύνει ο Πρόεδρος μιας Κοινότητας στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου για την πραγματοποίηση συνεδρίασης, μπορεί να είναι γραπτή ή ηλεκτρονική, να περιέχει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να επιδίδεται στους Συμβούλους 3 τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης (σε περίπτωση κατεπείγουσας σύγκλισης είναι δυνατό να επιδοθεί η πρόσκληση ακόμη και την ημέρα της συνεδρίασης).
Πληροφορούμαστε ότι αυτή η διαδικασία δεν τηρείται στην Κοινότητα Γραικοχωρίου με αποκλειστική ευθύνη της Προέδρου.
Καλούν τηλεφωνικά τους Συμβούλους για συνεδρίαση χωρίς να γνωρίζουν την ημερήσια διάταξη. 
Εφιστούμε την προσοχή, για την μη επανάληψη τέτοιων περιστατικών, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη νομιμότητα λειτουργίας του Συμβουλίου και την ισχύ των αποφάσεων που λαμβάνει.
Σύμφωνα με την ίδια νομοθεσία στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου τηρούνται πρακτικά, με ευθύνη υπαλλήλου που ορίζεται από το Δήμαρχο. Τα πρακτικά αυτά γράφονται σε ειδικό βιβλίο αριθμημένο και μονογραφημένο από δημόσιο υπάλληλο, που ορίζει ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κρατούνται παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά, που μονογράφονται από όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Επίσης, πληροφορούμαστε ότι ούτε αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται, καθώς δεν έχει οριστεί από το Δήμο αρμόδιος υπάλληλος για την Κοινότητα Γραικοχωρίου.
Στα πρακτικά καταχωρίζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου (που λαμβάνουν ιδιαίτερο αριθμό) και οι γνώμες της μειοψηφίας, συνεπώς αποτελούν σημαντικά στοιχεία της αποτελεσματικής λειτουργίας της Κοινότητας. 
Παρ΄ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, με τον μη ορισμό υπαλλήλου αρμόδιου για την τήρηση πρακτικών συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας Γραικοχωρίου και των άλλων Δημοτικών και τοπικών Συμβουλίων υποβαθμίζουν το θεσμό και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του, αφού οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνονται ενδεχομένως να πάσχουν από άποψης νομιμότητας.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να διασφαλίσει άμεσα τη νόμιμη, ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Συμβουλίου της Κοινότητας Γραικοχωρίου, αλλά και όλων των Κοινοτήτων, αποδεικνύοντας στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια το ενδιαφέρον του.
Στην αρχή της Δημοτικής Θητείας θέσαμε αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παραπάνω, λόγω του νέου νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση , αλλά η Δημοτική Αρχή με ευθύνη του Δημάρχου σιωπή και αφήνει ένα τόσο σοβαρό θέμα για άλλη μια φορά στον αυτόματο πιλότο..
Σημειώνεται επίσης ότι την τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχώριου ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν πρίν την έναρξη της Συνεδρίασης δύο Σύμβουλοι και αφού πρώτα επισήμαναν όλα τα παραπάνω. 


Συνέχεια...

Σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας καλεί τους Ηπειρώτες η Περιφέρεια Ηπείρου

Δεκεμβρίου 03, 2019 0

Σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας καλεί τους Ηπειρώτες η Περιφέρεια Ηπείρου

Πανηπειρωτική πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των χιλιάδων άστεγων σεισμοπαθών της Αλβανίας, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την Αρχιεπισκοπή Τιράνων. 
Η συγκέντρωση των ειδών αρχίζει από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και θα περατωθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019. 
Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες είναι τα εξής: 
Τρόφιμα μακράς διάρκειας 
Τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια, διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα) 
Απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαπούνια, είδη ατομικής υγιεινής, χαρτικά 
Κουβέρτες και λοιπά κλινοσκεπάσματα 
Χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα 
Πτυσσόμενα ράντζα 

Η συλλογή των προσφερόμενων ειδών θα γίνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο διοικητήριο της Περιφέρειας (γραφεία 128 -129) από 08:00 – 15:00. 
Το συντονισμό της πρωτοβουλίας έχει η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου, που σε σημερινές δηλώσεις της σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή Τιράνων και πάσης Αλβανίας. Σε επικοινωνία που ακολούθησε με τον μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαο, που βρίσκεται στο Δυρράχιο και έχει άμεση γνώση του τι χρειάζονται, μας ενημέρωσε για το τι πρέπει να στείλουμε. Η Περιφέρεια συμμετέχει σε αυτή τη δράση με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, τους Δήμους, την εκπαίδευση, την Εκκλησία. Συμμετέχουμε όλοι μαζί σε μια οργανωμένη δράση για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους». 
Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δέσποινα Καμπούρη, τόνισε: «σε αυτή την τραγική στιγμή που ζει η γειτονική Αλβανία δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας. Πρέπει να συμμετέχουμε ουσιαστικά και ενεργά. Οι προσπάθειές μας θα είναι συντονισμένες, όπως πάντα. Θα περιμένουμε την συνδρομή και τη βοήθεια όσων πολιτών επιθυμούν και μπορούν να συνδράμουν αυτόν τον αγώνα. Και βέβαια συλλογικές προσπάθειες από τις Μητροπόλεις, Δήμους, συλλόγους, εθελοντικούς φορείς. Ανάλογα θα κινηθούμε και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Παρακαλούμε να γίνουν συντονισμένες και σύντομες ενέργειες, γιατί το κρύο είναι δυνατό, οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες. Οι συνάνθρωποι μας στην Αλβανία υποφέρουν και εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα τους». Συνέχεια...

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Δεκεμβρίου 03, 2019 0
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Κοινότητα Ηγουμενίτσας σας καλούν στην εναρκτήρια εκδήλωση φωταγώγησης του δέντρου της πλατείας Δημαρχείου την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο. 
Η βραδιά θα περιλαμβάνει σκανδιναβικά ροφήματα, ζεστή σοκολάτα, γλυκίσματα, μουσική από την Φιλαρμονική μας, κάλαντα από την παιδική χορωδία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας και Άγιο Βασίλη. 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Τρίτη 3/12