02/28/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 28, 2022 0
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης 
με τηλεδιάσκεψη

Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 2 Μαρτίου 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα:

1ο ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

2ο ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη 3 Μαρτίου) την ίδια ώρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία. (παρ. 1 του άρθρου 78 του Ν.4555/18.)

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με την αριθ. 74η ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΔΑ: ΨΜ9Β46ΜΤΛ6-ΧΛΣ) «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

Το link για τη συμμετοχή σας στην συνεδρίαση θα αποσταλεί στο email σας μία ώρα πριν τη συνεδρίαση. Σε περίπτωση που το τακτικό μέλος απουσιάζει να ενημερώσει εγκαίρως τον αναπληρωτή του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΚΟΣ
Συνέχεια...

Η ΘΕΑΤΟ στο 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Καρδίτσας

Φεβρουαρίου 28, 2022 0
Η ΘΕΑΤΟ στο 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Καρδίτσας

Πρόκριση της ΘΕΑΤΟ στο 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, από 17 έως 26 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στις 8.30 η παράσταση «σΆρκας Πνεύμα» που είναι βασισμένη σε σκίτσα του Αρκά, με επιμέλεια κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη Δημάκα θα ταξιδέψει στο μεγαλύτερο και μακροβιότερο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Η επιλογή μας εκτός του ότι από μόνη της αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας, μας γεμίζει χαρά και μας εμπνέει, μας δίνει δύναμη και σιγουριά να συνεχίσουμε το δικό μας μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου στο οποίο συνταξιδιώτες είστε εσείς οι θεατές μας.

Η ΘΕΑΤΟ 26 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Παραμυθιάς, για το Δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία αλλά και ακόμη πιο μακρυά για την Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα.
Η αποστολή που θα πλαισιώσει το νέο μας θεατρικό ταξίδι αποτελείται από τους ηθοποιούς: Ματίνα Τζάκου, Δημήτρης Χρήστου, Σπυριδούλα Γόγολου, Άννιτα Δημητρίου, Πόπη Πατσιούρα, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Δημάκας, Χρήστος Ευαγγελίδης, (και από τη φίλια θεατρική ομάδα ΘΕΟΦΙΛ: Δημήτρης Σκεύης, Φένια Μυλωνά, Πόπη Μπότου, Άννα Τέσσια και στην Τεχνική υποστήριξη η Χρυσάνθη Μάρκου.
Συνέχεια...

O Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Θεσπρωτίας για την απώλεια του Βασίλη Δρίμτζια

Φεβρουαρίου 28, 2022 0
O Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Θεσπρωτίας για την απώλεια του Βασίλη Δρίμτζια

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Νομού Θεσπρωτίας με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του συναδέλφου Βασίλη Δρίμτζια.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. και ολόκληρος ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών εκφράζει προς την οικογένεια του θερμά συλλυπητήρια και εύχεται δύναμη και κουράγιο.

Το Δ.Σ της Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. αποφάσισε:
1. Να σταλούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.
2. Η παρούσα να δημοσιευθεί στον τύπο.

Συνέχεια...

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στη Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι

Φεβρουαρίου 28, 2022 0
Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στη Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι

Το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία για Όλους" πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022 επίσκεψη στη Δομή ανηλίκων προσφύγων στο Γραικοχώρι. 

Μια ομάδα δέκα μαθητών συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες του σχολείου κα. Άννα Ρεντζεπέρη, κα. Χρυσούλα Αναγνώστου, το διευθυντή κ. Ιωάννη Αρβανίτη, την γραμματέα του Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Βασιλική Παππά και τον υπεύθυνο επιμορφωτή του προγράμματος κ. Γιώργο Ανδρουλάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Βόλου, επισκέφθηκαν τους νέους της δομής ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας στη ζώνη ΖΕΠ.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές!
Τα παιδιά γνωρίστηκαν μέσω βιωματικών παιχνιδιών, αντάλλαξαν δώρα και κεράσματα, συνομίλησαν με τη βοήθεια μεταφραστή για το σχολείο τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον, τραγούδησαν και χόρεψαν.
Η δράση αυτή έχει στόχο τη συμπερίληψη των μαθητών προσφύγων στη σχολική ζωή, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών για εκπαίδευση, την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης και την αρμονία στη σχολική ζωή.
Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συνάντηση γεμάτοι εμπειρίες, σκέψεις και συναισθήματα χαράς και ελπίδας για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο.


Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους της Δομής για την προετοιμασία, την υποδοχή και εν γένει τη συνεργασία.
Εις το επανιδείν!
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Φεβρουαρίου 28, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 99
ΠΕ Θεσπρωτίας 39
ΠΕ Ιωαννίνων 326
ΠΕ Πρέβεζας 86

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 16.274, εκ των οποίων 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.421.664 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 263 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.960 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.860 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 413 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 89.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 295 (71.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (28.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.262 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 279 (ημερήσια μεταβολή -3.46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 312 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Διακοπές ρεύματος σήμερα σε Πέρδικα και Γλυκή

Ηγουμενίτσα: Ασημένιο μετάλλιο για τη Ναταλία Μπέση στο άλμα εις μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου

Φεβρουαρίου 28, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ασημένιο μετάλλιο για τη Ναταλία Μπέση στο άλμα εις μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Ανδρών -Γυναικών που διεξήχθη στο ΣΕΦ το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, Ναταλία Μπέση κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το Ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος με επίδοση 5.94 μ, αρχίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη νέα αθλητική χρονιά !!!

Επίσης η Ευαγγελία Γκανάρα στο άλμα εις τριπλούν κατέλαβε την 9η θέση με άλμα 11.65 που είναι νέο ατομικό της ρεκόρ!!!

Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στην ομάδα του Πρωτέα!!!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα