05/17/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ευχαριστήριο μήνυμα Μ. Κάτση για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μαΐου 17, 2022 0
Ευχαριστήριο μήνυμα Μ. Κάτση για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους πολίτες της Θεσπρωτίας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, πλαισίωσαν με πρωτοφανή μαζικότητα τις τάξεις του κόμματός μας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και ανατροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας, μέσα από μια διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία, πραγματική γιορτή Δημοκρατίας, τριπλασίασε τα μέλη του, κάνοντας έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για μια οργάνωση σύγχρονη, συμμετοχική και αντιστοιχισμένη με τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια στο νομό.

Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα παλιά μέλη του κόμματος, τα οποία στις κάλπες που στήθηκαν στη Θεσπρωτία για την εκλογή μελών στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, με τίμησαν δίνοντάς μου ποσοστό 80%, αλλά και τους υπόλοιπους Ηπειρώτες, που με τη στήριξή τους με κατέταξαν στην πρώτη τριάδα μεταξύ των ανδρών και στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα στο σύνολο των συνυποψηφίων μου στην Ήπειρο. Παρά το γεγονός ότι εκλέγονται 10 νέα μέλη από την Ήπειρο, δεν θα συμμετέχω στην Κεντρική Επιτροπή, λόγω του αριθμητικού ορίου που υπάρχει, και καλώς υπάρχει, για τους εν ενεργεία Βουλευτές.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή και παραγωγική θητεία στις συντρόφισσες και στους συντρόφους που εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα επιτελέσουν άψογα το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία των 110.000 νέων μελών και των πάνω από 172.000 συνολικά, είναι πλέον ένα πολύ ισχυρό κόμμα, έτοιμο να απαντήσει στην ανάγκη του δημοκρατικού κόσμου της πατρίδας μας για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση.

Πιο δυνατοί από ποτέ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να δώσουμε ανάσα και χαμόγελο στην κοινωνική πλειοψηφία, μέσα από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης.
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Μαΐου 17, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 40
ΠΕ Θεσπρωτίας 26
ΠΕ Ιωαννίνων 77
ΠΕ Πρέβεζας 31

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.


Ημερήσια έκθεση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.252. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.401.927 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 685 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 130.005 (3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.599 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 167 (64.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 83 (49.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (50.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.656 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 105 (ημερήσια μεταβολή +10.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 111 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Τοποθέτηση Καχριμάνη για τις απευθείας αναθέσεις και το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Μαΐου 17, 2022 0
Τοποθέτηση Καχριμάνη για τις απευθείας αναθέσεις και το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Ανακοινώσεις
α) για το αίτημα γνωμοδότησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου
β) για την προσφυγή ακύρωσης της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου

Στην Περιφέρεια Ηπείρου κοινοποιήθηκε έγγραφο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, που απευθύνεται στον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με το οποίο τον καλεί να γνωμοδοτήσει επί των απολογιών των μελών της Οικονομικής Επιτροπής για αναθέσεις υποθέσεων της Περιφέρειας σε εξωτερικούς δικηγόρους.

Όπως τονίζεται και τεκμηριώνεται στα απολογητικά υπομνήματα όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, οι αποφάσεις ανάθεσης είναι απόλυτα σύννομες.

Προς ενημέρωση των πολιτών επισημαίνονται τα εξής:

1) Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για αναθέσεις σε εξωτερικούς δικηγόρους από το χρόνο σύστασης της Περιφέρειας Ηπείρου (01.01.2011) είναι όλες ομόφωνες ως προς τη διαπίστωση της ανάγκης εξωτερικής ανάθεσης και διαφοροποίηση υφίσταται μόνο ως προς το πρόσωπο του δικηγόρου όχι ως αμφισβήτηση των ικανοτήτων των οριζόμενων, αλλά υπό την έννοια της διεύρυνσης της νομικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας.

Για να στοιχειοθετηθεί πειθαρχική παράβαση αιρετών, ο Νόμος απαιτεί δόλο ή βαριά αμέλεια, κάτι που όχι μόνο δεν αποδίδεται στην κλήση για απολογία αλλά δεν υπάρχει ούτε ως ψήγμα σε οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να αποδοθεί, γιατί συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Βαριά αμέλεια θα υπήρχε εάν η Περιφέρεια αμελούσε να υπερασπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των Ηπειρωτών.

Ο τρόπος λήψης των ομόφωνων αποφάσεων -ίδιος για πάνω από μια δεκαετία, παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπα στην Οικονομική Επιτροπή εναλλάσσονται και προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους- αποδεικνύει άλλωστε πως είναι αδύνατο να έχουν συναποφασίσει όλοι αυτοί διαχρονικά να παρανομούν.

2) Η ίδια διαδικασία εξωτερικής ανάθεσης ακολουθείται σχεδόν από το σύνολο των Περιφερειών της χώρας χωρίς να έχει τεθεί αντίστοιχο ζήτημα από κανέναν άλλο Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το θέμα αυτό απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που ομόφωνα εξέφρασε την υποστήριξή της προς την Περιφέρεια Ηπείρου

3) Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει γνωστά τα εξής:

Ο πρώτος που έθεσε ζήτημα εξωτερικής ανάθεσης και αμοιβής νομικών υπηρεσιών είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) που λειτουργεί τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΣΔΙΤ), στα πλαίσια προσφυγής που κατέθεσε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στοχοποιώντας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τη νομική σύμβουλο του έργου.

Μία ημέρα αργότερα ακολούθησε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για το ίδιο θέμα -με έμφαση στη νομική υποστήριξη του έργου ΣΔΙΤ- από συγκεκριμένο έντυπο και συγκεκριμένο δημοσιογράφο, οι οποίοι το συντηρούν μέχρι σήμερα. Λίγο αργότερα ακολούθησε και αναφορά της εκδότριας του εντύπου στον κ. Συντονιστή.

Είναι προφανές ότι η όλη διαδικασία δεν είναι απόρροια πραγματικών δεδομένων, αλλά «πιέσεων» που ασκούνται μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ. Το γεγονός δε ότι υπήρξε προαναγγελία των διοικητικών ενεργειών, αλλά ακόμα και διαρροή περιεχομένου εγγράφων, που φέρουν μάλιστα τη διαβάθμιση ως εμπιστευτικά, πριν την ημερομηνία υπογραφής τους, σε συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς «χώρους», είναι ένα ακόμη γεγονός που εκθέτει τη Διοίκηση, η οποία δεν θα έπρεπε να ενεργεί ούτε με βάση τις «εντυπώσεις» που προκαλούνται τεχνηέντως, ούτε να φαίνεται ότι «λογοδοτεί» στους «εμπνευστές» τους.

Τα συμφέροντα της Περιφέρειας εκφράζονται από τα αρμόδια όργανά της και όχι από δημοσιογράφους ή από εκπροσώπους συγκρουόμενων συμφερόντων. Στην προκειμένη περίπτωση η Οικονομική Επιτροπή που έχει γνώση των αναγκών της Περιφέρειας, ομόφωνα έχει αξιολογήσει ότι συγκεκριμένες υποθέσεις έχρηζαν εξειδικευμένης αντιμετώπισης.

Β) Η Περιφέρεια Ηπείρου κατέθεσε στο Εφετείο Αθηνών αγωγή με την οποία ζητά την ακύρωση της διαιτητικής απόφασης που εκδόθηκε μετά από προσφυγή του ΙΦΣ.

Ταυτόχρονα κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, με την επίκληση βλάβης. Το αίτημα της προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το Εφετείο.

Τόσο στην ακροαματική διαδικασία αλλά και εγγράφως στο υποβληθέν σημείωμα, ο ΙΦΣ δήλωσε ότι «ουδεμία βλάβη θα επέλθει στην αντίδικο διότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι αυτό που θα πληρώσει τα οφειλόμενα ως εγγυητής». Εν ολίγοις η εταιρεία επέλεξε να τα διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο.
Συνέχεια...

Σπύρος Ριζόπουλος: "Για μένα ο κ. Καχριμάνης είναι ήδη ένοχος"

Μαΐου 17, 2022 0
Σπύρος Ριζόπουλος: "Για μένα ο κ. Καχριμάνης είναι ήδη ένοχος"

«Για μένα ο κ. Καχριμάνης είναι ήδη ένοχος, άσχετα με την εξέλιξη της παραπομπής του στο πειθαρχικό συμβούλιο».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόππουλος, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα γύρω από την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος που αφορά στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου για απευθείας αναθέσεις υποθέσεων σε δικηγόρο – εξωτερική συνεργάτη.

«Μπορεί να είμαι σκληρός αλλά δεν περιμένω καμία απόφαση γιατί η ζημιά από την υπόθεση αυτή είναι ανεπανόρθωτη. Σε μια χώρα που οι πολίτες είναι έτσι κι αλλιώς δύσπιστοι απέναντι σε όσους τους εκπροσωπούν πολιτικά έρχεται και η απαξίωση της δημόσιας διοίκησης με απόλυτη ευθύνη του κ. Καχριμάνη», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Ο ίδιος έβαλε στο κάδρο των ευθυνών, πέραν του καθύλην αρμόδιου Περιφερειάρχη, και την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση αλλά και το νομικό σύμβουλο της περιφέρειας, Δημήτρη Σιώλο, οι οποίοι εν γνώσει τους στις 28 Ιουλίου του 2021 λειτούργησαν κουτοπόνηρα προσπαθώντας να εγκλωβίσουν συνειδητά το περιφερειακό συμβούλιο με μια απόφαση που έδινε αναδρομικά τη δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να επιλέγει τους δικηγόρους με τους οποίους ήθελε να συνεργαστεί μέσω αναθέσεων από την Οικονομική Επιτροπή. Μια απόφαση που δεν χρειαζόταν παρά μόνο για να καλυφτεί πολιτικά ο κ. Καχριμάνης.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου ήταν ξεκάθαρος για την πυραμίδα των ευθυνών που υπάρχουν σε αυτή την υπόθεση παρά το γεγονός ότι από την περιφερειακή αρχή γίνεται σπέκουλα περί ίσων μεριδίων ευθύνης όλης της Οικονομικής Επιτροπής.

«Για εμάς η πυραμίδα της ευθύνης ξεκινά από τον κ. Καχριμάνη που είναι και ο βασικός ένοχος για τη δίωξη που υπάρχει. Ακλουθούν οι νομικοί σύμβουλοι της γιατί εν γνώσει τους γινόντουσαν αυτά αναλαμβάνοντας να «καλύψουν» νομικά τις αποφάσεις. Στο ίδιο επίπεδο, την ίδια ευθύνη με τους νομικούς συμβούλους έχουν οι αντιπεριφερειάρχες που συγκυβερνούν με τον Καχριμάνη και μετέχουν στην οικονομική επιτροπή, μετά οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που αν έχω καταλάβει ο κ. Καχριμάνης δεν τους ρωτάει ποτέ για τίποτα, και στο τέλος οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης – μέλη της επιτροπής που μοναδικό γνώμονα για τις αποφάσεις που παίρνουν έχουν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών, άρα στηρίζονται στην αντικειμενικότητα και την τεχνογνωσία των υπηρεσιακών », τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

«Συνεπώς η συλλογική ευθύνη αφορά τον Περιφερειάρχη, τους Νομικούς του Συμβούλους και τους Αντιπεριφερειάρχες του.»

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα να ζητά κανείς παραιτήσεις, διότι ένας που ήταν αξιοπρεπής σε αυτή την Περιφερειακή Αρχή παραιτήθηκε ήδη αναφερόμενος στον κ. Παργανά.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η αποθέωση της απαξίωσης ενός πολιτικού οργάνου λόγω του μείγματος ανοησίας, κουτοπονηριάς και αλαζονείας που απορρέει από τα πολλά χρόνια στην καρέκλα. Το μοντέλο αυτό έχει σαπίσει σήμερα κι όποιος δεν το βλέπει έχει κι αυτός ευθύνη», υπογράμμισε, ο κ. Ριζόπουλος καλώντας μάλιστα όλα τα κόμματα της Βουλής να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα του περιορισμού των θητειών, το οποίο ζήτησε από τα κόμματα επειδή τάχα ευαγγελίζονται την πολιτική ανανέωση αλλά δεν τολμούν να θεσμοθετήσουν τον περιορισμό των θητειών ενός σε αιρετού.

«Είναι απογοητευτικό γιατί κάποιος τους επιτρέπει να σαπίζουν στην καρέκλα και κάποιοι τους εκλέγουν για να σαπίζουν στην καρέκλα και κανείς δεν μιλάει», κατέληξε.

Δύσκολη η επόμενη θητεία

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου και με αφορμή τη συνεδρίαση της ΠΕΔ όπου θίχτηκε το ζήτημα των βαλτωμένων έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ο κ. Ριζόπουλος έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου σε όσους θελήσουν να είναι εκ νέου υποψήφιοι δήμαρχοι, λέγοντας ότι ήδη από το 2020 είχε ζητήσει αλλαγή πλεύσης του προϋπολογισμού στην περιφέρεια, λόγω της πανδημίας, και των προκλήσεων που θα καλούνταν να αντιμετωπίσει η αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το δύσκολο τοπίο ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος στην Ουκρανία που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης.

«Οι δήμαρχοι που έχουν συμβιβαστεί με τον τρόπο διαχείρισης των πόρων στη λογική Καχριμάνη, των απευθείας αναθέσεων και των αναθέσεων έργων με στόμα χωρίς εξασφαλισμένους πόρους, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πια να προσφέρουν τίποτα στον τόπο. Οι δήμαρχοι θα πρέπει να γίνουν πλαστελίνη σε μια νέα πραγματικότητα για να μπορούν να διαχειριστούν αυτή τη νέα κατάσταση που δεν θα είναι εύκολη. Η λογική δοσοληψίας με την περιφέρεια δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το μοντέλο αυτό κατέρρευσε», είπε κλείνοντας ο κ. Ριζόπουλος.

Το νομικό σκέλος

Νωρίτερα, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της παράταξης, Δημήτρης Παππάς, αναφέρθηκε στο νομικό σκέλος της παραπομπής του Περιφερειάρχη στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όπως εξήγησε η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος αφορά στην ανάθεση σειράς υποθέσεων της περιφέρειας Ηπείρου σε σχέση με το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων τους ΣΜΑ κ.α. σε δικηγόρους άλλους από αυτούς που έχει έμμισθους η περιφέρεια καθώς και στον τρόπο με τον αυτό αυτοί αμείβονται.

Σχολίασε δε, ότι η άποψη που εξέφρασε ο κ. Καχριμάνης, ότι «έπραξε τα πρέποντα για τα συμφέροντα της Ηπείρου», δεν στέκει διότι «τα πρέποντα περιγράφονται αναλυτικά στους νόμους για την αυτοδιοίκηση και ρυθμίζονται από την αρχή της διαφάνειας».

Ο κ. Παππάς αποσαφήνισε ότι η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου μπορεί να προχωρήσει σε αναθέσεις υποθέσεων σε νομικούς – εξωτερικούς συνεργάτες, μόνο όμως για εξαιρετικές περιπτώσεις που χρειάζονται ειδική γνώση και εμπειρία.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης επισήμανε ότι το πειθαρχικό συμβούλιο που αποτελείται από έναν πρόεδρο εφετών, δύο εφέτες, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έναν της ΕΝΠΕ θα καλέσει σε απολογία τους διωκόμενους, θα εξετάσει μάρτυρες και υπομνήματα και θα εκφράσει τη γνώμη του για επιβολή η μη πειθαρχικής ποινής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία είναι και η υπεύθυνη για την εκτέλεσή της.

Τέλος, ο κ. Παππάς, ξεκαθάρισε πως ο τρόπος λειτουργίας των επιτροπών της Περιφέρειας θα πρέπει να κάνει τα μέλη της παράταξης που συμμετέχουν σε αυτές να είναι προσεκτικά στις αποφάσεις τους γιατί η ευθύνη είναι ατομική.

Συνέχεια...

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη εσωτερικών δικτύων ομβρίων οικισμών Δήμου Ηγουμενίτσας

Μαΐου 17, 2022 0
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη εσωτερικών δικτύων ομβρίων οικισμών Δήμου Ηγουμενίτσας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ADT ΩΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε. για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη εσωτερικών δικτύων ομβρίων οικισμών Δήμου Ηγουμενίτσας», αξίας 711.497,98€, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Την σύμβαση υπέγραψαν για την ΔΕΥΑΗ ο Πρόεδρος της, κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης και για την ανάδοχο μελετητική εταιρεία η εκπρόσωπός της, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά:

«Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί τη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας, που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν μία συνέχεια, τα τελευταία χρόνια, σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Μετά την υλοποίηση της μελέτης στο σύνολό της, θα προκύψουν έργα αξίας, πλέον των 30.000.000€, έργα με τα οποία η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας οχυρώνει τον Δήμο μας απέναντι στην κλιματική μεταβλητότητα, δημιουργώντας παράλληλα ένα προστατευτικό περιβάλλον ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής όλων μας».
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση του ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Μαΐου 17, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση του ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Το Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί 28-29 Μάη στην Αθήνα.

Έτσι την Τρίτη 17 Μάη στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» στην Ηγουμενίτσα και στις 8:00μμ οργανώνεται εκδήλωση - συζήτηση που θα επιχειρήσει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που πλανώνται σε κάθε δημοκρατική συνείδηση.

- Γιατί τώρα η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ποιο το πραγματικό της υπόβαθρo;

- Που μπορεί να οδηγήσει η κλιμακούμενη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ποια η θέση της χώρας μας στις νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται;

- Πόσο μας διασφαλίζει το δόγμα «ανήκομεν εις την δύσιν» ή επί το νεώτερον «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»;

- Μέχρι που μπορεί να φθάσει η σκληρή ταξική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη κατανάλωσης, η εγκληματική πολιτική για την πανδημία;

- Μέχρι που μπορεί να φθάσει και ποιοι κερδίζουν από την συνεχόμενη αποσάθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας;

- Μέχρι πόσο μπορεί να υπομένει ο λαός μας επί μια δωδεκαετία τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, που δυναμιτίζει εκ νέου η εξωφρενική ακρίβεια στην ενέργεια και τα βασικά είδη κατανάλωσης;

- Πάνω σε αυτά τα ερωτήματα θα σταθεί η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ και καλεί κάθε δημοκράτη να παρευρεθεί και μακάρι να πλουτίσει τη συζήτηση με τι δική του άποψη.

Τρίτη 17 Μάη 2022, 8:00μμ, Ηγουμενίτσα, ΠΑΝΘΕΟΝ»
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα