07/27/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Απόψε στην Πλατεία Δημαρχείου το γλέντι του Εργατικού Κέντρου

Ιουλίου 27, 2019 0

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Εργαζόμενες – εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες 

Το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία που συσπειρώνονται σ’ αυτό, σας καλούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 9 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε Λαϊκοδημοτική μουσική βραδιά αλληλεγγύης. 
Το γλέντι αλληλεγγύης που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών Σωματείων των εργαζομένων, που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, την περίοδο της κρίσης, ως απάντηση στην λυσσαλέα και βάρβαρη αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, αποτέλεσε και αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της ελεημοσύνης και της «φιλανθρωπίας» των μεγαλοεπιχειρηματιών και βιομηχάνων και των κυβερνήσεων τους, των ΜΚΟ και των «κοινωνικών παντοπωλείων» τους , όλων αυτών δηλαδή που ευθύνονται για όλα τα δεινά που βιώνει η εργατική – λαϊκή οικογένεια. 
Το γλέντι αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ είναι ένα γλέντι με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από κάθε γλέντι. Κι αυτό γιατί είναι γλέντι που διοργανώνουν οι ίδιοι οι εργάτες για τους εργάτες και τις οικογένειες τους, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και μικροεπαγγελματίες είμαστε εδώ, στεκόμαστε όρθιοι, δίνουμε το χέρι ο ένας στον άλλον, δεν υποτασσόμαστε, με ψηλά το κεφάλι οργανώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και μέσα από αυτούς τους αγώνες αντλούμε την δύναμη και γλεντάμε – χορεύουμε - τραγουδάμε. 
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, πραγματοποιούμε το φετινό μας γλέντι μόλις 20 μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από έτερο κόμμα της αστικής τάξης, την Ν.Δ. 
Από τις δηλώσεις και αβροφροσύνες που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι Υπουργοί, τέως και νυν, κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής των Υπουργείων και από τις μέχρι τώρα δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και τις προτεραιότητες της που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (φορολογικό, αλλαγές ποινικού κώδικα, κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στον πρόσφατο νόμο των 120 δόσεων, εντατικοποίηση πλειστηριασμών κ.λ.) είναι ολοφάνερο ότι και αυτή η κυβέρνηση θα πιάσει το νήμα της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης από κει που το άφησε η προηγούμενη. Και μάλιστα χωρίς καμία καθυστέρηση, έχουν ήδη ανασκουμπωθεί από την επομένη μέρα των εκλογών. 
Χρέος μας και αναγκαιότητα των Σωματείων , του Εργατικού Κέντρου, του καθενός μας, η ενδυνάμωση των αγώνων, της οργανωμένης πάλης και δράσης μας όχι μόνο για να τους αποκρούσουμε αλλά να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ζωή μας. Απαρχή για την συνέχιση του αγώνα μας με περισσότερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το λαϊκό – εργατικό γλέντι αλληλεγγύης. 
Με προμετωπίδα το σύνθημα «πολεμάμε και τραγουδάμε – τραγουδάμε και πολεμάμε» συμμετέχουμε όλοι και όλες μας το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 9 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου στο δικό μας γλέντι. 
Στον χώρο θα υπάρχει στέκι ζωγραφικής για τα παιδιά. 
Δίνουμε δύναμη στην δύναμη μας που δεν είναι άλλη από την οργάνωση – συσπείρωση – ενίσχυση στα Σωματεία μας. 
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου
Συνέχεια...