02/16/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Ηγουμενίτσα: Δημοτική βραδιά απόψε στο ARC στα Πλατάνια

Πράσινοι: Ακόμα περισσότερη υποβάθμιση για τις παραλίες της χώρας μας

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Πράσινοι: Ακόμα περισσότερη υποβάθμιση για τις παραλίες της χώρας μας

Παρέμβαση των Πράσινων στη διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τις ακτές.

Είναι καταρχήν προβληματικό το γεγονός ότι ένα νομοσχέδιο που αφορά τις παραθαλάσσιες περιοχές και το φυσικό περιβάλλον, κατατίθεται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και όχι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βλέπει τη φύση κυρίως εργαλειακά, ως πηγή πλούτου (για ορισμένους) και όχι, όπως θα έπρεπε, ως πηγή ζωής, ένα οικοσύστημα που στηρίζει τη βιοποικιλότητα και προσφέρει σημαντικές οικολογικές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την οικονομική εκμετάλλευση ενός τόσο πολύτιμου φυσικού αγαθού, αγνοώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη οικονομία χωρίς τη φύση. Καταστρέφοντας τη φύση καταστρέφεις τελικά και την τοπική οικονομία και την ανθρώπινη ευημερία.

Ο ίδιος δε ο τίτλος του νομοσχεδίου «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις», δείχνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «αξιοποίηση» της φύσης και συγκεκριμένα της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Όμως, εδώ φαίνεται ότι η κυβέρνηση αγνοεί παντελώς ότι η φύση στις παραθαλάσσιες περιοχές έχει ήδη αξία: Προσφέρει δωρεάν σε όλους μας αναψυχή, οξυγόνο, προστασία από τη διάβρωση και τις πλημμύρες, και τόσες άλλες «οικοσυστημικές» υπηρεσίες, χώρο για ελεύθερο παιχνίδι και περίπατο κοκ. Κι αυτά παρέχονται εντελώς δωρεάν, όσο προστατεύουμε τις παραθαλάσσιες περιοχές, και συμβάλλουν στην οικονομική ευημερία και στην επιβίωση όλων μας, και όσων επισκέπτονται αυτές τις περιοχές και όσων εργάζονται σε αυτές (ψαράδες, επισκέπτες, κάτοικοι των περιοχών κοκ).

Άρα, ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο περιορισμός της αξίας που ήδη έχουν για όλους μας και για την επιβίωσή μας οι ακτές, ως θυσία στο βωμό του κέρδους κάποιων λίγων που επιδιώκουν να τις εκμεταλλευτούν οικονομικά σε βάρος όλων των υπολοίπων, σε βάρος των φτωχότερων, σε βάρος της ίδιας της φύσης με τις αυθαιρεσίες που αντιμετωπίζουμε στις ακτές όπως με την κατάληψη ελεύθερων χώρων, ομπρέλες και ξαπλώστρες παντού, καταστροφή αμμοθινών, παράνομη αμμοληψία κ.λπ..

Το νομοσχέδιο αυτό υποβαθμίζει περαιτέρω το περιβάλλον και την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές καθώς:

- Αυξάνει την κάλυψη από επιχειρηματικές δραστηριότητες (ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ.) από 50% σε 60% στις παραλίες που δεν εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000./

- Μειώνει την απόσταση ομπρελών - ξαπλωστρών από το χειμέριο κύμα από τα 5 μέτρα στα 4 μέτρα και μάλιστα σε μια περίοδο κλιματικής κρίσης.

- Παραδίδει ακόμη και μικροσκοπικές παραλίες σε εμπορευματική εκμετάλλευση μειώνοντας τα σχετικά όρια του 2019 και επιτρέποντας εμπορική εκμετάλλευση ακόμη και μικρών ακτών, αρκεί να είναι μεγαλύτερες των 4 μέτρων (μήκος ή πλάτος) ή 150 τετραγωνικών μέτρων!

- Επιτρέπει επιχειρηματικές δραστηριότητες κι εμπορική εκμετάλλευση σε ακτές χωρίς να θέτει ως προϋπόθεση την ύπαρξη Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) για τις επιπτώσεις στο παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα, και τη φέρουσα ικανότητα κάθε ακτής.

- Αντί να ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, των Σχεδίων Διαχείρισης και των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις περιοχές Natura 2000, όπως έχει υποχρέωση η χώρα μας και να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες για τη φύση και την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ C-849/18λ, εισάγει μια νέα ρύθμιση, τις «απάτητες παραλίες», όπου «απαγορεύεται η απλή παραχώρηση χρήσης, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες». Η ρύθμιση αυτή θα αφορά τμήμα μόνο των παραλιών περιοχών Natura 2000. Ποιες και πόσες θα είναι αυτές οι παραλίες παραπέμπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα πρέπει να βγει μέχρι την 1η Μαρτίου 2024.

Επισημαίνουμε ακόμη ότι τα νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό καθώς αφαιρεί το τεκμήριο της αρμοδιότητα των τοπικών υποθέσεων από την Αυτοδιοίκηση (άρθρο 102 του Συντάγματος) και είναι αντικοινωνικό γιατί αποκλείει ακόμη περισσότερους πολίτες χαμηλών εισοδημάτων από δημόσιους χώρους.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλα αυτά τα σημαντικά δόθηκαν για διαβούλευση fast track μόλις 14 ημερών, που έληξε χθες.

Τα σχόλια των Πράσινων στη Διαβούλευση του νομοσχεδίου:


Συνέχεια...

Οι THIEVERY CORPORATION στα Ιωάννινα!

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Οι THIEVERY CORPORATION στα Ιωάννινα!

8 Ιουλίου 2024|Λιμνοπούλα

Bullet Productions παρουσιάζει

Οι πολυαγαπημένοι THIEVERY CORPORATION έρχονται για το μεγαλύτερο live που έχει γίνει στα Ιωάννινα.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα παίξουν στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, στη Λιμνοπούλα!

Εισιτήρια:
Limited Presale : 25 euro|Presale : 28 euro|Door : 30.00
Doors open at 20.00

Hard copies σύντομα, στα Manthos Optical, Tickets Ioannina, Beatnik


Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τη Washington, είναι μια από τις σταθερές αξίες της ηλεκτρονικής μουσικής, εδώ και χρόνια, με μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών που ξεκινά από τις παραδόσεις της dub/reggae και φτάνει έως τη jazz και τη bossanova των 60s. Ιδρύθηκαν το 1995, από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Η πορεία τους ξεκίνησε με το κλασικό πλέον, “Sounds From The Thievery Hi-Fi” (1996), το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τον χαρακτηριστικό τους ήχο και για όσα θα ακολουθούσαν. Τα “Mirror Conspiracy” (2000), “Richest Man In Babylon” (2002), “The Cosmic Game” (2005), καθώς και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” (2017) και “Treasures From the Temple” (2018), αποθεώθηκαν από τον μουσικό Τύπο, ενώ το ντουέτο κέρδισε ένα αφοσιωμένο κοινό που πλέον τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους, οι Thievery Corporation έγιναν γνωστοί για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατακτώντας τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, μαγνητίζοντας το κοινό με το προσωπικό και πάντα πολυσυλλεκτικό ήχο τους.

Follow Thievery Corporation:


Συνέχεια...

Στην Ηγουμενίτσα οι Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Χριστόπουλος για την ημερίδα του Επιμελητηρίου για ασφαλιστικό και φορολογία

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Στην Ηγουμενίτσα οι Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Χριστόπουλος για την ημερίδα του Επιμελητηρίου για ασφαλιστικό και φορολογία

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μελών του διοργανώνει και σας προσκαλεί, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 17:00 σε ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα με θέμα:

«Η νέα Φορολογική & Ασφαλιστική πραγματικότητα στις επιχειρήσεις».

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΕΛΛΙΝΙΟΝ του Ξενοδοχείου ANGELIKA PALLAS στην Ηγουμενίτσα, με την συμμετοχή των κατωτέρω εξαίρετων εισηγητών που διασφαλίζουν την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00 – 17:15:
Προσέλευση

17:15 – 17:20:
Χαιρετισμός του Προέδρου του ΕΒΕΘ Αλέξανδρου Πάσχου

17:20 – 17:50:
Μητρόπουλος Αλέξης, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚ

17:50 – 18:20:
Χριστόπουλος Γιώργος, Καθηγητής Φορολογίας

18:20 - :
Συζητήσεις – Ερωτήσεις.


Για το Δ.Σ.
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Πάσχος

Συνέχεια...

Τι να είπαν άραγε;;;

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Τι να είπαν άραγε;;;

Ακόμη μια φορά ο βουλευτής Θεσπρωτίας είχε συνάντηση με πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης, τον υπουργό Υγείας -αυτή τη φορά- Άδωνι Γεωργιάδη και αντί να στείλει μια ανακοίνωση, ένα δελτίο Τύπου να ενημερώσει του Θεσπρωτούς τι ακριβώς συζήτησε και ποιες δεσμεύσεις έλαβε από τον υπουργό για τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας, αρκέστηκε στο να κάνει μια ανάρτηση στο facebook, με τη φωτογραφία τους και με μία μόνο λεζάντα, στην οποία έγραφε: 

"Από τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, από τον οποίο ενημερώθηκα για διάφορα θέματα, με κυριότερο την πορεία των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά".

Χωρίς καμία ενημέρωση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπου αναφέρει ότι συζητήθηκε ...ιδιαίτερα. 

Αναφερότανε στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Φιλιατών που είναι στον αέρα; Αναφερότανε στις δεκάδες κενές θέσεις γιατρών του νοσοκομείου;
Σε αρκετές ειδικότητες που δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός;
Στην έλλειψη ασθενοφόρων στο νομό ή στην ανάγκη πρόσληψης τραυματιοφορέων και οδηγών για τη λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες που κοροϊδεύουν και οι δύο τους χρόνια τώρα;;
Μήπως συζητήσανε για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο υγείας και μόνο ενώ χρημοτοδοτήθηκε για να λειτουργήσει ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας;

Συζητήσανε για πρόσληψη οφθαλμίατρου, δερματολόγου και άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ή για πρόσληψη στο ακτινολογικό για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που στέλνει τις μαγνητικές σε ιδιωτικό κέντρο στα Γιάννενα για γνωμάτευση;

Ή μήπως συζητήσανε μόνο για τον εκλεκτό Διοικητή του κ. Γιόγιακα για το νοσοκομείο Φιλιατών και για το πως θα δώσουνε σε ΜΚΟ χώρους του ΕΣΥ για να κάνουνε μπίζνες με την υγεία των πολιτών;;;

Απάντηση θα δώσει ο βουλευτής ή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται;;;
Συνέχεια...

Την Κυριακή η εξόρμηση στη Μουργκάνα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 16, 2024 0

 Την Κυριακή η εξόρμηση στη Μουργκάνα  με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Την Κυριακή 18/02/2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας (ΕΟΣΗ) θα εξορμήσει στη Μουργκάνα (1806 μ.) 
Θα πραγματοποιηθούν δυο πορείες.

Α’πορεία: Λιας- Σκυτάρι
Α+ , ώρες 5
Αρχηγός Δ.Σ

Β’ πορεία: Λιας- κορυφή (1806 μ.)
Β+, ώρες 8 περίπου
Αρχηγός, Ντόκος Βαγγέλης
Τηλ: 697 3435990

Αναχώρηση στις 07.30 π.μ από
Πάνθεον με λεωφορείο.

Σημείωση: Για τη συμμετοχή στις δυο πορείες απαιτείται ορειβατικό παπούτσι και χειμερινός ρουχισμός.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ντόκος Βαγγέλης Τηλ: 697 3435990 και Τσώλης Βασίλης,τηλ: 697 5101087
Συνέχεια...

Στη Βουλή η παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ σε ιδιωτικούς φορείς

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Στη Βουλή η παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ σε ιδιωτικούς φορείς

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ιδιωτικούς φορείς για Κέντρο Άνοιας, έθεσε με ερώτηση που υπέβαλε στον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ιωαννίνων και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Ιωάννης Τσίμαρης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής τόνισε ότι τα ΤΕΠ αποτελούν την άμεση και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των πολιτών της χώρας στην επείγουσα ιατρική φροντίδα και έναν αντικειμενικά δύσκολο χώρο με απρόβλεπτη ροή ασθενών και κυμαινόμενη βαρύτητα περιστατικών υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αποτελούν το χώρο για την εύρυθμη λειτουργία του οποίου, απαιτείται ένα περιβάλλον εργασίας που βασίζεται στην επαρκή αριθμητικά και χωροταξικά στελέχωσή του μαζί πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Επισήμανε δε ότι, αντί να ενισχυθεί το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για το σκοπό που κατασκευάστηκε, επιλέγεται να παραχωρηθεί ένα τμήμα του σε ιδιωτικούς φορείς ώστε να δημιουργηθεί Κέντρο Αντιμετώπισης της Άνοιας, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά παραχωρείται τμήμα στον πρώτο όροφο του ΤΕΠ 450 τετραγωνικών για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια. 

Ο κ.Τσίμαρης τόνισε ότι το γεγονός αυτό δημιουργεί μείζον θέμα καθώς ο αρχικός σχεδιασμός του κτιρίου όπως επίσης και η χρηματοδότησή του, αφορούσε τη λειτουργία του ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ερωτά τον Υπουργό Υγείας:

1. Για ποιο λόγο δεν έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο οι κτηριακές δυνατότητες του ΤΕΠ;

2. Βάσει ποιων μελετών αποφασίστηκε η παραχώρηση τμημάτων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας προκειμένου να λειτουργήσει σε αυτό Κέντρο για την Άνοια;

3. Ποιες δραστηριότητες του αρχικού σχεδιασμού θα καταργηθούν και βάσει ποιων στοιχείων;

4. Τί προβλέπεται να γίνει μετά το πέρας της χρηματοδότησης των προκηρυσσόμενων Μονάδων Ψυχικής Υγείας; Πρόκειται να αποτελέσουν μέρος του ΕΣΥ; Προβλέπεται η μόνιμη λειτουργία τους;

5. Πώς και πότε προτίθεστε να ενισχύσετε στελεχιακά και με επαρκή εξοπλισμό το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ώστε να λειτουργήσει ομαλά ως δευτερογενής νοσηλευτική μονάδα;

Συνέχεια...

Σε ποιες περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας θα γίνει διακοπή ρεύματος το Σαββατοκύριακο

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα "Γονείς στην ψηφιακή εποχή" στο 3ο Δημοτικό σχολείο

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα "Γονείς στην ψηφιακή εποχή" στο 3ο Δημοτικό σχολείο

Ημερίδα με θέμα "Γονείς στην ψηφιακή εποχή - Παιδί & Διαδίκτυο, κυβερνοασφάλεια & διαδικτυακός εκφοβισμός", διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/2/2024 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου δημοτικού σχολείου.

Εισηγητές θα είναι οι:

- Ανθυπαστυνόμος Ελευθέριος Τσανέλης, από το γραφείο Πληροφορικής της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας
- Υπαστυνόμος Γεώργιος Μητσέλος από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...

Ν. Φαραντούρης (ΣΥΡΙΖΑ): Οδοιπορικό σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Ν. Φαραντούρης (ΣΥΡΙΖΑ): Οδοιπορικό σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, προσκεκλημένος ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φαραντούρης, της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και της Ο.Μ Κέντρου Ιωαννίνων συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων. 

Ένα ταξίδι γεμάτο συναντήσεις, εκδηλώσεις και πολλές συγκινήσεις από το οποίο του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει από κοντά τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Συνέχεια...

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων της Θεσπρωτίας: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 28 Φλεβάρη

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων της Θεσπρωτίας: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 28 Φλεβάρη

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

Η κατάσταση μας δυσκολεύει κάθε μέρα. Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Πληρώνουμε τις πράσινες μπίζνες τους, τις έξυπνες και τις χαζές βόμβες τους που ανάβουν μεγάλους πολέμους δίπλα μας για να μοιράσουν τις αγορές, τους αγωγούς και τους διαδρόμους μεταφοράς, τη φρίκη του πολέμου που οι λαοί εκεί πληρώνουν με το αίμα τους. Πληρώνουμε τα χρέη τους που τα μετατρέπουν σε δημόσιο χρέος και πρέπει να τα αποπληρώσουμε όλα, για να πάρουν και άλλα δάνεια για να επιδοτήσουν πάλι τα κέρδη τους, με κάθε είδους ταμεία ανάκαμψης και να τα φορτωθούμε ξανά σα νέα χρέη. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, όλα μας φαίνονται ακριβά, γιατί οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2000 και σήμερα έχουμε 2024.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε:

Γιατί τώρα απαιτούνται αυξήσεις στους μισθούς μας. Τώρα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καταβροχθίζουν το εισόδημά μας. Την ίδια ώρα 500 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα είχαν πάνω από 25 δις κέρδη. Ειδικά στα τρόφιμα, στα σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια, στη ναυτιλία.

Γιατί τώρα έχουμε ανάγκη για ρεύμα φτηνό για όλους, ποιοτική υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους

Γιατί την ώρα που βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καταφέρουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια.

Γιατί οι πλειστηριασμοί γενικεύονται και τα κοράκια των τραπεζών αβγατίζουν τα κέρδη τους.

Γιατί την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και λείπουν κρίσιμες υποδομές στην παιδεία, στην πρόνοια, στις υπηρεσίες για πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, διαλέγουν να δίνουν 7 δις το χρόνο σε πολεμικές αποστολές και Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Γιατί το 2023 οι νεκροί εργάτες ξεπέρασαν τους 160, αριθμός ρεκόρ την στιγμή που καταγράφονται ασύλληπτα κέρδη.

Γιατί και οι νέες δημοτικές αρχές υπηρετούν πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς, παίζουν κορόνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια μας στα αμαξοστάσια και τα τεχνικά συνεργία την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μία ακόμα χρονιά μειωμένη.

Δεν θα συμβιβαστούμε με όλα αυτά που ζούμε και εκείνα που μας ετοιμάζουν!

Κανένας νόμος, καμιά κυβέρνηση δεν μας παραχώρησε ποτέ κανένα δικαίωμα.

Τα δίκια μας τα επιβάλαμε με το δικό μας νόμο, το νόμο της οργάνωσης.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών που οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους και νεολαία στο δρόμο. Το σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας θα ακουστεί ξανά δυνατά σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα και η πολιτική που ευθύνεται, για να βρουν δικαίωση οι 57 αδικοχαμένες ψυχές και οι οικογένειές τους.

Κάνουμε τη νύχτα μέρα, οργώνουμε τους χώρους δουλειάς, κουβεντιάζουμε με τους συναδέλφους. Κάθε εργαζόμενος να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της.

Διεκδικούμε:

· Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

· Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Σε κάθε δήμο να υπάρχει υποχρεωτικά μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ               ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

Συνέχεια...

Δείτε την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ρυθμίσεις Στάθμευσης για εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού στα γηπεδάκια της οδού Γράμμου την Παρασκευή

Φεβρουαρίου 16, 2024 0
Ρυθμίσεις Στάθμευσης για εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού στα γηπεδάκια της οδού Γράμμου την Παρασκευή

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού στα γηπεδάκια της οδού Γράμμου.

Παρακαλούμε οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην σταθμεύσουν στο μήκος των οδών Γράμμου και Κουγκίου- Κιάφας στα σημεία που εφάπτονται των γηπέδων από τις 7:00 έως τις 15:00.

Ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατάλληλη σήμανση των χώρων για την ασφάλεια των πολιτών.
Συνέχεια...