08/08/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας συναντήθηκε η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ.

Αυγούστου 08, 2022 0
Με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας συναντήθηκε η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Η ενημέρωση για μια σειρά ζητημάτων, προβλημάτων καθώς και η πορεία των έργων υποδομής αλλά και των παρεμβάσεων κοινωνικής πολιτικής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπίας της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου.

Η Ν.Ε Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων έθεσε στον κ. Δήμαρχο τα ζητήματα της πορείας των μελετών για τον περιφερειακό δρόμο της πόλης της Ηγουμενίτσας, της ύδρευσης, της χερσαίας ζώνης, των κτηριακών υποδομών των πρώην ΤΕΙ, καθώς και την αξιοποίηση δημοσίων κτηρίων προς όφελος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα απάντησε ο κ. Λώλος:

- Τα ακριβά τιμολόγια ύδρευσης, είναι αιτία του αυξημένου ενεργειακού κόστους καθώς υπάρχουν πολλές γεωτρήσεις και χαμηλή εισπραξιμότητα (60% των τιμολογημένων λογαριασμών).

- Σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο Ηγουμενίτσας, ο κ. Λώλος, τόνισε πως είναι σε ώριμο στάδιο όσον αφορά τις μελέτες και απομένει η ένταξη του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης σε αντίθεση με την σύνδεση με το Μαυρομάτι που είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

- Για τη στέγαση των νηπιαγωγείων σε νοικιαζόμενους χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, σημείωσε ότι έχει προγραμματιστεί η οικοδόμηση νέων χώρων σε οικόπεδα του δήμου.

- Για το ζήτημα του ΤΕΙ τόνισε πως η Δημοτική Αρχή ενεργεί για την ίδρυση σχολής ναυτιλιακών σπουδών.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερισεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής, στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που τέθηκαν και απαιτούνται στοχευμένες και ταχύτατες ενέργειες τόσο για την επίλυση τους, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με ευρύτατες συνεργασίες με τους άλλους εμπλεκομένους φορείς και φυσικά μόνο αν επιδείξει την απαραίτητη διάθεση η Δημοτική Αρχή.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις δημόσιους φορείς της Θεσπρωτίας καθώς και με τους παραγωγικούς φορείς, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς μας στην επίλυση τους.

Ν.Ε. Θεσπρωτίας
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός με 77 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Αυγούστου 08, 2022 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός με 77 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη αλλοδαπός σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας, που μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από 77 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώλησή τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 190.000 ευρώ


Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό σε παραμεθόρια περιοχή οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν, παρά την προσπάθειά του να αποτρέψει τον έλεγχο ασφαλίζοντας τις πόρτες του οχήματος.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -77- κιλών και -320- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν ακόμη το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων με έδρα χώρα του εξωτερικού και κινητό τηλέφωνο.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της παραπάνω ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 190.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνέχεια...

Προκήρυξη ιατρικών θέσεων στο νοσοκομείο Φιλιατών

Αυγούστου 08, 2022 0
Προκήρυξη ιατρικών θέσεων στο νοσοκομείο Φιλιατών

Σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, προκηρύχθηκαν με την Α31/13389/8-8-2022 Προκήρυξη του Νοσοκομείου μας (ΑΔΑ: 6Μ2Ζ46904Α-5ΟΣ), οι κατωτέρω θέσεις, ήτοι:

- Μια (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, στο βαθμό του Δ/ντή.

- Μια (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ, στο βαθμό του Επιμελητή Α'.

- Μια (1) θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ, στο βαθμό του Επιμελητή Α΄.

Επίσης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρόσληψη ενός (1) επικουρικού ιατρού ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας για τρία (3) χρόνια.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Συνέχεια...

Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπής στα Σύβοτα κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου αλεξιπτώτου

Αυγούστου 08, 2022 0
Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπής στα Σύβοτα κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου αλεξιπτώτου

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Συβότων, για πτώση ατόμου στη θάλασσα κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου αλεξιπτώτου από ταχύπλοο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Συβότων Θεσπρωτίας και ν. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια της παραπάνω θαλάσσιας δραστηριότητας με εκμισθώτρια 62χρονη ημεδαπή, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκλήθηκε η πτώση της στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη. Η γυναίκα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, μεταφέρθηκε στα Σύβοτα και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Συβὀτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από την Λιμενική Αρχή Συβότων που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 34χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8 -14/8)

Αυγούστου 08, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8 -14/8)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 8 έως 14 Αυγούστου 2022 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

08/08/2022

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

09/08/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

10/08/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

11/08/2022

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

12/08/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

14/08/2022

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί - Γλυκή

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα