09/16/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών σε κατάστημα για ανεμβολιάστο πελάτη

Σεπτεμβρίου 16, 2021 0
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών σε κατάστημα για ανεμβολιάστο πελάτη

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (15-9-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 28 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-14- ύψους 300 ευρώ και -1- ύψους 150 ευρώ), ως εξής:

-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.


13 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των ακόλουθων προστίμων, ως εξής:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
(2) πρόστιμα των -300- ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο
(2) πρόστιμα των -300- ευρώ σε εργαζόμενους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
- Πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες σε κατάστημα, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο χωρίς να φέρει πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης

- Πρόστιμο 300 ευρώ σε 4 πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας


Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
Πρόστιμο των -300- ευρώ σε πελάτη καταστήματος για μη χρήση μάσκας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Αύξηση των νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Σεπτεμβρίου 16, 2021 0
Αύξηση των νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 19
ΠΕ Ιωαννίνων 37
ΠΕ Πρέβεζας 13

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.322, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 625.083 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.775 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.354 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359 (65.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 329 (91.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.077 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή -8.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Δικογραφία σε 2 άτομα από τη θηροφυλακή της E' KOΗ

Σεπτεμβρίου 16, 2021 0
Θεσπρωτία: Δικογραφία σε 2 άτομα από τη θηροφυλακή της E' KOΗ

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες μεταξύ Νεράιδας και Πετροβίτσας Παραμυθιάς, στη θέση «Αβαρίτσα»

Στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δύο ατόμων προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, κατά τις νυχτερινές ώρες μεταξύ των Τ.Κ Νεράιδας και Πετροβίτσας του Δήμου Σουλίου, στη θέση «Αβαρίτσα», έκανε σήμα στάσης για έλεγχο στον οδηγό ενός Ι.Χ, στο οποίο δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο.

Αμέσως μετά, στο ίδιο σημείο διενεργήθηκε έλεγχος σε δεύτερο Ι.Χ στο οποίο εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, εντός θήκης, το οποίο όμως είχε προσαρμοσμένο στην κάννη του, ένα φακό και ήταν παραποιημένο, ενώ στο όχημα βρέθηκε και ένα σακίδιο με επτά φυσίγγια για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Ο οδηγός του οχήματος δε διέθετε άδεια θήρας σε ισχύ, ενώ ισχυρίστηκε ότι το όπλο δεν ήταν δικό του, αλλά του το είχε παραχωρήσει τρίτο άτομο. Όπως διαπιστώθηκε μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση, το κυνηγετικό όπλο ανήκε στον οδηγό του πρώτου οχήματος.

Έτσι, σε βάρος του οδηγού του οχήματος στο οποίο βρέθηκε το όπλο σχηματίστηκε δικογραφία για την άσκηση παράνομης θήρας, ενώ σε βάρος του κατόχου του όπλου σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη του κυνηγετικού όπλου.

Ιωάννινα 14/09/2021
Συνέχεια...

Mεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021

Σεπτεμβρίου 16, 2021 0
Mεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 8 μμ, Θέατρο Πέτρας
Με δωρεάν είσοδο και με τη στήριξη της ΠΣΕ

Το Πολυφωνικό Καραβάνι προσκαλεί στη μεγαλύτερη πολυφωνική σύναξη το 2021 στην Ελλάδα! Συμμετέχουν δεκαέξι πολυφωνικοί όμιλοι, από όλες τις γενιές τoυ πολυφωνικού τραγουδιού. Με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας αλλά και με πολυφωνίες της Αλβανίας και της ελληνόφωνης Kάτω Ιταλίας. Μια μονάκριβη, ιδιαίτερα γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας που αναδεικνύει όλο τον πλούτο και την ποικιλία της κοινότητας πολυφωνίας και του πολυφωνικού τραγουδιού!

Συμμετέχουν οι πολυφωνικοί όμιλοι και τα σχήματα:
«Κυράδες της Άνω Δερόπολης», «Άνω Πωγώνι», «Χαονία», «Πολυφωνικό της Ηπείρου» (Β. Κώτσου), Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Χάονες», Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτού, «Δελβινιώτικα», «Ισοκράτισσες», Κοσοβίτσα, «Πεντάτονο», «Πολύφωνο», Εργαστήρι Πολυφωνίας ΠΣΕ, σχήματα Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, «LΟΤ KURBETI» (Αλβανία), «Ιώ» (Βώλακας, Κάτω Ιταλία). Μαζί τους, η εξαίρετη ηπειρώτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα σε πολυφωνικά τραγούδια με οργανική συνοδεία και ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια.

Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021 πραγματοποιείται στον απόηχο της παγκόσμιας αναγνώρισης του Πολυφωνικού Καραβανιού που, πριν λίγους μήνες, εγγράφηκε στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας την πρώτη εγγραφή από μεριάς της Ελλάδας και την, μόλις, 25η διαχρονικά, από τα 180 κράτη που συμμετέχουν στη Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της ΑΠΚ του διεθνούς οργανισμού! Η παγκόσμια αναγνώριση αντανακλά στο σύνολο της κοινότητας πολυφωνίας, στο ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι.

Οι Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού διοργανώνονται από την «Άπειρος» - Πολυφωνικό Καραβάνι και για εικοστή χρονιά φιλοξενούνται από το Φεστιβάλ Πέτρας και τον Δήμο Πετρούπολης. Χάρη στην εθελοντική συμμετοχή των πολυφωνικών ομίλων, την ίδια συμμετοχή και προσφορά των μελών του Πολυφωνικού Καραβανιού και τη χορηγία της "EΡΓΟΡΟΗΣ", η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος με δωρεάν είσοδο! Αυτό ισχύει ειδικά φέτος, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της περιόδου, γιορτάζοντας την παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού.

Μετά από ένα εξαντλητικό δεκαοκτάμηνο υγειονομικής κρίσης, η εκδήλωση διοργανώνεται με έγνοια και φροντίδα για τα ισχύοντα μέτρα αλληλοπροστασίας. Η είσοδος θα γίνει με την προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου στην είσοδο του θεάτρου, θα ξεκινήσει στις 8 μμ και θα τελειώσει ενώ κυκλοφορούν ακόμη μέσα μαζικής μεταφοράς, διευκολύνοντας την επιστροφή των συμμετεχόντων.
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021 γίνεται με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία έθεσε υπό την αιγίδα της και το Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι που ταξίδεψε από τις 31 Ιουλίου ως και τις 9 Αυγούστου 2021, σε σαράντα σταθμούς σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο καθώς και σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Αλβανία με μεγάλη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι το Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα ταξίδι παντός καιρού! Οι δύο αυτές διοργανώσεις της «Απείρου» συναντιούνται και στο πρόγραμμα δράσης «Άπειρος Πολυφωνία» που στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 8 μμ, οι «φωνές της πέτρας» σμίγουν στην Πέτρα, σε μια υποσχετική, γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας, την πιο μεγάλη φέτος στην Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο, που αξίζει να την χαρούμε και να την τιμήσουμε όλοι αντάμα!

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Συνέχεια...

Την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια οι εκδηλώσεις για την Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Σεπτεμβρίου 16, 2021 0
Την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια οι εκδηλώσεις για την Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου         Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Καχριμάνης                                       Θωμάς Πιτούλης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Νέα Σελεύκεια, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

- 10.00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Σελεύκειας

Μετά τη δοξολογία ακολουθεί εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Ιωάννογλου Παρασκευή, Φιλόλογο

- 10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της Νέας Σελεύκειας και κατάθεση στεφάνων

- Ενός λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

*Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων και τήρηση απόστασης 1,5 μ. για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αγανάκτησαν οι κάτοικοι στην οδό Μ. Αλεξάνδρου με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής

Σεπτεμβρίου 16, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Αγανάκτησαν οι κάτοικοι στην οδό Μ. Αλεξάνδρου με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Προς
✓ Κο Δήμαρχο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
✓ Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό είμαστε κάτοικοι της οδού Μ. Αλεξάνδρου ενός δρόμου που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.

Εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα ο δρόμος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο είναι τόσες πολλές και βαθιές οι λακκούβες που έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητά μας αλλά είναι επικίνδυνα για ατύχημα και για κάποιον που οδηγεί μηχανάκι, ποδήλατο ή ακόμα και για τον πεζό.


Οι λακκούβες αυτές έχουν δημιουργηθεί λόγω των τακτικών βλαβών των υπόγειων σωληνώσεων της Δ.Ε.Υ.Α. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, που έχει εξελιχθεί σε γεφύρι της ΑΡΤΑΣ, δεν βρέθηκε ίσως ακόμη η γυναίκα του πρωτομάστορα, γιατί μετά από κάθε επισκευή της ζημιάς σε λίγο χρονικό διάστημα πάλι τα ίδια.

Πριν ένα χρόνο 26/8/2020 ένας κάτοικος του συγκεκριμένου δρόμου απευθύνθηκε με επιστολή στο Δήμαρχο, επιστολή την οποίαν επισυνάπτουμε, όπου ανέφερε λεπτομερώς όλα τα προβλήματα, πιστεύοντας ότι θα δινόταν λύση δεν την δημοσιοποίησε.

Σήμερα και μη βλέποντας λύση στα προβλήματά μας απευθυνθήκαμε εκ νέου, στις 6/8/2021, στο ΔΗΜΟ και συγκεκριμένα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο οποίος συμφώνησε μεν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και δίκαιο αλλά όταν του είπαμε να δώσει λύση μας απάντησε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 200.000,00 € και δεν μπορούμε να διαθέσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Φαίνεται ότι εμείς είτε είχαμε την ατυχία να ζούμε σε ένα δρόμο που δεν κατοικούν άτομα εξουσίας ή δεν ψηφίζουμε σωστά.


Ενημερώνουμε ότι δεν μπορούμε να μένουμε πλέον άπραγοι θεατές και σε πρώτη φάση δημοσιοποιούμε το παρόν κείμενο με φωτογραφικό υλικό και στη συνέχεια, αν δεν βρεθεί λύση, θα κλείσουμε το δρόμο με κάλεσμα τηλεοπτικών καναλιών και ό,τι άλλο χρειασθεί.
Συνέχεια...

Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιά από το Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς

Σεπτεμβρίου 16, 2021 0
Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιά από το Φιλοπρόοδο Όμιλο Παραμυθιάς

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα τμήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξάγονται για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο Άγγελος Παντελής, Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής – Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής STEM - Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Έναρξη Μαθημάτων Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Το πρώτο μάθημα είναι αναγνωριστικό και δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Σάββατο 15:00 – 16:00 | Α, Β Δημοτικού | Μικροί Μηχανικοί / WeDo Beginner

Σάββατο 16:15 – 17:45 | Γ, Δ Δημοτικού | WeDo Advanced

Σάββατο 18:00 – 19:30 | Ε, ΣΤ Δημοτικού | Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstrorms

Σάββατο 19:45 – 21:15 | Γυμνάσιο | Embedded Systems με Arduino

Πληροφορίες - Εγγραφές
Άγγελος Παντελής
τηλ: 6945 685 512
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα κι αύριο σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα