06/14/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα Γιάννενα

Ιουνίου 14, 2024 0
Συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα Γιάννενα

Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ καλεί και στη διαδήλωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων το Σαββάτο 15/6 στις 12 μμ στη περιφέρεια στα Γιάννενα.

Το ψήφισμα που κατέθεσε το «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΕΩΤΕΝΙΚΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και υιοθετήθηκε ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ- ΝΗΣΩΝ (11.3.2024) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΥΡΓΑΝΙΣΤΑ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Τρεις μύθους για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας ακούμε διαρκώς τον τελευταίο καιρό:

· Ο πρώτος μύθος λέει ότι «περπατάμε ή κολυμπάμε» πάνω στον «μαύρο χρυσό» κι έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.

· Ο δεύτερος μύθος αφορά τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα έρθουν, την ευημερία, τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.

· Ο τρίτος μύθος είναι ότι «η Ελλάδα έχει την «γεωστρατηγική ευκαιρία». Πρόκειται για έναν επικίνδυνο μύθο που μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία ιστορικών διαστάσεων τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Αν. Μεσογείου.

Από τη διαδικασία αυτή δεν έχει να ωφεληθεί το παραμικρό ο λαός της Ηπείρου κι όλος ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως ακριβώς συνέβη με τα πετρέλαια της Θάσου (τα ίδια έταζαν κι εκεί).

Όπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια που γέμισε η χώρα και η περιοχή μας από ιδιωτικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και μικρά υδροηλεκτρικά πληρωμένα με επιδοτήσεις από τη δικιά μας φορολογία και ο λαός όχι μόνο δεν είδε κανένα όφελος από αυτά αλλά αντιθέτως πληρώνει την ενέργεια όλο και πιο ακριβά.

Τα κέρδη πάνε στις τσέπες λίγων εταιρειών .

Μια δεύτερη σημαντική παράμετρος είναι ότι όπως δείχνει η πλουσιότατη διεθνής εμπειρία, οι δραστηριότητες αυτές αφήνουν πίσω τους «κρανίου τόπο» παρά τις «περιβαλλοντικές μελέτες», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που ήδη συντελείται.

Συνέπειες που σχετίζονται με την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία).

Να τονίσουμε ότι στην περιοχή που επελέγη (Γιουργάνιστα) και ισχυροί σεισμοί έχουν γίνει στο παρελθόν με μεγάλες ζημιές και μεγάλες κατολισθήσεις έχουν συμβεί (το συγκεκριμένο χωριό έχει αλλάξει θέση εξ αιτίας μεγάλων κατολισθήσεων παλαιοτέρα) και μεγάλος είναι ο κίνδυνος μόλυνσης του Καλαμά. Τα «ανταποδοτικά» που προσφέρει η Πολυεθνική Εταιρεία είναι για να χρυσώσει το χάπι της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η περιβαλλοντική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη. Καθόλου τυχαία Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Κροατία έχουν απαγορεύσει τη διενέργεια νέων εξορύξεων για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Το μοναδικό όφελος για εμάς είναι να συμβάλλουμε στη παρεμπόδιση της εξόρυξης και να στηρίξουμε τις φωνές και τα κινήματα που εναντιώνονται σε αυτή τη μεθόδευση. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας χωρίς φαραωνικές κατασκευές, με δημόσιο έλεγχο, με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, την προστασία του περιβάλλοντος και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και όχι η υποταγή στα συμφέροντα των ενεργειακών εταιρειών αποτελεί τη μόνη λύση.

Με αυτά τα κριτήρια η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Κλάδων του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων στέκεται απέναντι σε αυτά τα σχέδια.

Να φύγουν οι εταιρείες χωρίς καμία αποζημίωση

Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας

Η ενεργειακή υποδομή της χώρας (παραγωγή, διανομή) να περάσει σε δημόσιο κρατικό έλεγχο προς όφελος των εργαζομένων.

Συνέχεια...

Πρώτη συνάντηση για το νεοσυσταθέντα σύλλογο ΑμεΑ Θεσπρωτίας

Ιουνίου 14, 2024 0
Πρώτη συνάντηση για το νεοσυσταθέντα σύλλογο ΑμεΑ Θεσπρωτίας

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα συναντήθηκαν τα μέλη του νεοσυσταθέντα συλλόγου ΑμεΑ Θεσπρωτίας το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην αίθουσα του Δήμου Ηγουμενίτας «Πάνθεον» για την εγγραφή νέων μελών και ενημέρωση από τον κ. Μπουχάγιαρ για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία και Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία στο Νομό μας.

Ακόμα συζητήθηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ενημέρωση Φορέων για το νέο σύλλογο ΑμεΑ Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές

Ιουνίου 14, 2024 0
Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές

- Ηχηρή και σταθερή αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και των άλλων αστικών κομμάτων

- Δεξιά πολιτική μετατόπιση, με άνοδο της ακροδεξιάς

- Θετικό το εκλογικό αποτύπωμα του Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσπρωτία

- Μονόδρομος ο ενωτικός, πανεργατικός, παλλαϊκός αγώνας

Οι ευρωεκλογές ήρθαν να επισφραγίσουν τη βαθιά, ιστορικής σημασίας, κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το οικοδόμημα της ΕΕ, τη βαθύτερη και εντονότερη από τη γέννησή του. Σε ένα διεθνές εκρηκτικό περιβάλλον μεγάλων αναδιατάξεων και πυκνών και κρίσιμων εξελίξεων και με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει το σύνολο της.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς, γενικά, σε συνδυασμό με το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε ο Μακρόν, στη Γαλλία, αλλά και ο Σολτς, στη Γερμανία, και η μεγάλη πτώση των «πράσινων» κομμάτων, εντείνουν την πολιτική κρίση που διαπερνάει τις δυο χώρες και επιβεβαιώνουν την ισχυρή αμφισβήτηση του γνωστού μοντέλου του γαλλογερμανικού άξονα, και της πολιτικής του που γεννάει την μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια που -ελλείψει μιας πραγματικής Αριστεράς- την εκμεταλλεύεται η Ακροδεξιά.

Στην Ελλάδα η πλατιά λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή αποτυπώθηκε στα πρωτοφανή, για τη χώρα μας, επίπεδα της αποχής και στη μεγάλη αποδοκιμασία της κυβερνητικής παράταξης. Πρόκειται για μια πλατιά αποδοκιμασία όλων των κομμάτων που ευθύνονται για τις δραματικές συνθήκες ζωής και εργασίας που έχουν επιβληθεί στο λαό. Η διάχυτη λαϊκή αμφισβήτηση και αγανάκτηση εκφράστηκε και εκλογικά απέναντί τους.

Τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώθηκε παράλληλα η εκλογική καθίζηση της ΝΔ, αποτυπώνουν τη σταθερή χρεοκοπία των δυο αυτών κομμάτων που κυβέρνησαν ή «αντιπολιτεύτηκαν» με πολιτικές που δεν διαφοροποιήθηκαν, επί της ουσίας, με αυτήν της ΝΔ.

Τα χαμηλά ποσοστά του ΜέΡΑ25 και της Νέας Αριστεράς αποτυπώνουν την κρίση του χώρου και των δυνάμεων εκείνων που χρεώνονται την οδυνηρή διάψευση των λαϊκών προσδοκιών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο των εκλογικών του ποσοστών εισπράττοντας ένα τμήμα της κοινωνικής αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας με αριστερό πρόσημο. Μια άνοδος που, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και τους πανηγυρισμούς του, δεν βλέπει τη μείωση σε απόλυτους αριθμούς των ψήφων από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023 και υπηρετεί, τελικά, κοινοβουλευτικές αυταπάτες και την πολιτική του συμβιβασμού απέναντι στην αστική τάξη και της διάσπασης των εργατολαϊκών αγώνων.

Αρνητική εξέλιξη αποτελούν τα αυξημένα εκλογικά ποσοστά της Ελληνικής Λύσης αλλά και άλλων παρεμφερών μορφωμάτων της Ακροδεξιάς, που εκμεταλλεύονται τις ανησυχητικές εξελίξεις που σημειώνονται στην ελληνική κοινωνία, στην εξωτερική πολιτική και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπροστά στο νέο σαρωτικό κύμα αντιλαϊκής επίθεσης που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΝΔ, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν. Να ορθώσουν το ανάστημά τους παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού και να δυναμώσουν την πάλη τους για την απόκρουσή της. Το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή πολιτική μάχη προβάλλοντας το σύνολο της ιδεολογικοπολιτικής του γραμμής πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα, χωρίς εκπτώσεις και αμφισημίες στις θέσεις του.

Στο διάστημα αυτό, χάρις στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων, αντιμετωπίστηκαν οι δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις του εκλογικού αγώνα και τα εξοντωτικά παράβολα, αφού είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, είναι αντίθετο και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ θεωρούμε ότι είναι θετικό σε συνθήκες μάλιστα δεξιάς μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού και κατασυκοφάντησης των ιδεών της Αριστεράς, με καταγεγραμμένο ταυτόχρονα σε αυτές τις ευρωεκλογές το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που έχει σημειωθεί ποτέ, καταφέρνοντας να αυξήσει τις ψήφους που πήρε πριν ένα χρόνο στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη 2023.

Στη Θεσπρωτία μάλιστα το ποσοστό ήταν το υψηλότερο του κόμματος στη χώρα και ακόμη υψηλότερο στους δυο Δήμους (Φιλιατών, Σουλίου), όπου ήταν υποψήφιοι οι δυο σύντροφοί μας, αποτέλεσμα της σταθερής, διαχρονικής αγωνιστικής παρουσίας και δράσης των συντρόφων μας, σε όλα τα προβλήματα του τόπου και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Όταν γίνεται λόγος για εκλογικό αποτέλεσμα πρωταρχική σημασία έχει η παρουσία και δράση μας, η ύπαρξη σταθερών οργανωτικών και πολιτικών ερεισμάτων μέσα στους εργαζόμενους, που εξασφαλίζει την άμεση επαφή και στήριξη του κόσμου. Τα πολιτικά και οργανωτικά ερείσματα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι συγκριτικά περιορισμένα, οι δεσμοί με ευρύτερους κύκλους αγωνιστών και εργαζομένων είναι αδύναμοι. Όπου στοιχειωδώς έχει αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα και υπάρχουν οργανώσεις, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Οι αγωνιστές, οι αριστεροί που μας στήριξαν και τους ευχαριστούμε γι αυτό, υποδήλωσαν με την ψήφο τους πως το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα είναι εδώ, κόντρα στις πιέσεις άλλων κομμάτων. Αξιοποιώντας όλες τις υποδείξεις που μας έγιναν, καταγράφοντας τις δυνατότητες, τις αντοχές αλλά και τις αδυναμίες και παραλείψεις μας στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, εργαζόμαστε για τη μάχη της επόμενης μέρας που έχουμε μπροστά μας, με τη βεβαιότητα πως ο αγώνας μας εκφράζει τις αγωνιστικές διαθέσεις ενός κόσμου να παλέψει για μια πραγματική κομμουνιστική Αριστερά, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, για ένα δίκαιο κόσμο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε, τον κόσμο τον οποίον γνωρίσαμε, μιλήσαμε, ακούσαμε τις απόψεις και την κριτική του και να του υποσχεθούμε ότι θα ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε και δεν θα μας ξαναδεί, όπως κάποιους άλλους, στις επόμενες εκλογές, αλλά καθημερινά δίπλα του στο δύσκολο αλλά μοναδικό δρόμο, του δρόμου του αγώνα.

Ηγουμενίτσα 12-6-2024
Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Αντ. Μπέζας: Διορθωτικές προτάσεις για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗΓ

Ιουνίου 14, 2024 0
Αντ. Μπέζας: Διορθωτικές προτάσεις για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗΓ

Τη συνέχιση της αρχικής συζήτησης που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας και τη λήψη απόφασης για διορθωτικές διεκδικητικές προτάσεις αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της, ζήτησε ο Αντώνης Μπέζας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΔΣ κα Μαρία Σαμίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Ηγουμενίτσα” αναφέρει:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (31.5.2024) πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της συζήτησης για τη συνεργασία Δήμου- ΟΛΗΓ ΑΕ με βάση τις διατάξεις του ν.5048/23 (κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης).

Στη συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκπόνηση, υποβολή και έγκριση του Αρχικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Α.Π.Σ.Α.) εντός 9 μηνών από την έναρξη της παραχώρησης, δηλαδή έως το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου.

Το Α.Π.Σ.Α. θα επικαιροποιείται κάθε 10 χρόνια και κάθε έτος η ΟΛΗΓ ΑΕ θα ενημερώνει το Ελληνικό Δημόσιο για την πορεία υλοποίησής του.

Με βάση τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί στο προσεχές Δ.Σ. το δεύτερο μέρος της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να καταλήξουμε έγκαιρα, σε έργα και δράσεις που θα ζητήσουμε να συμπεριληφθούν από τον παραχωρησιούχο στο Α.Π.Σ.Α, σε προτάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης αλλά και σε αιτήματα που θα πρέπει να τεθούν προς την Κυβέρνηση σχετικά με τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας και συνδέονται με τη λειτουργία του Λιμένος.

Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο στη δεύτερη αυτή συζήτηση να παρουσιαστεί προς το Δ.Σ. και το εγκεκριμένο master plan του Λιμένος Ηγουμενίτσας που έχει προσαρτηθεί στη Σύμβαση Παραχώρησης».
Συνέχεια...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Πύλος 600 πνιγμένοι - 1 χρόνος μετά

Ιουνίου 14, 2024 0
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Πύλος 600 πνιγμένοι  - 1 χρόνος μετά

Το έγκλημα της Πύλου με 600 πνιγμένους είναι έγκλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης -κυβέρνησης

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου συμπληρώνεται 1 χρόνος από το ρατσιστικό έγκλημα της Πύλου, το οποίο στοίχισε τη ζωή 600 προσφύγων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμετεχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ενάντια στη συνέχιση της δολοφονικής πολιτικής ΕΕ-Κυβερνήσεων, ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα παλεύουν για να μπει τέλος στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα θανάτου, για να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να καταφεύγουν στην προσφυγιά. Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όχι στις δολοφονικές επαναπροωθήσεις, στις επιχειρήσεις αποτροπής και στους φράχτες.

Να καταδικαστεί η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο, η Ε.Ε. του πολέμου και του ρατσισμού, της frontex. Να καταδικαστεί η συνένοχη και συμμέτοχη κυβέρνηση της ΝΔ και η πολεμική-ρατσιστική πολιτική της, να βάλουμε φρένο στην ακροδεξιά και τις εθνικιστικές-ρατσιστικές σκοταδιστικές αντιλήψεις που δηλητηριάζουν τους λαούς στην ΕΕ και τη χώρα μας. Να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι προετοιμασίες που οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή και νέες τραγωδίες τους λαούς.

Η Ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί στην αντιμεταναστευτική υστερία. Παρουσιάζει σαν μεγάλο επίτευγμα τον φράχτη στον Έβρο. Μέλη της φωτογραφίζονται μπροστά από τον φράχτη σαν να είναι αξιοθέατο. Ονομάζει τους μετανάστες εισβολείς , κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής ρατσιστές και φασίστες (κεφαλοκυνηγοί στον Έβρο). Συνηθισμένη πρακτική του Λιμενικού είναι τα pushbacks .

Βασικό χαρακτηριστικό της συνολικής αντιμετώπισης των μεταναστών είναι να συλλαμβάνονται κάποιοι από αυτούς ως διακινητές και να καταδικάζονται με εξοντωτικές ποινές από τα δικαστήρια. Κοντά στους 2000 βρίσκονται σε ελληνικές φυλακές. Το ίδιο έγινε και με το ναυάγιο στην Πύλο , όπου 9 πρόσφυγες κατηγορήθηκαν ως διακινητές και όταν αθωώθηκαν, παρατάθηκε η κράτηση τουςμε την δικαιολογία ότι μπήκαν στην χώρα παράνομα.

Πάντα πρόθυμα να παίξουν τον ρόλο τους στην αντιμεταναστευτική υστερία είναι τα συστημικά Μ.Μ.Ε.

· Οι ζωές των προσφύγων μετράνε!

· Ρίξτε τον φράκτη στον Έβρο!

· Σταματήστε τα pushbacks!

· Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!

· Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

· Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ!

· Όχι στους πολέμους και τις επεμβάσεις.

· Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις-Έξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ.

· Να κλείσουν οι Βάσεις. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

· Λευτεριά στη Παλαιστίνη.

· Κάτω ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και ο φασισμός

· Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των Λαών, Ειρήνη, Ελευθερία, Διεθνισμός.

ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας

Συνέχεια...

Συμβολική επίσκεψη στον ποδηλατόδρομο...

Ιουνίου 14, 2024 0
Συμβολική επίσκεψη στον ποδηλατόδρομο...

Συμβολική επίσκεψη στον πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, τους πρώην Δημάρχους Θωμά Πάντο και Γιάννη Λώλο καθώς και πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες

Πραγματοποιήθηκε συμβολική επίσκεψη στον πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας από το Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή, συνοδευόμενο από τους πρώην Δημάρχους, Θωμά Πάντο και Ιωάννη Λώλο καθώς και από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η επίσκεψη αυτή υπογράμμισε τη σημασία της υποδομής αυτής για την πόλη και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Ο πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της πόλης για τη μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων και την προώθηση πιο οικολογικών μέσων μεταφοράς.

Η παρουσία του Δημάρχου και των πρώην Δημάρχων συμβολίζει τη συνέχιση και την ενότητα των προσπαθειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η συμμετοχή των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων δείχνει τη δέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη τέτοιων έργων.

Η επιτυχία του πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον, όπως η συνέχιση του πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου μέχρι το Μακρυγυάλι, ενισχύοντας τα ποδηλατικά δίκτυα. Επιπλέον, η βελτίωση των υποδομών μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητα της πόλης για τουρισμό και επενδύσεις.

Η συμβολική αυτή επίσκεψη αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και της συνέχειας στις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 14, 2024 0
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θεσπρωτία

Η Διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας,  ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/arxeio-imerision-xartwn) για σήμεραΠαρασκευή 14/06/2024, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Γι’ αυτό το λόγο σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

− Μην ανάβετε φωτιά για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

− Απαγορεύεται η καύση απορριμμάτων, κλαδιών και χόρτων.

− Απαγορεύεται το άναμμα υπαίθριων ψησταριών.

− Μην εκτελείτε θερμές εργασίες σε υπαίθριο χώρο (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, τροχός κοπής μετάλλων κ.α.)

− Απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών με χρήση φλόγας.

− Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα

− Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

− Μόλις αντιληφθείτε καπνό τηλεφωνήστε στο 199 ή στο 112 και δώστε τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν.

Όλοι μαζί μπορούμε να περιορίσουμε τις δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας τα μέτρα πρόληψης. Ενημερωθείτε και από τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/) και του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας (https://www.fireservice.gr/el/home).

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα