06/09/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Απορίες περί… γαρίδας!

Ιουνίου 09, 2023 0
Απορίες περί… γαρίδας!

Στη μονάδα βιολογικής γαρίδας Europrawn στη Θεσπρωτία βρέθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η ευρωβουλευτής Άννα Ασημακοπούλου και λοιποί γαλάζιοι παράγοντες.

Εγκάρδια τους υποδέχθηκε και τους ενημέρωσε ο υπεύθυνος της μονάδας Ναπολέων Τσάνης. Και εξήγησε ότι η γαρίδα που οδηγείται σε εξαγωγή πρέπει να έχει συγκεκριμένο βάρος και μην ξεπερνά τα πενήντα γραμμάρια…

Ρώτησε με ευγένεια ο Πρόεδρος της Βουλής, γιατί τα γραμμάρια πρέπει να είναι σε αυτά τα επίπεδα και όχι στα εξήντα ή τα εκατό γραμμάρια..

Και η απάντηση που έλαβε έκανε όλους να γελάσουν δυνατά… «Είναι σαν να λέμε αρνί, ζυγούρι και προβατίνα..» είπε ο Ναπολέων Τσάνης…

Στη γλώσσα των ορεινών λοιπόν για να απαντηθούν οι απορίες περί γαρίδας.. Ο πρώτος που απόλαυσε την απάντηση ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Μονοήμερη στη Θεσπρωτία, Άδωνις- Μισέλ - Τασούλας...!

Ιουνίου 09, 2023 0
Μονοήμερη στη Θεσπρωτία, Άδωνις- Μισέλ - Τασούλας...!

Οι Κώστας Τασούλας, Άδωνις Γεωργιάδης και Άννα Ασημακοπούλου μαζί με το Βασίλη Γιόγιακα και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περιόδευσαν στη Θεσπρωτία.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν τους Φιλιάτες και την Ηγουμενίτσα όπως και παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Με τον αέρα της κάλπης του Μαίου ζήτησαν από φορείς και πολίτες την υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να συγκροτήσει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Ο θεσπρωτικός λαός μας υποδέχθηκε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Αισιοδοξία για την εξακολούθηση της δημιουργικής πορείας του τόπου του και αποφασιστικότητα για την εκ νέου και πιο ισχυρή ακόμη έκφραση της προτίμησής του προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Περάσαμε σήμερα στην Θεσπρωτία το μήνυμα της ΝΔ για ακόμη περισσότερη κρατική φροντίδα στην περιφέρεια και μάλιστα στην παραμεθόριο περιοχή, αλλά και πήραμε από την Θεσπρωτία μήνυμα ισχυρότερης στήριξης των προγραμματικών μας θέσεων που είναι οι μόνες που εγγυώνται πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει τολμηρά, σταθερά, μπροστά!» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε αστάθεια λόγω της απλής αναλογικής. «Σε λίγες μέρες ο ελληνικός λαός καλείται να εκλέξει κυβέρνηση. Έχει ενδιαφέρον η συζήτηση για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως αξιωματική αντιπολίτευση θα υπάρξει αν έχουμε κυβέρνηση. Μπροστά μας είναι μία κρίσιμη τετραετία και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η περιπέτεια πρέπει να λήξει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στόχος είναι μια δυνατή Ελλάδα, μια καλύτερη Ελλάδα» ανέφερε η Άννα Ασημακοπούλου υποστηρίζοντας ότι οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι άδειες και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει ενισχυμένη.


Συνέχεια...

Χθες, σήμερα και μετά βεβαιότητος, αύριο...! - Του Άλκη Φάτσιου

Ιουνίου 09, 2023 0
Χθες, σήμερα και μετά βεβαιότητος, αύριο...! - Του Άλκη Φάτσιου
(ΦΩΤΟ: Σταθμός ΕΚΑΒ Φιλιατών, χωρίς ασθενοφόρο...)

Του Άλκη Φάτσιου
Δικηγόρου

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

1) Στη Νέα Μάκρη Αττικής, 19χρονη έγκυος στον 9ο μήνα, αισθάνεται αδιαθεσία. Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ στις 10 το πρωί για να πάει ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. Αυτό έρχεται στη 1 περίπου το μεσημέρι… Η νεαρή γυναίκα και το 9μηνο έμβρυο, ΝΕΚΡΟΙ…

2) Στη νήσο ΚΩ, γυναίκα 63 ετών, αισθάνεται αδιαθεσία, ειδοποιείται το ΕΚΑΒ για ασθενοφόρο… Δεν υπάρχει…

Πεθαίνει αβοήθητη στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, που τη μεταφέρει προς το Νοσοκομείο…

ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ (2) ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ:

Έλλειψη ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ, έλλειψη γιατρών και προσωπικού που απαιτείται για τη στελέχωση των Ασθενοφόρων, όπου υπάρχουν, και φυσικά σε συνδυασμό με την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, με απώτερο στόχο το κέρδος και το όφελος των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ της ΥΓΕΙΑΣ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας…

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, λογική και αυτονόητη:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, στο σύνολό του, με απόλυτη εκ μέρους του, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, απέναντι στο μεγαλύτερο ανθρώπινο αγαθό, αυτό της ΖΩΗΣ… Στη ζυγαριά, όπου από την μια μεριά είναι η ΥΓΕΙΑ του λαού μας, και από την άλλη το κέρδος των λίγων ιδιωτών επιχειρηματιών της Υγείας, αυτή γέρνει ΤΡΑΓΙΚΑ στην πλευρά των λίγων… ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ λοιπόν, η βασική προτεραιότητα του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ…

Στις 25 Ιούνη, και πάλι εκλογές, και πάλι – άκουσον, άκουσον …. η ‘’ΓΙΟΡΤΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ‘’ και πάλι ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΛΑΟΣ‘’… και πάλι θα κληθεί να ‘’αποφασίσει‘’ για το ‘’μέλλον του’’…

Αλήθεια, πώς πρέπει να χαρακτηρίσω, αυτούς που θα επιβραβεύσουν το πολιτικό σύστημα που έφερε και φέρνει … την ΥΓΕΙΑ σε αυτήν την τραγική κατάσταση;; Αφήνω εσάς να το πράξετε..

Απλά, σημειώνω, με ΟΡΓΗ και ΑΕΝΑΗ ΕΝΤΑΣΗ και ΠΙΣΤΗ, πως οι εκπρόσωποι του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, θα έπρεπε να ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ… θα έπρεπε να ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τη ΛΑÏΚΗ ΟΡΓΗ από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ, που σαφώς είναι –και στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ … - σε βάρος των συμφερόντων των πολλών, του λαού …

Θα έπρεπε δηλ. με τις ΔΙΚΕΣ μας ΠΡΑΞΕΙΣ και τις σωστές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, να επιδιώκουμε, ν’ αλλάξει ο ΦΟΒΟΣ μεριά … Αντί να φωλιάζει στις καρδιές μας, για ό,τι μπορεί να μας συμβεί, να φύγει από εμάς και να φωλιάζει στα δικά τους απεχθή και βλαπτικά για το λαό μας, ΣΚΟΤΕΙΝΑ τους μυαλά …

Όσον αφορά δε τα κόμματα, (και φυσικά δεν αναφέρομαι στα ΔΕΞΙΟ- -ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ…) και ιδιαίτερα τα κοινοβουλευτικά-, που αυτοχαρακτηρίζονται ως θεματοφύλακες δήθεν των συμφερόντων του λαού, θα έπρεπε να ΚΑΛΟΥΝ τον κόσμο, έστω τους ΟΠΑΔΟΥΣ τους, (γιατί μάλλον τέτοιους τους θέλουν…) να είναι καθημερινά στους δρόμους να παλεύουν, να διεκδικούν… 

Όμως μάλλον δεν έχουν, δεν είχαν ποτέ στο μυαλό τους, στην πολιτική λογική τους, κάτι τέτοιο… Αντίθετα, πίστευαν και πιστεύουν, στην λογική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ … Ένας ακόμη ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ… και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.

Αν πω ότι είμαι αισιόδοξος … μάλλον ψέμματα θα πω …

Ηγουμενίτσα ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
7/6/2023 ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο του κ. Φάτσιου όπως μας το έστειλε, επιλέξαμε όμως να το συνοδεύσουμε με μια φωτογραφία από το κέντρο των Φιλιατών, όπου ισχύει το εξής παράδοξο. Να υπάρχει νοσοκομείο, αλλά να μην υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ...! (Ή μάλλον υπάρχει πινακίδα για να κοροιδεύουν τους αφελείς...) Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι αν υπάρξει επείγον περιστατικό στο Φιλιάτι, το ασθενοφόρο θα ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα....!

Και έχουν υπάρξει περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια που χάθηκαν ζωές και άλλες κινδύνευσαν γι' αυτό το λόγο. (Διαβάστε ΕΔΩ ένα παλιότερο ρεπορτάζ μας.) Κρίμα που χθες στο Φιλιάτι δεν ρώτησε κανείς τον κ Γιόγιακα και τον Άδωνι (πρώην υπουργό Υγείας) γιατί συμβαίνει αυτό...!

Όχι ότι θα έπαιρναν ειλικρινείς απαντήσεις, αλλά τουλάχιστον θα διαπιστώνανε πόσα χρώματα αλλάζει ο χαμαιλέοντας σε δευτερόλεπτα...!

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη το βράδυ στο λιμάνι οδηγός φορτηγού που μετέφερε 3 παράτυπους μετανάστες

Ιουνίου 09, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη το βράδυ στο λιμάνι οδηγός φορτηγού που μετέφερε 3 παράτυπους μετανάστες

Στη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών, ηλικίας 32, 32 και 23 ετών, καθώς και του 64χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν βραδινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και οχήματος X-RAY VAN της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.
Συνέχεια...